X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Paula, ale sie na sierpniowkach nie udzielasz? Bo nie kojarze :)

Nie udzielam sie bo to nie moj watek i nie chce wam sie wcinac bo macie mega fajna grupke :) ale uwielbiam was czytac i jestem na biezaco ;) mam nadzieje ze sie nie obrazicie ze macie " szpiega" ale kozystam z rad i waszego doswiadczenia :)

Co do usg... Po pierwszym wyszlam taka wytlamszona ze dwa dni mialam zakwasy na brzuchu!!! Ja nie wiem jak oni to robia ale mega cisna ta glowica :/
    We wt mam polowkowe i doczekac sie nie moge ale mam nadzieje ze bedzie delikatniej...

Ja np mam dodatkowa wizyte w 28 tyg przez mojavtarczyce :)

Aggie, mychowe lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:32

mychowe lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger- również skorzystam z twojej wypowiedzi odnośnie materaca :) bo jeszcze nie kupiliśmy.
    Kropka - ale masz cudownego synusia na avatarku :)
    U nas szkoła rodzenia to 3 lekcje wiem że jedna jest odnośnie karmienia a 2 pozostałe nie pamiętam.
    Mnie na usg zawsze delikatnie traktują. Gorzej było ostatnio z lekarzem gdy mierzył mi brzuch tak mocno wciskal palce w kość ze na prawdę bolało. I często przerażają mnie położne które spr ułożenie dziecka :) ja tu dmucham i chucham a one ręce wciskają nie patrząc jak i gdzie :)

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, oczywiscie ze nie mamy nic przeciwko "szpiegowi" :D bardzo milo wiedziec ze ktos uwaza nas za fajna grupe i podczytuje i korzysta z rad :) cieszy mnie to niezmiernie :D

Ja mialam problem z bolesnym usg przy 2o tyg. ale mialam ich az 3 jednego dnia bo czegos nie mogli znalezc, przerzucali mna jak lalka, wbijali ta glowice, masakra jakas. Ale nie mam porownania jak w PL, wiec moze tak musi byc :P

Paula55, mychowe lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciała nam chyba pokazać jak serduszko bije i nie mogła znaleźć to tak mi jezdzila tym użadzeniem jak długopis nie chce pisac to się go probuje rozpisac na sile to ona tak samo mi po brzuchu.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze nas przybywa :) Witam :)

A ja chyba jakas pechowa jestem w tej ciazy. Od srody zaczelo bolec mnie prawe ucho a w czwartek lewe i to tak ze z czwartku na piątek budzil mnie bol. Okolo 2 w nocy postanowilam zadzwonic na numer z naszej ksiegi i pani zapytala w pewnym momecie jak czesto czulam maluszka w ciagu 12 godzin. A ze to byl dla mnie intensywny dzien pelen ruchu tak wiec czulam tylko sporadycznie. Jak powiedzialam ze okolo 5-6 razy tak kazano mi sie wstawic natychmiast na oddziale. Podlaczyli mi ktg i co jakis czas mierzyli cisnienie. Na koniec po 3 godzinach w koncu przyszla lekarka zeby zobaczyc co z moimi uszami. Sprawdzila w srodku i stwierdzila ze nie ma infekcji i mam brac paracetamol a jak sie pogorszy to isc do gp. Wiec kolejna noc sie meczylam tak ze w pewnym momecie usiadlam na fotelu i tak probowalam pospac bo w pozycji siedzacej jest mi lepiej. Stwierdzilam ze jak przetrwam jeszcze te 2 tygodnia to bedzie cud

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Nie udzielam sie bo to nie moj watek i nie chce wam sie wcinac bo macie mega fajna grupke :) ale uwielbiam was czytac i jestem na biezaco ;) mam nadzieje ze sie nie obrazicie ze macie " szpiega" ale kozystam z rad i waszego doswiadczenia :)

Co do usg... Po pierwszym wyszlam taka wytlamszona ze dwa dni mialam zakwasy na brzuchu!!! Ja nie wiem jak oni to robia ale mega cisna ta glowica :/
    We wt mam polowkowe i doczekac sie nie moge ale mam nadzieje ze bedzie delikatniej...

Ja np mam dodatkowa wizyte w 28 tyg przez mojavtarczyce :)

Paula, Ty szpiegu:) żartuje:)
    Przyznam, że miałam już piec razy usg robione i za każdym razem robil to ktoś inny i za każdym razem bolało, wiec może ich tak uczą tego znęcania się ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Chciała nam chyba pokazać jak serduszko bije i nie mogła znaleźć to tak mi jezdzila tym użadzeniem jak długopis nie chce pisac to się go probuje rozpisac na sile to ona tak samo mi po brzuchu.

Oj, aż mnie ciarki przeszły ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 wrote:
    Fajnie ze nas przybywa :) Witam :)

A ja chyba jakas pechowa jestem w tej ciazy. Od srody zaczelo bolec mnie prawe ucho a w czwartek lewe i to tak ze z czwartku na piątek budzil mnie bol. Okolo 2 w nocy postanowilam zadzwonic na numer z naszej ksiegi i pani zapytala w pewnym momecie jak czesto czulam maluszka w ciagu 12 godzin. A ze to byl dla mnie intensywny dzien pelen ruchu tak wiec czulam tylko sporadycznie. Jak powiedzialam ze okolo 5-6 razy tak kazano mi sie wstawic natychmiast na oddziale. Podlaczyli mi ktg i co jakis czas mierzyli cisnienie. Na koniec po 3 godzinach w koncu przyszla lekarka zeby zobaczyc co z moimi uszami. Sprawdzila w srodku i stwierdzila ze nie ma infekcji i mam brac paracetamol a jak sie pogorszy to isc do gp. Wiec kolejna noc sie meczylam tak ze w pewnym momecie usiadlam na fotelu i tak probowalam pospac bo w pozycji siedzacej jest mi lepiej. Stwierdzilam ze jak przetrwam jeszcze te 2 tygodnia to bedzie cud

Alkak, mam nadzieje, że niedługo się lepiej poczujesz.
    Nie zdziwiło mnie, jak kazali Ci wziąć paracetamol, to jak dla nich swiete lekarstwo jakieś :)

alkak12 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoly rodzenia u mnie, to się cala seria sześciu spotkań nazywała Great Expectations. Każde spotkanie prowadzil ktoś inny, dwa razy była położna, raz health visitor i dwa razy kobiety od karmienia piersi i raz jakaś psycholog, mowila o zmianach w życiu, aspiracjach i depresji poporodowej. Jeśli macie ten program u siebie w mieście to bardzo polecam tym, które pierwszy raz będą rodziły.. szczególnie zajęcia z położna i te o karmieniu piersią.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoly rodzenia to wypytam sie o jakies za dwa tyg. na spotkaniu z polozna, bo wczesniej to nikt nie myslal o takich "pierdolach" jak tyle komplikacji bylo, teraz wolna droga :) Mychowe, Tobie duzo nie zostalo :D pewnie sie doczekac juz nie mozesz? Ja mam tak ze jak Majka zaczyna kopac to dostaje takiego mega mocnego uczucia checi przytulenia jej do siebie :P a przede mna jeszcze dluuuga droga :P

tyger, mychowe, Kropka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, wolałbym naturalnie żeby się zaczęło przed następna niedziela, bo jeśli nie, to czeka mnie wywoływanie 4 maja..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe trzymam kciuki.
    a tak miedzy nami to sprobuj moze wskoczyc z mezem do lozka. Polozne polecaja bo sperma rozmiekcza szyjke macicy :)

Kropka, Plumb80, mychowe lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, szaleliśmy rano i nic nie dało ;)

Kropka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe działajcie póki macie czas :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger ja tez o tym sluszalam i wybroboje:)))

1usa3e5e42kseo71.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po długiej przerwie :D

urlop się skończył i czas wracać do rzeczywistości. znowu jestem sama, z nikąd pomocy. dziewczyny to już siedzieć spokojnie w leżaczkach nie, bo przekręcają się. siedzieć same to jeszcze nie więc ciągle coś.
    ale już kontakt z nimi jest- gadają jak najęte :D

na razie nei mam czasu nadrabiać więc dajcie znać czy któraś urodziła?

reszcie życzę zdrówka i szybkich porodów :D

11avdkm.jpg

mychowe, tyger, leniuta29, alkak12, Driada0102, Zancia28, Kropka, Aggie, Plumb80 lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• mychowe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie ubrane te Twoje córeczki Ula, gratulacje :)

tyger, Ulala lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • tyger Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj z powrotem Ula. Corunie sliczne :)

Ulala lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ