Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Noooo niestety bardzo często trzeba walczyć o swoją opiekę, ile razy mnie po scanie HCA chciał do domu spławić, bo przecież jest ok, wkońcu jak się poskarżyłam położnej, że sama wiem jak to od kuchni wygląda, bo sama pracuje w tym szpitalu to skontaktowała się z lekarzem, że nie opuszczę kliniki bez wizyty z nim to też już inaczej było. Trzeba walczyć, szczególnie jeśli chodzi tu nie tylko o nas
Hej Lilka, Rosie jak narazie okma już prawie 5,5mca, nie wiem jak co i kiedy!
już jej pięć czy sześć zębów idzie, nawet górna 4ka już wychodzi, przebiła sie dziś delikatnie
obraca sie na brzuszek i czasami na plecki (w sumie coraz częściej), siedzi miedzy moimi nogami, sama bez podtrzymywania usiedzi chyba 0,5 sekundy haha
a od wczoraj zaczyna raczkować...do tyłu
A co u Ciebie i jak Maks? Wszystko ok? Podczytuję Was tam na wątku, ale tak pędzicie, tyle razy miałam napisać, ale nie wiedziałam od czego zacząć hehe
Ahh, mam trochę głupią sytuacje w pracy, dziewczyny jak ja bym moja siostrę oddziałową rozszarpala!! ZAWSZE utrudnia powrót do pracy dziewczynom po mat leave, daje albo głupie zmiany, albo kręci nosem jak juz je da. Mi niby poszła na rękę, ale w pierwszym tyg już wkleila mi aż 4 nocki!! (Pracujemy po 12,5h) powinnam 3 nocki robić przez 3 tyg a w czwartym tyg 4 Długie zmiany, żeby nadrobić to ta mi grafik taki zrobiła, że mam zrobic dodatkowe 12,5hjutro jak mi nie zmieni to muszę o kilka h obciąć kontrakt
I właśnie tez dlatego podjęłam decyzje, że studia zacznę duzo wcześniej niż planowałam, będę juz teraz aplikować. Miały na początku być studia na dietetyk, ale nie bardzo chce pracować pon-pia 9-17 wiec chyba studia na położna
Moj S popiera i mówi, że sie sprawdzę, wiec chyba zaryzykuje
Zancia28, Kropka, mychowe, tyger lubią tę wiadomość
-
A ja jak jej pokazalam ze mam ze soba karte ciazy to mi powiedziala ze ona nie potrzebuje bo tam wpisuje sie tylko polozna i lekarz od usg i generalnie tylko podczas wizyty na maternity
Z gp pewnie teraz szybko nie bede miec kontaktu ale endo od razu zapytam.
Dzieki kochane moje za info bo czlowiek tu jest zielonyi wszystko wcisna
Ula dziewczynki sa przeslodkiepodgladam na blogu
Ulala lubi tę wiadomość
-
Xcarolinex Makus super Rosnie az za szybko
chcialoby sie zatrzymac te chwile
Ma laskotki smieje sie w glos pokazuje tez charakterek jak mu cos nie pasuje mruczy zlosliwie
Daj spokoj jesli chodzi o prace to za przeproszeniem dupa straszna.
Nie zgodzili sie na pol etatu wiec wracam na caly M bedzie pracowal rano ja po poludniu.ten system tutaj jest bezsensu w ogole sie nie wspiera mlodych mam nie ulatwaia powrotu do pracy.mam kolezanke ktora sie nim zaopiekuje 2 h dziennie..bo gdybym niala go wyslac do przedszkola e ogols by sie to nie oplacalo wszystkie piebiadze musialabym zaplacic i jeszcze nie bylabym z xzieckiem.
Zobaczymy jak bedzie.zrezygnowac zawsze mogehttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Pamiętam jak pisała
Fajnie, bardzo się nadaje Suzy na to
Fakt, żłobek drogi! Koleżanka z oddziału musiała prawie £400 za sam depozyt zapłacić + Mała chodzi tam 3x w tyg, za dzień chcą ok 35£? I to i tak nie dostała tych dni, ktore chcielija będę na nocki przez 3 tyg a moj wtedy na dniówki, dzięki Bogu on ma fajna siostrę oddziałową, dała mu same długie dni wiec bedziemy sie wymieniać no i cztery dni w tyg dla rodzinki bedzie
Kurczę, nie rozumiem czemu Ci nie chcieli dać part time?
Noo Maksiu pewnie juz fajniusi, to juz ten wiek heheja czasami tak sie rozczulam nad Rosie, łezki aż polecą
Takie małe cuda te dzieciaczki
Oh u nas tez sa laskotki haha, juz jej współczuje, bo ja tez mam i jak S mnie zacznie łaskotac to...!!
-
Rosie Slodka podgladam na blogu
i lezke tez uronilam.. :*
Jak Oni to ujeli moga mi dac part time bez gwarancji godzin..eh teraz sie szarpie z HR o bhol nie odpuszcze.nie zaleZy mi.
U nas przedszkole 5 dni w tyg kosztuje ok 1200 zl czasem 1000xcarolinex lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Kropka wrote:Ja jak chciałam wyniki mojej tarczycy u GP, to się doktorek bardzo zdziwił i wypytywał mnie, po co mi to. Powiedziałam, ze jestem ciekawa i chciałabym wiedzieć, wydrukował mi kilka ostatnich - nie wiem czemu, ale odniosłam wrażenie, że wyglądał na przestraszonego - a może zaszokowanego, jak poprosiłam go o moje wyniki. Powiedział mi też, że w sumie on nie powinien mi dawać, tylko powinnam złożyć jakieś podanie w recepcji.
Dobrze chociaż Paula, że wymusiłaś na niego wizytę u endo.
U mnie w pracy dziewucha urodziła syna 5300!!! Wszyscy się dziwią i zachwycają, jaki on duży, a ja myślę, że dziewczyna musiała mieć cukrzycę w ciąży (dziewczyna bardzo szczupła i mała). Kurdę oni nic tu nie sprawdzają.
Lilka oj rosna rosna -
Xcarolinex położna
kochana idz idz popieram w pełni.
Dzoewczyny a w pracy to kij normalnie im wszytkim oko?! Jak tak mozna...taka ciaza sie skończyła to mozna nas juz traktować jak śmieci...grrr
U mnie w pracy sa związki zawodowe i czesto musza zapewnić te godziny co matka chce. Mi sie nie opłaca wracać na pełny etat bo braknie mi kasy na żłobek z moja dwójka, jedynie to na dwa dni na dniowke to max o ile w ogóle wrócę.
Lilka no to nasze małe sa w tym samym wieku. Aj dziewczyny gadają jak najęte a jak sie śmieją! Tak a humory tez maja oj majaLilka lubi tę wiadomość
-
Jaki okres ochronny
w ciazy chyba w 5 miesiacu poszlam na zwolnienie bo mialam problemy z lozyskiem a pracuje w recepcji ogromnego hotelu mamy 470 pokoi
i juz eczesniej mialam powiedziane ze nie dostane krzesla zadnych extra breakow itd..wiec jak sie pojawilo sie krwawienie nie wahalam sie ani chwili.walic ich.teraz tez wracam i zobacztmy jak dlugo zostane.jestem po hotelarstwie mam 7 letnie doswiadczenie i napewno prace znajde.
Xcarolinex karmie piersia obywa sie bez mm
Przeszlam przez kosznar terroru laktacyjnego chyba sama sie wniego wpedzilam..w koncu odpuscilam dalam mm kilka razy zeby Maksio mial pelen brzuszeknic na sile.odpuscilam i jakos sie kreci
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Xcarolinex super, że idziesz na studia i to na położną
Powodzenia
Maleństwa nam rosną strasznie szybkoUwielbiam być mamą, każda nowa zdolność dziecka cieszy i duma mnie przepełnia
A o powrocie do pracy jeszcze nie myślę, miałam te szczęście że dobrze się czułam i pracowałam niemal do samego końca, więc jeszcze zostało mi 9 m-c macierzyńskiego, bo zdecydowałam, że idę na rok -
Lilka, fajnie, ze kp Ci idzie dobrze
Tak sie zastanawialam, bo kiedys mm dawalas
Super
Dzieki Kropka, zobaczymy, musze sie u siebie w szpitalu dowiedziec czy mi oplaca to + bede aplikacje skladac a potem interviews
DZIEWCZYMY Z CORECZKAMI !
http://www.ebay.co.uk/itm/191085401839?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
PODSYLAM WAM LINKI, SAMA DZIS ZAMOWILAS, BO ROZWALILY MNIE TE SUKIENKI
I CENA KOSMICZNA -
wow ile???!!!!! kurcze czemu wcześniej tego nie widxialam bo bym im do pl zamówiła! są cudowne zaraz cosik kupim
ale wezme już na 6-9 mcy i biorę błękit
ja nigdy nie daję ciuchów z chin ale chyba zacznę
lilka no to nie ciekawie u was...u mnie jakby tak spróbowali to unia zaraz by im się do tyłka dobrała
ale u nas cudowna pogoda dzisiaj!! -
no tylko ze ja lece juz 13 do pl i nie zdarza dojsc a wielka szkoda bo sa cudowne!!