X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to ja jeszcze nie myślę na ten temat :) ale będzie dobrze. Jak ostatnio mi powiedziano łatwo weszło to i łatwo wyjdzie :)

Driada0102, alkak12 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel kochana fajnie by było żeby tak latwo wychodzilo jak wchodzilo ale niestety to nie takie proste i strasznie bolesne :))

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem po usg. Mala ma 3774g i wcale już taka mala ie jest. Przełożyli mi termin wywołania na 4 maja na 8.30,a tak byliśmy nastawieni na ten tydzień, no ale cóż, nie mamy na to wpływu, chyba, że samo się cos zacznie dziać przed ta data.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 11:14

Kropka, xcarolinex lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe super wieści :) :) :) Im dłużej mała w brzuszku tym lepiej :) Najlepiej jakby sama zdecydowała, ze to już :) Trzymam kciuki mocno :)

mychowe lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kropko, też mi to powiedzieli, że poród będzie łatwiejszy im bliżej terminu i dzidzi będzie łatwiej się dostosować do świata po urodzeniu..
    Ogólnie nie znaleźli żadnych prawidłowości u niej przez moja cukrzycę, bo czasem brzuszki dzieciom bardziej rosną i to już zle świadczy, dlatego szybciej wywołują. I moje cukry się unormowaly, wiec jest dobrze:)

Kropka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe - no faktycznie już nie taka mała :) ale za to więcej cialka do kochania :) najważniejsze że zdrowa i wszystko dobrze :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wlasnie minal polmetek :) Chyba troszke za duzo przytylam- koniec z czekolada wieczorowa pora ;)

mychowe, alkak12, Plumb80, xcarolinex, kambel, Kropka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Powodzenia mychowe !!!!

Wczorajsza wizyta u położnej zaliczona, mały waży prawie 1500, ma się świetnie, ja też. Jutro idę na glukozę i Anti D. Potem 30 kwietnia mam szczepienie przeciwko krztuścowi, 13 maja położna a 16 maja 3 usg - dowiem się jak się ma łożysko i czy rodzimy naturalnie czy przez cesarkę.

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 20:56

mychowe, Kropka lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,
    Moja wymarzona coreczka ma jajka i siusiaka miedzy nogami ;). Ze scanu wynika ze wszystko jest super. Serduszko bije jak nalezy, kregoslup prosciutki, malutkie nerki pracuja, mozg rozwija sie prawidlowo. widzialam malutki nosek i uszka. Kopal caly czas i ciezko go bylo uchwycic ale sie udalo. Ma okolo 18cm ale nie wiem czy to razem z nozkami czy od glowki do pupy.
    Martwilam sie o lozysko po doswiadczenich z pierwszej ciazy ale jest w idealnym miejscu wiec powinno byc ok.
    Wyniki badan krwi tez w normie. Moja hemoglobina jest super 14 :)
    Teraz tylko relaks i szukanie imienia dla chlopczyka :)
    Pozdrawiam goraco <3

kambel, mychowe, Kropka, xcarolinex, alkak12, Zancia28, Plumb80 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje tyger :)

tyger lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger gratulacje chłopczyka :) i pięknych wyników :)

tyger, mychowe lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    super, że wizyty udane ;)
    ja jutro mam pierwsze usg w szpitalu i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ;)

tyger, mychowe, Kropka, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:31

alkak12, Kropka lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że u Was wszystko dobrze :)
    Tyger- gratuluję chłopca :)
    Driada-powodzenia
    My mamy teraz wizytę w sobotę, kolejny scan ( już chyba 9 :)) i zobaczymy co dalej.
    Najgorsze jest to że mam problem z macierzyńskim dostałam odmowę od agencji nie wiem czemu. Mam nadzieję że jednak wszystko szybko się wyjaśni bo będzie ciężko...

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap witamy!!! Gratulacje ciąży :) Dobrze, ze idziesz z tłumaczem, jenak tłumacz ważniejszy będzie na pierwszym spotkaniu z położną, bo wtedy ona wypytuje o wszystko - Twoje zdrowie, choroby w rodzinie, przebieg pierwszej ciąży itp. Potem informacji ze strony położnej jest mało, więc Ci nic nie umknie ;) My nieraz tu biadoliłyśmy, że tu nie ma prawie żadnych badań, nikt nie zaglada do srodka, itp jednak uważam, że jak już wystąpi jakiś problem, to zajmują się wtedy bardzo dobrze. Często też, położna nic nie zleca i dopiero jak się spytasz, to powie "a tak, trzeba to brać/zrobić", wiec nie obawiaj się, ze sama wzięłaś kwas foliowy (folic acid po angielsku :) ), zresztą jedne z pytań na pierwszej wizycie z położną, jest od kiedy bierzesz kwas :)
    A w jakim wieku jest pierwsze dziecko :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Tyger :) a ja mam już imie , I czekam na rozwiązanie bo mnie strasznie po zebrach kopie az boli .
    ap1526 witaj na forum tu 1 usg robia w 12tc. jak będziesz cos chciała to pytaj to moja 2 ciaza w uk a ogolnie to 3 dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:00

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AP, witaj i gratulacje. Jak będziesz miała pytania to daj znać, postaramy Ci pomoc :)

Kropka, ale śliczna fotka Lennego, jaki on już duży!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:29

Kropka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:33

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po to jesteśmy by siebie wspierać :)
    U moich 2 sióstr różnica między dziećmi jest 6 lat i szczerze mówiąc mimo sprzeczek dzieciaki jakby musiały to pewnie jeden za drugim w ogień by wpadły :)
    Z badań krwi robią podstawy. Toksoplazmozy raczej nie bynajmniej u mnie nie sprawdzono tylko dostałam zakaz sprZątania kuwety plus czeste mycie rąk.
    Mnie położna zapisała na szkołę rodzenia 3 lekcje Ale dopiero zaczynam 1 maja :)
    Co do wad wzroku niestety nie pomogę. Sama mam wadę ale nawet się nie pytałam jak to tu z tym wygląda.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej siostry pomiędzy chłopcami jest 7 lat różnicy i jakoś dają rade :)
    Ap, jeśli powiesz, że ktoś u Ciebie w rodzinie ma cukrzycę, to zrobia Ci badanie. Jeśli chodzi o HIV to na pewno robią, co do toksoplazmozy to nie pamiętam, ale chyba też. Położna na pierwszym spotkaniu powinna Ci dać dużo ulotek i informacji na ten temat i darmowych próbek też, tzw. Bounty Pack.
    Ja chodziłam na szkole rodzenia przez 6 tygodni, raz w tygodniu po dwie godziny, bardzo byliśmy zadowoleni z mężem, zaczelo się dopiero od 32 tygodnia.
    Od razu uprzedze, tu nie badają w ciąży szyjki macicy, ani nie mierzą, w ogóle nie zaglądają Tobie pomiędzy nogi, że tak się wyraze. Masz dwa usg, jedno w 12 tygodniu, drugie w 20,chyba,ze jest cos nie tak, to robią więcej, ka miałam piec z powodu cukrzycy ciążowej.
    co do cesarki i wady wzroku to nie mam pojęcia i nie pomoge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 23:08

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ