X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja dokładnie tyle samo u mnie :-) ciekawe czy się zwiększy,od 3 tyg mam tyle samo :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie przytyłam 4 kg :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga rosnie,niestety :-( ale mam nadzieje,że do konca nie przytyje wiecej jak ok.3 kg.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka,nie chcę się chwalić,ale się pochwale :-D do 14 tyg ani 1 kg nie przybralam,ale za to po tym średnio 1 kg na tydzień :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczynki :)

ale miałam wczoraj tragiczny wieczór... ciśnienie mi tak skoczyło znowu, że myślałam, że w szpitalu wyląduje :( (155/110). czułam się okropnie. przez noc spadło. rano 130, popołudniu 114... teraz znowu rośnie. już na środę jestem umówiona do lekarza, bo to niebezpieczne dla mnie i dzieciątka :(

ja przytyłam póki co 4 kg (ale zaczynałam z dość sporą wagą) i mam nadzieję, że dużo nie przytyje :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej siamyrka to faktycznie nie ciekawie z tym Twoim cisnieniem.Dobrze,że w srode idziesz do lekarza,to cos ci na to pomoga

siamyrka lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka trzymam.mocno kciuki za Ciebie i maluszka @-}-- daj znać jak będziesz po wizycie,koniecznie!!!!

siamyrka lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczynki! :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sie dziewczynki podziewacie.Ja wlasnie pije kawusie i gotuje obiadek.
    Dzisiaj mnie moje dziecie troche wystraszylo z rana,bo w nocy nic nie kopało,rano jak wstałam to tez nic az w koncu zaczelam do niej pukac,zeby ja obudzic a tu nic tylko jakies minimalne ruchy i troche mi stracha napedzila a ona poprostu ma lenia,bo teraz sama sie rozkrecila. Na dodatek uciełam sobie nozyczkami palca i to dosyc mocno.To trzeba miec talent hehe.Miałam sie wybrac dzisiaj na miasto żeby kupic nowe staniki ale za pozno wstalam i porobilam sobie troche w domu wiec jutro pojde juz na luzie.Ale dzisiaj strasznie ponuro za oknem i ciemno w domu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś się cały dzień lenie - Maja- niczym Twoje Dzieciątko ;)
    nic mi się nie chce, a ciśnienie dalej skacze i wolę odpoczywać. jutro wizyta u lek i pielęgniarka pow., żebym była szybciej to wszystkie badania mi przed wizytą porobią.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka na którą masz jutro wizyte? Będziemy czekaly na wiadomosci od ciebie :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10 musze byc na krew a 10:20 wizyta.
    Dzis znowu glowa mi peka. Wysokie cisnienie sie utrzymuje. Mam nadz ze jakies leki mi dadza na to.
    Oczywiscie sie naczytalam w Internecie i teraz sie bardzo stresuje- dobrze ze wizyte mam szybko :)
    Ale mam ochote na sernik- chyba jutro zrobie :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Siamyrka kusisz tym sernikiem, wcale bym sie nie obrazila gdybys mnie poczestowala haha ! :D Odezwij sie jutro jak wrocisz od lekarza, mam nadzieje ze cos ci na to poradza :) Ja nie cierpie pobierania krwii, u mojego lekarza od razu wiedza ze mam sie klasc na lezanke bo na krzeselku nie usiedze ;)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,mi dzisiaj jakoś tak sobie ten dzień zleciał,. Ta wichura i sztorm mnie jakoś zdolowal,oby bylo już po wszystkim,bo nawet towar do sklepu nie dopływa....

Ehhhh,ogólnie to już chcę luty!!!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Mamusie :)
    ja już po śniadanku (na szczęście nie muszę być na czczo) i za niedługo się zbieramy.
    dam znać po lekarzu.
    Diana- chyba będę robiła serniczek, więc serdecznie zapraszam (nie masz daleko :D ).
    Derii- współczuje... na mnie takie wichury też kiepsko działają, a co dopiero jak Ty na wyspie jesteś :( ale chyba już ten wiatr troszkę ustaje, hm? będzie dobrze i humorek się poprawi :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Klopka Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Na to forum trafiłam przed chwilą przez przypadek, dlatego też założyłam sobie tutaj konto. Mieszkam w Norwegii i jestem obecnie w 10tyg ciąży. Pierwszą wizytę umówioną mam na 21 stycznia. Czy któraś z Was, która jest obecnie również w ciąży mogłaby mi wyjaśnić czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie? Co mam ze sobą zabrać, czy będę miała usg, badaną krew itp ? Jak wyglądają tutaj wizyty u lekarza. Bardzo proszę o pomoc. Niestety nie mam do kogo się zwrócić z takimi sprawami. Pozdrawiam :)

derii84 lubi tę wiadomość

3jgx90bv5mgem3fz.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki,

jestem po wizycie u lekarza i nie uwierzycie- rano mierzyłam ciśnienie i było wysokie (głowa zresztą mnie boli), weszłam do gabinetu, dr raz mierzy- 120/80, rozmawiamy..., drugi raz mierzy 120/80. więc pyta- jakim ciśnieniomierzem mierze w domu ciśnienie- na to ja, że elektronicznym nadgarstkowym. No i P. dr zaczął się śmieć i mówi, że mam ten ciśnieniomierz wyrzucić do kosza. podobno jest to najgorszy ciśnieniomierz jaki istnieje- zawyża wartości, itp. nie mógł mi nic przepisać, bo u niego miałam niskie ciśnienie. powiedział, że jak będę się źle czuła to mam jechać do przychodni całodobowej i na pewno mi pomogą (no i sprawdzą ciśnienie).
    zakupimy taki normalny ciśnieniomierz naramienny, ze stetoskopem i zwykłym zegarem.
    mierzył Dzidziusiowi tętno i wszystko jest ok :) 130.
    uspokoiłam się trochę.
    ale nie zmienia to faktu, że głowa mnie boli codziennie ;/

Klopka- witamy Cię serdecznie!
    ja jak byłam na pierwszej wizycie (u fast lege), zrobili mi badania krwi, moczu, ważenie. ogólny wywiad zdrowotny i zapoznanie z tym jak wyglądają wizyty.
    następną (za m-ąc) miałam już u położnej.
    usg w No robią 1 w trakcie ciąży w połowie- 20 tyg.
    nic ze sobą nie musisz zabierać- lekarz założy Ci kartę ciąży i z nią będziesz przychodziła na wszystkie wizyty.
    tak to u mnie wyglądało i podejrzewam, że u innych Dziewczyn tak samo :)

derii84 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka a pijesz odpowiednio dużo wody? może pijesz za mało i stad te bóle głowy. mnie bolała głowa przez ponad tydzień i jak zaczęłam pić wodę nawet kiedy mi się nie chciało to juz nie boli, chyba ze znowu zapomnę żeby dużo pić to bol głowy znowu się pojawia

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję, piję :) ale może ten ból od pogody- wiatry itp.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zazwyczaj boli po przebudzeniu właśnie po takiej dłuższej przerwie od picia kiedy śpię. czasami nawet się budze w nocy z pragnienia wiec musze mieć zawsze butelkę wody przy łóżko każdej nocy

f2w36vgcq1hspw3i.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ