X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, faktycznie tętno Małej mogło napędzić stracha. Dobrze że potem było już ok!

Preggo, jak są zaparcia to żelazo faktycznie może jeszcze pogorszyć sprawę. Ja brałam niferex, nie było problemu ale wcześniej nie miałam.

Little Frog, współczuje przeżyć. Tym razem wszystko będzie ok! :)

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore Niferex i zaparc nie mam :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam brać niferex od 20 tygodnia, Połozna mówiła, że nie powoduje zaparć;)

• aisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że miałam wybór między dwoma i trochę o nich czytałam. Niektórzy niestety pisali, że i po niferexie zaparcia miewali, ale generalnie z tego co jest to i tak jest najlepszy.
    Mi dieta bogata w żelazo mało pomogła, niferex za to bardzo ładnie zadziałał.

Polecam aptekę apotea.se Sporo taniej niż w stacjonarnych aptekach mieli ten lek, dostawa gratis.

Rudzia lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez duzo rzeczy na apotea kupuje :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jak samopoczucie w piątek? Meldować się ;) Mimi daj znać po połówkowych!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja właśnie siedzę w szkole, ale myślami już zupełnie gdzie indziej :)
    Oj jak ja lubię weekendy :) rozleniwiłam się strasznie

aisa lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie calkiem spokko :P a Aisa Ty jak ? :)

W nocy znowu zlapal mnie bol okresowy taki mocny ale bez twardnienia brzucha ;P

aisa lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok, zimny wiatr dziś wieje..

Rudzia, macica ćwiczy do porodu

Little Frog, dużo masz osób w grupie, dobry macie poziom?

Preggo, Ty się codziennie melduje bo będziemy podejrzewać, że już rodzisz ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak :) bozeee jaka jestem ciekawa kiedy zacznie sie akcja :P czy przed terminem czy przenosze :P chcialabym urodzic 26 marca -jakos ta data mi sie spodobala :P

No wlasnie Preggo!!! Odzywaj sie :P

Dzis moze na jakies zakupki wyskocze..hmm. zobaczymy czy bede miala moc :P poki co mam megaa ochote na koktajl zr szpinaku, mango i kiwi!! <3 i dzis na pewno sie poleje :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, to jest najciekawsze w tym wszystkim, jaką datę wybierze sobie maleństwo żeby opuścić lokum ;)

Wiecie, że nie miałam w ciąży żadnych zachcianek..

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, ależ Ci to przeleci :) A data narodzin to jedna wielka niespodzianka :)

Aisa, to Twój mąż miał lekko przy Tobie :) Mój już mnie poinformował, że będzie spełniał moje zachcianki, ale mam tego nie wykorzystywać ;]

Co do mojej grupy to jest średnia. Ale za to jakiś dziwny system. Bo jest taka grupa początkowa i wyższa. No i na chwilę obecną wszystko jest kompletnie pomieszane. Mamy 3h dziennie od poniedziałku do piątku, z czego tylko 1,5h mamy jakąś lekcję, a później indywidualnie sobie coś robimy, a nauczyciel jak coś pomaga.

A ja czekam na pierwsze objawy ciąży. Chociaż pewnie później będę na nie narzekać, ale poza bolącymi piersiami to kompletnie nic się nie dzieje.

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dziwny system, może za jakiś czas coś poprawią.

Może nie będziesz miała innych objawów już, może Ty z tych co mają ciąże bezobjawowe. No poza rosnącym brzuchem ;) Ale spać to pewnie chce Ci się więcej?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie - wręcz przeciwnie. budzę się wcześniej i do tego wyspana.
    Moja mama ciężko przechodziła wszystkie ciąże. Także może ja dla odmiany będę miała lżej ;]

A z tym systemem nauczania, to właśnie głównie dlatego chcę już skończyć, bo tracą czas na powtarzanie tego, co już miałam... Chociaż jak ja zaczynałam, to tylko jedna dziewczyna skończyła, która też ze mną zaczynała. A tak to nikt...i nikomu nie jest do tego blisko.

• aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciekawe, że mniej śpisz. Widocznie tyle Ci potrzeba :)

Faktycznie jakoś dziwnie z tą szkołą o.O

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż. Odkąd zaczęłam, to był już 3 zmiany nauczycieli (w ciągu niespełna roku) każdy coś zmienia, chce ulepszyć, po swojemu zrobić i jest lekki chaos. |Babka chciała mnie wcisnąć na grudzień do pisania, ale ja zbytnio nie czułam się pewnie. Pomyślałam, że w sumie nigdzie mi się nie spieszy i wolę się lepiej przygotować. Postanowiłam, że jak wrócę po świętach, to do lutego trochę powtórzę i się douczę, ale wiem tyle, ile wiedziałam przed świętami i teraz żałuję, że jednak w grudniu nie poszłam.

Jak miałam tę ciążę pozamaciczną, to miałam mdłości, bóle brzucha, bóle piersi i zdążyłam mieć jedną zachciankę - tak mi się chciało hamburgera, że jak już go jadłam, to myślałam, że mi szczęki powykręca :D To był najlepszy hamburger w moim życiu :D A teraz póki co cisza :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybyś wiedziała, że tak cienko teraz będzie z poziomem i tymi zmianami to byś się wtedy zdecydowała, ale skąd mogłaś wiedzieć...

O to wtedy faktycznie objawów sporo miałaś. Mi się czasem coś chciało i chcę zjeść, ale z Twojego opisu wnioskuje, że zachcianką taką typową to to nie jest ;)

Znajoma też mi opowiadała, że w III trym patrzyła na mięsa jak nałogowiec, jak tylko ktoś miał mięso to już Ją skręcało i musiała też najeść się mięcha :P

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to jedna moja kumpela w pierwszej ciąży była okropnym mięsożercą, za to w drugiej nie mogła na mięso nawet patrzeć :)

Także każda ciąż inna :)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, co ciąża to inna historia choć jeśli bym miała być znów w ciąży to bym chciała żeby była taka sama jak pierwsza.

Zbieram się na spacer, od kilku dni mamy psiaka, znajomi dali na przechowanie. Jaśka w wózek, psa na smycz i lecę ;)

Mimi, czekamy na relacje z usg

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki melduje sie :))
    NIferex tez niestety biore na tarczyce.
    Ale uwaga uwaga dzis mialam usg polowkowe!!!!! :))))))!!!!
    No i dzidzia zdrowa :))))))
    No i dziewuszka bedzie :)))

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ