X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja dokładnie tyle samo u mnie :-) ciekawe czy się zwiększy,od 3 tyg mam tyle samo :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie przytyłam 4 kg :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga rosnie,niestety :-( ale mam nadzieje,że do konca nie przytyje wiecej jak ok.3 kg.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka,nie chcę się chwalić,ale się pochwale :-D do 14 tyg ani 1 kg nie przybralam,ale za to po tym średnio 1 kg na tydzień :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczynki :)

ale miałam wczoraj tragiczny wieczór... ciśnienie mi tak skoczyło znowu, że myślałam, że w szpitalu wyląduje :( (155/110). czułam się okropnie. przez noc spadło. rano 130, popołudniu 114... teraz znowu rośnie. już na środę jestem umówiona do lekarza, bo to niebezpieczne dla mnie i dzieciątka :(

ja przytyłam póki co 4 kg (ale zaczynałam z dość sporą wagą) i mam nadzieję, że dużo nie przytyje :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej siamyrka to faktycznie nie ciekawie z tym Twoim cisnieniem.Dobrze,że w srode idziesz do lekarza,to cos ci na to pomoga

siamyrka lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka trzymam.mocno kciuki za Ciebie i maluszka @-}-- daj znać jak będziesz po wizycie,koniecznie!!!!

siamyrka lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczynki! :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sie dziewczynki podziewacie.Ja wlasnie pije kawusie i gotuje obiadek.
    Dzisiaj mnie moje dziecie troche wystraszylo z rana,bo w nocy nic nie kopało,rano jak wstałam to tez nic az w koncu zaczelam do niej pukac,zeby ja obudzic a tu nic tylko jakies minimalne ruchy i troche mi stracha napedzila a ona poprostu ma lenia,bo teraz sama sie rozkrecila. Na dodatek uciełam sobie nozyczkami palca i to dosyc mocno.To trzeba miec talent hehe.Miałam sie wybrac dzisiaj na miasto żeby kupic nowe staniki ale za pozno wstalam i porobilam sobie troche w domu wiec jutro pojde juz na luzie.Ale dzisiaj strasznie ponuro za oknem i ciemno w domu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś się cały dzień lenie - Maja- niczym Twoje Dzieciątko ;)
    nic mi się nie chce, a ciśnienie dalej skacze i wolę odpoczywać. jutro wizyta u lek i pielęgniarka pow., żebym była szybciej to wszystkie badania mi przed wizytą porobią.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka na którą masz jutro wizyte? Będziemy czekaly na wiadomosci od ciebie :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10 musze byc na krew a 10:20 wizyta.
    Dzis znowu glowa mi peka. Wysokie cisnienie sie utrzymuje. Mam nadz ze jakies leki mi dadza na to.
    Oczywiscie sie naczytalam w Internecie i teraz sie bardzo stresuje- dobrze ze wizyte mam szybko :)
    Ale mam ochote na sernik- chyba jutro zrobie :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Siamyrka kusisz tym sernikiem, wcale bym sie nie obrazila gdybys mnie poczestowala haha ! :D Odezwij sie jutro jak wrocisz od lekarza, mam nadzieje ze cos ci na to poradza :) Ja nie cierpie pobierania krwii, u mojego lekarza od razu wiedza ze mam sie klasc na lezanke bo na krzeselku nie usiedze ;)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,mi dzisiaj jakoś tak sobie ten dzień zleciał,. Ta wichura i sztorm mnie jakoś zdolowal,oby bylo już po wszystkim,bo nawet towar do sklepu nie dopływa....

Ehhhh,ogólnie to już chcę luty!!!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Mamusie :)
    ja już po śniadanku (na szczęście nie muszę być na czczo) i za niedługo się zbieramy.
    dam znać po lekarzu.
    Diana- chyba będę robiła serniczek, więc serdecznie zapraszam (nie masz daleko :D ).
    Derii- współczuje... na mnie takie wichury też kiepsko działają, a co dopiero jak Ty na wyspie jesteś :( ale chyba już ten wiatr troszkę ustaje, hm? będzie dobrze i humorek się poprawi :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Klopka Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Na to forum trafiłam przed chwilą przez przypadek, dlatego też założyłam sobie tutaj konto. Mieszkam w Norwegii i jestem obecnie w 10tyg ciąży. Pierwszą wizytę umówioną mam na 21 stycznia. Czy któraś z Was, która jest obecnie również w ciąży mogłaby mi wyjaśnić czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie? Co mam ze sobą zabrać, czy będę miała usg, badaną krew itp ? Jak wyglądają tutaj wizyty u lekarza. Bardzo proszę o pomoc. Niestety nie mam do kogo się zwrócić z takimi sprawami. Pozdrawiam :)

derii84 lubi tę wiadomość

3jgx90bv5mgem3fz.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki,

jestem po wizycie u lekarza i nie uwierzycie- rano mierzyłam ciśnienie i było wysokie (głowa zresztą mnie boli), weszłam do gabinetu, dr raz mierzy- 120/80, rozmawiamy..., drugi raz mierzy 120/80. więc pyta- jakim ciśnieniomierzem mierze w domu ciśnienie- na to ja, że elektronicznym nadgarstkowym. No i P. dr zaczął się śmieć i mówi, że mam ten ciśnieniomierz wyrzucić do kosza. podobno jest to najgorszy ciśnieniomierz jaki istnieje- zawyża wartości, itp. nie mógł mi nic przepisać, bo u niego miałam niskie ciśnienie. powiedział, że jak będę się źle czuła to mam jechać do przychodni całodobowej i na pewno mi pomogą (no i sprawdzą ciśnienie).
    zakupimy taki normalny ciśnieniomierz naramienny, ze stetoskopem i zwykłym zegarem.
    mierzył Dzidziusiowi tętno i wszystko jest ok :) 130.
    uspokoiłam się trochę.
    ale nie zmienia to faktu, że głowa mnie boli codziennie ;/

Klopka- witamy Cię serdecznie!
    ja jak byłam na pierwszej wizycie (u fast lege), zrobili mi badania krwi, moczu, ważenie. ogólny wywiad zdrowotny i zapoznanie z tym jak wyglądają wizyty.
    następną (za m-ąc) miałam już u położnej.
    usg w No robią 1 w trakcie ciąży w połowie- 20 tyg.
    nic ze sobą nie musisz zabierać- lekarz założy Ci kartę ciąży i z nią będziesz przychodziła na wszystkie wizyty.
    tak to u mnie wyglądało i podejrzewam, że u innych Dziewczyn tak samo :)

derii84 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka a pijesz odpowiednio dużo wody? może pijesz za mało i stad te bóle głowy. mnie bolała głowa przez ponad tydzień i jak zaczęłam pić wodę nawet kiedy mi się nie chciało to juz nie boli, chyba ze znowu zapomnę żeby dużo pić to bol głowy znowu się pojawia

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję, piję :) ale może ten ból od pogody- wiatry itp.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zazwyczaj boli po przebudzeniu właśnie po takiej dłuższej przerwie od picia kiedy śpię. czasami nawet się budze w nocy z pragnienia wiec musze mieć zawsze butelkę wody przy łóżko każdej nocy

f2w36vgcq1hspw3i.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ