X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • skrollok Znajoma

Wysłany: 9 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    ja również mieszkam w Szwecji, urodziłam w kwietniu, moja Majeczka (Goniag12 tak jak u Ciebie imię;)) kochana tylko męczy ją brzuszek i płacze przy zasypianiu w dzień. W nocy aniołek, budzi się, je i zaraz usypia 2-3 razy w ciągu nocy.
    co do ubranek od razu zakładałam Mai głównie 62, troszkę za duże ale wystarczyło podwinąć rękawki i założyć skarpetki co by przytrzymywały śpioszki :) Maja ważyła 2920 i miała ok. 50cm długości. Teraz je na potęgę i waży 4kg ;)
    udanego dnia!

aisa, Little Frog lubią tę wiadomość

43kt2n0asst66frp.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, lubię życzenia dla Jasia, ale wieści o złym samopoczuciu i zgubie portfela bardzo nie lubie. Oby znalazł go ktoś uczciwy i oddał, no i lepszego samopoczucia Tobie życzę!

Witaj Skrollok, gratuluję narodzin córeczki! Malutka była jak się urodziła. Urodziłaś w terminie? W jakim rejonie Szwecji mieszkasz?
    Fajnie że do nas dołączyłaś :)

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha również dołączam się do życzeń dla Jasia:).
    Little Frog,trzymam kciuki aby portfel się znalazł!. Przynajmniej dokumenty.

Ja dzisiaj leżę w łóżku, chyba mnie choroba bierze:/.

Skrollok witamy, co raz nas więcej,i oczywiście gratuluję córeczki :)

• skrollok Znajoma

Wysłany: 10 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa 2 dni przed terminem a mieszkam w małej mieścince w Gävleborg län :)

dziewczyny coś widzę, że choróbska Was niestety lubią także wszystkim zdrówka!

aisa lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witaj skrollok :) gratuluje grzecznej córeczki :) fajnie, ze coraz nas więcej :) zawsze można skorzystać z rad nie tylko ogólnych, ale jak to wszystko wygląda i funkcjonuje w Szwecji :) przynajmniej nie czuje się tu sama z tym wszystkim :D

Ja dzis wracam do żywych :) wczoraj większość dnia przelezalam i trochę pospalam, a dziś juz dużo lepiej :)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forg, super, że już lepiej się czujesz!
    Mam nadzieję, że i u Kwiauszka dziś lepiej !?

Skrollok, to chyba Ty z nas najbardziej na północy mieszkasz. Piękne widoki tam muszą być, ale pewnie trochę chłodniej.
    Śliczny awatar, zapewne z rejonów w których mieszkasz :) Jak chcesz to ustaw suwaczek, kliknij w suwaczek którejś z nas i Cię przekieruje.
    Pomyślałam, że urodziłaś przed terminem bo malutka była Twoja córa, ale widać taka Jej uroda, że się drobna urodziła.

U mnie dziś pochmurno, pewnie niedługo będzie padać...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest lepiej:). Dzisiaj mamy bardzo pochmurny dzień. Miałam wizytę u położnej. Serduszko pięknie bije. MAcica ma długosc 24 cm, i jak pokazała tą siatkę centylową to wychodzi, że dzidziulek rośnie idealnie jest pośrodku:).

• skrollok Znajoma

Wysłany: 10 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa zdjęcie jeszcze około 200 km na północ ode mnie- Rätan gdzie całą zimę spędziliśmy ;)
    Kwiauszek nie ma nic piękniejszego niż słyszeć co wizytę bicie serduszka, tak mi się wydaje...;)

aisa lubi tę wiadomość

• skrollok Znajoma

Wysłany: 10 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa dziękuję za podpowiedź z suwaczkiem ;)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, słyszeć serduszko swojego maleństwa to cudowne uczucie:)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrollok wrote:
    aisa zdjęcie jeszcze około 200 km na północ ode mnie- Rätan gdzie całą zimę spędziliśmy ;)
    Kwiauszek nie ma nic piękniejszego niż słyszeć co wizytę bicie serduszka, tak mi się wydaje...;)
    Ile było tam stopni zimą? Tak z ciekawości ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Kwiauszek, super ze wszystko idzie tak ksiazkowo :) ja jeszcze nie slyszalam serduszka i nie mogę się doczekać tego pierwszego razu :D

Dziś po pochmurnym weekendzie wyszło słoneczko :) no i dzień przyjemniejszy :)

Miłego dnia! :)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, nawet nie wiesz jak ja się cieszę. Pracuje w takich a nie innych warunkach, i wszystko jest dobrze. Nasz maluch jest silny. Codziennie dziękuję za to ze jest dobrze.
    Juz niedługo usłyszysz bicie serduszka swojego skarba:)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! :*
    My dzis bylysmy u poloznej :) Mala juz wazy 5100g i ma 58cm! W 3 tygodnie tak urosla :) juz ja interesuje wszystko i sie usmiecha swiadomie :) wczoraj na brzuszku jak lezala to trzymala glowke w gorze z minute bez przerwy :) grzeczna bardzo, sama usypia sobie tylko w nocy czasem spac jej sie nie chce i musze ja usypiac na sile :P hihi kapac sie uwielbia w ogole nie placze! No aniolek po prostu! <3

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, to Ci się trafiło! :) super, ze mała jest taka grzeczna :)

Mi mózg paruje ;) mam przeciążenie z nadmiaru informacji. Dziś jeszcze rozbiło mi się lusterko w samochodzie. SAMO! Maz to by mi pewnie w życiu nie uwierzył, ale wszystko widział. Zamknelam drzwi, wycofalam i jak ruszylam to wypadło....
    Ale dzień był dobry, wiec mam nadzieje, ze 7 lat nieszczescia mnie ominie ;)

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ale mamy przestój...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom, cisza jak makiem zasiał...
    U mnie pogoda piękna, od rana ptaki za oknem śpiewają :)
    Wczoraj zaliczylam grilla :) trochę zmarzlam, ale ogólnie było milo :)
    Muszę powoli zacząć zastanawiać się nad wyjazdem do Polski... Jeszcze tylko ok 2 miesiące :)
    Poza tym dziś zaczynam 5 miesiąc! Wow, ależ to brzmi :D no i będąc w temacie liczb i odliczania, to jeszcze 2 tygodnie do USG :) i troszkę ponad 3 tyg do wakacji :D

Aaaa no i jeszcze za niespełna 1,5 miesiąca przylatują teściowie.

Ps portfel został zwrócony! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:12

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też super pogoda, wczoraj też była bardzo ładna

Super że portfel zwrócony!! :)

Gratuluję rozpoczęcia 5 miesiąca :)

My już mamy kupione bilety do Pl, w tym roku nie było problemu kiedy płynąć bo brat M się chajta więc nasz urlop zaplanowany pod to wydarzenie.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. My dzisiaj miałyśmy ważenie i mała przybrała juz 330g w ciągu tygodnia. Ogólnie jest kochana, spokojna. Ciekawe jak długo. Mój syn za to nadrabia za dwoje. Jeszcze się przeziębil i nie chodzi do przedszkola. A na dodatek teraz i mnie coś bierze.
    A ja już doszłam do siebie po porodzie. Dzisiaj włożyła nawet spodnie sprzed ciąży i pasują idealnie. Troszkę tylko brzuszek jeszcze wisi. Ale i tak jestem z siebie dumna.

aisa lubi tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq, fajnie że Maja jest grzeczna i oby jak najdłużej. Starszy pewnie chce zwrócić na siebie uwagę i rozrabia. Oby jak najszybciej wyzdrowiał i Ty też się nie daj chorobom! Gratki figury :)

U nas dziś trochę chłodniej niż przez ostatnie 2 dni. Dziś mini impreza z okazji roczku Jasia.

Miłego dnia wszystkim!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ