X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;*
    No to ja wszystko bede musiala zalatwiac w Ambasadzie, bo w Polsce bywam raz na rok i to na gora tydzien wiec chyba w tak krotkim czasie nie da sie nic zrobic..

U mnie pogoda tez nie fajna..pochmurno.. :( zaraz jade do sklepu po paczusie :P ciekWe czy w Polskim sklepie jeszcze beda :D hehe pewnie niee,, i bedzie trzeba sie zadowolic szwedzkimi wypiekami.. :p

My dzis zaczelysmy 34 tydzien :) <3 w srode wizyta w szpitalu wreszcieeee!!! :)

A co do puchniecia.. To ja dopiero zaczelam puchnac tydzien temu, dlonie i stopy mam jak banie :( tragiczniee.. A i co 2 godziny dokladnie wstaje na siku.. Masakra.. Nie wysypiam sie :( ostatnio przez tydzien Mala nie dawala o sobie zabardzo znaku ale od wczoraj buszuje znowu :) dzis mi z rana w zebro dwa razy przysadzila ajjjc :D ale dobrze wole cierpiec niz sie martwic ze cos jest nie tak ;)

A to my z malej sesji zdj wykonanej przez moja siostre :)
    2aagfgw.jpg

aisa lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najłatwiej jest załatwić przez Ambasadę jednak. My byliśmy w Pl ponad miesiąc więc na spokojnie wszystko ogarnęliśmy, ale wygodniej na pewno jest przez Ambasadę tym bardziej, że mieszkacie (Preggo, Rudzia) w Sztokholmie.

Nasze pączki są z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/paczki-przepis-iv Całkiem łatwo poszło i są smaczne

Lubie niektóre szwedzkie wypieki, ale czegoś co by choć leżało koło naszego pączka to nie jadłam. W lidlu mają jakieś pączki ale takie sztucznowate ostro.

Rudzia, super zdjęcie, super się prezentujesz z brzuchem!
    Fajnie, że Mała znów aktywna i Cię "nawala" :P

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Preggo Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia super zdjęcie, świetna pamiątka taka sesja.
    Ja też trochę puchnę i też od niedawna.

Ogólnie to jakiś mam nudny dziś dzień, nie wiem czym się zająć.

f2w3skjos98t0y1w.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w piątek 13ego ;) Jak dziś samopoczucie?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tragicznie! Malo spie ostatnio, bol po prawej stronie sie powiekszyl i juz nawet lezenie nie pomaga :( do tego Mala non stop kopie mnie w zebra! Sobie znalazla zabawe.. eh.. pogoda taka sobie..

Aisa a Ty jak tam?

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok, wczoraj pączki, dziś frytki domowej roboty i dalej pączki wcinam. W boczki mi pójdzie, ale trudno ;)

Współczuje tych bóli. Mała daje o sobie znać, przemówiłaś widać do Niej jak się mało ruszała to teraz oddaje z nawiązką za czas spokoju ;) Ale nie martw się, już niedługo będzie po tej stronie brzucha :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie, tydzien ciszy to teraz musi nadrobic :D heh

Dzis dwa razy tak bolesnie napial mi sie brzuch , nie wiem czy to Przez Mala czy moze to skurcze? Zobaczymy czy sie powtorzy..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Miałam dzisiaj bardzo dużo badań, większość w normie. Na resztę trzeba czekać. Zrobiono mi także posiewy na gronkowca. Miałam usg, przeziernośc karkowa 1,5 czyli bardzo dobrze na wynik z krwi musze czekać. Dzidzius był bardzo ruchliwy, machalo rączkami, a na koniec zaczęło ssać paluszki. Widok niesamowity, a mąż jaki podekscytowany:). Przez moment było widać siusiaka albo siusie, ale nie dała nam zdjecua gdzue widać, tak byśmy pomierzyli sobie kat nachylenia:). Ogólnie zdjęcia są przepiękne:).
    Jak moge wstawić suwaczek?

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek wrote:
    Jestem po wizycie. Miałam dzisiaj bardzo dużo badań, większość w normie. Na resztę trzeba czekać. Zrobiono mi także posiewy na gronkowca. Miałam usg, przeziernośc karkowa 1,5 czyli bardzo dobrze na wynik z krwi musze czekać. Dzidzius był bardzo ruchliwy, machalo rączkami, a na koniec zaczęło ssać paluszki. Widok niesamowity, a mąż jaki podekscytowany:). Przez moment było widać siusiaka albo siusie, ale nie dała nam zdjecua gdzue widać, tak byśmy pomierzyli sobie kat nachylenia:). Ogólnie zdjęcia są przepiękne:).
    Jak moge wstawić suwaczek?
    Super, że wszystko jest ok i że podglądanie dzieciątka przyniosło tyle radości :D
    Kliknij na suwaczek u którejś z nas, przeniesie Cię na stronę suwaczkową, tam wybierzesz wzór itp.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się cieszę. Taka szczęśliwa jestem. Połowkowe mam 27 marca:)
    Udało się wstawić suwaczek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 07:41

aisa lubi tę wiadomość

• Preggo Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jak tam po walentynkach? Świętowałyście?

Kwiauszek super że wszystko w porządku, dla mnie zawsze te badanie to spory stres także lubię to mieć za sobą.

U mnie pojawiają się pojedyncze skurcze coraz częściej ale to tylko straszaki.
    Po każdym wyczekuję następnego a tu cisza :)

Miłej niedzieli brzuchatki:) i niebrzuchatki też:)

aisa lubi tę wiadomość

f2w3skjos98t0y1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dla mnie to tez był duży stres. Wizytę z położna mam dopiero w25 tygodniu ciąży, strasznie daleko. O mały włos abym dostała skierowanie do lekarza ze względu na te ciężary. Ale nie dała:(.

Walentynki super, kolacja spacer itd;).

A dzisiaj mam senny dzień.
    Ja to nie wiem jeszcze jak jest mieć skurcze, to boli? Czasem czuje ze brzuch mi twardnieje, ale to chyba normalne

• Preggo Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz już mam takie bolące ale nie chcą się zacząć regularnie powtarzać:)
    Ogólnie przez całą ciążę też miałam raczej uczucie twardnienia/spinania się brzucha teraz uczucie podobne ale do tego ból nie jakiś nie do wytrzymania ale już taki że wyczekuje aż przejdzie a z drugiej strony wyczekuję kolejnego z cichą nadzieją że coś się zaczęło.
    No nic do terminu mam jeszcze 2tygodnie i 3 dni.

aisa lubi tę wiadomość

f2w3skjos98t0y1w.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Preggo, może tym razem do terminu nie doczekasz ;) a Ci znajomi, którzy się mają zająć Młodym są teraz na miejscu?

U nas walentynki jak zwykły dzień choć buziaków więcej

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Preggo Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jeszcze do przyszłej środy tj. 25.02 później ich nie będzie równy tydzień więc albo zaciskam nogi albo rodzę sama bez męża:) no chyba że stałby się cud i braciszek postanowiłby przyjść na świat w tygodniu między 8 a 14tą kiedy starszy w przedszkolu:) ale to już scenariusz realny jak film sf:)

Ja oczywiście torby przez weekend nie spakowałam:)tzn większość rzeczy gotowa ale każda w innym miejscu:) i lista raczej w mojej głowie:)

f2w3skjos98t0y1w.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mmie bol nad pepkiem coraz silniejszy.. nie wiem co to w ogole jest.. chyba Mala tak sie uklada ze mi cos uciska ... bol nie do zniesienia, wyprostowac sie nie da, siedziec ani nic..po prostu chce w tym momencie umrzec!!! I w czasie takiego bolu brzuch na wysokosci pepka na calej dlugosci robi sie twardy jak kamien. Moze wiecie co to moze byc? Wizyte u poloznej mamm dopiero w czwsrtek..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Preggo, to masz jeszcze tydzień na rozpakowanie a jak nie to czekasz kolejny tydzień ;)
    U Ciebie raczej tendencja do przenoszenia to może synek poczeka. No ciekawe. Ale teraz to codziennie pisz nam tu jak się sprawy mają :)

Rudzia, też pamiętam jakby szpile nad pępkiem ale nie były aż takie silne jak u Ciebie. Twardnienie brzucha przy tym może być, macica ćwiczy. Z tego co piszesz to jednak dość silny ból, to może tel do położnej albo na oddział porodowy byłby wskazany.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Preggo Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia dziwne że ten ból jest aż tak mocny raczej coś jest nie tak skoro aż tak boli. Ja okolice pępka mam bardziej wrażliwe niż reszta brzucha ale nie bolą.

Aisa to fakt mam przeczucie że przenoszę chociaż są też momenty kiedy myślę że to już.
    Mam za sobą bardzo ciężką nockę miałam coś jakby uderzenia gorąca (co raczej kojarzy mi się z menopauzą a nie ciążą:) Ale nie mogłam przez to spać no i ból głowy ostatnie dni ciekawe co jeszcze dojdzie do rozwiązania. Stan błogosławiony ehhh żyć nie umierać co?:)

f2w3skjos98t0y1w.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówka jest specjalnie taka paskudna żeby kobieta chciała już rodzić, natura wie co robi ;)
    Naprawdę ciekawe jak to u Ciebie będzie, terminowo, wcześniej czy później.. ale torbę to już lepiej przygotuj ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Preggo Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia jak Twój ból? Ja też mam w czwartek wizytę u położnej.
    Aisa oby prędzej:) no torbę przygotuję wreszcie:)

aisa lubi tę wiadomość

f2w3skjos98t0y1w.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ