Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Zancia28 wrote:hej dziewczyny dostaje ktoras dodatkowa kase na witaminy i owoce?? mi polozna wypisala ten druk i wyslalam zobaczymy czy dostane:)
tyger wiesz ja mam całkiem inne doznania z porodu- wszystko trwało 4 h i było cudownie- nawet z tym okropnym bólem, ze strachem ale jestem dumna z tego,że mi się udało urodzić naturalnietyger, alkak12 lubią tę wiadomość
-
tyger wrote:Ja swoje paczki odebralam w poniedzialek od razu po scanie. Odebralam je z Argosa. bylam bardzo pozytywnie zaskoczona. Jedna odebralam z Asdy, no i ta byla swietna. Bardzo duzo rzeczy. Kolezanka mi powiedziala zebym sie zarejestrowala na AptaClub i przysylaja misia a potem recznik. No i oczywiscie Boots- mnostwo kuponow i znizek.
Aha, moja dzidzia jest zdrowa. Wszystko wyglada tak jak powinno na tym etapie. Termin mam na 6 wrzesnia, czyli 6 dni wczesniej niz wyliczyl mi ovufriend.
Tyger a co za paczke dostalas z asdy???chyba zaczynam sie robic jak ci z lowcy promocji na tlc hahha
Driada0102 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Strands ja miałam emergency caesaren - wrażenia w trakcie i po dobre
Ciebie przygotują powoli, u mnie był mały pośpiech. Miałam wenflon w ręku ( ale to dla oksytocyny), jak pierwszy raz tętno dziecka spadło, to przebrali mnie w szpitalną koszulę. Jak tętno dziecka spadło drugi raz, wtedy podjęli decyzję cesarki. Po podpisaniu dokumentów, zawieźli mnie na sale i wbili mi w kręgosłup znieczulenie - moja położna cały czas mnie wspierała, trzymała mnie, tłumaczyła wszystko, pocieszała i głaskała po ręku
W tym czasie mąż przebierał się w szpitalne ciuchy i w trakcie wprowadzania znieczulenia, był już obecny przy mnie. Później psikali mi chłodnym po ramieniu - bym poczuła jakie to odczucie a potem po dwóch stronach brzucha - miałam stwierdzić, czy czuję ten chłód na brzuchu. Zacewnikowali mnie też, ale tego kompletnie nie czułam. Po postawieniu parawanu, odbyło się cięcie. Mąż był cały czas przy mojej głowie. Ogólnie była miła atmosfera i cały czas ktoś coś do mnie mówił. Po niedługim czasie usłyszałam najpiękniejszy krzyk, krzyk mojego dziecka
Położna pokazała mi pupkę (genitalia) małego, bo ja wcześniej nie znałam płci, szybko zawinęła synka w ręcznik i położyła mi go na ramieniu
A mi tam w środku dalej gmerali
Po jakimś czasie, wzięli synka i męża do sali obok a mnie skończyli zszywać. Po jakiś 10 min. przenieśli mnie na drugie łóżko i zawieźli do sali, gdzie był synek i mąż. Tam kontrolowali moje ciśnienie przez jakiś czas ( skakało jak nie wiem co, a ja cały czas się trzęsłam i nie mogłam nad tym zapanować). Po jakimś czasie, zawieźli mnie (mąż szedł
) na ogólną salę. Cała cesarka z zaszywaniem trwała 40 min.
Szef miałam rozpuszczalny i boleć przestało mnie bardzo szybko, bo już 5 dnia przestałam brać tabletki przeciwbólowe.
Przepraszam, ze tak długo napisałam - mam nadzieję, ze jakoś pomogłam. Jak masz pytania, to pytaj. A na kiedy masz termin?Plumb80 lubi tę wiadomość
-
zancia na pewno wygodne dla pleców. ja juz po powrocie z pl w wannie będe kompać bo do wanienki już dziewczyny za długie są
strands ja miałam planowane cc. miałam wizyty z lekarzem i anestezjologiem. wszytko zostało opisane i wytumaczone jak to będzie wyglądać, gdzie wkuwają, ile to trwa itp. dostajesz ulotki i do domu. z tydzień przed pobierają krew i ja też dostałam żele do mycia w domu- takie antybakteryjne. miałam się stawić o 7 rano w szpitalu ale o pólnocy wody mi odeszły i udalo mi się urodzić naturalnieKropka, tyger lubią tę wiadomość
-
Paula55,
dla mnie ta paczka z asdy byla o 1000 razy lepsza niz te 3 razem wziete z argosa. duuuuzo rzeczy. Malutkie rekawiczki dla noworodka, calkiem spory recznik, kremy, kosmetyki do kapieli, pieluszki i husteczki oraz inne kupony. nie wiem co jeszcze bo zlaczylam to wszystko razem.
-
tyger wrote:Paula55,
dla mnie ta paczka z asdy byla o 1000 razy lepsza niz te 3 razem wziete z argosa. duuuuzo rzeczy. Malutkie rekawiczki dla noworodka, calkiem spory recznik, kremy, kosmetyki do kapieli, pieluszki i husteczki oraz inne kupony. nie wiem co jeszcze bo zlaczylam to wszystko razem.
Ale kochana na jakiej zasadzie ja dostalas?mialas jakis kupon na to czy cos???
-
dziewczyny jakim programem jeszcze dodajecie tu zdjęcia bo mi imageshack już wygasł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 22:34
-
Czesc Dziewczyny,
z okazji Dnia Kobiet przesylam wam najlepsze zyczenia i usciski.
Z okazji tego dnia przyznam sie tez do tego ze jestem potworem. od 2 tygodni nie jestem w stanie zapanowac nad soba i rozstawiam wszystkich po katach. kochane hormonycudownie jest byc kobieta
Plumb80, Kropka lubią tę wiadomość