Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam nadzieję że mialyscie miłe i udane święta mimo tej dziwnej sytuacji.😊
    Poradzić jak oduczyć pół roczne dziecko piszczec.
    Porostu ręce i uszy opadają tak strasznie mój mały piszczy, już nie wiem co robić. 😪

Alutka 32 lubi tę wiadomość

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie sadze żeby był jakiś sposób . Musisz to przetrzymać ;)

Alutka
  • majola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie, dlaczego piszczy? Może moduluje głos i uczy się siebie, głuży w ten sposób, a może potrzebuje więcej uwagi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczy jak jest zadowolony i jak jest zły. Ale martwi mnie ze nie gaworzy zbyt dużo tylko komunikuje się piszczeniem. Ale szaleństwo z tymi jego odgłosami 🤪🤪

• majola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, najpierw dziecko głuży i piszczy, poznaje siebie. W ten sposób prowadzi dialog czy monolog. Na gaworzenie ma czas do 10tego miesiąca. Czytałam na ten temat, bo nasz bardzo długo nie gaworzył, dopiero w 11 zaczął.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majola wrote:
    Spokojnie, najpierw dziecko głuży i piszczy, poznaje siebie. W ten sposób prowadzi dialog czy monolog. Na gaworzenie ma czas do 10tego miesiąca. Czytałam na ten temat, bo nasz bardzo długo nie gaworzył, dopiero w 11 zaczął.

To mnie uspokoiłaś, bo ja ciągle czekam aż zacznie wydawać z siebie inne dźwięki niż pisk.

Coś dziwnego się stało z moim kontem, zmieniłam telefon i teraz jestem jako nowa na grupie 🧐🧐

• majola Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam marcelina_neurologopeda na Instagramie. Ma fajne artykuły. Odpowiada też na wątpliwości. Bubagada_o_logopedii też. Na razie za wcześnie, żeby czymś się martwić. Zobaczysz, jak będzie wyglądało rozszerzanie diety(bez jedzenia nie ma mówienia). Warto wprowadzić kubek otwarty od początku (polecam Reflo cup) i unikać niekapków. Na wyjścia bidon z krótką słomką. No i żadnych ekranów do 2 roku życia. U nas mimo że wszystko według wytycznych i rozszerznie diety ok to coś słabo z mową idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 07:54

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje zaraz zobaczę na instagrama.
    My powoli zaczynamy wprowadzać nowe produkty, narazie spokojnie marchew i ziemniak.
    I nawet chętnie zajada.
    Dzięki za podpowiedz z kubeczkami.😄

majola lubi tę wiadomość

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam też doidy cup i tak jak Majola pisze bidon. Kubeczek wprowadziłam od momentu rozszerzania diety a bidon ok 8 miesiąca. Jedna lub dwie strony wcześniej polecałam strony internetowe o rozszerzeniu diety.
    Piszczenie to ćwiczenie głosu. No niestety 🙄🤣

majola, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, jak i Waszego malucha idzie z mową? Ile słów już zna (wliczając onomatopeje)?

• alda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije z b boxa od 6 miesiąca ;-) załapała od razu jak trzeba pić ;-)

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z obiadami u Waszych dzieci ? Moja od jakiegoś tygodnia może dwóch odmawia jedzenia obiadów . Do tej pory jadła wszystko prócz buraka i z rybą było ciężko . Zje wszystko inne ale nie obiad czasem to nawet nie chce spróbować. Śniadania , kolacje bez problemu różne placki jak najbardziej . Jak dam słoiczek to wcina bez problemu ale nie chce jej karmić słoiczkami próbowałam przetrzymac ją do kolejnego posiłku głodna z nadzieją ze później zje ale tez nawet nie tknie ale chodzi to kuchni i pokazuje mniam mniam . Dziś upiekłam jej bataty do tej pory zajadała aż uszy się trzęsły dziś ich tez odmówiła . To jakiś rodzaj buntu? Ale mysle ze to chyba zbyt wcześnie na bunt !

Alutka
  • majola Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zazwyczaj je za pięciu, ale też zdarza się, że czegoś nie ruszy, bo się brzydzi. Dziś nie ruszył buraczkowej.
    Tak jak Zoja polecała - blog zuzia_i_szpinakozerca bardzo jest pomocny. Ja też polecam. Ile Mała må teraz?

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13,5 miesiąca. Dałam obiad dziś do słoiczka i udałam ze wyciągam z szafki, cieszyła się i zjadła wszystko .

Alutka
  • majola Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już cwana jest :D no trudno, musisz ją sposobem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie następne foteliki do auta dla dzieci. Mój ma dopiero 6 miesięcy a ledwo co się mieści.
    Chcemy w lipcu jechac do Polski( jak się uda i wszystko będzie ok)juz chce z nowym fotelikiem

• majola Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina neurologopeda dziś na instastories naśladuje głużenie dziecka. Polecam :)

Zoja36 lubi tę wiadomość

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majola wrote:
    Zoja, jak i Waszego malucha idzie z mową? Ile słów już zna (wliczając onomatopeje)?
    Hmmm, nie wiem ile ale nie za dużo. Mówi baba, dada i różnie po swojemu, ciężko powtórzyć. Coś próbuje naśladować i różnie to wychodzi.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z Was uzwyala mleka Alfamino lub Neocate i moze cos powiedziec na temat tego mleka ? my musimy zmienic na ktores z nich bo nutramigen nam nie odpowiada zaczynam sie zastanwawiac czy synek wogole ma skaze bialkowa.... robili Wam tu jakes testy na to?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wysłani do szpitala, ale żadnych badań nie było. Tylko czy przybiera normalnie i lekarka obejrzała skórę. Dość niedawno mieliśmy badania z krwi na kilka alergii i wyszły tylko fistaszki. Nie wiem, co musi się dziać, żeby zrobili badania dziecku poniżej roku. Raczej zbyt słabe przybieranie musi być.

kaktus85 lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 660 661 662 663 664 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ