X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny miałam dzisiaj wizyte u poloznej i wymacala mi ze dzedko jest ulozone pośladkowo nie chcce mieć cesarki nie wiecie może co można zrobić żeby dziecko się obrucilo za tydzień ide na USg i wtedy się dowiem czy będą mi obracać dziecko przez powloki brzuszne ale nie chce mieć cesarki:(((

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia, cesarka cesarką, ale ważne, zeby zdrowo i bezpiecznie przyszło na świat!! Do ostatniej chwili moze sie obróci, oby na usg wyszło, ze sie obróciło

mychowe lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • tyger Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia nic sie nie martw. Po pierwsze pomylki sie zdarzaja i moze wcale nie jest tak ulozone. Po drugie, nawet jesli to jeszcze moze sie obrocic. Jesli nie to napewno bedziesz pod dobra opieka i dokonaja najlepszego dla ciebie i malenstwa decyzje. Poki co nie martw sie na zapas. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kolezance powiedzieli ze synek jest poprawnie ulozony a urodzilsie posladkowo w toalecie w 15 minut. Cale miasteczko mowilo o jej porodzie ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    hej dziewczyny miałam dzisiaj wizyte u poloznej i wymacala mi ze dzedko jest ulozone pośladkowo nie chcce mieć cesarki nie wiecie może co można zrobić żeby dziecko się obrucilo za tydzień ide na USg i wtedy się dowiem czy będą mi obracać dziecko przez powloki brzuszne ale nie chce mieć cesarki:(((
    Zancia zgadzam się z xcarolinex- najważniejsze jest dziecko.
    jak będzie,że posladkowo, to moga próbować obracać, ale to nie zawsze sę udaje.
    mi w szpitalu położna opowiadała,że jedna kobieta też miała małe ułożone posladkowo i powiedziała,że odmawia cc bo ma 3 dzieci w domu. rodziła naturalnie ale wtedy dziecko nie jest wyciągane i nie mozna mu pomóc tylko musi samo- jak to ujęła- wypaść.podnoszą łózko, a ty kucasz nad dziurą i dziecko z ciebie wypada. inaczej można połamać raczki.

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Ulala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje dwie w 36 tyg były ułożone posladkowo a w 38 oby dwie były głowami w dół :)da się? da :)

201311191581.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia cesarka nie jest aż taka zła - to znaczy można dojść dosyć szybko do formy. Ja już 5 dnia przestałam brać tabletki przeciwbólowe. Trzymam kciuki jednak, by maleństwo było dobrze ułożone.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dziewczynki przepiękne :)
    Na razie tylko Brava urodziła, za kilka dni Mychowe będzie miała maleństwo w swoich objęciach :) Czekamy i kciuki trzymamy :)

Po Twoim blogu wiem, że wakacje były udane :) Powodzenia teraz z dwoma córeczkami - ja pierdziu, musi Ci być mega ciężko :)

mychowe, Ulala lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ale jeżeli się nie obróci to zdecyduje się na obracanie :)))

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia, mam nadzieje, że się obroci.. obracanie przez powłoki brzuszne też nie jest do końca bezpieczne, bo zdarzają się przypadki ominięcia pepowina, dlatego gdybym była na Twoim miejscu, to bym się chyba na cesarke zdecydowała..
    Ale trzymam kciuki, aby się obrocilo.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkuś od ką wróciłam nie umiem się pozbierać. jeszcze się nie zorganizowałam bo na nic nie mam czasu. one teraz leżeć długo nie, bo na siedząco lepiej. a siedzieć jeszcze nie umieją wies non stop coś. zęby Hance idą więc nie ma spania. no ale co zrobię- byle do 18 roku życia :P

mychowe, Kropka lubią tę wiadomość

201311191581.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade Ula :)

Ulala lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula mój tez leżeć nie chce, muszę cały czas z nim być i zabawiać, albo rączki :) A Ty masz dwie :) U nas z zębami jeszcze cisza :) Dasz radę, bo wyjścia nie masz :)

Mychowe jak się czujesz?

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:34

mychowe, Zancia28, kambel, Kropka, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropko, dziękuje, byłam na długim spacerze, szaleństwa z mężem też nic nie dają, zaczęłam brac wiesiołek, wczoraj miałam dwa razy biegunkę, ale nic poza tym się nie dzieje.. szkoda, bo myślałam, że do niedzieli samo by mogło cos ruszyć..

Kropka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    Zancia na Twoim miejscu bym się tak nie upierała przy naturalnym, zresztą może jeszcze sam się obróci bobas, to się naprawdę często zdarza. Mój synuś się obrócił ale i tak miałam cesarkę i szczerze mówiąc modlę się o kolejną. Kiedyś bardzo chciałam naturalnie, to była sprawa honoru :) naturalnie i koniec kropka,będą mnie otwierać phi, a po tym wszystkim boję się porodu naturalnego przestrasznie. Lepiej brać życie jakim jest i płynąć z prądem, Twoja dzidzia sama wybierze :D

No a ja byłam na swojej pierwszej wizycie u położnej z tłumaczem, mężem i synkiem. Tak się bałam, a było łatwo i przyjemnie. Porównując z Polską na razie bardziej mi się tu spodobało. Powiedziała, że to już 12 tydz, ale jak na 12 to mam spory brzuszek:) no i posłuchaliśmy serduszka, więc mnie już strzeliło:D już wiem, że ta dzidzia jest. Żeby na usg zapisać mają dzwonić, żeby było szybciej ;)

Karta ciąży wielka hehe

dostałam ulotek i takich różnych i próbuję rozszyfrować co z tym zrobić, jakieś tam bony chyba czy rabaty ech :)

nastraszyła mnie tylko tym zespołem downa, w Polsce się na tym nikt nie skupiał, nikt się słowem nie odezwał, a tu było takie maglowanie, że mi strachu napędziła i zaczęłam o tym myśleć

AP, fajnie, że Ci się pierwsza wizyta spodobała, mam nadzieje, ze szybko usg Ci ustala, skoro to już 12 tydzień :)
    Jeśli dostałam Bounty Pack to masz tam dużo rabatow zniżkowych i inne kupony, które możesz wypełnić i powinni w boots albo w asdzie dać kolejne darmowe paczki. Bardzo dużo tego jest. I jeszcze po porodzie też dostajesz chyba dwie.
    Jeśli chodzi o badanie na Zespol Downa to odcienie zależy czy chcesz. Podczas usg zmierza jakaś odleglosc karkowa chyba (ja nie miałam tego robionego) i badania krwi, ale nie wiem w ktorym tygodniu.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 mnie tez straszyli zespolem downa ale robili mi tylko pomiary przy usg i badanie krwi i wyszlo wszystko dobrze wiec nie musiałam punkcji robic, http://www.emmasdiary.co.uk/pregnancy/index.aspx tu masz strone gdzie można wydrukować bony na które dostaniesz probki dla dziecka.
    JA licze na to ze jeszcze się przekręci bo rodziłam już 2 razy i chce uniknąć cesarki

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może któraś z Was wie, przeczytałam gdzieś, że jak się jest na M/L, to starając się o Child Tax Credit można odliczyć od dochodu całorocznego £3900, czyli £100 tygodniowo przez 39 tygodni od całości przychodu i taka kwotę podać plus zarobki męża do HMRC.
    Nigdy nie starałam się o żadne benefit i jest to pierwsze dziecko. Wiem, że zazwyczaj chcą kwotę z poprzedniego roku, ale ona będzie nieadekwatna, bo moje zarobki się pomniejszaja o ponad polowe jak jestem na M/L, wiec jak wiem jaki będzie dokładny przychod w tym roku podatkowym, to czy nie powinni to wziąć pod uwagę, a nie zeszly rok?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, spróbuj sok ze swiezych ananasow! W Tesco sa na lodowkach, jak wypilam 2 litry, dostalam boli brzucha i myslalam, ze nic nie dalo a dwa dni pozniej z 3cm rozwarciem trafilam na wywolanie :P
    Co do benefitów, nie mam pojecia, ale moze skontaktuj sie z HMRC :)

Ulala, tez sledze bloga, ale szybko rosna :) :) :)

Ap1526 z tym syndromem Down'a to oni tu kazdemu oferuja takie badanie i moze ona nie chciala Cie nastraszyc, tylko robi je sie do 14tc a skoro Ty juz masz 12tc to moze dawala do zrozumienia, ze moze byc za pozno, zeby to zbadac a w stresie to inaczej przyjelas ;) Kazdy ma prawo do takiego badania jak i kazdy ma prawo odmowic ;) Bedzie dobrze! :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie:) pisałam juz do was jakis czas temu odnosnie opieki medycznej w uk, ale napisze jeszcze raz bo nie chce mi sie po postach szukac.Jestem w 5 mc ciazy mieszkam i pracuje w Pl (na ta chwile jestem n l4), mój mąz jest w anglii ok 8 mc i strasznie mnie namawia abym tam rodziła...To namawianie zamienia sie juz w kłutnie , wiec muszę ustapić i wygląda na to ze w czerwcu polece do uk w jedna stronę. Żal mi sie zwalniać, tym bardziej teraz jak mi płacą za l4 no ale cóż...mieszkam sama, po urodzeniu dziecka nikt mi nie pomoże niestety a samej to tak ciezko po porodzie:( Rozpisałam sie troszkę, a mam do was konkretne pytanie. Chodzi mi o to czy opiekę lekarską i poród bede miec za darmo jak teraz polece(11 maj) i dopiero bede załatwiac ubezpieczenie.??MoJ mąż mówiże tak, bo on tam ma kontrakt i odprowadza podatek a ja jestem przecież jego żona. Tylko tego sie obawiam.I jeszcze jedno, jakbym poleciała juz do Uk to mam tłumaczyć jakies badania, wyniki tu z polski??musiałabym m,iec kontynuację prowadznia ciązy ale coś ze sobą przeciez musze mieć. Dziewczynki pomóżcie proszę bo ja z mężem na tematy ciążowe nie porozmawiam za bardzo...dziekuję za wszelkie informacje:)**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 19:47

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ