X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzwoniłam to mówili mi, że przesyłka do trzech tygodni, ale nigdy nic nie wiadomo:).

Umiesz szyć ba maszynie?, fajnie. Mój tato bardzo dobrze szyję, próbował mnie nakłonić, uczyć ale marny był ze mnie uczeń hehe:)

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha widzę ze temat szycia na maszynie jest na czasie. Ja właśnie dzisiaj kupiłam sobie maszynę i będę się uczyc bo moja mama jest krawcowa i mnie trochę podszkoli przez ten czas jak u nas będzie.

Aisa termin mam na 14 maja więc jeszcze dwa tygodnie a znając moje szczęście to ta ciążę tez przenoszę mimo tego że bruch juz bardzo nisko mam i czuje nacisk na krocze i pachwiny.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tam uszyje ale tak po swojemu -:P nikt u mnie krawcem nie jest , a ja zawsze lubiłam eksperymentować wiec teraz to robię z maszyna Hihi . Dziewczyny mi jakos tak cieżko śpi sie na tym lewym boku... Wczesniej było Oki ale teraz to mam problem z oddychaniem ,bol pleców doskwiera . Najgorsze ze na tym prawym boku tez cieżko mi sie zasypia. Juz nie wiem jak mam chodzic spac... Mam ta specjalna poduszkę ale juz mi ona nic nie pomaga jestem bezradna .

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się marzy szycie ;) ale tak na własne potrzeby :) ogólnie to ja lubię te wszystkie ręczne robótki :) kwiatki z bibuły, origami itp. Nawet nauczylam się na drutach robić :D fakt faktem, ze tylko oczka prawe i lewe, ale szalik juz sobie mogę sama zrobić :D

Ps wczoraj się uparlam i mimo, ze było zimno, to zrobiliśmy tego grilla :D a dziś od rana bezchmurne niebo ;) może zrobimy powtórkę z rozrywki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 08:14

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię ręczne robótki. Robiłam takie bransoletki na rękę z nitek jak byłam młodsza. Potem trochę na szydełku, na drutach też trochę ale niewiele, bardziej szydełko. Robiłam ubrania dla misiów i szaliki. Potem babcia nauczyła mnie robić serwetki.
    Maszynę w sumie ogarniam, ale moja chrzestna jest krawcową więc wszelkie przeróbki to Ją się prosiło ;)

U mnie lipna pogoda, grila nie będzie. Frog, róbcie powtórkę!! ;) Kuzyn wczoraj był na grilu, ale elektrycznym w oszklonej altanie ;) dla chcącego nic trudnego i zła pogoda nie przeszkodzi :P

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was zaskoczę,wstaję rano a u nas dwa centemetry śniegu. Szok!!!!
    Teraz zaczyna powoli się roztapiać, ale jeszcze o 6 padało nieżle. Mam wrażenie, że w tamtym roku było już bardzo ciepło i drzewa kwitły.

Mimi ja też mam problem ze spaniem, jak kładę się na lewym boku, to mam takie uczucie jakby mi brzuch chciał sie odzielić od kręgosłupa, dziwne uczucie. Zauważyłam, że coraz czesciej spie na plecach. A mąż mi powiedział, że jak spię na lewym boku to zaczynam chrapać, chociaż nigdy nie chrapałam. Mówi, że wtedy się boi, że się uduszę i czuwa nademną. Fakt, ostatnio jak wstaję rano mam ciągle zapchany nos.

Fajnie, że macie pasje. Ja kiedyś bardzo lubiłam podobnie jak Little Frog robić kwaitki z bibuły itp. Ale teraz moją największą pasją jest gotowanie, tylko brak czasu nie zawsze na to pozwala.
    A dzisiaj zrobiłam domowe lody waniliowe, już się mrożą zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 09:16

Little Frog lubi tę wiadomość

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu kwaiuszek lody wlasnej roboty? mniam mniam :)

Ja tez mam zapchany nos totalnie! Ale ponoc to normalne , ze jest niezyt nosa w czasie ciazy,tak bynajmnie wyczytalam z mojej cudownej kciazki dla ciezarnych :P
    Ja podkladam sobie poduszke pod brzuch jak spie na bokach to wtedy nie ma takiego wrazenia rozciagania czy tam nawet tego odrywania brzucha haha :P serio to pomaga :)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym roku na majowke u nas spadl snieg!! Takze nic dziwnego kwiauszek :P

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się marzy taki pokój - wstążki, nitki, bibula, koraliki itp :D kiedyś sobie taki zrobię! :D ale niestety - malować nie potrafię...

Ja się zabralam za przegląd szafy i moje zimowe kurtki wyladowaly juz w worku, wiec wykluczam takie sytuacje jak u Kwiatuszka :) poza tym nie mam co na tyłek włożyć jak przyjdzie lato...

A co do grilla, to ja dziś mam katar i trochę kaszle. A my specjalnie kupilismy taki na węgiel drzewny, żeby jak cos to był jak teściowie przyjada, ale musimy go jeszcze obczaic, bo wczorejsze kiełbaski w mgnieniu oka się przypalały, bo nie ma w nim regulacji wysokości rożna... Ale ważne, ze był :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 11:02

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody będą pyszne:).
    Kilka razy tez podkladalam pod brzuch poduche i rzeczywiście to pomaga, tylko zawsze o niej zapominam Haha Haha.
    Śnieg powoli zaczyna się rozstapiac, całe szczęście:).
    A mi wczoraj chciało się kaszanki z grilla, nie wiem co mnie naszło,bo normalnie tego nie jem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 13:55

aisa lubi tę wiadomość

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym roku bez grilla niestety. Szkoda ale mam nadzieje, ze ladna pogoda wkrotce zawita :)
    Ja wlasnie jem botwinke mniam mniam :) pyszna pierwsza botwinka w tym roku :)
    Miala byc na jutro ale tak sie do mnie usmiechala , ze chapnelam sobie miseczke mala :)

aisa lubi tę wiadomość

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna pogoda się u nas zapowiada :)
    Wczoraj cały dzień padało, pojechaliśmy do Ikei i znajomych i tak nam dzień zleciał..
    Musze coś dobrego do jedzenia zrobić, tak fajnie piszecie o jedzeniu że zgłodniałam ;)
    Miłego dnia :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Aisa, u mnie przez weekend pogoda się utrzymała, ale w nocy tak padało, ze spać nie mogłam. Ojjj, jak ciężko wrócić do rzeczywistości po weekendzie...

• aisa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    U mnie też buro i ponuro, cały czas pada. Nic się nie chce w taką pogodę.

Goniaq ma mamę w domu to mniej czasu dla nas.
    Rudzia zajęta córeczką
    a reszta co porabia? :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodziłam dzisiaj o 7.10. Skurcze zaczely się o 3.00rano wiec expresowo poszło. Maja waży 3170 i ma 49cm. Oczywiście 10 pkt. Czuje się świetnie tylko bolą skurcze Podczas karmienia. Więcej szczegółów niebawem. Pozdrawiam

Little Frog, aisa, Mimi1990, Rudzia lubią tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Ogromne gratulacje! :) :)
    No tak dobrych wieści to się nie spodziewalam :) to mama przyjechała praktycznie punktualnie :D super! Zdrowka dla Was! :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq, serdeczne gratulacje!!! :D
    Jednak nie przenosiłaś, córa postanowiła wyjść wcześniej ;)
    Odpoczywajcie !
    Faktycznie Frog, mama Goniaqa w porę przyjechała ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow gratulacje!!!!!!! Goniaq odpoczywaj kochana i ucaluj malutka od cioć

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niedziela bardzo aktywna :P o 6 wstałam z mężem na walkę bokserska , około 9 poszliśmy na półtoragodzinny spacer po lesie. Taka fajna pogoda była potem kościół , basen i znajomi do nas wpadli także całkiem sympatycznie nam minęła niedziela . Szkoda ze dzisiaj taka pogoda ze chce sie tylko spac. :/

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Goniaq gratulacje:) Maja piękne imię, odpoczywajcie i cieszcie się sobą:)

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ