Ciąża w USA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBehemottka, Adasiowi jakoś się nie spieszy. U mamy mu dobrze
U mnie niestety najprawdopodobniej cukrzyca ciążowa
W dodatku cukry za wysokie na przemian z hipoglikemią.
W czwartek mam wizytę i bardzo się stresuję.
Jak dotąd na każdej jakieś nieciekawe wieści się pojawiały.
No kurczę, w końcu musi coś pójść łatwiej niż trudniej, prawda?
Możecie mi napisać, jakie modele fotelików macie i jakie wrażenia? -
Behemottka wrote:Dziewczyny, nadal w dwupaku... Jakoś mnie Belly nie poinformowało o wpisach, przepraszam za ciszę
Termin minął 16go, jeśli się nic nie wydarzy to w piątek po północy wywołujemy:)
Dlaczego w piatek wywolywanie, jesli sie samo nie wykluje? Dwa tygodnie mozna spokojnie przenosic - zawsze jest dutygodniowy margines bledu. Sa jakies wskazania, zeby wywolywac tydzien po szacowanym terminie? Tak tylko dopytuje, bo u mnie byl zupelnie inny scenariusz08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Impresja wrote:Behemottka, Adasiowi jakoś się nie spieszy. U mamy mu dobrze
U mnie niestety najprawdopodobniej cukrzyca ciążowa
W dodatku cukry za wysokie na przemian z hipoglikemią.
W czwartek mam wizytę i bardzo się stresuję.
Jak dotąd na każdej jakieś nieciekawe wieści się pojawiały.
No kurczę, w końcu musi coś pójść łatwiej niż trudniej, prawda?
Możecie mi napisać, jakie modele fotelików macie i jakie wrażenia?
Moja kuzynka miala cukrzyce ciazowa w swojej drugiej ciazy w tym roku. Musiala byc na scislej diecie i efekt byl taki, ze przez cala ciaze przytyla chyba tylko tyle co dziecko wazylo. Wiec nie martw sie na zapas. Bedziesz chodzic na regularne wizyty i wszystko bedzie pod kontrola.
O fotelikach pisalysmy dwie strony temu (str.8 ). Ja wkleilam link do naszego. My jestesmy bardzo zadowoleni z Ingenuity Intrust 35, chociaz juz go nie robia ;-P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 13:46
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Dlaczego w piatek wywolywanie, jesli sie samo nie wykluje? Dwa tygodnie mozna spokojnie przenosic - zawsze jest dutygodniowy margines bledu. Sa jakies wskazania, zeby wywolywac tydzien po szacowanym terminie? Tak tylko dopytuje, bo u mnie byl zupelnie inny scenariusz
Bo Adaś jest klocuszkiem i trochę się martwią, że jeśli jeszcze poczekają, to nie da rady wyjść drogą standardową. A tydzień, bo ubezpieczenie nie zapłaci za wcześniej, jeśli nie ma innych komplikacji:)
-
Behemottka wrote:Bo Adaś jest klocuszkiem i trochę się martwią, że jeśli jeszcze poczekają, to nie da rady wyjść drogą standardową. A tydzień, bo ubezpieczenie nie zapłaci za wcześniej, jeśli nie ma innych komplikacji:)
Jestem strasznie ciekawa czy tulisz juz Adasia i czy jestescie w domku.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualnyLaurko, Behemottka pisała zdaje się na wrześniówkach o porodzie
Wywoływali, ale ostatecznie Adaś okazał się faktycznie kluseczką (chyba 5150g) i skończyło się cc i przy okazji usunięciem 2 torbieli
Także... GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMY!
Witamy po drugiej stronie brzucha, MaluszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 18:50
Behemottka lubi tę wiadomość
-
Ania ja mieszkam w NY (polnoc stanu). Napisz nam cos wiecej o sobie
Czy ktoras z Was spodziewa sie dziewczynki? Bo mam ladne ubranka w bardzo dobrym stanie, ktore chetnie przesle, jesli sie znajdzie chetna.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ania maj 2017 wrote:Czesc dziewczyny jestem nowa
Widze ze juz wszystkie porodzilyscie wiec ja jako jedyna ciezarowka w Ameryce z naszych rodaczek ? Ktoras z Was rodzila w Nowym Jorku?
Nie, nie wszystkie. Impresja jest prawie na polmetku ciazy.Impresja lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Impresja wrote:Laurko, Behemottka pisała zdaje się na wrześniówkach o porodzie
Wywoływali, ale ostatecznie Adaś okazał się faktycznie kluseczką (chyba 5150g) i skończyło się cc i przy okazji usunięciem 2 torbieli
Także... GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMY!
Witamy po drugiej stronie brzucha, Maluszku
Wszystko prawda Dziękuję Impresjo
U nas wszystko dobrze. Jest 3:30 am, Adaś właśnie poszedł znowu spać... Buziaki - ja też idę
Impresja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaurka wrote:Nie, nie wszystkie. Impresja jest prawie na polmetku ciazy.
Laurka wrote:Czy ktoras z Was spodziewa sie dziewczynki? Bo mam ladne ubranka w bardzo dobrym stanie, ktore chetnie przesle, jesli sie znajdzie chetna.
Zrobiliśmy test Harmony, więc znamy płeć. A na duże usg muszę czekać jeszcze 2 tygodnie. Zaczynam się coraz bardziej stresować, bo jeszcze w ogóle ruchów nie czuję.Behemottka lubi tę wiadomość
-
Impresja wrote:I będę mieć córcię!
Zrobiliśmy test Harmony, więc znamy płeć. A na duże usg muszę czekać jeszcze 2 tygodnie. Zaczynam się coraz bardziej stresować, bo jeszcze w ogóle ruchów nie czuję.
Ja pierwszy raz poczulam dzien (albo dwa, nie pamietam dokladnie) po USG polowkowym. Wieczorem jak lezalam w lozku. Takie laskotanie od srodka. Smiesznie, bo jednego dnia ogladalismy ruchy na ultrasonografie i ja pytalam czy to normalne, ze ja kompletnie jeszcze niczego nie czuje, a nastepnego dnia polapalam sie, ze poczulamImpresja, madzialenka84 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Czesc dziewczyny, ale super ze znalazlam ten watek.
Ja tez mieszkam w USA,na razie wyszly mi pozytywne testy, a dzis poszlam na bete, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Odezwijscie sie dziewczynki z USA!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 20:43
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualny
-
Impresja wrote:Madzialenka, witaj!
Które rejony USA?
Floryda. W Stanach juz ponad 5 lat.
Ja dopiero w czwartek i sobote zrobilam pierwsze pozytywne testy i paskowe first response i cyfrowy clearblue wyszlo pregnant 1-2 weeks (od zaplodnienia). Wedlu aplikacji teraz jest 4ty tydzie 3 dzien. Biore Euthyrox na tarczyce wiec juz dzis poszlam na badania TSH i od razu bet z krwi, ale u nas to sie czeka conajmniej 1 dzien na wynik.Mam nadzieje, ze jutro go dostane i bedzie pozytywny.
Widze, ze jestes w 19tc, powiedz mi w ktorym tyg przyjeli cie na 1 wizyte i kiedy zrobili pierwsze usg?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnyPierwszą wizytę miałam od razu z usg, bo choruję na endometriozę i mam zrosty w jamie brzusznej, w dodatku przeszłam ciążę biochemiczną rok wcześniej. Na tej pierwszej wizycie, końcem 5tc (jakoś tak 4w+5d), niestety nic nie było widać, nawet pęcherzyka, więc lekarz straszył mnie ciążą pozamaciczną. Zrobili mi też test ciążowy paskowy i pobrali krew na betę, żeby sprawdzić przyrost (wcześniejszą betę robiłam 48h wcześniej na własną rękę). Później kolejne usg w 6tc - jedynie pęcherzyk, bez zarodka i ciałka żółtego. Serduszko zobaczyłam dopiero w 9tc (8w+2d), ale od razu dostałam info o krwiaku i nakaz oszczędzania się. Potem kolejne dwa usg ze względu na krwiaka u nowego lakarza - 9tc i 10tc. Z mojej perspektywy późniejsze usg byłoby bardziej na miejscu, bo pierwsze trzy były na sprzęcie fatalnej jakości i tylko mnie stresowały niepotrzebnie... więc jeśli wytrzymasz do 8tc, to czekaj cierpliwie W 10tc miałam wcześniej wstępny test obciążenia glukozą, bo mam predyspozycje w rodzinie. Później w 12tc miałam dokładny 3-godzinny test glukozowy, bo pierwszy wyszedł źle. Od tamtej pory jestem pod opieką poradni diabetologicznej. Czeka mnie jeszcze trzeci test standardowo między 24 a 28 tygodniem ciąży. Po 10tc miałam tylko sprawdzane tętno u bąbla, a kolejne usg dopiero końcem 21tc, jak w suwaku poniżej Teraz dla odmiany chętnie bym wcześniej córcię podejrzała, bo 11 tygodni to jednak kawał czasu, a ruchy nie bardzo jakoś czuję.
-
No ja wlasnie spobuje wytrwac do 8tc, czyli to bedzie po Thanksgiving, bo wole juz zobaczyc cos wiecej, a nie stresowac sie czy cos jest czy nie ma.
A dlaczego zmienialas lekarza?
Ja mam gina do ktorego tu chodze w piare regularnie, on ma swoja private practice, takze on robi wszystko sam, nawet usg itd. i ma przychodnie zaraz przy szpitalu, ale niektore moje znajomem tu chodzily do takich 'przychodni' gdzie co wizyta jest inny gin.
A mialas te wszystkie testy genetyczne z krwi?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnyGina zmieniłam, bo nie chcę, żeby mnie stresował swoim podejściem i nie wyobrażam sobie badań na takim kiepskim sprzęcie, jaki w tamtej poradni mieli. Nowy lekarz super, poradnia w budynku szpitala, w którym będę rodzić
Najpierw miałam Harmony (w kierunku trisomii 21, 18 i 13 + płeć) i równocześnie z nim pobrali mi wcześniej testy na mukowiscydozę (cystic fibrosis). A na ostatniej wizycie wzięli krew na rozszczep kręgosłupa (spina bifida). Coś więcej jeszcze masz na myśli?