Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
My wczoraj bylysmy u poloznej Mala przybiera prawidlowo na wadze, od urodzenia urosla 2,5cm ja jestem 15 kilo na minusie ale niestety 10 kg zostalo jeszcze
Sofii juz je o stalych porach 6 razy dziennie i raz w nocy takze sie w miare wysypiam chociaz czasem strasznie halasuje podczas snu przeciaga sie wygina i przy tym wydaje dziwne odglosyLittle Frog lubi tę wiadomość
-
Rudzia wrote:Aaa orientujecie sie jak to jest z Mogrationsverket, jak my mamy uppehållsrätt to Mala ma po mnie automatycznie czy musze skladac podanie dla Niej o to?
Rudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam.. Dzisiaj znowu źle poczułam się w pracy, to już drugi raz jak o mało nie zemdlalam,strasznie się martwię. Do tego dzisiaj zauważyłam na lewej nodze spore żylaki dość wypukłe. Kochane mialyscie lub macie Z tym problem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:27
-
Hej Dziewczyny. Na szybko zdam relacje z porodu. W poniedziałek ok. 3.00 nad ranem zaczęłam mieć skurcze ale oczywiście zanim się skapnelam ze to poród to trochę trwało wiec byliśmy w szpitalu kolo 6.00 i od razu na stół 9 cm rozwarcie. O 6.58 odeszły mi wody a o 7.10 Maja była już na świecie. Ja po porodzie czułam się bardzo dobrze, mam tylko 2 szwy i ogólnie fizycznie super. Tylko te skurcze przez obkurczajace się macice mam bardzo silne. Szczególnie podczas karmienia. We wtorek byliśmy już w domu. Jeszcze jutro mamy återbesök i badanie słuchu. Mała ssie cyca bez problemu.
Co do ubranek (czytałam ze macie dylemat) powiem ze u nas 56 są za duże i ciesze ze kupiłam kilka 50. Fakt ze Maja jest krótka a jeszcze te podkurczone nóżki. 50 jest akurat wiec warto kilka sztuk mieć w zanadrzu.
Little Frog, aisa, Rudzia lubią tę wiadomość
-
Goniaq, super szybki poród, tak to można rodzić Fajnie, że tak sprawnie poszło
Kwiauszek, musisz więcej odpoczywać. Na te żyły są jakieś rajstopy uściskowe. Chyba musisz zgłosić to swojej położnej i Ona dalej ogarnie temat.
Mimi, gratuluję rozpoczętego 8 miesiącaMimi1990 lubi tę wiadomość
-
wczoraj mieliśmy wizytę kontrolna i wszystko jest dobrze z mala. Spadła tylko 5% z wagi urodzeniowej, żółtaczka lekko wzrosła ale wciąż jest w normie wiec nie wymaga naświetlania. Mała póki co ssie i śpi na zmiane. powoli zaczyna otwierać oczka i się przyglądać. starszy braciszek jest zakochany i o dziwo bardzo delikatny, a przyznam że tego bałam się najbardziej. A ja mam wrażenie ze im dalej od porodu tym gorzej się czuje. Coś mnie pobolewa i niewiele mogę zrobić. Jutro wybieram się na pierwszy spacer bo juz bzika dostaje w domu.
Little Frog lubi tę wiadomość
-
Goniaq, super że wszystko z Mają ok! Faktycznie mało spadła z wagi. Fajnie, że syn tak dobrze przyjął siostrzyczkę Kicha, że gorzej się czujesz, mam nadzieję że bóle szybko minął!
Jaśkowi wczoraj stuknął roczek
Niewiarygodne jak ten czas zasuwa, a "dopiero co" rodziłamLittle Frog lubi tę wiadomość
-
Goniaqu, ale taki widok musi rozczulac
Mam nadzieje, ze szybko wrocisz do formy
Aisa, samych wspanialych dni dla synka! Niech rośnie zdrowo i szczęśliwie
A u mnie dziś trochę kiepskie samopoczucie i póki co leże w łóżku.
Na domiar złego maz wczoraj zgubił portfel z dokumentami i póki co żyjemy w nadziei, ze może ktoś znajdzie i odda.aisa lubi tę wiadomość