X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe rozwiązanie ten wózek, oszczędność miejsca w mieszkaniu bardzo duża ;)
    Goniaq, jaki podwójny wózek kupiłaś?

Pamiętam, że jak ja się rozglądałam za materacami to był szał na gryka-pianka-kokos ale chyba dość szybko szał minął.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam baby jogger city select. Wybrałam go dlatego ze jest w nim opcja zarówno wózka pojedynczego jak i podwójnego A jednocześnie jest wiele kombinacji ustawień siedzisk. No i dzieci mają w miarę dobra widoczność nie tak jak w wózkach typu gdzie dziecko siedzi z tyłu ale pod siedzeniem i nic nie widzi.

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny wozek Giniaq:). Ja ciągle szukam.

Aisa czytałam o tych materacach, wiem ze mij brat ma. Teraz jest moda na materace z pianki poliuretanowej. Nawet kołderki robią z takim wypełnieniem. Zastanawialiśmy się, aby kupić łóżeczko turystyczne, ale jednak zdecydujemy się na tradycyjne

• aisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq, fajowy ten wózek!

Kwiauszek, Jaś śpi teraz w turystycznym bo w tradycyjnym uderzał w nocy o szczebelki. Do 9-10 miesięcy było ok bo tak nie wędrował przez sen. Teraz lepsze turystyczne.
    Fajne widziałam w necie, dwa poziomy wysokości itp. Choć tradycyjne to zawsze tradycyjne no i super wygląda ;)

U nas remont więc jak się da to uciekam z Jasiem do ogrodu. Oby tylko pogoda dopisywała.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

U mnie pogoda piękna. Mam nadzieje, ze się utrzyma, no chciałabym jutro grilla zrobić ;) albo w sobotę :) ale boje się, ze jak będę czekać do soboty, to mi znów się pogoda popsuje...

Ja dziś o 12 zaczynam długi weekend :D chyba zrobię przegląd szafy i może schowam zimowe ciuszki (mam nadzieje, ze nie będą juz potrzebne).

Co do wózków, to ja się aż boje do tego tematu przymierzac. Każdy ma inne wymagania i każda opinia inna. A mój mąż i tak stwierdził, ze on musi zobaczyć na żywo, pojezdzic i sprawdzić czy jest odpowiedni :D aż się zdziwilam, ze tak się nastawia na zakup :D chociaż w sumie to 4 kolka, wiec facet jednak powinien ocenić :D

Ps odnośnie tych przesyłek z Polski... Jak to jest przeliczane? Od wagi, rozmiaru? I jak dostarczyć taka paczkę do kuriera? Możesz podać przykładowy koszt, żebym to sobie mogła jakoś wyobrazić? :) no i ja mieszkam ok 20 km od Malmö, czy musialabym się gdzieś w Malmö umówić na odbiór?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 08:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa a czy dodatkowo dokupowałaś materacyk do tego łóżeczka turystycznego, ponieważ naczytałam się, że te które są w komplecie nie są zbyt dobre.
    JA tez widziałam fajne turystyczne łóżeczka właśnie dwupoziomowe, świetne są:).

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Przepraszam Was za moja dluga nieobecnosc jednak pare problemow spadlo mi na glowe i trzeba to rozwiazac. Teraz mam juz troszeczke wiecej czasu :=)

Witam nowe dziewczyny!!! Strasznie sie ciesze , ze jest nas coraz wiecej :)
    Ahh dobrze , ze temat wozka mam juz za soba :)
    Rudzia pewnie zajeta mala Sofii.

Wczoraj bylam w szkole rodzenia, jednak nie byla to taka prawdziwa szkola uczaca oddychac itd tylko taka podstawowa wiedza na temat porodu w Szwecji, szczerze nic nadzwyczajnego niczego nowego sie nie nauczylam...

Tutaj dziewczyny macie darmowa stronke z filmikami ze szkoly rodzenia :

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

troche stare filmiki jeszcze wszystkiego nie widzialam , ale bynajmniej cos mozna po polsku zobaczyc :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, gdybyśmy od początku mieli tylko to turystyczne to pewnie bym kupiła do niego coś a tak to przełożyłam materac z tradycyjnego łóżeczka do tego turystycznego. Na długość jest ok, ale trochę za wąskie. W wolne miejsce włożyłam złożoną kołderkę, trochę prowizorka, ale nie jest to duża szczelina i w przypadku Jaśka to rozwiązanie się sprawdza.

Mimi, welcome back :) Mam nadzieję, że problemy poszły już w zapomnienie i udało się je rozwiązać. U mnie na drugim spotkaniu szkoły rodzenia było oddychanie i techniki relaksacji, może u Ciebie też będzie na kolejnym spotkaniu.

Mimi1990 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się zastanowimy, czytam dużo na temat. I im więcej wiem, tym mam większe wątpliwośći. Tyle jeszcze przed nami, najgorszy ten wózek nie wiem na co się zdecydować.

W końcu Mimii się pojawiłaś, jak się czujesz. jJuż nie wiele Ci zostało:)

Mimi1990 lubi tę wiadomość

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog- odnosnie przesylek. To co do szczegolow musialabys sama sie z nimi dogadac. Ale przykladowo moge ci podac ze np. za paczki do 25kg biora 250kr i sami juz odbieraja z kazdego miejsca w Polsce. Ja wysylam sama do nich paczki to biora 200kr. A np. za przywiezienie pralki wzieli 500kr wiec mysle ze to naprawde niedrogo. Mysle tez ze 20km od Malmö to tez nie problem ale najlepiej zapytac u zrodla.

Co do lozeczka turystycznego to ok, ale jak dla mnie musi byc dodatkowy materacyk. te dolaczane do lozeczek sa cienkie i twarde. Na jedna dwie noce ok ale na dluzssza mete uwazam ze sie nie nadaja. Zazwyczaj lozeczka turystyczne sa w standardowych rozmiarach jak lozeczka tradycyjne wiec materac pasuje. No i jesli ktos chce uzywac go od noworodka to koniecznie z podnoszonym dnem. nie wyobrazam sobie odkladania noworodka do glebokiego lozeczka.

Little Frog lubi tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq właśnie takie Patrzylismy, dwupoziomowe. I oczywiście jeżeli się zdecydujemy to dokupimy materac. Tylko nasuwa mi się pytanie jak ono długo wytrzyma, czy się nie porwie itd?

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kwiauszek, gdybyśmy od początku mieli tylko to turystyczne to pewnie bym kupiła do niego coś a tak to przełożyłam materac z tradycyjnego łóżeczka do tego turystycznego. Na długość jest ok, ale trochę za wąskie. W wolne miejsce włożyłam złożoną kołderkę, trochę prowizorka, ale nie jest to duża szczelina i w przypadku Jaśka to rozwiązanie się sprawdza.

Mimi, welcome back :) Mam nadzieję, że problemy poszły już w zapomnienie i udało się je rozwiązać. U mnie na drugim spotkaniu szkoły rodzenia było oddychanie i techniki relaksacji, może u Ciebie też będzie na kolejnym spotkaniu.

Aisa sęk w tym ze to tylko jednorazowe spotkanie było . :/

Kwiauszek oj powiem tak mało zostało a coraz gorzej mi sie śpi . Nie wygodnie ani na lewym ani na prawym boku, chodz mam specjalna poduszkę dla kobiet w ciazy. Oddychać tez mi jakos tak cieżko, no i swędzenie brzucha doprowadza mnie do szału!!!!! Ja kupiłam zwykle łóżeczko chodź pewnie i tak trzeba bedzie kupic turystyczne jak bedziemy jeździć do rodziny

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIATUSZEK nie wiem czy się nie porwie, my mieliśmy i mamy łóżeczko drewniane ale np. Jak jeździmy do dziadków to Alex spał nawet kilka tygodni w turystycznym. Jedyne co mogę się przyczepic to stabilność
    Ja stawiałam łóżeczko kolo szafki żeby mały go nie przewrócił stojąc w łóżeczku. Ale to tez zależy od łóżeczka.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1990 ja też na twoim etapie nie czułam się najlepiej. A teraz o dziwo tętnie życiem. Chociaż to tez prowizoryczne bo czuję że mogę i mam dużo energii ale potem brzuch juz się spina i ledwo chodzę. A z przekrexanie się na łóżku to już w ogóle są cyrkI. A ja naprawdę mam mały brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:34

bhywp07w75emmaf4.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wstawić tu zdjęcie?

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq, fajne mają ceny za przesyłki. Do mnie niestety nie jeżdżą, a szkoda..
    Zdjęcia wrzucam przez fotosik.pl

Mimi, lipa że to tylko jedno spotkanie :\

Kwiauszek, nasze turystyczne dobrze się trzyma póki co. W podróż go nie braliśmy jeszcze, jak Jaś miał 4 miechy to byliśmy w Pl, wtedy spał ze mną w łóżku.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Willysie znów kupon rabatowy na pieluszki pampers (99kr) przy zakupie 3 paczek. Do tego jak się zrobi zakupy za 300kr to paczka kosztuje 79 a nie 99kr. (Mniejsze rozmiary są tańsze niż 99kr więc w sumie od rozmiaru 3 ta promo się opłaca).
    Do tego miałam kupon z pampersa jeszcze na 50kr więc zamiast zapłacić 297 to daliśmy 88kr. Takie coś to lubię ;D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniag12 wrote:
    Mimi1990 ja też na twoim etapie nie czułam się najlepiej. A teraz o dziwo tętnie życiem. Chociaż to tez prowizoryczne bo czuję że mogę i mam dużo energii ale potem brzuch juz się spina i ledwo chodzę. A z przekrexanie się na łóżku to już w ogóle są cyrkI. A ja naprawdę mam mały brzuszek.
    No cyrk niesamowity z tym przewracaniem w łożku ;) Haha uroki błogosławionego stanu ;)
    Od dwóch dni śni mi sie mój poród ;) ojjjj jaka wkurzona dzisiaj wstałam na męża brrr... Haha przeszkadzał mi w porodzie zamiast pmagal ;)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze przewracam się w miarę sprawnie hehe. Mój chłopczyk, od wczoraj mało ruchliwy siw zrobił, Czy dziecko też Odczuwa zmiany pogody czy coś takiego?

Co myślicie o takim wozeczku, myślę o wersji granatowej
    Baby design lupo comfort 2015, chciałam wkleić link ale coś mi się nie da. Zamierzam kupować na stronie www.dino.sklep.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 08:23

• aisa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda wymarzona...

Żeby leżeć w łóżku i nie wstawać...

Ciemno i leje...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ