X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • skrollok Znajoma

Wysłany: 9 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    ja również mieszkam w Szwecji, urodziłam w kwietniu, moja Majeczka (Goniag12 tak jak u Ciebie imię;)) kochana tylko męczy ją brzuszek i płacze przy zasypianiu w dzień. W nocy aniołek, budzi się, je i zaraz usypia 2-3 razy w ciągu nocy.
    co do ubranek od razu zakładałam Mai głównie 62, troszkę za duże ale wystarczyło podwinąć rękawki i założyć skarpetki co by przytrzymywały śpioszki :) Maja ważyła 2920 i miała ok. 50cm długości. Teraz je na potęgę i waży 4kg ;)
    udanego dnia!

aisa, Little Frog lubią tę wiadomość

43kt2n0asst66frp.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, lubię życzenia dla Jasia, ale wieści o złym samopoczuciu i zgubie portfela bardzo nie lubie. Oby znalazł go ktoś uczciwy i oddał, no i lepszego samopoczucia Tobie życzę!

Witaj Skrollok, gratuluję narodzin córeczki! Malutka była jak się urodziła. Urodziłaś w terminie? W jakim rejonie Szwecji mieszkasz?
    Fajnie że do nas dołączyłaś :)

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha również dołączam się do życzeń dla Jasia:).
    Little Frog,trzymam kciuki aby portfel się znalazł!. Przynajmniej dokumenty.

Ja dzisiaj leżę w łóżku, chyba mnie choroba bierze:/.

Skrollok witamy, co raz nas więcej,i oczywiście gratuluję córeczki :)

• skrollok Znajoma

Wysłany: 10 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa 2 dni przed terminem a mieszkam w małej mieścince w Gävleborg län :)

dziewczyny coś widzę, że choróbska Was niestety lubią także wszystkim zdrówka!

aisa lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witaj skrollok :) gratuluje grzecznej córeczki :) fajnie, ze coraz nas więcej :) zawsze można skorzystać z rad nie tylko ogólnych, ale jak to wszystko wygląda i funkcjonuje w Szwecji :) przynajmniej nie czuje się tu sama z tym wszystkim :D

Ja dzis wracam do żywych :) wczoraj większość dnia przelezalam i trochę pospalam, a dziś juz dużo lepiej :)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forg, super, że już lepiej się czujesz!
    Mam nadzieję, że i u Kwiauszka dziś lepiej !?

Skrollok, to chyba Ty z nas najbardziej na północy mieszkasz. Piękne widoki tam muszą być, ale pewnie trochę chłodniej.
    Śliczny awatar, zapewne z rejonów w których mieszkasz :) Jak chcesz to ustaw suwaczek, kliknij w suwaczek którejś z nas i Cię przekieruje.
    Pomyślałam, że urodziłaś przed terminem bo malutka była Twoja córa, ale widać taka Jej uroda, że się drobna urodziła.

U mnie dziś pochmurno, pewnie niedługo będzie padać...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest lepiej:). Dzisiaj mamy bardzo pochmurny dzień. Miałam wizytę u położnej. Serduszko pięknie bije. MAcica ma długosc 24 cm, i jak pokazała tą siatkę centylową to wychodzi, że dzidziulek rośnie idealnie jest pośrodku:).

• skrollok Znajoma

Wysłany: 10 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa zdjęcie jeszcze około 200 km na północ ode mnie- Rätan gdzie całą zimę spędziliśmy ;)
    Kwiauszek nie ma nic piękniejszego niż słyszeć co wizytę bicie serduszka, tak mi się wydaje...;)

aisa lubi tę wiadomość

• skrollok Znajoma

Wysłany: 10 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa dziękuję za podpowiedź z suwaczkiem ;)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, słyszeć serduszko swojego maleństwa to cudowne uczucie:)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrollok wrote:
    aisa zdjęcie jeszcze około 200 km na północ ode mnie- Rätan gdzie całą zimę spędziliśmy ;)
    Kwiauszek nie ma nic piękniejszego niż słyszeć co wizytę bicie serduszka, tak mi się wydaje...;)
    Ile było tam stopni zimą? Tak z ciekawości ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Kwiauszek, super ze wszystko idzie tak ksiazkowo :) ja jeszcze nie slyszalam serduszka i nie mogę się doczekać tego pierwszego razu :D

Dziś po pochmurnym weekendzie wyszło słoneczko :) no i dzień przyjemniejszy :)

Miłego dnia! :)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, nawet nie wiesz jak ja się cieszę. Pracuje w takich a nie innych warunkach, i wszystko jest dobrze. Nasz maluch jest silny. Codziennie dziękuję za to ze jest dobrze.
    Juz niedługo usłyszysz bicie serduszka swojego skarba:)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! :*
    My dzis bylysmy u poloznej :) Mala juz wazy 5100g i ma 58cm! W 3 tygodnie tak urosla :) juz ja interesuje wszystko i sie usmiecha swiadomie :) wczoraj na brzuszku jak lezala to trzymala glowke w gorze z minute bez przerwy :) grzeczna bardzo, sama usypia sobie tylko w nocy czasem spac jej sie nie chce i musze ja usypiac na sile :P hihi kapac sie uwielbia w ogole nie placze! No aniolek po prostu! <3

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, to Ci się trafiło! :) super, ze mała jest taka grzeczna :)

Mi mózg paruje ;) mam przeciążenie z nadmiaru informacji. Dziś jeszcze rozbiło mi się lusterko w samochodzie. SAMO! Maz to by mi pewnie w życiu nie uwierzył, ale wszystko widział. Zamknelam drzwi, wycofalam i jak ruszylam to wypadło....
    Ale dzień był dobry, wiec mam nadzieje, ze 7 lat nieszczescia mnie ominie ;)

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ale mamy przestój...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom, cisza jak makiem zasiał...
    U mnie pogoda piękna, od rana ptaki za oknem śpiewają :)
    Wczoraj zaliczylam grilla :) trochę zmarzlam, ale ogólnie było milo :)
    Muszę powoli zacząć zastanawiać się nad wyjazdem do Polski... Jeszcze tylko ok 2 miesiące :)
    Poza tym dziś zaczynam 5 miesiąc! Wow, ależ to brzmi :D no i będąc w temacie liczb i odliczania, to jeszcze 2 tygodnie do USG :) i troszkę ponad 3 tyg do wakacji :D

Aaaa no i jeszcze za niespełna 1,5 miesiąca przylatują teściowie.

Ps portfel został zwrócony! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:12

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też super pogoda, wczoraj też była bardzo ładna

Super że portfel zwrócony!! :)

Gratuluję rozpoczęcia 5 miesiąca :)

My już mamy kupione bilety do Pl, w tym roku nie było problemu kiedy płynąć bo brat M się chajta więc nasz urlop zaplanowany pod to wydarzenie.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. My dzisiaj miałyśmy ważenie i mała przybrała juz 330g w ciągu tygodnia. Ogólnie jest kochana, spokojna. Ciekawe jak długo. Mój syn za to nadrabia za dwoje. Jeszcze się przeziębil i nie chodzi do przedszkola. A na dodatek teraz i mnie coś bierze.
    A ja już doszłam do siebie po porodzie. Dzisiaj włożyła nawet spodnie sprzed ciąży i pasują idealnie. Troszkę tylko brzuszek jeszcze wisi. Ale i tak jestem z siebie dumna.

aisa lubi tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq, fajnie że Maja jest grzeczna i oby jak najdłużej. Starszy pewnie chce zwrócić na siebie uwagę i rozrabia. Oby jak najszybciej wyzdrowiał i Ty też się nie daj chorobom! Gratki figury :)

U nas dziś trochę chłodniej niż przez ostatnie 2 dni. Dziś mini impreza z okazji roczku Jasia.

Miłego dnia wszystkim!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ