Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzia wrote:Ja mialam usg tydzien po terminie ale tylko na sprswdzenie czy wod jest wystarczajaco i jak tam zapytalam tez o wage Malej bo zobaczylam ze sprawdzala czy glowka jest tak gdzie powinna to mi powiedziala ze Ona tylko wody sprawdza.. ;/
Sofii byla ulozona glowkowo ale twarza do mojego brzucha..
I ja rodzilam w Danderyds Sjukhus w Sztokholmie
Po tym co Rudzia pisze to tym bardziej uważam, że słabą miała opiekę, że i wagi nie sprawdzili. -
nick nieaktualnyJestem jestem, boli mnie dzisiaj głową, vhyba Przez pogodę-ponuro dzisiaj.
My będziemy załatwiać Wszystko w ambasadzie, Najgorsze ze tyle drogi będzie trzeba pokonać z dzieckiem:\.
Mój maluch juz jest wyżej, czuje go czasami powyżej pępka. Daje czadu kapiac mnie, ale to miłe uczucie:).
Ja tez się boję,że dziecko może być duże. Gdzieś czytałam,że dziecko często Rodzi się z wagą urodzeniowa matki,ale to chyba nie reguł?.
Ja z kolei mam młoda położna, z dwa lata starsza ode mnie. Niby w Porządku, ale nie podobało mi się jak odradzala mi te usg genetyczne test KUB. A w szpitalu wręcz przeciwnie zachęcali. -
Witajcie w niedziele
Ciekawa teoria z wagą urodzeniową mamy i przyszłego dziecka. U mnie nie do spr bo ja wcześniak więc mało ważyłam a syn terminowy. Na przykładzie Rudzi się nie potwierdza, ale pewnie w wielu przypadkach tak. Goniaq może coś powie.
Kwiauszek a Ty ile miałaś po urodzeniu? -
Tez słyszałam taka teorie ale u mnie chyba się nie sprawdziła bo ja ważyłam prawie 3900 w terminie a mój syn niecałe 3500 11 dni po terminie i córka ma mieć podobna wagę jak syn, ale to okaże się niebawem:) u mnie bardziej sprawdza się teoria ze jedne kobiety rodzą większe a inne mniejsze dzieci☺
-
nick nieaktualnyJa ważyłam 3,300 i mialam 53 cm wzrostu, mij mąż identycznie. ciekawa jestem jak to będzie:).
Moze znacie jakieś ciekawe strony internetowe szwedzkie gdzie za nie zbyt wygórowaną cenę można kupić maluchowi posciel, łozeczko itd? Zamawiacie może z Polski?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:25
-
Ja przy pierwszym dziecku kupowałam wszystko oprócz ubranek w Polsce ale my jeździmy autem wiec sobie wszystko przywiezlismy sami a poza tym jeszcze 3 lata temu to tu był bardzo mały wybór rzeczy dla dzieci A w dodatku bardo drogo. Teraz trochę się zmieniło i jak cześć rzeczy może i opłaca się kupić w Polsce ale i tu można już kupić sporo ciekawych i niedrogich rzeczy. Polecam zaglądać na Tradera.com jest tam sporo i nowych i używanych rzeczy Po dosyć atrakcyjnych cenach. A jak nie to najlepiej zrobić jakieś jedno duże zamówienie na allegro i zlecić komuś przywiezieNie. Jakby co to mogę dać namiary na taniego przewoźnika.
-
My też prawie wszystko z Pl mamy. Dużo większy wybór i taniej. Pamiętam, że niewiele przed porodem byliśmy w leksakshuset i była promo na łóżeczko z pościelą i się nawet opłacało, ale to był jeden raz jak coś ciekawego za dobrą cenę widziałam w stacjonarnym sklepie.
Goniaq, mogę podpytać co to za przewoźnik i w jakie rejony jeździ? -
Aha, sorry za pomyłkę. Nie wiem czy w twoich stronach są. W ogłoszeniu mają trasę malmö-Göteborg- Örebro i dalej na północ do Sztokholmu. Ale zawsze można zapytać. Myślę że są najtańsze i mi przywożą paczki średnio raz w miesiącu od ona roku i mogę spokojnie ich polecić.
-
Popatrze jak to z nimi jest. Nam póki co udawało się kupować na zapas jak byliśmy w Pl a jakieś mniejsze rzeczy znajomi albo rodzina przywożą. Choć za często się to nie zdarza.
Jakoś tak na zapas udawało się zawsze planować choć przy dziecku robi się to coraz trudniejsze. -
Melduje się po wizycie u polOznej.Mała rośnie, główka juz bardzo nisko wstawiona. Wszystkie wyniki w normie. Jednak zdecydowałam się zmienić porodówke:) tex to już zgłosiłam. Teraz pozostaje mi poczekać na mamę która przylatuje w środę i jestem gotowa do porodu:) i jeszcze pogoda sprzyja, w końcu czuć ciepły przypływ powietrza.
Little Frog lubi tę wiadomość
-
A jednak zmiana. Byliście w weekend na zwiadach?
U mnie dziś deszcz i chłodno...
Rok temu o tej porze, dokładnie 27.04 M skosił trawę i razem ją zagrabialiśmy w krótkich rękawach. Za to jak zrobiliśmy z Małym do domu 10.05 było chłodno i trzeba było grzać. -
Nie byliśmy, ale sprawdziłam na 7ch stronie mapkę i porodówka jest obok barnakut a tam już niestety byliśmy. Tak więc trafimy a jak zdążymy to jeszcze się przejedziemy wcześniej.
Fakt w tym roku długo ta wiosenna do nas idzie:( mam nadzieje ze juz niedługo się wyklaruje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:07
-
nick nieaktualnyUbranka kupowałam tutaj, i mama mi paczkę zrobiła. Muszę jeszcze co nie co dokupić. Podobają mi się ze strony next, i nawet się opłaca kupić, przesyłka jest za darmo powyżej 150 kr.
My oglądaliśmy łożeczko i materac w ikei, cena podobna jak w PL. Tylko tam są materace z pianki poliuretynowej, czytałam opinie i są ok. Więc chyba tu kupimy. Wózek chyba z PL, mieliśmy kupować taki co ma Rudzia, ale teraz już sama nie wiem. Muszę ją podpytać jak się sprawuje:). -
Kwiauszek a co myslisz o takim: https://www.youtube.com/watch?v=qCarErV4Cu0
Mi sie podoba ze wzgledu na prostote i praktycznosc. Fajne rozwiazanie z ta gondola i spacerowka w jednym. Widzialam po 2600kr wiec calkiem tanio. Kupilabym go ale ja potrzebuje wozek podwojny:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 15:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak masz rację. Mi akurat gondola będzie potrzebna w okresie zimowym. Może za zimno będzie dziecku. Mimo wszystko wózek jest świetny, i biorę go pod uwagę, i ta cena jaka atrakcyjna:). W Szwecji w sklepie go widziałaś? napisz mi w jakim, moze i u mnie jest