X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ale masz ślicznie wszystko poukładane:). Ja ostatnio byłam na zakupach i również zakupiłam komplecik i bodziaki,takie to śliczne :).
    Co do boli, ja jak sue poloze potem tak mi ciężko wstać, taki mam ból w miednicy promieniujacy do pposladka:/.
    A dzisiaj pobilam rekord, wstawalam 8 razy siku, masakra jakaś.
    Miłego dnia:)

• Preggo Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś kolejny piękny dzień słoneczko świeci tak wiosennie się zrobiło chociaż śnieg się trzyma.
    U mnie obudził się syndrom wicia gniazda od wczoraj sprzątam piorę prasuję itd:)
    Ale przy takiej pogodzie to i energii od razu więcej:)
    Mieszkanko już lśni ale jeszcze jedna torba ikeowska to poprasowania czeka.

Kwiauszek no to zaszalałaś 8 razy siku!! Ja raz tylko wstawałam:) Ale noc nie najgorsza całkiem dobrze spałam.

aisa lubi tę wiadomość

f2w3skjos98t0y1w.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, 8 o.O to Ty niewyspana musisz być okropnie. Oby kolejne noce były jednak lepsze!

U mnie już trochę zimniej niż przez ostatnie dwa dni i trochę mniej słońca.

Preggo, to już naprawdę niedługo. Ponoć syndrom odzywa się już na samej końcówce. Jak miałaś w poprzedniej ciąży?

Kupiłam dziś w second hand fajną wiosenną kurteczke dla Jasia, z h&m za 39 kr. Lubie takie zakupy :)

Rudzia lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa ja tez lubie kupowac fajne rzczy tanio :P hihi ja wlasciwie to mam dla Malej 90% nowych ubranek, wiele kolezanek mi mowilo ze po swoich dzieciach cos da ale co do czego to musislam liczyc na siebie i mame heh :P duzo kupuje w Next bo bardzo tanio wychodzi no i w H&M ale ostatnio zasiadlam na Tradera.com i tam licytuje namietnie super ubranka w extra stanie a niekiedy i nowe nawet :) takze juz mam tez sporo uzywanych ubranek ale najczesciej sa one uzywane raz lub dwa albo nawet tylko raz wybrane i nawet nie uzywane :) takze warto :) wczoraj np wylicytowalam sweterek z h&m taki slodki za 11kr plus przesylka 14 wiec razem 25 kr za sweterek ktroy byl na dzidzi tylko raz ;)

aisa lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! To duża radocha fajne rzeczy za tak małe pieniądze kupować :) od razu się człowiekowi humor poprawia :) choć trzeba uważać żeby się nie rozpędzić i za dużo nie kupić :P

Rudzia lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Preggo Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa w poprzedniej wiłam gniazdo z 2-3 tyg przed terminem a potem przenosiłam więc u mnie to żaden zwiastun. Ale mam już takie pojedyncze skurcze więc fajnie bo poprzednio wcale nie miałam.

Co do ciuszków to u mnie podobnie część nowych część używanych, teraz mam mniej niż poprzednio bo wtedy miałam za dużo ale z kolei miałam pralkę w domu i teraz trochę się martwię czy to wszystko ogarnę przy tej ilości.

Ja uwielbiam ciuszki z Next ale tutaj u mnie w okolicy niestety nie ma:(
    W h&m buszuję conajmniej raz w tygodniu:)

Naprasowałam się jak szalona aż mnie nogi bolą a jeszcze zostało z 20 tetr ale to już na jutro.

aisa lubi tę wiadomość

f2w3skjos98t0y1w.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Preggo Nexta w Szwecji chyba w ogole nie ma? Ja zamawiam przez interenwt od nich :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Preggo Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest na Kista przynajmniej tam mi google pokazało:)

f2w3skjos98t0y1w.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Preggo wrote:
    Chyba jest na Kista przynajmniej tam mi google pokazało:)

Serioo??? To ja nie wiedzialam nawet..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wlasnie jak to jest z ambasada? Bo mama mi mowila ze jakas znajoma jej mowila, ze po narodzinach Malej trzeba to zglosic do Ambasady Polskiej ? Jakis wniosek trzeba napisac czy jak?

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze faktycznie jest Next na Kista!!!! Po wyplacie sie ta. Wybieram!! Jaaaaaa... Jak moglam nie wiedziec :: ja polowe ubrankowej wyprawki mam z Nexta :D i wszystko zamawialam online

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Boze faktycznie jest Next na Kista!!!! Po wyplacie sie ta. Wybieram!! Jaaaaaa... Jak moglam nie wiedziec :: ja polowe ubrankowej wyprawki mam z Nexta :D i wszystko zamawialam online
    Lepiej nie idź bo wypłatę tam zostawisz :P

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Lepiej nie idź bo wypłatę tam zostawisz :P

Pojde z mama zeby mnie pilnowala. :D ale musze isc! :D uwielbiam ich ubranka dzieciece !!! ;)

aisa lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dziewczyny a wlasnie jak to jest z ambasada? Bo mama mi mowila ze jakas znajoma jej mowila, ze po narodzinach Malej trzeba to zglosic do Ambasady Polskiej ? Jakis wniosek trzeba napisac czy jak?
    My nic nie załatwialiśmy przez Ambasadę. Może chodzi o dowód dla Małej bo będzie obywatelką Polski. Nie wiem o co mogło chodzić znajomej z tym, że trzeba...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wyspana to ja jestem:/.
    Z tego co wiem, trzeba zgłosić w Polskiej ambasadzie narodziny dziecka wyrabia się tam też paszport dla dziecka. Wuen bo moja znajoma jeździła dwa miesiące po narodzinach dziecka.

Kochane w piątek USG:)

• aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu trzeba? Można działać przez ambasade - załatwić tłumaczenia, umiejscowić akt urodzenia w Polsce i wyrobić paszport, ale można to też zrobić będąc w Polsce. My tak robiliśmy, nie zgłaszaliśmy nic do ambasady. Ale pewnie całkiem wygodnie jest to zrobić przez ambasade, szczególnie jeśli się jest blisko Sztokholmu.

Kwiauszek, obyś tej nocy lepiej spała niż poprzedniej!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wnikalam w to jeszcze za bardzo, ale moja znajoma właśnie jeździła, robili tam dziecku tez zdjęcie. Pamiętam,że Jeździłado Malmo. chyba przed wyjazdem za granicę dziecko musi mieć paszport?.

Dzisiejsza noc gorsza od wczorajszej wczorajszej, nie wiem co się dzieje dzieje. Jestem cala zapuchnieta na twarzy.

• aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, lepiej zgłoś te dolegliwości lekarzowi czy położnej bo puchnięcie jako takie jest normalne w ciąży bo się woda zbiera w organizmie ale chyba jeszcze nie na Twoim etapie ciąży. Tak mi się wydaje.

Powinno mieć dowód albo paszport, choć my się dowiadywaliśmy tu w służbach celnych to powiedzieli, że nie musimy mieć na wyjazd do Pl. A będąc w PL załatwiliśmy co trzeba i wróciliśmy już z dowodem. Konsulat w Malmo mieli zamknąć jakiś czas temu. Na stronie msz też już go nie ma, ciekawe czy jeszcze działa.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już pogoda taka sobie, pochmurno ale na szczęście nie wieje
    M własnie robi pączki

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Preggo Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no u mnie też pogoda się popsuła i chmur pełno.

Kurczę ale mam smaka na pączki nawet nie próbuję sama robić bo znając życie nie wyjdą ciasta mi też ostatnio żadne nie wychodzą.

Ja nie mam pojęcia jak to jest z tymi formalnościami po urodzeniu ale muszę się dowiedzieć bo na koniec maja chrześniak ma komunię i muszę już mieć paszport żeby polecieć do Polski.

aisa lubi tę wiadomość

f2w3skjos98t0y1w.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ