Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupiłam baby jogger city select. Wybrałam go dlatego ze jest w nim opcja zarówno wózka pojedynczego jak i podwójnego A jednocześnie jest wiele kombinacji ustawień siedzisk. No i dzieci mają w miarę dobra widoczność nie tak jak w wózkach typu gdzie dziecko siedzi z tyłu ale pod siedzeniem i nic nie widzi.
-
nick nieaktualnyŁadny wozek Giniaq:). Ja ciągle szukam.
Aisa czytałam o tych materacach, wiem ze mij brat ma. Teraz jest moda na materace z pianki poliuretanowej. Nawet kołderki robią z takim wypełnieniem. Zastanawialiśmy się, aby kupić łóżeczko turystyczne, ale jednak zdecydujemy się na tradycyjne -
Goniaq, fajowy ten wózek!
Kwiauszek, Jaś śpi teraz w turystycznym bo w tradycyjnym uderzał w nocy o szczebelki. Do 9-10 miesięcy było ok bo tak nie wędrował przez sen. Teraz lepsze turystyczne.
Fajne widziałam w necie, dwa poziomy wysokości itp. Choć tradycyjne to zawsze tradycyjne no i super wygląda
U nas remont więc jak się da to uciekam z Jasiem do ogrodu. Oby tylko pogoda dopisywała. -
Dzień dobry!
U mnie pogoda piękna. Mam nadzieje, ze się utrzyma, no chciałabym jutro grilla zrobić albo w sobotę ale boje się, ze jak będę czekać do soboty, to mi znów się pogoda popsuje...
Ja dziś o 12 zaczynam długi weekend chyba zrobię przegląd szafy i może schowam zimowe ciuszki (mam nadzieje, ze nie będą juz potrzebne).
Co do wózków, to ja się aż boje do tego tematu przymierzac. Każdy ma inne wymagania i każda opinia inna. A mój mąż i tak stwierdził, ze on musi zobaczyć na żywo, pojezdzic i sprawdzić czy jest odpowiedni aż się zdziwilam, ze tak się nastawia na zakup chociaż w sumie to 4 kolka, wiec facet jednak powinien ocenić
Ps odnośnie tych przesyłek z Polski... Jak to jest przeliczane? Od wagi, rozmiaru? I jak dostarczyć taka paczkę do kuriera? Możesz podać przykładowy koszt, żebym to sobie mogła jakoś wyobrazić? no i ja mieszkam ok 20 km od Malmö, czy musialabym się gdzieś w Malmö umówić na odbiór?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 08:13
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny!
Przepraszam Was za moja dluga nieobecnosc jednak pare problemow spadlo mi na glowe i trzeba to rozwiazac. Teraz mam juz troszeczke wiecej czasu :
Witam nowe dziewczyny!!! Strasznie sie ciesze , ze jest nas coraz wiecej
Ahh dobrze , ze temat wozka mam juz za soba
Rudzia pewnie zajeta mala Sofii.
Wczoraj bylam w szkole rodzenia, jednak nie byla to taka prawdziwa szkola uczaca oddychac itd tylko taka podstawowa wiedza na temat porodu w Szwecji, szczerze nic nadzwyczajnego niczego nowego sie nie nauczylam...
Tutaj dziewczyny macie darmowa stronke z filmikami ze szkoly rodzenia :
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
troche stare filmiki jeszcze wszystkiego nie widzialam , ale bynajmniej cos mozna po polsku zobaczyc -
Kwiauszek, gdybyśmy od początku mieli tylko to turystyczne to pewnie bym kupiła do niego coś a tak to przełożyłam materac z tradycyjnego łóżeczka do tego turystycznego. Na długość jest ok, ale trochę za wąskie. W wolne miejsce włożyłam złożoną kołderkę, trochę prowizorka, ale nie jest to duża szczelina i w przypadku Jaśka to rozwiązanie się sprawdza.
Mimi, welcome back Mam nadzieję, że problemy poszły już w zapomnienie i udało się je rozwiązać. U mnie na drugim spotkaniu szkoły rodzenia było oddychanie i techniki relaksacji, może u Ciebie też będzie na kolejnym spotkaniu.Mimi1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeszcze się zastanowimy, czytam dużo na temat. I im więcej wiem, tym mam większe wątpliwośći. Tyle jeszcze przed nami, najgorszy ten wózek nie wiem na co się zdecydować.
W końcu Mimii się pojawiłaś, jak się czujesz. jJuż nie wiele Ci zostało:)Mimi1990 lubi tę wiadomość
-
Little frog- odnosnie przesylek. To co do szczegolow musialabys sama sie z nimi dogadac. Ale przykladowo moge ci podac ze np. za paczki do 25kg biora 250kr i sami juz odbieraja z kazdego miejsca w Polsce. Ja wysylam sama do nich paczki to biora 200kr. A np. za przywiezienie pralki wzieli 500kr wiec mysle ze to naprawde niedrogo. Mysle tez ze 20km od Malmö to tez nie problem ale najlepiej zapytac u zrodla.
Co do lozeczka turystycznego to ok, ale jak dla mnie musi byc dodatkowy materacyk. te dolaczane do lozeczek sa cienkie i twarde. Na jedna dwie noce ok ale na dluzssza mete uwazam ze sie nie nadaja. Zazwyczaj lozeczka turystyczne sa w standardowych rozmiarach jak lozeczka tradycyjne wiec materac pasuje. No i jesli ktos chce uzywac go od noworodka to koniecznie z podnoszonym dnem. nie wyobrazam sobie odkladania noworodka do glebokiego lozeczka.
Little Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aisa wrote:Kwiauszek, gdybyśmy od początku mieli tylko to turystyczne to pewnie bym kupiła do niego coś a tak to przełożyłam materac z tradycyjnego łóżeczka do tego turystycznego. Na długość jest ok, ale trochę za wąskie. W wolne miejsce włożyłam złożoną kołderkę, trochę prowizorka, ale nie jest to duża szczelina i w przypadku Jaśka to rozwiązanie się sprawdza.
Mimi, welcome back Mam nadzieję, że problemy poszły już w zapomnienie i udało się je rozwiązać. U mnie na drugim spotkaniu szkoły rodzenia było oddychanie i techniki relaksacji, może u Ciebie też będzie na kolejnym spotkaniu.
Aisa sęk w tym ze to tylko jednorazowe spotkanie było .
Kwiauszek oj powiem tak mało zostało a coraz gorzej mi sie śpi . Nie wygodnie ani na lewym ani na prawym boku, chodz mam specjalna poduszkę dla kobiet w ciazy. Oddychać tez mi jakos tak cieżko, no i swędzenie brzucha doprowadza mnie do szału!!!!! Ja kupiłam zwykle łóżeczko chodź pewnie i tak trzeba bedzie kupic turystyczne jak bedziemy jeździć do rodziny
-
KWIATUSZEK nie wiem czy się nie porwie, my mieliśmy i mamy łóżeczko drewniane ale np. Jak jeździmy do dziadków to Alex spał nawet kilka tygodni w turystycznym. Jedyne co mogę się przyczepic to stabilność
Ja stawiałam łóżeczko kolo szafki żeby mały go nie przewrócił stojąc w łóżeczku. Ale to tez zależy od łóżeczka. -
Mimi1990 ja też na twoim etapie nie czułam się najlepiej. A teraz o dziwo tętnie życiem. Chociaż to tez prowizoryczne bo czuję że mogę i mam dużo energii ale potem brzuch juz się spina i ledwo chodzę. A z przekrexanie się na łóżku to już w ogóle są cyrkI. A ja naprawdę mam mały brzuszek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:34
-
Goniaq, fajne mają ceny za przesyłki. Do mnie niestety nie jeżdżą, a szkoda..
Zdjęcia wrzucam przez fotosik.pl
Mimi, lipa że to tylko jedno spotkanie
Kwiauszek, nasze turystyczne dobrze się trzyma póki co. W podróż go nie braliśmy jeszcze, jak Jaś miał 4 miechy to byliśmy w Pl, wtedy spał ze mną w łóżku. -
W Willysie znów kupon rabatowy na pieluszki pampers (99kr) przy zakupie 3 paczek. Do tego jak się zrobi zakupy za 300kr to paczka kosztuje 79 a nie 99kr. (Mniejsze rozmiary są tańsze niż 99kr więc w sumie od rozmiaru 3 ta promo się opłaca).
Do tego miałam kupon z pampersa jeszcze na 50kr więc zamiast zapłacić 297 to daliśmy 88kr. Takie coś to lubię -
Goniag12 wrote:Mimi1990 ja też na twoim etapie nie czułam się najlepiej. A teraz o dziwo tętnie życiem. Chociaż to tez prowizoryczne bo czuję że mogę i mam dużo energii ale potem brzuch juz się spina i ledwo chodzę. A z przekrexanie się na łóżku to już w ogóle są cyrkI. A ja naprawdę mam mały brzuszek.
Od dwóch dni śni mi sie mój poród ojjjj jaka wkurzona dzisiaj wstałam na męża brrr... Haha przeszkadzał mi w porodzie zamiast pmagal
-
nick nieaktualnyJa jeszcze przewracam się w miarę sprawnie hehe. Mój chłopczyk, od wczoraj mało ruchliwy siw zrobił, Czy dziecko też Odczuwa zmiany pogody czy coś takiego?
Co myślicie o takim wozeczku, myślę o wersji granatowej
Baby design lupo comfort 2015, chciałam wkleić link ale coś mi się nie da. Zamierzam kupować na stronie www.dino.sklep.pl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 08:23