X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) nie martw się skoro masz tu pracuje 8 miesięcy opieke będziesz miała darmowa, i skoro 1 dziecko możesz dostać na dziecko 500f te becikowe i inne dodatki powinnas już skladac . :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Wbijam tak troche z butami ale mam nietypowa sprawe i moze ktoras z was mi pomoze :)

Dzis sie dowiedzielismy ze spodziewamy sie syna :)
    Imie mielismy wybrane jz dosc dawńo i tu moje pytanie,,,.
    Chcemy mu dac na imie Tiago... Jest to imie portugalskie/hiszpanskie...
    I jak myslicie bedzie jakis problem z rejestracja go w uk po porodzie???

I czy ktoras z was wie jak to potem wyglada jak sie wraca na stale do pl... Trzeba chyba dziecko zarejestrowac w usc?? I normalnie w pl by mi nie zarejestrowali tego imienia ale skoro bedzie nadane w uk i zarejestrowane to chyba nie maja juz wyjscia,co???
    Serio jest to dla mnie mega wazne bo nie chce potem problemow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap badanie na syndrom Downa jest badaniem standardowym, jednakże musisz wyrazić na nie zgodę, dlatego położna o to pytała. Robi sie to przy pierwszym scanie w 12 tyg. Na usg badają przezierność karkową a potem pobierają krew.

Mychowe ja słaba jestem z benefitów :( Dostawałam working tax credit i jak urodziłam zadzwoniłam do HRMC i zgłosiłam to - oni sami naliczyli mi ilość benefitu.

Karolcia, ciężka decyzja :/ Niestety Ci nie pomogę, bo nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją i nie mam zielonego pojęcia :(

Paula fajne imię :) W UK nie ma absolutnie żadnego problemu z jakimkolwiek imieniem. Podajesz jak się pisze i tyle :) Miałam przypadek w przedszkolu dziecka, którego matka przy rejestracji podała zły spelling i zamiast Connor wyszedł Connar :) Tu można pisać imiona jak się chce :) A jak w Polsce, to nie wiem, bo ja swego nie rejestrowałam.

Zancia, mam nadzieję że uda Ci się rodzić naturalnie, trzymam kciuki :)

Mychowe podobno mycie podłogi na kolanach tez pomaga ;)

mychowe, Paula55, Zancia28, tyger lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do was pytanie co do wyprawki itd.
    Jestem już w 3 mies i zastanawiam się już nad kupnem butelek dla dziecka, pampersów (ich dużo schodzi) bo jest fajna promocja w Asda i nie wiem czy za te 4mies trafi się taka fajna. Mój się boi tak wcześnie kupować żeby nie zapeszać, ale z drugiej strony jak patrzeć czeka nas dużo wydatków bo nie mamy tak naprawdę nić dla naszego maluszka. łóżeczko chcę tak zostawić na min 5mies i wózek bo też się czeka trochę czasu, aż przyjdzie zamówienie.
    Kupiłybyście na moim miejscu już?
    i co uważacie o kremie bepanten do pupu dziecka?

tyger lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam bepanthen, bo może też być do sutków. My kupowaliśmy cos raz na jakis czas dla dzidzi, żeby pod koniec nie było dużego wydatku i tak się wtedy tego nie odczuwa. Ja nie wierze w takie zabobony mimo wszystko. Szczególnie po 12 tygodniu jest mniejsza szansa, że cos może się stać (odpukać), także powodzenia z zakupami :)

Plumb80, tyger lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kropko za rade, jutro wszystkie podłogi umyje ;)

Kropka, Plumb80, tyger lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na syndrom Downa pobrali tylko krew, gdy zapytałam o to na scanie to powiedzieli że w Walii inaczej jest niż w Anglii i pobierają tylko krew.
    Ale wydaje mi się ze skoro w razie czego ma to pomoc malenstwu to warto to zrobić.
    Co do imienia to nie wiem my damy polskie imię ale tak jak kropka napisała raczej tu nie będzie problemu, z moim siostrenxem chodziła do klasy dziewczynka o imieniu angel :) więc wszystko pewnie zależy od rodziców.
    Ja też bym chciała się starać o tę 500 f Ale muszę poczekać aż się dzidzia urodzi żeby złożyć o child tax, bo niestety ani mi ani mojemu partnerowi nic nie przysługuje bo jesteśmy za młodzi.
    Zancia- oby twój maluszek jeszcze się przekrecil ma w sumie jeszcze troszkę czasu :)
    Ja to czasami się zastanawiam jak nasza mała leży bo kopie po bokach ale na usg wychodzi ze leży główka w dół.

Driada0102, Kropka lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo Kambel, one podobno maja główkę na dole, ale reszta ciałka przesuwa się na prawo i lewo :)
    A rano jak wstaje to się boje, że w poprzek leży, bo to tak dziwnie wygląda, ale później wraca do dawnej pozycję:)

Kropka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka dzieki wielkie :)
    Tak myslalam ze tu nie bedzie problemu ale boje sie co w Pl wymysla :/ to dziwny kraj jednak za kilka lat chcemy wrocic :)
    Chyba poprostu zapytam w usc w moim miescie :)

A jeszcze jedno pytanko ;) co do working tax credit :) jak juz wspomnialyscie :)
    Pobieralam takowy przez krotki czas bo chyba przez mies...
    Potem zglosilam ze jestem w zwiazku zeby nie miec pozniej problemow i oczywiscie podliczajac zarobki moje i partnera nie kwalifikujemy sie...
    Ale jesli zaczne pobierac teraz maternity pay (bylam pracownikiem agencyjnym) to moje zarobki spadna i czy mamy szanse znow starac sie o working tax credit???
    I czy dostane tez child benefit???
    Ciekawa jestem :P a nie mam nerwow tam dzwonic zeby tylko sie dowiedziec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Driada0102 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe dzieki za odpowiedz ;)

mychowe lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada- ja żałuję że nie kupowałam po trochu, ciągle odkladalismy a teraz jak pomyślę ile do kupienia to masakra.
    Butelki kupiliśmy tommee tippee bo była akurat promocja w Tesco i było 6 butli za 10 f a pampersow mamy tylko jedną średnią paczkę na start bo takie rzeczy zawsze można iść i dokupić w razie potrzeby .
    My jak na razie mamy sudicrem i linomag ,Ale bepanthen pewnie dokupie właśnie do piersi

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel a kupilas tommy tippee antykolkowe czy te zwykle???
    Ja juz tez chce zaczac kupowac bo potem oszaleje :P
    Dobrze ze wozek wybrany i tylko trzeba na zywo obejrzec bo to byla najciezsza decyzja :)

Kropka, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Driada- ja żałuję że nie kupowałam po trochu, ciągle odkladalismy a teraz jak pomyślę ile do kupienia to masakra.
    Butelki kupiliśmy tommee tippee bo była akurat promocja w Tesco i było 6 butli za 10 f a pampersow mamy tylko jedną średnią paczkę na start bo takie rzeczy zawsze można iść i dokupić w razie potrzeby .
    My jak na razie mamy sudicrem i linomag ,Ale bepanthen pewnie dokupie właśnie do piersi
    właśnie takie same chcę kupić i też są za10f a na ebay są od 13-20f
    Ja się już dorobiłam ściągarkę do mleka bo mojej koleżanki partner zamówił przypadkiem dwie hehe i odkupiłam ;) dużo daje ta elektryczna w porównaniu do ręcznej

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://groceries.asda.com/asda-webstore/landing/home.shtml?cmpid=ppc-_-ghs-_-brand-dsk-_-google-_-asda%20uk#/listing/New_IM_ListingPage_Top_promo_1/New_IM_ListingPage_Middle_promo_1/New_IM_ListingPage_Bottom_promo_1/1215311323879/New_IM_ListingPage_ProductModule_promo_1/seasonal_tab-Baby-140422

tyger lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej chyba zwykle .u nas były przecenione z 24 f. A kilka dni później za 10 f były 3 .
    Co do sciagarki podobno lepsza jest elektryczna ja nie mam jeszcze ale na początek chyba kupię ręczną a jak nie dam rady to kupimy elektryczną

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to mega drogie jakos byly jak na te zwykle...
    Ja juz kilka razy widzialam po 9,99 i teraz nawet w Aldim bylo 6 szt za £9,99 :) a ebayu tez sa po tyle :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego że my mieszkamy na małej wiosce he he :) i wielkie sklepy typu asda itp u nas są jak małe dyskonty i wybór jest minimalny .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie widzialam na ebayu po 10.
    Powiem Ci, że szkoda kasy na ręczną bo ręka boli, trzeba ściągać często mleko i mojej koleżance już ta ręczna po 3 tyg zaczęła szwankować, a tą elektryczną ściąga z dwóch piersi w tym samym czasie co ręczną jedną

f2wli09kvv5ashuy.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kropka dzieki wielkie :)
    Tak myslalam ze tu nie bedzie problemu ale boje sie co w Pl wymysla :/ to dziwny kraj jednak za kilka lat chcemy wrocic :)
    Chyba poprostu zapytam w usc w moim miescie :)

A jeszcze jedno pytanko ;) co do working tax credit :) jak juz wspomnialyscie :)
    Pobieralam takowy przez krotki czas bo chyba przez mies...
    Potem zglosilam ze jestem w zwiazku zeby nie miec pozniej problemow i oczywiscie podliczajac zarobki moje i partnera nie kwalifikujemy sie...
    Ale jesli zaczne pobierac teraz maternity pay (bylam pracownikiem agencyjnym) to moje zarobki spadna i czy mamy szanse znow starac sie o working tax credit???
    I czy dostane tez child benefit???
    Ciekawa jestem :P a nie mam nerwow tam dzwonic zeby tylko sie dowiedziec :)
    Paula, każdy, kto ma dziecko dostaje Child Benefit, co do Working Tax Credit albo Child Tax Credit to zależy od wspólnych dochodow waszych, jeśli macie jedno dziecko i nie zarabiacie więcej niż £26000 rocznie brutto, to się kwalifikujecie. I co jeszcze znalazłam, że jak się jest na maternity, to ze wspólnego dochodu można odjąć £3900 (£100 tygodniowo przez 39 tygodni maternity pay). I jeśli będziesz aplikowala, to zadzwon i powiedz, że chcesz żeby brali wasz dochod z tego roku podatkowego, a nie poprzedniego.

Paula55 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie... Bo jesli by brali dochod z zeszlego roku to nie ma szans bo moj sam ma ponad 28000 :/ wiec z marszu sie nie kwalifikujemy :)
    I na becikowe tez :/
    Ale jesli brali by dochod z tego roku.... :) moze by sie udalo :)

Dziekuje Ci kochana baaaaardzo za odp bo czlowiek takie niedoczytany. A czasem czytam i sama nie rozumiem do konca ;)
    Dziekuje :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ