X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w USA
Odpowiedz

Ciąża w USA

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dużo pijesz? Ja w ciazy byłam wiecznie spragniona...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym trymestrze (tydzien temu zaczelam II :D) cierpialam na ciagla suchosc w ustach i pragnienie, ktorego nic nie moglo ugasic, a i tak wydawalo mi sie, ze nie pije wystarczajaco. Teraz tez mam wrazenie, ze powinnam wiecej wody pic niz pije.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz - ja miałam tak samo. Spokojnie wypijalam 4 litry, czasem wiecej. Tyle, ze ja w ciazy musiałam pic z sokiem cytrynowym.. inaczej nie dało rady. :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • megilejn Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny czy moge dolaczyc?
    chyba rowniez jestem w ciazy poki co to tylko dwie kreski na tescie i pozytywna beta wiec nie ekscytuje sie za mocno.Mialam juz latem ciaze pozamaciczna...Leczylam sie u specjalisty i mam nadzieje ze sie juz teraz udalo natomiast jestem baaaaardzo sceptyczna...
    czy mozecie mi powiedziec w ktorym tyg mialyscie usg?

czekamy na corcie i synka

fbe4e53146.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć megilejn. Ja miałam w 6 i ponownie w 8 (ale to drugie dlatego, ze pomieszali daty i myśleli ze w tym 6 byłam już w 7, wiec serduszko biło im nie tak). Gdyby nie ten błąd to miałabym w 6 a potem już w 12.

A gdzie mieszkasz? Napiszesz cos o sobie? Jak zrobiłaś betę? Chyba widział Cię już lekarz, co? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 21:08

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • megilejn Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behemottka jestem po opieka specjalisty od stycznia 2016 mialam spory problem z zajsciem ogolnie staramy sie od pazdziernika 2014 i okazalao sie w styczniu 2016 ze nei mam owu. W czerwcu zaszlam w ciazy przy pomocy clomid i zasztryku pregnyl.Niestety byla to ciaza pozamaciczna i mialam zastrzyk na oczyszczenie ogolnie zalamka i cale lato plakalam.Dzis jestem 14 dni po owu w pn mialam bete 48 a ta z wcz to 145 czyli rosnie. Tym razem zaszlam w ciaze przy pomocy zastrzykow follistim i pregnyl.poki co jestem bardzo ostrozna w cieszeniu sie i bardzo zimna przez moje przykre doswiadczenia.

fbe4e53146.png
  • megilejn Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps bete mialam wyslana na email tzn work order na krew bo mam hmo ubezpieczenie wiec i tak chodze do laboratorium na krew

fbe4e53146.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megilejn - w takim razie gratulacje i trzymam kciuki! :). Ponieważ miałaś ciąże pozamaciczna, to powinnaś miec USG szybko. Ja mam PPO. Moja gin robi pierwsze USG m.in. po to, żeby wykluczyć ew. ciąże pozamaciczna.

Gdzie mieszkasz? Ja Pd. Kalifornia :) - wcześniej Houston przez trzy lata. Ogólnie w Stanach od jedenastu. A Ty?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Megilejn!
    U mnie usg było szybko, bo miałam za sobą już jedną ciążę biochemiczną i w ogóle bardzo długo się staraliśmy. Także pierwsze usg miałam końcem 5tc (nie było nawet pęcherzyka i lekarz obawiał się CP), później końcem 6tc (pęcherzyk, ale bez ciałka żółtego i zarodka, nadal ryzyko CP), początkiem 9tc (zobaczyliśmy <3) i końcem 9tc, a że uwidocznił się krwiak, to jeszcze kolejne końcem 10tc miałam. Później już połówkowe w 21tc.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Megilejn :) Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i z nami zostaniesz.

Ja pierwsze USG mialam miedzy 11 a 13 tygodniem. Potem polowkowe i tyle. Jestem obecnie w drugiej ciazy.
    Nie mam zadnych historii, wiec same rutynowe badania/kontrole poki co.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • megilejn Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny za mile przyjecie i za informacje.po konsultacji z doktorem mam pojsc na bete jeszcze w poniedzialek a jak bedzie beta ok 1000 wtedy ok dwa tyg potem na usg:) czyli ak wyliczylam ze ok 6-7 tydz.Moze juz bedzie widac serduszko?

fbe4e53146.png
  • megilejn Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behemottka ja w stanach juz ok 13 lat moze nawet ciut wiecej juz czlowiek sie gubi w kazdym badz razie w sumie polowe juz mojego zycia wiec dlugi czas juz

fbe4e53146.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biło w szóstym - spłakalam sie jak bóbr :). A potem ryczałem jak tylko słyszałam "Serca dwa" Bajmu, dopiero skojarzyłam i co w tej piosence chodzi.

Ale pamiętaj, u Impresji widać było serduszko w 9 tyg. I tez wszystko jest pięknie :)

Impresja lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ale pamiętaj, u Impresji widać było serduszko w 9 tyg. I tez wszystko jest pięknie :)
    Siedzieliśmy jak na szpilkach te kilka tygodni.
    A dzisiaj planujemy termin porodu :)
    AFI i ułożenie bez zmian, więc zaproponowano nam dzisiaj wstępny termin cc na 17.03.
    Wszystko wskazuje na to, że będziemy mieć małego skrzata :D

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja - super! :). Już tuż tuż.

Impresja lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • megilejn Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No impresja napewno duzo lez wylalas i stresu zjadlas. Ciesze sie ze wszystko ok. I teraz popatrz jak juz bliziutko i bedziesz tulic swoje malenstwo:)dziewczyny czy mozecie mi napisacmoze wiecie jak jest z piciem ziol w chwili obecnej. Ogolnie uwielbiam herbatki z miety pokrzywy nagietka mleczu i zielona herbate ale wystraszylas sie dzis bo sa bardzo sprzeczne opinie na temat picia ziol na necie. Na polskiej str znalazlam ze wszystkie wymienione sa bardzo zdrowe oprocz zielonej natomiast amerykanska str pokazala ze np nagietek moze byc poronny i pokrzywa tez! Tak sie zestresowalam ze na razie postanowilam pic wode plus wode ciepla z miodem i cytryna lub tylko cytryna cos ala herbate bez herbaty. Czy macie moze jakies opinie doswiadczenie w tej sprawie? Dziekuje. I jeszcze pyranie mialyscie na samym poczatku jakies objawy ciazy tzn mnie bola piersi najbardziej w nocy bo uwolnione ze stanika i dzis np potrzebowalam drzemke ale moze temu ze sie dotlenilam na spacerze. Plus boli mnie ciut brzuch okresowo ale nie jakos mocno tak mysle ze malo tych objawow aha no i jakos mi chlodno chwilami. Czy mydlicie ze to ok te takie objawy nie objawy?:(

fbe4e53146.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megilejn wrote:
    No impresja napewno duzo lez wylalas i stresu zjadlas. Ciesze sie ze wszystko ok. I teraz popatrz jak juz bliziutko i bedziesz tulic swoje malenstwo:)dziewczyny czy mozecie mi napisacmoze wiecie jak jest z piciem ziol w chwili obecnej. Ogolnie uwielbiam herbatki z miety pokrzywy nagietka mleczu i zielona herbate ale wystraszylas sie dzis bo sa bardzo sprzeczne opinie na temat picia ziol na necie. Na polskiej str znalazlam ze wszystkie wymienione sa bardzo zdrowe oprocz zielonej natomiast amerykanska str pokazala ze np nagietek moze byc poronny i pokrzywa tez! Tak sie zestresowalam ze na razie postanowilam pic wode plus wode ciepla z miodem i cytryna lub tylko cytryna cos ala herbate bez herbaty. Czy macie moze jakies opinie doswiadczenie w tej sprawie? Dziekuje. I jeszcze pyranie mialyscie na samym poczatku jakies objawy ciazy tzn mnie bola piersi najbardziej w nocy bo uwolnione ze stanika i dzis np potrzebowalam drzemke ale moze temu ze sie dotlenilam na spacerze. Plus boli mnie ciut brzuch okresowo ale nie jakos mocno tak mysle ze malo tych objawow aha no i jakos mi chlodno chwilami. Czy mydlicie ze to ok te takie objawy nie objawy?:(
    Od początku ciąży (przed też) piłam i jadłam w kapsułkach imbir, odstawiłam jak dowiedziałam się o krwiaku, bo jednak imbir działa jak aspiryna - rozrzedza krew. I w sumie dobrze zrobiłam, bo paradoksalnie zaostrzał mi nudności. Szukałam info na temat pokrzywy też, bo fajnie podbija progesteron, a miałam bardzo niski, więc nie chciałam z niej rezygnować. Znalazłam, że można stosować, ale bez przesady, więc piję tylko 1 filiżankę dziennie. Do tej pory stosuję, a jeśli nie piję pokrzywy, to puchnę, więc jest właściwości są naprawdę zbawienne dla mnie. Dostałam od siostry w paczce czystek, akurat jak się udało, ale nie wprowadziłam, bo to nie czas na nowości raczej. Znalazłam info, że jeśli ktoś pił czystek wcześniej, to spokojnie można w ciąży kontynuować, ale jak ze wszystkim - bez przesady.

http://www.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/ziola-w-ciazy-przewodnik-o-ziolach-polecanych-kobietom-w-ciazy,540_2351.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 06:09

• Laurka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pije glownie wode. Jeden lub poltora kubka kawy z mlekiem, ale nie kazdego dnia. Poza tym to sok pomaranczowy, zwykla czarna herbata lub mrozona jak mi sie chce czegos zimnego. Zadnych sokow czy sztucznych napojow nie pijam. Gazowanego napije sie raz na ruski rok. Ziol ani zadnych wymyslnych naparow czy herbatek nie pijam, wiec sie nie wypowiem.

Co do wrazliwych piersi, to typowy objaw I trymestru, ktorego ja osobiscie nigdy nie zaznalam. Jakies ciagniecie w podbrzuszu na poczatku odczuwa znaczna wiekszosc kobiet (jesli nie wszystkie ;) )

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottko, wyszły Ci paciorkowce dodatnie w ciąży? Zastanawiam się, czy antybiotyk podają tylko przy porodzie sn czy przy cc też. U mnie odstąpiono od wymazu, bo na początku ciąży wyszły w moczu i mimo że dostałam wtedy antybiotyk, to z automatu jestem traktowana jako gbs dodatni.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do GBS to zaskoczona bylam mocno na ostatniej wizycie, bo ja myslalam, ze jak sie juz go ma, to sie ma na dobre (a ja mialam i mialam antybiotyk w kroplowce podczas porodu), a lekarka mi na to, ze wcale nie, wiec beda i tak robic to badanie, ale nie jest przesadzone wcale, ze bedzie dodatni. Zobaczymy. Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze ot tak zniknie ;)

A tak na marginesie wracajac do wczesniejszego tematu kosztow badan w USA, dostalam wykaz kosztow z jednej tylko mojej pierwszej wizyty 23 stycznia, na ktorej tylko potwierdzali ciaze i cena wszystkich wykonanych tego dnia badan laboratoryjnych to 1883 dolary. Witki opadaja :O

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ