Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jestem po usg. Mala ma 3774g i wcale już taka mala ie jest. Przełożyli mi termin wywołania na 4 maja na 8.30,a tak byliśmy nastawieni na ten tydzień, no ale cóż, nie mamy na to wpływu, chyba, że samo się cos zacznie dziać przed ta data.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 11:14
Kropka, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Dziękuje Kropko, też mi to powiedzieli, że poród będzie łatwiejszy im bliżej terminu i dzidzi będzie łatwiej się dostosować do świata po urodzeniu..
Ogólnie nie znaleźli żadnych prawidłowości u niej przez moja cukrzycę, bo czasem brzuszki dzieciom bardziej rosną i to już zle świadczy, dlatego szybciej wywołują. I moje cukry się unormowaly, wiec jest dobrze:)Kropka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Powodzenia mychowe !!!!
Wczorajsza wizyta u położnej zaliczona, mały waży prawie 1500, ma się świetnie, ja też. Jutro idę na glukozę i Anti D. Potem 30 kwietnia mam szczepienie przeciwko krztuścowi, 13 maja położna a 16 maja 3 usg - dowiem się jak się ma łożysko i czy rodzimy naturalnie czy przez cesarkę.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 20:56
mychowe, Kropka lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny,
Moja wymarzona coreczka ma jajka i siusiaka miedzy nogami. Ze scanu wynika ze wszystko jest super. Serduszko bije jak nalezy, kregoslup prosciutki, malutkie nerki pracuja, mozg rozwija sie prawidlowo. widzialam malutki nosek i uszka. Kopal caly czas i ciezko go bylo uchwycic ale sie udalo. Ma okolo 18cm ale nie wiem czy to razem z nozkami czy od glowki do pupy.
Martwilam sie o lozysko po doswiadczenich z pierwszej ciazy ale jest w idealnym miejscu wiec powinno byc ok.
Wyniki badan krwi tez w normie. Moja hemoglobina jest super 14
Teraz tylko relaks i szukanie imienia dla chlopczyka
Pozdrawiam goracokambel, mychowe, Kropka, xcarolinex, alkak12, Zancia28, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Super że u Was wszystko dobrze
Tyger- gratuluję chłopca
Driada-powodzenia
My mamy teraz wizytę w sobotę, kolejny scan ( już chyba 9) i zobaczymy co dalej.
Najgorsze jest to że mam problem z macierzyńskim dostałam odmowę od agencji nie wiem czemu. Mam nadzieję że jednak wszystko szybko się wyjaśni bo będzie ciężko... -
Ap witamy!!! Gratulacje ciąży
Dobrze, ze idziesz z tłumaczem, jenak tłumacz ważniejszy będzie na pierwszym spotkaniu z położną, bo wtedy ona wypytuje o wszystko - Twoje zdrowie, choroby w rodzinie, przebieg pierwszej ciąży itp. Potem informacji ze strony położnej jest mało, więc Ci nic nie umknie
My nieraz tu biadoliłyśmy, że tu nie ma prawie żadnych badań, nikt nie zaglada do srodka, itp jednak uważam, że jak już wystąpi jakiś problem, to zajmują się wtedy bardzo dobrze. Często też, położna nic nie zleca i dopiero jak się spytasz, to powie "a tak, trzeba to brać/zrobić", wiec nie obawiaj się, ze sama wzięłaś kwas foliowy (folic acid po angielsku
), zresztą jedne z pytań na pierwszej wizycie z położną, jest od kiedy bierzesz kwas
A w jakim wieku jest pierwsze dzieckomychowe lubi tę wiadomość
-
gratulacje Tyger
a ja mam już imie , I czekam na rozwiązanie bo mnie strasznie po zebrach kopie az boli .
ap1526 witaj na forum tu 1 usg robia w 12tc. jak będziesz cos chciała to pytaj to moja 2 ciaza w uk a ogolnie to 3 dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:00
-
Po to jesteśmy by siebie wspierać
U moich 2 sióstr różnica między dziećmi jest 6 lat i szczerze mówiąc mimo sprzeczek dzieciaki jakby musiały to pewnie jeden za drugim w ogień by wpadły
Z badań krwi robią podstawy. Toksoplazmozy raczej nie bynajmniej u mnie nie sprawdzono tylko dostałam zakaz sprZątania kuwety plus czeste mycie rąk.
Mnie położna zapisała na szkołę rodzenia 3 lekcje Ale dopiero zaczynam 1 maja
Co do wad wzroku niestety nie pomogę. Sama mam wadę ale nawet się nie pytałam jak to tu z tym wygląda.
-
U mojej siostry pomiędzy chłopcami jest 7 lat różnicy i jakoś dają rade
Ap, jeśli powiesz, że ktoś u Ciebie w rodzinie ma cukrzycę, to zrobia Ci badanie. Jeśli chodzi o HIV to na pewno robią, co do toksoplazmozy to nie pamiętam, ale chyba też. Położna na pierwszym spotkaniu powinna Ci dać dużo ulotek i informacji na ten temat i darmowych próbek też, tzw. Bounty Pack.
Ja chodziłam na szkole rodzenia przez 6 tygodni, raz w tygodniu po dwie godziny, bardzo byliśmy zadowoleni z mężem, zaczelo się dopiero od 32 tygodnia.
Od razu uprzedze, tu nie badają w ciąży szyjki macicy, ani nie mierzą, w ogóle nie zaglądają Tobie pomiędzy nogi, że tak się wyraze. Masz dwa usg, jedno w 12 tygodniu, drugie w 20,chyba,ze jest cos nie tak, to robią więcej, ka miałam piec z powodu cukrzycy ciążowej.
co do cesarki i wady wzroku to nie mam pojęcia i nie pomoge.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 23:08