X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w USA
Odpowiedz

Ciąża w USA

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja, ja przez cały pierwszy trymestr nie mogłam patrzeć na jajka i awokado, chociaż normalnie oba bardzo lubię. To wszystko minie :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, Adasiowi jakoś się nie spieszy. U mamy mu dobrze ;)

U mnie niestety najprawdopodobniej cukrzyca ciążowa :(
    W dodatku cukry za wysokie na przemian z hipoglikemią.
    W czwartek mam wizytę i bardzo się stresuję.
    Jak dotąd na każdej jakieś nieciekawe wieści się pojawiały.
    No kurczę, w końcu musi coś pójść łatwiej niż trudniej, prawda?

Możecie mi napisać, jakie modele fotelików macie i jakie wrażenia?

• Laurka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dziewczyny, nadal w dwupaku... Jakoś mnie Belly nie poinformowało o wpisach, przepraszam za ciszę :)

Termin minął 16go, jeśli się nic nie wydarzy to w piątek po północy wywołujemy:)

Dlaczego w piatek wywolywanie, jesli sie samo nie wykluje? Dwa tygodnie mozna spokojnie przenosic - zawsze jest dutygodniowy margines bledu. Sa jakies wskazania, zeby wywolywac tydzien po szacowanym terminie? Tak tylko dopytuje, bo u mnie byl zupelnie inny scenariusz ;)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Behemottka, Adasiowi jakoś się nie spieszy. U mamy mu dobrze ;)

U mnie niestety najprawdopodobniej cukrzyca ciążowa :(
    W dodatku cukry za wysokie na przemian z hipoglikemią.
    W czwartek mam wizytę i bardzo się stresuję.
    Jak dotąd na każdej jakieś nieciekawe wieści się pojawiały.
    No kurczę, w końcu musi coś pójść łatwiej niż trudniej, prawda?

Możecie mi napisać, jakie modele fotelików macie i jakie wrażenia?

Moja kuzynka miala cukrzyce ciazowa w swojej drugiej ciazy w tym roku. Musiala byc na scislej diecie i efekt byl taki, ze przez cala ciaze przytyla chyba tylko tyle co dziecko wazylo. Wiec nie martw sie na zapas. Bedziesz chodzic na regularne wizyty i wszystko bedzie pod kontrola.

O fotelikach pisalysmy dwie strony temu (str.8 ). Ja wkleilam link do naszego. My jestesmy bardzo zadowoleni z Ingenuity Intrust 35, chociaz juz go nie robia ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 13:46

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dlaczego w piatek wywolywanie, jesli sie samo nie wykluje? Dwa tygodnie mozna spokojnie przenosic - zawsze jest dutygodniowy margines bledu. Sa jakies wskazania, zeby wywolywac tydzien po szacowanym terminie? Tak tylko dopytuje, bo u mnie byl zupelnie inny scenariusz ;)

Bo Adaś jest klocuszkiem i trochę się martwią, że jeśli jeszcze poczekają, to nie da rady wyjść drogą standardową. A tydzień, bo ubezpieczenie nie zapłaci za wcześniej, jeśli nie ma innych komplikacji:)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Bo Adaś jest klocuszkiem i trochę się martwią, że jeśli jeszcze poczekają, to nie da rady wyjść drogą standardową. A tydzień, bo ubezpieczenie nie zapłaci za wcześniej, jeśli nie ma innych komplikacji:)

Jestem strasznie ciekawa czy tulisz juz Adasia i czy jestescie w domku.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurko, Behemottka pisała zdaje się na wrześniówkach o porodzie :)
    Wywoływali, ale ostatecznie Adaś okazał się faktycznie kluseczką (chyba 5150g) i skończyło się cc i przy okazji usunięciem 2 torbieli :)

Także... GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMY! :)
    Witamy po drugiej stronie brzucha, Maluszku :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 18:50

Behemottka lubi tę wiadomość

• Ania maj 2017 Nowa

Wysłany: 7 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jestem nowa :)
    Widze ze juz wszystkie porodzilyscie wiec ja jako jedyna ciezarowka w Ameryce z naszych rodaczek ? Ktoras z Was rodzila w Nowym Jorku?

madzialenka84 lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mieszkam w NY (polnoc stanu). Napisz nam cos wiecej o sobie :)

Czy ktoras z Was spodziewa sie dziewczynki? Bo mam ladne ubranka w bardzo dobrym stanie, ktore chetnie przesle, jesli sie znajdzie chetna.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania maj 2017 wrote:
    Czesc dziewczyny jestem nowa :)
    Widze ze juz wszystkie porodzilyscie wiec ja jako jedyna ciezarowka w Ameryce z naszych rodaczek ? Ktoras z Was rodzila w Nowym Jorku?

Nie, nie wszystkie. Impresja jest prawie na polmetku ciazy.

Impresja lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Laurko, Behemottka pisała zdaje się na wrześniówkach o porodzie :)
    Wywoływali, ale ostatecznie Adaś okazał się faktycznie kluseczką (chyba 5150g) i skończyło się cc i przy okazji usunięciem 2 torbieli :)

Także... GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMY! :)
    Witamy po drugiej stronie brzucha, Maluszku :) <3

Wszystko prawda :) Dziękuję Impresjo :)

U nas wszystko dobrze. Jest 3:30 am, Adaś właśnie poszedł znowu spać... Buziaki - ja też idę ;)

Impresja lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Nie, nie wszystkie. Impresja jest prawie na polmetku ciazy.
    Prawda. Skończyłam właśnie 19tc :)
    Laurka wrote:
    Czy ktoras z Was spodziewa sie dziewczynki? Bo mam ladne ubranka w bardzo dobrym stanie, ktore chetnie przesle, jesli sie znajdzie chetna.
    I będę mieć córcię! <3
    Zrobiliśmy test Harmony, więc znamy płeć. A na duże usg muszę czekać jeszcze 2 tygodnie. Zaczynam się coraz bardziej stresować, bo jeszcze w ogóle ruchów nie czuję.

Behemottka lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    I będę mieć córcię! <3
    Zrobiliśmy test Harmony, więc znamy płeć. A na duże usg muszę czekać jeszcze 2 tygodnie. Zaczynam się coraz bardziej stresować, bo jeszcze w ogóle ruchów nie czuję.

Ja pierwszy raz poczulam dzien (albo dwa, nie pamietam dokladnie) po USG polowkowym. Wieczorem jak lezalam w lozku. Takie laskotanie od srodka. Smiesznie, bo jednego dnia ogladalismy ruchy na ultrasonografie i ja pytalam czy to normalne, ze ja kompletnie jeszcze niczego nie czuje, a nastepnego dnia polapalam sie, ze poczulam ;)

Impresja, madzialenka84 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ale super ze znalazlam ten watek.

Ja tez mieszkam w USA,na razie wyszly mi pozytywne testy, a dzis poszlam na bete, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Odezwijscie sie dziewczynki z USA!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 20:43

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, witaj!
    Które rejony USA? :)

Wysłany: 31 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Madzialenka, witaj!
    Które rejony USA? :)

Floryda. W Stanach juz ponad 5 lat.
    Ja dopiero w czwartek i sobote zrobilam pierwsze pozytywne testy i paskowe first response i cyfrowy clearblue wyszlo pregnant 1-2 weeks (od zaplodnienia). Wedlu aplikacji teraz jest 4ty tydzie 3 dzien. Biore Euthyrox na tarczyce wiec juz dzis poszlam na badania TSH i od razu bet z krwi, ale u nas to sie czeka conajmniej 1 dzien na wynik.Mam nadzieje, ze jutro go dostane i bedzie pozytywny.

Widze, ze jestes w 19tc, powiedz mi w ktorym tyg przyjeli cie na 1 wizyte i kiedy zrobili pierwsze usg?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą wizytę miałam od razu z usg, bo choruję na endometriozę i mam zrosty w jamie brzusznej, w dodatku przeszłam ciążę biochemiczną rok wcześniej. Na tej pierwszej wizycie, końcem 5tc (jakoś tak 4w+5d), niestety nic nie było widać, nawet pęcherzyka, więc lekarz straszył mnie ciążą pozamaciczną. Zrobili mi też test ciążowy paskowy i pobrali krew na betę, żeby sprawdzić przyrost (wcześniejszą betę robiłam 48h wcześniej na własną rękę). Później kolejne usg w 6tc - jedynie pęcherzyk, bez zarodka i ciałka żółtego. Serduszko zobaczyłam dopiero w 9tc (8w+2d), ale od razu dostałam info o krwiaku i nakaz oszczędzania się. Potem kolejne dwa usg ze względu na krwiaka u nowego lakarza - 9tc i 10tc. Z mojej perspektywy późniejsze usg byłoby bardziej na miejscu, bo pierwsze trzy były na sprzęcie fatalnej jakości i tylko mnie stresowały niepotrzebnie... więc jeśli wytrzymasz do 8tc, to czekaj cierpliwie ;) W 10tc miałam wcześniej wstępny test obciążenia glukozą, bo mam predyspozycje w rodzinie. Później w 12tc miałam dokładny 3-godzinny test glukozowy, bo pierwszy wyszedł źle. Od tamtej pory jestem pod opieką poradni diabetologicznej. Czeka mnie jeszcze trzeci test standardowo między 24 a 28 tygodniem ciąży. Po 10tc miałam tylko sprawdzane tętno u bąbla, a kolejne usg dopiero końcem 21tc, jak w suwaku poniżej :) Teraz dla odmiany chętnie bym wcześniej córcię podejrzała, bo 11 tygodni to jednak kawał czasu, a ruchy nie bardzo jakoś czuję.

Wysłany: 31 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie spobuje wytrwac do 8tc, czyli to bedzie po Thanksgiving, bo wole juz zobaczyc cos wiecej, a nie stresowac sie czy cos jest czy nie ma.

A dlaczego zmienialas lekarza?

Ja mam gina do ktorego tu chodze w piare regularnie, on ma swoja private practice, takze on robi wszystko sam, nawet usg itd. i ma przychodnie zaraz przy szpitalu, ale niektore moje znajomem tu chodzily do takich 'przychodni' gdzie co wizyta jest inny gin.

A mialas te wszystkie testy genetyczne z krwi?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gina zmieniłam, bo nie chcę, żeby mnie stresował swoim podejściem i nie wyobrażam sobie badań na takim kiepskim sprzęcie, jaki w tamtej poradni mieli. Nowy lekarz super, poradnia w budynku szpitala, w którym będę rodzić :)

Najpierw miałam Harmony (w kierunku trisomii 21, 18 i 13 + płeć) i równocześnie z nim pobrali mi wcześniej testy na mukowiscydozę (cystic fibrosis). A na ostatniej wizycie wzięli krew na rozszczep kręgosłupa (spina bifida). Coś więcej jeszcze masz na myśli?

Wysłany: 31 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja, chyba na razie tyle,bede tu zagladac codzien to bede pisac jak mi sie jeszcze nasuna pytania :)

[*] 5/6 tc listopad 2016

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ