X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w USA
Odpowiedz

Ciąża w USA

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja, ja przez cały pierwszy trymestr nie mogłam patrzeć na jajka i awokado, chociaż normalnie oba bardzo lubię. To wszystko minie :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, Adasiowi jakoś się nie spieszy. U mamy mu dobrze ;)

U mnie niestety najprawdopodobniej cukrzyca ciążowa :(
    W dodatku cukry za wysokie na przemian z hipoglikemią.
    W czwartek mam wizytę i bardzo się stresuję.
    Jak dotąd na każdej jakieś nieciekawe wieści się pojawiały.
    No kurczę, w końcu musi coś pójść łatwiej niż trudniej, prawda?

Możecie mi napisać, jakie modele fotelików macie i jakie wrażenia?

• Laurka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dziewczyny, nadal w dwupaku... Jakoś mnie Belly nie poinformowało o wpisach, przepraszam za ciszę :)

Termin minął 16go, jeśli się nic nie wydarzy to w piątek po północy wywołujemy:)

Dlaczego w piatek wywolywanie, jesli sie samo nie wykluje? Dwa tygodnie mozna spokojnie przenosic - zawsze jest dutygodniowy margines bledu. Sa jakies wskazania, zeby wywolywac tydzien po szacowanym terminie? Tak tylko dopytuje, bo u mnie byl zupelnie inny scenariusz ;)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Behemottka, Adasiowi jakoś się nie spieszy. U mamy mu dobrze ;)

U mnie niestety najprawdopodobniej cukrzyca ciążowa :(
    W dodatku cukry za wysokie na przemian z hipoglikemią.
    W czwartek mam wizytę i bardzo się stresuję.
    Jak dotąd na każdej jakieś nieciekawe wieści się pojawiały.
    No kurczę, w końcu musi coś pójść łatwiej niż trudniej, prawda?

Możecie mi napisać, jakie modele fotelików macie i jakie wrażenia?

Moja kuzynka miala cukrzyce ciazowa w swojej drugiej ciazy w tym roku. Musiala byc na scislej diecie i efekt byl taki, ze przez cala ciaze przytyla chyba tylko tyle co dziecko wazylo. Wiec nie martw sie na zapas. Bedziesz chodzic na regularne wizyty i wszystko bedzie pod kontrola.

O fotelikach pisalysmy dwie strony temu (str.8 ). Ja wkleilam link do naszego. My jestesmy bardzo zadowoleni z Ingenuity Intrust 35, chociaz juz go nie robia ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 13:46

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dlaczego w piatek wywolywanie, jesli sie samo nie wykluje? Dwa tygodnie mozna spokojnie przenosic - zawsze jest dutygodniowy margines bledu. Sa jakies wskazania, zeby wywolywac tydzien po szacowanym terminie? Tak tylko dopytuje, bo u mnie byl zupelnie inny scenariusz ;)

Bo Adaś jest klocuszkiem i trochę się martwią, że jeśli jeszcze poczekają, to nie da rady wyjść drogą standardową. A tydzień, bo ubezpieczenie nie zapłaci za wcześniej, jeśli nie ma innych komplikacji:)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Bo Adaś jest klocuszkiem i trochę się martwią, że jeśli jeszcze poczekają, to nie da rady wyjść drogą standardową. A tydzień, bo ubezpieczenie nie zapłaci za wcześniej, jeśli nie ma innych komplikacji:)

Jestem strasznie ciekawa czy tulisz juz Adasia i czy jestescie w domku.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurko, Behemottka pisała zdaje się na wrześniówkach o porodzie :)
    Wywoływali, ale ostatecznie Adaś okazał się faktycznie kluseczką (chyba 5150g) i skończyło się cc i przy okazji usunięciem 2 torbieli :)

Także... GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMY! :)
    Witamy po drugiej stronie brzucha, Maluszku :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 18:50

Behemottka lubi tę wiadomość

• Ania maj 2017 Nowa

Wysłany: 7 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jestem nowa :)
    Widze ze juz wszystkie porodzilyscie wiec ja jako jedyna ciezarowka w Ameryce z naszych rodaczek ? Ktoras z Was rodzila w Nowym Jorku?

madzialenka84 lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mieszkam w NY (polnoc stanu). Napisz nam cos wiecej o sobie :)

Czy ktoras z Was spodziewa sie dziewczynki? Bo mam ladne ubranka w bardzo dobrym stanie, ktore chetnie przesle, jesli sie znajdzie chetna.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania maj 2017 wrote:
    Czesc dziewczyny jestem nowa :)
    Widze ze juz wszystkie porodzilyscie wiec ja jako jedyna ciezarowka w Ameryce z naszych rodaczek ? Ktoras z Was rodzila w Nowym Jorku?

Nie, nie wszystkie. Impresja jest prawie na polmetku ciazy.

Impresja lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Laurko, Behemottka pisała zdaje się na wrześniówkach o porodzie :)
    Wywoływali, ale ostatecznie Adaś okazał się faktycznie kluseczką (chyba 5150g) i skończyło się cc i przy okazji usunięciem 2 torbieli :)

Także... GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMY! :)
    Witamy po drugiej stronie brzucha, Maluszku :) <3

Wszystko prawda :) Dziękuję Impresjo :)

U nas wszystko dobrze. Jest 3:30 am, Adaś właśnie poszedł znowu spać... Buziaki - ja też idę ;)

Impresja lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Nie, nie wszystkie. Impresja jest prawie na polmetku ciazy.
    Prawda. Skończyłam właśnie 19tc :)
    Laurka wrote:
    Czy ktoras z Was spodziewa sie dziewczynki? Bo mam ladne ubranka w bardzo dobrym stanie, ktore chetnie przesle, jesli sie znajdzie chetna.
    I będę mieć córcię! <3
    Zrobiliśmy test Harmony, więc znamy płeć. A na duże usg muszę czekać jeszcze 2 tygodnie. Zaczynam się coraz bardziej stresować, bo jeszcze w ogóle ruchów nie czuję.

Behemottka lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    I będę mieć córcię! <3
    Zrobiliśmy test Harmony, więc znamy płeć. A na duże usg muszę czekać jeszcze 2 tygodnie. Zaczynam się coraz bardziej stresować, bo jeszcze w ogóle ruchów nie czuję.

Ja pierwszy raz poczulam dzien (albo dwa, nie pamietam dokladnie) po USG polowkowym. Wieczorem jak lezalam w lozku. Takie laskotanie od srodka. Smiesznie, bo jednego dnia ogladalismy ruchy na ultrasonografie i ja pytalam czy to normalne, ze ja kompletnie jeszcze niczego nie czuje, a nastepnego dnia polapalam sie, ze poczulam ;)

Impresja, madzialenka84 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ale super ze znalazlam ten watek.

Ja tez mieszkam w USA,na razie wyszly mi pozytywne testy, a dzis poszlam na bete, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Odezwijscie sie dziewczynki z USA!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 20:43

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, witaj!
    Które rejony USA? :)

Wysłany: 31 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Madzialenka, witaj!
    Które rejony USA? :)

Floryda. W Stanach juz ponad 5 lat.
    Ja dopiero w czwartek i sobote zrobilam pierwsze pozytywne testy i paskowe first response i cyfrowy clearblue wyszlo pregnant 1-2 weeks (od zaplodnienia). Wedlu aplikacji teraz jest 4ty tydzie 3 dzien. Biore Euthyrox na tarczyce wiec juz dzis poszlam na badania TSH i od razu bet z krwi, ale u nas to sie czeka conajmniej 1 dzien na wynik.Mam nadzieje, ze jutro go dostane i bedzie pozytywny.

Widze, ze jestes w 19tc, powiedz mi w ktorym tyg przyjeli cie na 1 wizyte i kiedy zrobili pierwsze usg?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą wizytę miałam od razu z usg, bo choruję na endometriozę i mam zrosty w jamie brzusznej, w dodatku przeszłam ciążę biochemiczną rok wcześniej. Na tej pierwszej wizycie, końcem 5tc (jakoś tak 4w+5d), niestety nic nie było widać, nawet pęcherzyka, więc lekarz straszył mnie ciążą pozamaciczną. Zrobili mi też test ciążowy paskowy i pobrali krew na betę, żeby sprawdzić przyrost (wcześniejszą betę robiłam 48h wcześniej na własną rękę). Później kolejne usg w 6tc - jedynie pęcherzyk, bez zarodka i ciałka żółtego. Serduszko zobaczyłam dopiero w 9tc (8w+2d), ale od razu dostałam info o krwiaku i nakaz oszczędzania się. Potem kolejne dwa usg ze względu na krwiaka u nowego lakarza - 9tc i 10tc. Z mojej perspektywy późniejsze usg byłoby bardziej na miejscu, bo pierwsze trzy były na sprzęcie fatalnej jakości i tylko mnie stresowały niepotrzebnie... więc jeśli wytrzymasz do 8tc, to czekaj cierpliwie ;) W 10tc miałam wcześniej wstępny test obciążenia glukozą, bo mam predyspozycje w rodzinie. Później w 12tc miałam dokładny 3-godzinny test glukozowy, bo pierwszy wyszedł źle. Od tamtej pory jestem pod opieką poradni diabetologicznej. Czeka mnie jeszcze trzeci test standardowo między 24 a 28 tygodniem ciąży. Po 10tc miałam tylko sprawdzane tętno u bąbla, a kolejne usg dopiero końcem 21tc, jak w suwaku poniżej :) Teraz dla odmiany chętnie bym wcześniej córcię podejrzała, bo 11 tygodni to jednak kawał czasu, a ruchy nie bardzo jakoś czuję.

Wysłany: 31 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie spobuje wytrwac do 8tc, czyli to bedzie po Thanksgiving, bo wole juz zobaczyc cos wiecej, a nie stresowac sie czy cos jest czy nie ma.

A dlaczego zmienialas lekarza?

Ja mam gina do ktorego tu chodze w piare regularnie, on ma swoja private practice, takze on robi wszystko sam, nawet usg itd. i ma przychodnie zaraz przy szpitalu, ale niektore moje znajomem tu chodzily do takich 'przychodni' gdzie co wizyta jest inny gin.

A mialas te wszystkie testy genetyczne z krwi?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gina zmieniłam, bo nie chcę, żeby mnie stresował swoim podejściem i nie wyobrażam sobie badań na takim kiepskim sprzęcie, jaki w tamtej poradni mieli. Nowy lekarz super, poradnia w budynku szpitala, w którym będę rodzić :)

Najpierw miałam Harmony (w kierunku trisomii 21, 18 i 13 + płeć) i równocześnie z nim pobrali mi wcześniej testy na mukowiscydozę (cystic fibrosis). A na ostatniej wizycie wzięli krew na rozszczep kręgosłupa (spina bifida). Coś więcej jeszcze masz na myśli?

Wysłany: 31 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja, chyba na razie tyle,bede tu zagladac codzien to bede pisac jak mi sie jeszcze nasuna pytania :)

[*] 5/6 tc listopad 2016

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ