X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja jak zaczęłam się uczyć, to cieszyłam się jak głupia :D Koniec z nudą, nowe znajomości, ciekawe i zabawne lekcje itd itd....teraz mój optymizm bardzo opadł. Nie chce mi się już chodzić i uczyć :)

Rudzia wózek świetny :) Teraz tylko czekać aż będziesz mogła z maleństwem śmigać :D

Rudzia lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little a ile juz chodzisz na kurs? Ja skonczylam kurs po 5 miesiacach jakos i zaczelam Komvux a wtedy juz nie bylo tsk fajnie bo zaczela sie prawdziwa nauka :P ale tesknie za Tymi czasami.. po Mammaledighet ide jeszcze jakis kurs sobie zrobic, Mala pojdzie juz wtedy do przedszkola a ja po kursie dopiero do pracy jakiejs :) chce sie bardziej doszkolic zeby znalezc lepsza prace:)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, wózek Cię pochłonął :P wiedziałam :)

Teraz już chyba nie można tak szybko robić kursów, przynajmniej tutaj. Egzaminy wyglądają inaczej i juz nie nauczyciel prowadzący pilnuje tylko komisja ze Sztokholmu przyjeżdża. Przynajmniej tak jest w moim rejonie. Teraz znajoma moja robi i jest całkiem inaczej niż za moich czasów, a robiłam sfi w 2010.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mozliwe, ja w sumie tez skonczylam SFI w 2011 roku..

Wiecie co.. bylam w laziecw i pol majtow mialam zalanych..to nie byl sluz bo sluz mam generalnie taki bialawy a to przypominalo wlasnie wody i nigdzy wczesniej tak nie mialam.. jak do jutra to sie powtorzy to kontaktuje sie z polozna, bo to moga sie saczyc wody no nie?

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, to ja taka zdolna nie jestem jak Ty. Mi prawie rok zajęło, ale to trochę z mojej winy, bo mogłam spróbować w grudniu. Ale cóż, bywa :) Konvux chcę zacząć od przyszłego miesiąca :) To chyba zwiększy się intensywność. U nas nie ma komisji, ale rozmowę nagrywają. Ja mam kilka osób, które zaczynały na równi ze mną, a dalej są na poziomie B lub C...

Rudzia, ja niestety się nie znam i nie pomogę. Ale faktycznie lepiej to skonsultować, skoro wcześniej się tak nie działo.

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, wózek świetnie wygląda, mam nadzieję że tak samo świetnie się będzie sprawował! :)
    W sumie to mogą być wody choć mam nadzieję, że nie są. Są takie testy specjalne, ale nie wiem czy tu są. Może to jednorazowe było i nie będzie się na razie powtarzać.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tego co czytalam to tylko u poloznej mozna sprawdzic czy to wody.. no zobaczymy jak bedzie jutro.. wlasnie wrocilam z koncowych zakupow dla Malej..juz mam wszystko! Leze i odpoczywam.. nic sie nie dzieje..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Napisałam maila do barnmorski z opisem mojej obecnej sytuacji. Zaznaczyłam, że może byłby potrzebny tłumacz... Oddzwoniła do mnie z propozycją terminu i uznała, że skoro ją zrozumiałam przez telefon, to najbliższa wizyta będzie bez tłumacza i w razie potrzeby na następną już zamówi.

Wizytę mam w przyszłą środę i wtedy też umówi mnie na wcześniejsze USG w celu sprawdzenia czy zarodek umiejscowił się w macicy. No, także już to jest jakiś krok na przód :)

A jak tam u Was? :) Coś cichutko tu dziś :)

aisa, Rudzia lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little to super :) na pewno dasz sobie rade :)

A ja dzis bylam oddac siuski na VC na tego paciorkowca..siedzialam ponad pol godziny w kolejce :( juz mi slabo bylo ale jakos dalam rade..w gabinecie bylam doslownie 1 min.. takze chore to ze musialam w ogole stac w tej kolejce..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja czasami mam wrażenie, że im dłużej czekam w kolejce, tym krótszą mam wizytę/sprawę do załatwienia :D Jakieś to takie nieproporcjonalne ;)

Dam radę ze wszystkim...byleby tylko wszystko było dobrze :)

Rudzia, aisa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, fajnie że udało sie tak sprawę załatwić :)

Rudzia, jak dziś, wody się nie pojawiły?

Preggo, zaczynam się martwić gdzie jesteś...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na razie spokoj.. :) to chyba nie byly wody jednak :) dzis bylam u fryzjera juz nie jestem ruda tylko blond hihi :)

aisa lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Preggo Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Faktycznie urodziłam. Ale nie chcę Was straszyć, miałam spore problemy krwotok, cesarka, z małym nie jest dobrze leżeliśmy na neoantologii na Huddinge, teraz wypuścili nas do domu ale czekam na wyniki badań bo lekarze podejrzewają poważną chorobę:( napiszę jak się wszystko wyjaśni
    Zastanawiałam się czy wogóle Wam pisać ale myślę że głupio tak zniknąć bez słowa.

f2w3skjos98t0y1w.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Preggo, dobrze, że się odezwałaś. Gratuluje narodzin synka! Współczuje przeżyć porodowych i stresów. Jak widać one wciąż trwają. Mam jednak nadzieję, że wyniki badań będą dobre i to nie będzie żadna poważna choroba! Bardzo mocno trzymam za Was kciuki żeby wszystko było ok!
    Jeśli chodzi o mnie to śmiało pisz. Wysyłam też zaproszenie do przyjaciółek.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Preggo Gratuluje i trzymam kciuki!!! Na pewno bedzie dobrze- musi!!!

No i zaczynam sie troche bac ;/ tu nie maja takiej kontroli nad dzidziami jak w Polsce ;/ grrr.. chyba pojde jeszcze raz na usg prywatnie.. ;/

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Preggo, trzymam mocno kciuki za wyniki. Wpis faktycznie nie napawa optymizmem, ale mimo wszystko gratuluję i życzę Wam zdrówka!

• aisa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Preggo, odzywaj się bo myślimy tu o Tobie!

Jak u Was dziołchy? Już zaraz weekend ;)

Kwiauszek i Mimi, proszę się meldować :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie luzik, słoneczko pięknie świeci za oknem :)

Wczoraj i dziś miałam te testy kończące. Wczoraj jeszcze spoko, ale dziś, to myślałam, że mi wszystkie flaki się poskręcały. Bałam się, że gdzieś w środku egzaminu będę musiała wyjść. Nie wiem czy to stres czy ciąża. Ogólnie do egzaminu starałam się podejść całkiem na luzie, bo jakbym oblała, to nic takiego by się nie stało, ale wiadomo to w końcu jakiś egzamin... Ale ważne, że mam to już za sobą :)4

Też czekam na wiadomości od innych użytkowniczek ;] Coby wątek nam tu nie padł :):)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:).
    Jestem juz po prac, o dziwo nie jestem zmeczona. W końcu weekend :).
    Brzuchol mi rośnie,ale na wadze nic nie poszło do góry, nie wiem czy to dobrze czy nie. Za miesiąc albo 1,5 miesiąca przenosimy się do większego mieszkania. Co prawda droższego,ale komfortowo będzie lepiej:).

Preggo trzymam kciuk, aby z dzieciatkiem było Wszystko dobrze!

aisa, Little Frog lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jestem w niebie :D udalo nam sie z mieszkaniem! Dzis koles zadzwonil ze chce sie zamienic z 3 na 2 !!! :)) i tak oto gora za 2 tygodnie sie przeprowadzamy na wieksze mieszkanie!! :) nir wierzylam ze uda nam sie jeszcze przed porodem- jednak troche szczescia mamy :) i do tego dzis przyjechala paczka z Polski - rozne rzeczy apteczne dla mnie i Malej, biustonosz do karmienia ktory jest IDEALNY a tu tak ciezko mi znalezc jakis pasujacy ;/

Takze jestem BARDZO SZCZESLIWA :)

Little Frog, aisa, Mimi1990 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ