X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mnie dopadło zapalenie cieśni nadgarstków i przez te cholerne dziadostwo nie mogę spać po nocach....ale juz niedługo i pozbędę się tego chyba :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Bidule z was kobitki :-) odkąd nie mamy skurczy łydek,bez pobodki na siusiu,przesypiamy całą noc...czasami zdarzają się wyjątki :-P

Mąż ma drugą zmianę,więc synka do szkoły wyprawi,a ja w cieplutkim łóżeczku leżę :-D

kafabi lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Cati proponuję kupic w Polsce znalazłam jeden na stronie internetowej i cena mnie powaliła, opadły mi ręce, cycki, wszystko ...http://www.ruuds.no/Shop/Product/INHALATOR-Portaneb-med-Sidestream/50112

Ok ... mnie tez opadlo wszystko przy takich cenach ;D to juz lepiej na ebayu zamowic z dostawą wyjdzie 1/4 tej ceny :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! No mnie tez by cycki opadly( jakbym miala jeszcze stojace )od takich cen :-)

Ja jem wlasnie sniadanko i lece zaraz na poczte wyslac kartki do znajomej na urodziny i na dzien babci i dziadka a potem umowilam sie z taka dziewczyna z neta na kawe,bo bede kupowala od niej mate dla malej i zaprosila mnie też na kawke :-)

derii84 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nie tylko ja nie mogłam w nocy spać. Mnie męczyla zgaga i zasnęłam dopiero kolo 3

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • Agnieshka Nowa

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) W poniedziałek zapisywałam się na pierwszą wizytę u fastlege. Informuję recepcjonistkę, że w ciąży jestem.
    - A chcesz zatrzymać dziecko?
    - ????? TAK!!!!
    - A to gratulacje!
    Norwegowie nie przestaną mnie zadziwiać.

• kafabi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agnieshka :)
    Ja podobny przypadek miałam już u lekarza...On do mnie no to teraz czekamy czy się ciąża przyjmie czy sie poroni!! Oczy wytrzeszczyłam, ale coż zrobic na ichnią głupotę ....Teraz w nowej ustawie do 22tygodnia bez zgody lekarza bedą mogły się skrobać .....temat rzeka i nie komentuję, bo w nerwa wpadam !!!

A tak poza tematem witaj i gratuluje :) Napisz coś o sobie ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agnieshka, opowiedz cos o sobie :) To twoja pierwsza ciaza? :)
    Mnie tez zdziwilo pytanie czy chce zatrzymac ciaze.. chorkiem z mezem odpowiedzielismy ze tak, innej opcji sobie nie wyobrazam

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedys u nas na spotkaniu miedzy lekcjami norweskiego miala przyjsc babka ktora miala nam poopowiadac jak tu jest z planowaniem rodziny , ciaza itd..

A jak sie okazalo to przyszla babka z jakiejs instytucji dla kobiet w ciazy ktore nie chca dziecka i ta instytuacja im pomaga za darmo... wow... jak na sali bylo 20 kobiet czesc z nich juz w ciazy wszystkie sie oburzyly... bo temat zupelnie nam nie potrzebny tylko strata czasu i wnerw...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Agnieshka Nowa

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czemu wydawało mi się, że oni konserwatywni w tym temacie i natura decyduje, kto poroni. Tym bardziej, że tak łatwo usuwają ciąże, nie oferując w zamian ich podtrzymania. Hmmm... ale faktycznie, tak jak mówisz Kafabi- temat rzeka...

Diana95 tak, to moja pierwsza ciąża :) Póki co 8 tydzień, zatem początki. Ale też wyczekana, zatem wierzę w to, że wszystko będzie dobrze :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Agnieshka :-) rozgosc się :-) napisz skąd jesteś,ile masz lat,wiesz taki forumowy wywiad środowiskowy :-D

Ale sie cieszę,jak kolejne dziewczyny dołączają do nas.My jako weteranki ciazowe będziemy się starać rozwiać wątpliwości i podawać pisemną dłoń w problemach:-)

Ja.na szczęście pierwszy raz poszłam tu w 12 tyg,bo z urlopu wróciliśmy,ale lekarz na moj duphaston od razu powiedział,ze oni tutaj tego nie stosują,ale skoro mam brac to mogę :-P a teraz razem ze mną cieszy się na każdej wizycie i przygotowuje psychicznie do zbliżającego się porodu

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agnieshka :) witaj "wsrod swoich"

Ja dzis ze wzgledu na nieprzespana noc odsypiam po trochu w dzien. Ale jakos tak humoru nie mam...
    pogoda wstretna- nawet na spacer wyjsc sie nie da.
    Diana- dzis mi dokucza bol brzucha a w sumie ciagniecie w pachwinach. Wzielam tabl i leze.
    Ja poszlam do lek w 10 tyg i o dziwo nie wspomnial nic odnosnie aborcji (na szczescie bo by mnie chyba szlak trafil - nie rozumiem takiego podejscia, no ale w koncu to No...)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Klopka Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak sobie radzicie z językiem ? Czy wszystko załatwiacie same ? Ja niestety wszędzie muszę ciągać swojego chłopa , co jest dla mnie STRASZNE :[ ciężko z językiem, czuję się taka ograniczona i przez to wszystkim się stresuje :(

Kafabi- wszystko przeczytałam. Dziękuję :) Czy siusiu zabrać ze sobą na wizytę ? :P

kafabi lubi tę wiadomość

3jgx90bv5mgem3fz.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w większości posługuję się angielskim ale staram się mówić też po norwesku (chodzę na kurs). teraz, w ciąży, gorzej mi do głowy wszystko wchodzi. ale "walczę" dalej ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopka bierz te siusiu ze sobą :-) najbardziej wiarygodne wyniki z pierwszego siku po nocy :-)
    Co do języka...u nas kurs prowadzi Polka i na dwie godziny to godzine się gada po pl i to o plotach i pierdolach. Zrezygnowałam....chodziłam na SFO ale teraz mnie to męczy,więc nadal mój norsk jest beznadziejny. Porozumiewam się po ang,czasami miksuje. Ale i tak jestem beznadziejna,a muszę się nauczyć do stycznia,bo chcę zmienić pracę na pracę w zawodzie.

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę na kurs do komuny- bardzo zadowolona jestem, bo mało Polaków i właśnie tak jak mówisz- Derii- nie gada mi nikt nad uchem po polsku :)
    a poza tym mam w domu książki do nauki z Pl, np. Pawlikowskiej. lubię ją od czasu do czasu poczytać

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Klopka Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angielski... wszędzie się dogadasz. Prawie wszyscy Norwedzy mówią no angielsku. Zawsze można w zdanie wkręcić parę słów norweskich,a w razie niezrozumieia- poprawić. Ja niestety w szkole miałam niemiecki, a do dnia dzisiejszego- nie pamiętam już chyba nic. Też chodziłam na kurs do Polaka- niestety większość czasu również rozmawiało się o głupotach i też zrezygnowałam :(

3jgx90bv5mgem3fz.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja porozumiewam się w języku norweskim i z dogadaniem się nie mam problemu, ale ciągle uczę się czegoś nowego i cieszę się, bo presji już takiej nie mam jak miałam na początku :)
    Dziewuszki głowy do góry nauczycie się> Jeśli chęci są to już jest połowa sukcesu :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopka, ja tez ciagam swojego wszedzie chociaz angielski umiem i bym sie dogadala, jakos tak czuje sie pewniej z nim bo ja to z tych stresujacych sie wszystkim hehe. Z Norweskim u mnie ciezko, jakos nie wchodzi mi w glowe chociaz bylam na kursach, ale u polki i tez tam duzo rzeczy bylo mowione po Polsku.
    Siamyrka, ja tez mam ksiazke Pawlikowskiej ale przyznam sie, ze przeczytalam chyba 5 stron iii jakos pozniej ciezko bylo mi wrocic do tego.

Dzisiaj w nocy poczulam ruchy dziecka, tak mi sie wydaje bo od kolo półtora tygodnia wieczorami czulam takie lekkie smyranie, pykanie w brzuchu w okolicy pepka, a w nocy jak maz glaskal brzuszka to poczulam ten ruch juz mocniej, na tyle mocno,ze maz tez poczul to reka na brzuchu ! :D

siamyrka, derii84 lubią tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, zazdroszczę :) ja też bym chciała mojego Bubusia poczuć już.. u mnie chyba spowodowane to "oponką" sprzed ciąży na brzuchu a może i łożyskiem na przedniej ścianie?
    wiecie, postanowiliśmy, że polecę do Pl do lek. może jestem panikarą, ale jakoś tak ten mój lek chyba zlekceważył to ciśnienie. możliwe, że ciśnieniomierz do dupy i zawyża, ale nie aż tak. będę spokojniejsza. na ndz mam bilet do Pl.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ