X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) nie martw się skoro masz tu pracuje 8 miesięcy opieke będziesz miała darmowa, i skoro 1 dziecko możesz dostać na dziecko 500f te becikowe i inne dodatki powinnas już skladac . :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Wbijam tak troche z butami ale mam nietypowa sprawe i moze ktoras z was mi pomoze :)

Dzis sie dowiedzielismy ze spodziewamy sie syna :)
    Imie mielismy wybrane jz dosc dawńo i tu moje pytanie,,,.
    Chcemy mu dac na imie Tiago... Jest to imie portugalskie/hiszpanskie...
    I jak myslicie bedzie jakis problem z rejestracja go w uk po porodzie???

I czy ktoras z was wie jak to potem wyglada jak sie wraca na stale do pl... Trzeba chyba dziecko zarejestrowac w usc?? I normalnie w pl by mi nie zarejestrowali tego imienia ale skoro bedzie nadane w uk i zarejestrowane to chyba nie maja juz wyjscia,co???
    Serio jest to dla mnie mega wazne bo nie chce potem problemow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap badanie na syndrom Downa jest badaniem standardowym, jednakże musisz wyrazić na nie zgodę, dlatego położna o to pytała. Robi sie to przy pierwszym scanie w 12 tyg. Na usg badają przezierność karkową a potem pobierają krew.

Mychowe ja słaba jestem z benefitów :( Dostawałam working tax credit i jak urodziłam zadzwoniłam do HRMC i zgłosiłam to - oni sami naliczyli mi ilość benefitu.

Karolcia, ciężka decyzja :/ Niestety Ci nie pomogę, bo nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją i nie mam zielonego pojęcia :(

Paula fajne imię :) W UK nie ma absolutnie żadnego problemu z jakimkolwiek imieniem. Podajesz jak się pisze i tyle :) Miałam przypadek w przedszkolu dziecka, którego matka przy rejestracji podała zły spelling i zamiast Connor wyszedł Connar :) Tu można pisać imiona jak się chce :) A jak w Polsce, to nie wiem, bo ja swego nie rejestrowałam.

Zancia, mam nadzieję że uda Ci się rodzić naturalnie, trzymam kciuki :)

Mychowe podobno mycie podłogi na kolanach tez pomaga ;)

mychowe, Paula55, Zancia28, tyger lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do was pytanie co do wyprawki itd.
    Jestem już w 3 mies i zastanawiam się już nad kupnem butelek dla dziecka, pampersów (ich dużo schodzi) bo jest fajna promocja w Asda i nie wiem czy za te 4mies trafi się taka fajna. Mój się boi tak wcześnie kupować żeby nie zapeszać, ale z drugiej strony jak patrzeć czeka nas dużo wydatków bo nie mamy tak naprawdę nić dla naszego maluszka. łóżeczko chcę tak zostawić na min 5mies i wózek bo też się czeka trochę czasu, aż przyjdzie zamówienie.
    Kupiłybyście na moim miejscu już?
    i co uważacie o kremie bepanten do pupu dziecka?

tyger lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam bepanthen, bo może też być do sutków. My kupowaliśmy cos raz na jakis czas dla dzidzi, żeby pod koniec nie było dużego wydatku i tak się wtedy tego nie odczuwa. Ja nie wierze w takie zabobony mimo wszystko. Szczególnie po 12 tygodniu jest mniejsza szansa, że cos może się stać (odpukać), także powodzenia z zakupami :)

Plumb80, tyger lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kropko za rade, jutro wszystkie podłogi umyje ;)

Kropka, Plumb80, tyger lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na syndrom Downa pobrali tylko krew, gdy zapytałam o to na scanie to powiedzieli że w Walii inaczej jest niż w Anglii i pobierają tylko krew.
    Ale wydaje mi się ze skoro w razie czego ma to pomoc malenstwu to warto to zrobić.
    Co do imienia to nie wiem my damy polskie imię ale tak jak kropka napisała raczej tu nie będzie problemu, z moim siostrenxem chodziła do klasy dziewczynka o imieniu angel :) więc wszystko pewnie zależy od rodziców.
    Ja też bym chciała się starać o tę 500 f Ale muszę poczekać aż się dzidzia urodzi żeby złożyć o child tax, bo niestety ani mi ani mojemu partnerowi nic nie przysługuje bo jesteśmy za młodzi.
    Zancia- oby twój maluszek jeszcze się przekrecil ma w sumie jeszcze troszkę czasu :)
    Ja to czasami się zastanawiam jak nasza mała leży bo kopie po bokach ale na usg wychodzi ze leży główka w dół.

Driada0102, Kropka lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo Kambel, one podobno maja główkę na dole, ale reszta ciałka przesuwa się na prawo i lewo :)
    A rano jak wstaje to się boje, że w poprzek leży, bo to tak dziwnie wygląda, ale później wraca do dawnej pozycję:)

Kropka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka dzieki wielkie :)
    Tak myslalam ze tu nie bedzie problemu ale boje sie co w Pl wymysla :/ to dziwny kraj jednak za kilka lat chcemy wrocic :)
    Chyba poprostu zapytam w usc w moim miescie :)

A jeszcze jedno pytanko ;) co do working tax credit :) jak juz wspomnialyscie :)
    Pobieralam takowy przez krotki czas bo chyba przez mies...
    Potem zglosilam ze jestem w zwiazku zeby nie miec pozniej problemow i oczywiscie podliczajac zarobki moje i partnera nie kwalifikujemy sie...
    Ale jesli zaczne pobierac teraz maternity pay (bylam pracownikiem agencyjnym) to moje zarobki spadna i czy mamy szanse znow starac sie o working tax credit???
    I czy dostane tez child benefit???
    Ciekawa jestem :P a nie mam nerwow tam dzwonic zeby tylko sie dowiedziec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Driada0102 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe dzieki za odpowiedz ;)

mychowe lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada- ja żałuję że nie kupowałam po trochu, ciągle odkladalismy a teraz jak pomyślę ile do kupienia to masakra.
    Butelki kupiliśmy tommee tippee bo była akurat promocja w Tesco i było 6 butli za 10 f a pampersow mamy tylko jedną średnią paczkę na start bo takie rzeczy zawsze można iść i dokupić w razie potrzeby .
    My jak na razie mamy sudicrem i linomag ,Ale bepanthen pewnie dokupie właśnie do piersi

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel a kupilas tommy tippee antykolkowe czy te zwykle???
    Ja juz tez chce zaczac kupowac bo potem oszaleje :P
    Dobrze ze wozek wybrany i tylko trzeba na zywo obejrzec bo to byla najciezsza decyzja :)

Kropka, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Driada- ja żałuję że nie kupowałam po trochu, ciągle odkladalismy a teraz jak pomyślę ile do kupienia to masakra.
    Butelki kupiliśmy tommee tippee bo była akurat promocja w Tesco i było 6 butli za 10 f a pampersow mamy tylko jedną średnią paczkę na start bo takie rzeczy zawsze można iść i dokupić w razie potrzeby .
    My jak na razie mamy sudicrem i linomag ,Ale bepanthen pewnie dokupie właśnie do piersi
    właśnie takie same chcę kupić i też są za10f a na ebay są od 13-20f
    Ja się już dorobiłam ściągarkę do mleka bo mojej koleżanki partner zamówił przypadkiem dwie hehe i odkupiłam ;) dużo daje ta elektryczna w porównaniu do ręcznej

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://groceries.asda.com/asda-webstore/landing/home.shtml?cmpid=ppc-_-ghs-_-brand-dsk-_-google-_-asda%20uk#/listing/New_IM_ListingPage_Top_promo_1/New_IM_ListingPage_Middle_promo_1/New_IM_ListingPage_Bottom_promo_1/1215311323879/New_IM_ListingPage_ProductModule_promo_1/seasonal_tab-Baby-140422

tyger lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej chyba zwykle .u nas były przecenione z 24 f. A kilka dni później za 10 f były 3 .
    Co do sciagarki podobno lepsza jest elektryczna ja nie mam jeszcze ale na początek chyba kupię ręczną a jak nie dam rady to kupimy elektryczną

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to mega drogie jakos byly jak na te zwykle...
    Ja juz kilka razy widzialam po 9,99 i teraz nawet w Aldim bylo 6 szt za £9,99 :) a ebayu tez sa po tyle :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego że my mieszkamy na małej wiosce he he :) i wielkie sklepy typu asda itp u nas są jak małe dyskonty i wybór jest minimalny .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie widzialam na ebayu po 10.
    Powiem Ci, że szkoda kasy na ręczną bo ręka boli, trzeba ściągać często mleko i mojej koleżance już ta ręczna po 3 tyg zaczęła szwankować, a tą elektryczną ściąga z dwóch piersi w tym samym czasie co ręczną jedną

f2wli09kvv5ashuy.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kropka dzieki wielkie :)
    Tak myslalam ze tu nie bedzie problemu ale boje sie co w Pl wymysla :/ to dziwny kraj jednak za kilka lat chcemy wrocic :)
    Chyba poprostu zapytam w usc w moim miescie :)

A jeszcze jedno pytanko ;) co do working tax credit :) jak juz wspomnialyscie :)
    Pobieralam takowy przez krotki czas bo chyba przez mies...
    Potem zglosilam ze jestem w zwiazku zeby nie miec pozniej problemow i oczywiscie podliczajac zarobki moje i partnera nie kwalifikujemy sie...
    Ale jesli zaczne pobierac teraz maternity pay (bylam pracownikiem agencyjnym) to moje zarobki spadna i czy mamy szanse znow starac sie o working tax credit???
    I czy dostane tez child benefit???
    Ciekawa jestem :P a nie mam nerwow tam dzwonic zeby tylko sie dowiedziec :)
    Paula, każdy, kto ma dziecko dostaje Child Benefit, co do Working Tax Credit albo Child Tax Credit to zależy od wspólnych dochodow waszych, jeśli macie jedno dziecko i nie zarabiacie więcej niż £26000 rocznie brutto, to się kwalifikujecie. I co jeszcze znalazłam, że jak się jest na maternity, to ze wspólnego dochodu można odjąć £3900 (£100 tygodniowo przez 39 tygodni maternity pay). I jeśli będziesz aplikowala, to zadzwon i powiedz, że chcesz żeby brali wasz dochod z tego roku podatkowego, a nie poprzedniego.

Paula55 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie... Bo jesli by brali dochod z zeszlego roku to nie ma szans bo moj sam ma ponad 28000 :/ wiec z marszu sie nie kwalifikujemy :)
    I na becikowe tez :/
    Ale jesli brali by dochod z tego roku.... :) moze by sie udalo :)

Dziekuje Ci kochana baaaaardzo za odp bo czlowiek takie niedoczytany. A czasem czytam i sama nie rozumiem do konca ;)
    Dziekuje :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ