Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też zawsze miałam umawiane wizyty na wizycie
Paula, ja nie dostawałam żadnych kuponów, pytałam położnej, to mi powiedziała, ze w moim mieście przestali to otrzymywać. Ja jedynie miałam wszystko z internetu po zarejestrowaniu. Dopiero po porodzie dostałam paczkę ze szpitala.
Plumb bardzo fajny wózekPlumb80 lubi tę wiadomość
-
Jejjj dziewczyny jestescie kochane
No ja zazwyczaj mialam wczesniej mowione kiedy jaka wizyta.
W sumie to bylo tak:
Na 1 wizycie zalozyla ksiazke ciazy
Potem mialam badania krwi w szpitalu ( polozna mi pobierala)
I teraz w pon mam scan
To tyle poki co. Moze na scanie sie dowiem o wizycie u poloznej bo chyba powinnam miec omowione wyniki krwi?! Nie wiem wlasnie.
No kupon na necie znalazlam ten co wam podalam linka kilka postow wczesniej. Ulcia powiedziala ze to ten wiec noze wysle do asdy mojego T dzis niech sie zapyta
-
paula zawsze możesz spróbować- tylko to odbierzesz w dużej asdzie bo w małej ja próbowałam i nie mieli.
może lepiej zadzwoń po usg i sie upewnij kiedy masz kolejną wizytę?wyniki krwii własnie omawiają na tej wizycie w16 tygdoniu -
Ulcia u nas tylko duza asda jest
i dziekuje jeszcze raz bo jestescie nie ocenione
mega pomocne!!!
Zaraz moj narzeczony jedzie i zobaczymy. Dostaniemy to fajnie a nie to trudno
Wlasnie jak nie bedzie mojej poloznej na scanie i nie dostane wiad o nastepnej wizycie to bede dzwonic. Bo moja polozna zapisala sobie date scanu i powiedziala ze jak sie jej uda to do nas przyjdzieUlala, Kropka lubią tę wiadomość
-
aa to miło z jej strony.
dziewczyny piekę babeczki za dużo naładowałam bo mi wyszły z foremeka chciałam takie ladne dorodne to mam
Kropka, tyger, Plumb80, mychowe, energytrip, alkak12 lubią tę wiadomość
-
Hahaha:) to masz w domu same dorodne babeczki
No polozna mi sie udala i to przez przypadekprzyszla w zastepstwie za kogos i tak sie polubilysmy ze chce zostac juz ze mna do konca
oby sie udalo
Kropka, Plumb80, energytrip, alkak12 lubią tę wiadomość
-
Paula to super masz tą położną
Ja też miałam fajną, chociaż i tak twierdziłam że to strata czasu była
Kiedyś się pożaliłam, ze mnie kuje z boku, że mnie praktycznie aż zgina, to mi powiedziała, że jak nie krwawię, to wszystko jest dobrze
Przestałam się żalić i chodziłam jedynie słuchać serduszka
-
No zobaczymy jak to dalej bedzie wygladac bo ja sie z nia dopiero w sumie dwa razy widzialam
Ale sie interesuje. Sama dzwonila zeby mnie zapisali na termin badan krwi kiedy mi pasuje i zeby mnie do niej zapisali
Jestem dobrej mysli. W sumie najwazniejsze zeby z dzieckiem bylo okchoc polozna dobra to polowa sukcesu przy porodzie...
Kropka ale ten twoj bobas sliczny na zdjeciu!!! Jak sie smieje. Az milo patrzec bo mi samej sie wtedy dziobek smiejeKropka lubi tę wiadomość
-
Jeee dostalam paczuche mum to be
Oczywiscie babki w asdzie zrobily oczy ze nie widzialy nigdy takich kuponow ale paczke daly bo moj T nie dal za wygrana
Dzieki za pomoc dziewczynyzawsze mozna na was liczyc
Wielki :*Plumb80, tyger, Kropka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula gratuluje wygrania walki o paczke
Ja mialam pierwsza wizyte u poloznej kiedy mi zakladala karte ciazy a potem dopiero pierwszy scan i pobieranie krwi. miedzy tymi dwiema wizytami mialam emergency scan bo krawawilam. powiedzialy mi tylko ze jest wszystko ok i do domu. Nastepna wizyta to dopiero drugi scan 24 kwietnia a 2 tygonie po nim mam sie umowic do poloznej.
Pamietam w pierwszej ciazy mialam badania krwi w 16 tygodniu a teraz nic. mowily ze sie pozmienialo.
-
A ja badania krwi mialam w 9 tyg
teraz scan i potem zobaczymy
Bo polozna pytala sie jeszcze czy chcemy na ten syndrom downa badania to sie zgodzilismy i pouwedziala ze najpierw scan a po tum jak cos to pobiora krew do tego badania.
No ja w paczce mialam reczniczek, niedrapki, zestaw mini kosmetykow, chusteczki do czyszczenia ale takie do domu, proszek do prania, probke chyba kawy zbozowej, sudocrem i pelno ulotek, kuponow i ksiazeczke
-
Hejka. I ja w UK. W srode w koncu zobaczylam dwie kreseczki na tescie po ponad 3ech latach staran. Moge dolaczyc??
Ula sliczne masz coreczkiPlumb80, kambel, mychowe, Kropka, tyger, Ulala, energytrip, alkak12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aliss- moje gratulacje
ja na pierwszej wizycie miałam już pobraną krew pozniej scan w innym szpitalu i znów kontakt na telefon tyle że ja wolę zawsze się przejść bo do naszego szpitala mam kawałek a i lepiej mi się dogadać twarą w twarz a co najlepsze na każdej wizycie przyjmowała mnie inna położna
no w sumie ostatnio miala mnie ta stała przyjąć ale chyba porod miała jakiś
Alisss lubi tę wiadomość
-
Alisss serdeczne gratulacje
wspaniala nowina po tak dlugim czasie oczekiwan
Czyli widze ze kazda z nas ma inne doswiadczeniaale fajnie sie tu nimi dzielic i wymieniac
Zawsze sie czegos nowego czlowiek dowie
Widzisz kambel a ja mialam pobranie krwi i teraz scan mam w tym samym szpitalua i wizyte u endo na końiec mies tez tam mam
Mi kolejne wizyty albo wpisywala do ksiazki ciazy albo list dostawalam ze szpitalawiec czekam cierpliwie.
A paczke przewertowalam na lewa strone i kuponu na nastepna nie ma
Hihi. Pomyslicie ze normalnie jakas zachlanna co by za darmo wszystko chciala ale mnie to poprostu cieszy jak dzieckoja wiem ze to kropla w morzu potrzeb ale przybywajac tu z Polski jestem w szoku ze tyle rzeczy mozna tak poprostu dostac za darmo
Alisss, Kropka, Plumb80, tyger lubią tę wiadomość
-
Dziekuje bardzo, jestesmy przeszczesliwi, cala nasza trojeczka z synkiem 5ciolatkiem na czele
Oczywiscie bez broblemow sie nie obchodzi od samego poczatku :)Plamie juz 3ci dzien, ale nic mnie nie boli, a temp sie utrzymuje wysoko. W pierwszej ciazy nawet krwawilam, a wszystko byko ok.Jak ja chcialabym byc juz w 12 tyg, po scanie...
mychowe lubi tę wiadomość