X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja mialam usg tydzien po terminie ale tylko na sprswdzenie czy wod jest wystarczajaco i jak tam zapytalam tez o wage Malej bo zobaczylam ze sprawdzala czy glowka jest tak gdzie powinna to mi powiedziala ze Ona tylko wody sprawdza.. ;/

Sofii byla ulozona glowkowo ale twarza do mojego brzucha..

I ja rodzilam w Danderyds Sjukhus w Sztokholmie
    Już myślałam, że przeoczyłam info o zmianie ułożenia główkowego. Dziecko jak idzie przez kanał rodny to robi taki jakby korkociąg i wtedy główką może już tak zostać bo nie zdąży się obrócić.

Po tym co Rudzia pisze to tym bardziej uważam, że słabą miała opiekę, że i wagi nie sprawdzili.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, boli mnie dzisiaj głową, vhyba Przez pogodę-ponuro dzisiaj.
    My będziemy załatwiać Wszystko w ambasadzie, Najgorsze ze tyle drogi będzie trzeba pokonać z dzieckiem:\.
    Mój maluch juz jest wyżej, czuje go czasami powyżej pępka. Daje czadu kapiac mnie, ale to miłe uczucie:).
    Ja tez się boję,że dziecko może być duże. Gdzieś czytałam,że dziecko często Rodzi się z wagą urodzeniowa matki,ale to chyba nie reguł?.
    Ja z kolei mam młoda położna, z dwa lata starsza ode mnie. Niby w Porządku, ale nie podobało mi się jak odradzala mi te usg genetyczne test KUB. A w szpitalu wręcz przeciwnie zachęcali.

• aisa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w niedziele

Ciekawa teoria z wagą urodzeniową mamy i przyszłego dziecka. U mnie nie do spr bo ja wcześniak więc mało ważyłam a syn terminowy. Na przykładzie Rudzi się nie potwierdza, ale pewnie w wielu przypadkach tak. Goniaq może coś powie.
    Kwiauszek a Ty ile miałaś po urodzeniu?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam taka teorie ale u mnie chyba się nie sprawdziła bo ja ważyłam prawie 3900 w terminie a mój syn niecałe 3500 11 dni po terminie i córka ma mieć podobna wagę jak syn, ale to okaże się niebawem:) u mnie bardziej sprawdza się teoria ze jedne kobiety rodzą większe a inne mniejsze dzieci☺

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważyłam 3,300 i mialam 53 cm wzrostu, mij mąż identycznie. ciekawa jestem jak to będzie:).

Moze znacie jakieś ciekawe strony internetowe szwedzkie gdzie za nie zbyt wygórowaną cenę można kupić maluchowi posciel, łozeczko itd? Zamawiacie może z Polski?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:25

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku kupowałam wszystko oprócz ubranek w Polsce ale my jeździmy autem wiec sobie wszystko przywiezlismy sami a poza tym jeszcze 3 lata temu to tu był bardzo mały wybór rzeczy dla dzieci A w dodatku bardo drogo. Teraz trochę się zmieniło i jak cześć rzeczy może i opłaca się kupić w Polsce ale i tu można już kupić sporo ciekawych i niedrogich rzeczy. Polecam zaglądać na Tradera.com jest tam sporo i nowych i używanych rzeczy Po dosyć atrakcyjnych cenach. A jak nie to najlepiej zrobić jakieś jedno duże zamówienie na allegro i zlecić komuś przywiezieNie. Jakby co to mogę dać namiary na taniego przewoźnika.

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też prawie wszystko z Pl mamy. Dużo większy wybór i taniej. Pamiętam, że niewiele przed porodem byliśmy w leksakshuset i była promo na łóżeczko z pościelą i się nawet opłacało, ale to był jeden raz jak coś ciekawego za dobrą cenę widziałam w stacjonarnym sklepie.
    Goniaq, mogę podpytać co to za przewoźnik i w jakie rejony jeździ?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tania Paczka Szwecja jedzie z dołu Szwecji ale chyba tylko do Sztokholmu a ty chyba gdzieś z północy, jeśli dobrze pamiętam?

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniag12 wrote:
    Tania Paczka Szwecja jedzie z dołu Szwecji ale chyba tylko do Sztokholmu a ty chyba gdzieś z północy, jeśli dobrze pamiętam?
    Ja z południa, okolice Karlskrony. Do promu blisko ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, sorry za pomyłkę. Nie wiem czy w twoich stronach są. W ogłoszeniu mają trasę malmö-Göteborg- Örebro i dalej na północ do Sztokholmu. Ale zawsze można zapytać. Myślę że są najtańsze i mi przywożą paczki średnio raz w miesiącu od ona roku i mogę spokojnie ich polecić.

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrze jak to z nimi jest. Nam póki co udawało się kupować na zapas jak byliśmy w Pl a jakieś mniejsze rzeczy znajomi albo rodzina przywożą. Choć za często się to nie zdarza.
    Jakoś tak na zapas udawało się zawsze planować choć przy dziecku robi się to coraz trudniejsze.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie u polOznej.Mała rośnie, główka juz bardzo nisko wstawiona. Wszystkie wyniki w normie. Jednak zdecydowałam się zmienić porodówke:) tex to już zgłosiłam. Teraz pozostaje mi poczekać na mamę która przylatuje w środę i jestem gotowa do porodu:) i jeszcze pogoda sprzyja, w końcu czuć ciepły przypływ powietrza.

Little Frog lubi tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak zmiana. Byliście w weekend na zwiadach?
    U mnie dziś deszcz i chłodno...

Rok temu o tej porze, dokładnie 27.04 M skosił trawę i razem ją zagrabialiśmy w krótkich rękawach. Za to jak zrobiliśmy z Małym do domu 10.05 było chłodno i trzeba było grzać.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byliśmy, ale sprawdziłam na 7ch stronie mapkę i porodówka jest obok barnakut a tam już niestety byliśmy. Tak więc trafimy a jak zdążymy to jeszcze się przejedziemy wcześniej.
    Fakt w tym roku długo ta wiosenna do nas idzie:( mam nadzieje ze juz niedługo się wyklaruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:07

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka kupowałam tutaj, i mama mi paczkę zrobiła. Muszę jeszcze co nie co dokupić. Podobają mi się ze strony next, i nawet się opłaca kupić, przesyłka jest za darmo powyżej 150 kr.
    My oglądaliśmy łożeczko i materac w ikei, cena podobna jak w PL. Tylko tam są materace z pianki poliuretynowej, czytałam opinie i są ok. Więc chyba tu kupimy. Wózek chyba z PL, mieliśmy kupować taki co ma Rudzia, ale teraz już sama nie wiem. Muszę ją podpytać jak się sprawuje:).

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek a co myslisz o takim: https://www.youtube.com/watch?v=qCarErV4Cu0

Mi sie podoba ze wzgledu na prostote i praktycznosc. Fajne rozwiazanie z ta gondola i spacerowka w jednym. Widzialam po 2600kr wiec calkiem tanio. Kupilabym go ale ja potrzebuje wozek podwojny:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 15:18

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny wozek:) jaki funkcjonalny. Widziałaś gi na żywo?. Materiał na gondoli nie jest za cienki, bo wydaje się że trochę się marszczy.

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno nie jest taki sztywny jak w tradycyjnej gondoli ale inaczej by się nie składał w spacerowe. Widziałam go i jak dla mnie jest ok i ma dużą gondole.

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak masz rację. Mi akurat gondola będzie potrzebna w okresie zimowym. Może za zimno będzie dziecku. Mimo wszystko wózek jest świetny, i biorę go pod uwagę, i ta cena jaka atrakcyjna:). W Szwecji w sklepie go widziałaś? napisz mi w jakim, moze i u mnie jest

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, widziałam go w Polsce a w Szwecji tylko w necie na www.fyndiq.se ale tu trochę drożej i na stronie www.facebook.com/BarnHemma mają produkty z Polski i wysyłają na cala Szwecje

bhywp07w75emmaf4.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ