Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, mam nadzieję że mialyscie miłe i udane święta mimo tej dziwnej sytuacji.😊
Poradzić jak oduczyć pół roczne dziecko piszczec.
Porostu ręce i uszy opadają tak strasznie mój mały piszczy, już nie wiem co robić. 😪Alutka 32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spokojnie, najpierw dziecko głuży i piszczy, poznaje siebie. W ten sposób prowadzi dialog czy monolog. Na gaworzenie ma czas do 10tego miesiąca. Czytałam na ten temat, bo nasz bardzo długo nie gaworzył, dopiero w 11 zaczął.
Pati1980 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymajola wrote:Spokojnie, najpierw dziecko głuży i piszczy, poznaje siebie. W ten sposób prowadzi dialog czy monolog. Na gaworzenie ma czas do 10tego miesiąca. Czytałam na ten temat, bo nasz bardzo długo nie gaworzył, dopiero w 11 zaczął.
To mnie uspokoiłaś, bo ja ciągle czekam aż zacznie wydawać z siebie inne dźwięki niż pisk.
Coś dziwnego się stało z moim kontem, zmieniłam telefon i teraz jestem jako nowa na grupie 🧐🧐 -
Polecam marcelina_neurologopeda na Instagramie. Ma fajne artykuły. Odpowiada też na wątpliwości. Bubagada_o_logopedii też. Na razie za wcześnie, żeby czymś się martwić. Zobaczysz, jak będzie wyglądało rozszerzanie diety(bez jedzenia nie ma mówienia). Warto wprowadzić kubek otwarty od początku (polecam Reflo cup) i unikać niekapków. Na wyjścia bidon z krótką słomką. No i żadnych ekranów do 2 roku życia. U nas mimo że wszystko według wytycznych i rozszerznie diety ok to coś słabo z mową idzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 07:54
Pati1980 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja polecam też doidy cup i tak jak Majola pisze bidon. Kubeczek wprowadziłam od momentu rozszerzania diety a bidon ok 8 miesiąca. Jedna lub dwie strony wcześniej polecałam strony internetowe o rozszerzeniu diety.
Piszczenie to ćwiczenie głosu. No niestety 🙄🤣majola, Pati1980 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z obiadami u Waszych dzieci ? Moja od jakiegoś tygodnia może dwóch odmawia jedzenia obiadów . Do tej pory jadła wszystko prócz buraka i z rybą było ciężko . Zje wszystko inne ale nie obiad czasem to nawet nie chce spróbować. Śniadania , kolacje bez problemu różne placki jak najbardziej . Jak dam słoiczek to wcina bez problemu ale nie chce jej karmić słoiczkami próbowałam przetrzymac ją do kolejnego posiłku głodna z nadzieją ze później zje ale tez nawet nie tknie ale chodzi to kuchni i pokazuje mniam mniam . Dziś upiekłam jej bataty do tej pory zajadała aż uszy się trzęsły dziś ich tez odmówiła . To jakiś rodzaj buntu? Ale mysle ze to chyba zbyt wcześnie na bunt !Alutka
-
nick nieaktualny
-
Czesc Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z Was uzwyala mleka Alfamino lub Neocate i moze cos powiedziec na temat tego mleka ? my musimy zmienic na ktores z nich bo nutramigen nam nie odpowiada zaczynam sie zastanwawiac czy synek wogole ma skaze bialkowa.... robili Wam tu jakes testy na to?
-
My byliśmy wysłani do szpitala, ale żadnych badań nie było. Tylko czy przybiera normalnie i lekarka obejrzała skórę. Dość niedawno mieliśmy badania z krwi na kilka alergii i wyszły tylko fistaszki. Nie wiem, co musi się dziać, żeby zrobili badania dziecku poniżej roku. Raczej zbyt słabe przybieranie musi być.
kaktus85 lubi tę wiadomość