X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    karolcia:)))) nie martw się skoro masz tu pracuje 8 miesięcy opieke będziesz miała darmowa, i skoro 1 dziecko możesz dostać na dziecko 500f te becikowe i inne dodatki powinnas już skladac . :)

kochana dzieki za info, mąż dziś dzwonił po róznych instytucjach i będe miec faktycznie za darmo poród i opiekę. Powiedz mi proszę o jakie zasiłki możemy się starać jeszcze przed urodzeniem dziecka. tzn o jakie mąż sie może starać jako jedyny pracujący. Jesli wiesz coś o tym to będe ci bardzo wdzięczna za wszelkie info:) pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 21:58

tyger lubi tę wiadomość

• alkak12 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    kochana dzieki za info, mąż dziś dzwonił po róznych instytucjach i będe miec faktycznie za darmo poród i opiekę. Powiedz mi proszę o jakie zasiłki możemy się starać jeszcze przed urodzeniem dziecka. tzn o jakie mąż sie może starać jako jedyny pracujący. Jesli wiesz coś o tym to będe ci bardzo wdzięczna za wszelkie info:) pozdrawiam
    Przed urodzeniem to tylko tax credit jezeli malo zarabia, po child benefit oraz child tax credit. Jeszcze przed porodem mozecie zlozyc o £ 500 ale nie jestem pewna od ktorego tygodnia sie to robi, to tz. Sure start maternity grand ( nie jestem pewna czy dobrze napisalam) i nalezy sie na pierwsze dziecko pod warunkiem ze nie przekroczy sie jakiejs tam sumy.

Tak jak pisalam wcześniej byłam na skanie w poniedziałek i według obliczen moj synus warzy prawie 3,200. Nie wiem jak ta pani liczyla ale powiedziała mi że mogę przygotować się na synka z wagą ponad 4 kg. Pewnie by tyle miał w 40 tygodniu a ze bedzie w 37 to pewnie do 4 nie dobije. W piątek mam wizyte w klinice i mam nadzieję że powiedzą mi termin cc. Kazdy dzien jest gorszy. Budzę się w nocy co 2 godz na siusiu, nogi jak banie i nic nie pomaga, ręce dretwieja i bola, brzuch sie czesto napina, ani siedziec ani leżeć. W związku z tym ze nie należę do osób szczupłych ten zbity tłuszcz na brzuchu skupił się na dole , boli i przeszkadza przy poruszaniu :( Oj ciężko będzie wytrzymać do końca.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak na szybko bo spać idę :)alkak jak najszybszego terminu cc życzę bo wiem jak sie czujesz
    359et1v.jpg

mychowe, kambel, alkak12, Zancia28, Plumb80, Kropka, tyger, leniuta29, Driada0102, xcarolinex lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• mychowe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, jakie śliczne panienki:)

Alkak, a kiedy mierzyli Ci ciśnienie? Bo jeśli opuchlizna z nog nie schodzi jak do góry je podniesiesz, to nie znaczy to nic dobrego..
    Jeśli chodzi o dłonie, to zapytaj swoja położna o te rękawiczki z blacha, ja je właśnie w 36 tygodniu dostałam dopiero, ale były jak zbawienie, naprawdę i spalam jak dziecko.. oprócz wstawiania do toalety.
    Ja to tylko na plecach mogę spać, bo na prawym boku cala ciążę mnie cos boli, a na lewym jak spalam, to mi strasznie dłonie cierply nawet w tych rękawiczkach. Ale przesypiam zazwyczaj 5-6 godzin, później wstaje do kibelka i później znowu się kładę, wiec daje rade, wysypiam się.. bo jak mala się urodzi to nie będę mogła pospać pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 20:47

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia śliczne dziewczynki :)

Mychowe już myślałam, że napisałaś że skurczy dostałaś :) Szkoda, że na zapas wyspać się nie można :)

mychowe lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie miałam mierzone w szpitalu w nocy z czwartku na piątek i było lekko podwyższone ale według nich jest ok. Zapomniałam napisać wczoraj że oprócz tego jeszcze całe ciało mnie swędzi i to tak że budzę się. 2 noce temu pomogło mi moczenie nóg w zimnej wodzie przez 15min i wtedy zasnęłam na troszkę spokojnie i później moczyłam 2 raz i do rana jakoś poszło a z wczoraj na dzisiaj już nic nie pomogło. Teraz też siedzę i się drapię co chwilkę. Muszę wytrzymać do jutrzejszej wizyty i mam nadzieję że coś mi na to poradzą.

relgh371dlgtazvw.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula twoje dziewczynki sa przeslodkie. Takie kluseczki kochane.

Alkak trzymam kciuki za szybki rozwoj sytuacji.

Ulala, alkak12 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 wrote:
    Ciśnienie miałam mierzone w szpitalu w nocy z czwartku na piątek i było lekko podwyższone ale według nich jest ok. Zapomniałam napisać wczoraj że oprócz tego jeszcze całe ciało mnie swędzi i to tak że budzę się. 2 noce temu pomogło mi moczenie nóg w zimnej wodzie przez 15min i wtedy zasnęłam na troszkę spokojnie i później moczyłam 2 raz i do rana jakoś poszło a z wczoraj na dzisiaj już nic nie pomogło. Teraz też siedzę i się drapię co chwilkę. Muszę wytrzymać do jutrzejszej wizyty i mam nadzieję że coś mi na to poradzą.
    a mówiłaś,że ciebie swędzi?
    ja kiedyś oglądałam taki przypadek na one born i okazało się,że lasce nerki już nie dawały rady- dlatego ją wszytko swędziało. masakra lepiej niech zrobią próby

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• alkak12 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo jak pisałam wcześniej wszystko dopada mnie po wizytach :( U mnie moga byc 2 powody tego swedzenia. 1 uczulenie lub 2 problem z nerkami lub watroba :( zobaczymy co mi jutro powiedza

relgh371dlgtazvw.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swędzenie to najczęściej objaw cholestazy, u mnie miała ją moja mama i podobno jest genetyczna. Alkak a może wybierz się do gp? Mnie ostatnio ręce strasznie swedza i byłam właśnie u GP po krem tyle że w moim przypadku to alergia ale dodatkowo właśnie wysłali mnie na krew,która potwierdziła ze to alergia.
    Dziś rozmawiałam z położną i powiedziała że dla pewności powtórzymy jeszcze za 2 tyg.
    Na wizycie wyszło nam wszystko ok i o dziwo mój brzusio w końcu urósł na tyle by być ' w normie ' ;) więc w końcu pozytywna informacja zobaczymy czy potwierdzi to sobotni scan.
    dziś też miałam pierwszą lekcję szkoły rodzenia. I w sumie była to godz pogadanka o przygotowaniu się do porodu, znieczulenia i środki przeciwbólowe w trakcie itp. Kilka fajnych ciekawostek jednak większość to co już wiem,Ale myślę że warto zawsze coś nowego.

mychowe, Kropka lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel super ze juz z wielkoscia brzusia jest ok. Ja od początku mierzenia byłam na górnej granicy. Do gp sie nie dostanę za szybko a jutro mam wizyte w szpitalu i podanie sterydów wiec z jakąś panią doktor będę się widzieć i może coś zleci (mam nadzieję) .

relgh371dlgtazvw.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze idę z biegu fakt czekam po 2 h i czasami odsylaja z kwitkiem ze wszystko ok.
    W ogóle dziś się zdziwiłam bo na szkołę rodzenia dostalismy listę co do szpitala i na samej górze było dla mamy do picia lucozade/energydrink /woda. A ja cała ciąże odmawialam sobie takich rzeczy a na sam koniec taka niespodzianka chyba że ma to wspomóc przy porodze ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel to prawda :) przy porodzie wskazane sa energetyki :)
    Juz to od wieeelu osob slyszalam. Maja one pomoc w nawodnieniu ale tez dodac energi :)

Ja tez w ciazy nie pije ale sam porod to inna sytuacja... To ogromny wysilek dla organizmu i mysle ze na tym etapie juz dziecku nie zaszkodzi ;)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 wrote:
    Nie bo jak pisałam wcześniej wszystko dopada mnie po wizytach :( U mnie moga byc 2 powody tego swedzenia. 1 uczulenie lub 2
    problem z nerkami lub watroba :( zobaczymy co mi jutro powiedza

Mnie w którymś tygodniu też strasznie dłonie swedzialy i budziła się w nocy, żeby je drapac, powiedziałam położnej i mi pobrala krew, żeby sprawdzić czy wszystko ok z wątroba, na szczęście później przeszło po paru tygodniach, a wyniki były ok.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 wrote:
    Kambel super ze juz z wielkoscia brzusia jest ok. Ja od początku mierzenia byłam na górnej granicy. Do gp sie nie dostanę za szybko a jutro mam wizyte w szpitalu i podanie sterydów wiec z jakąś panią doktor będę się widzieć i może coś zleci (mam nadzieję) .

Czemu nie dostaniesz się do gp szybko?
    Ja jak miałam problem, a było to pomiędzy wizytami z położna, to mówiłam, że jestem w ciąży, który tydzień i że nie mogę czekać i w tym samym dniu zawsze miałam wizyte.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym bardziej poleciła lucozade niż jakis napoj energetyczny gdzie dużo kofeiny jest. Cala ciążę nie pilam kawy, a po takim napoju, to jak sześć kaw na raz i mogłoby mi serce wysiąść;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle kawy nie pijam :)po energetyku kiedyś to serce prawie mi wyskoczyło i myślałam że się przewrócę .
    więc teraz pewnie było by to samo :) więc może najlepiej zostać przy wodzie

mychowe, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po klinice i jak jutro popoludniu beda miec wolna sale to bedzie po wszystkim :)

mychowe, Plumb80, kambel, xcarolinex lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 wrote:
    Jestem juz po klinice i jak jutro popoludniu beda miec wolna sale to bedzie po wszystkim :)

O rany, to powodzenia Kochana i napisz nam chociaż króciutko, jak już będziesz po wszystkim,będziemy tutaj trzymać mocno kciuki za Was!!!! :)

U nas zimno, wieje, jest tylko 3 stopnie na plusie brrrrr... Mały skacze już w brzuszku od kilku dni regularnie tak średnio co 3 h. Ogólnie w trakcie też się lekko rusza, ale dużą aktywność przejawia średnio co 3h. Może taki będzie miał później rytm w ciągu dnia. Wieczorami około 23:00 też dokazuje, potem się wycisza i w nocy mało co mnie budzi. Ciekawe jak to będzie już po porodzie ;)

Pozdrawiam dziewczyny :)

alkak12, Zancia28, Kropka lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak, a czemu tak szybko? Cos mnie ominelo, może pisałas, a nie pamiętam :/
    Trzymam kciuki i powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 16:04

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ