X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam po wyniki i najpierw pani w okienku powiedziała że wszystko dobrze. Zazyczylam wizytę z lekarzem. A on powiedział że wyników jeszcze nie otrzymał bo o 12 je wysłali.Ale zadz do laboratorium i beta robiona 27 wynosiła 78 a z wczoraj 348 :) ale mimo to nadal krwawie czy stoję czy leżę i tak leci. Skan mam w czwartek więc się wszystko wyjaśni.mam nadzieję że się tylko organizm oczyszcza.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost bety bardzo ładny :) Może jesteś jednym z tych przypadków kobiet, które mają okres podczas ciąży. Trzymam za Ciebie kciuki, dbaj o siebie i maleństwo :)

mychowe lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel kochana a możesz wziąć chorobowe?? ja jak zaczęłam plamic to od razu wolne wzięłam- zeby nie było. lezałam ile się dało. scan masz w czwartek a który to bedzie tydzień od ostatniego okresu?? bo wiesz czasami moze nie byc nic widac,gdyż moze byc za wcześnie. no to teraz czekamy!

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• kambel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg ovu 5 tydz i 3 dni. W sumie to tak wychodzi .
    W tym rzecz z. W mojej pseudo agencji jest ciężko bo za chwilę mogę już nie pracować.
    Chcę porozmawiać jutro z managerem i przedstawic jak wygląda sytuacja i w razie złego samopoczucia żebym bez żadnego ale mogła iść do domu.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietaj, ze w UK jestes chroniona jeszcze bardziej, jesli jestes w ciazy. Musisz powiedziec, ze jestes w ciazy, to od razu dostaniesz risk assessment i do 7 dni nie musiszmiec zwolnienia od lekarza. Odpoczywaj :)
    Trzymamy kciuki.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, niepotrzebujesz zaswiadczenia od lekarza do pracodawcy, ze w ciazy jestes. Jezeli masz prace z duzym ryzykiem,np. bardzo fizyczna,to powiedz od razu pracodawcy,a on wedlug prawa musi Ci zrobic risk assessment. I musi Ci uwierzyc na slowo, ze jestes w ciazy.
    Sprawdz ta strone http://www.nhs.uk/chq/Pages/953.aspx?CategoryID=54&SubCategoryID=138#close
    i ta
    http://www.babycentre.co.uk/a454/telling-your-employer-youre-pregnant

Powodzenia

Kropka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za linki. Dobrze wiedzieć takie rzeczy. Bo moja siostra mi powiedziała że lepiej powiedzieć w 3 mies bo gdyby mnie zwolnili przed 3 mies to prawnie nie mam możliwość osadzić ich za zwolnienie bo pracodawca ma prawo do 3 mięs zwolnić.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie,ze nie ma prawa Cie zwolnic juz od chwili jak jestes w ciazy, ale musi o tym wiedziec. Jestem kambel bardzo chroniona teraz prawami dla kabiet w ciazy i nic tego nie zmieni.
    Oczywiscie mowimy tu o bezpodstawnym zwolnieniu z pracy.

Jestem bardzo podekscytowana Twoja ciaza i trzymam kciuki:) Bardzo!

kambel lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam na mysli 'jestes kambel bardzo chroniona teraz...'

Ja juz niestety nie jestem.

Ale moze niebawem.. ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie. Oczywiście trzymam kciuki zeby ci się jak najszybciej udało.
    A co będzie u mnie to będę pisać :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kabmel mychowe ma racje. To w polce jest to prawo ze jak jesteś poniżej 3 mcy to mogą ciebie zwolnić. tutaj jak tylko im powiesz to nie mają prawa ciebie tknąć bo sami będa mieli problemy. oczywiście jak pracujesz na telefon, to mogą zacząć dzwonić zadziej,ale to im nie udowodnisz. ważne żeby w pracy było wiadomo,że jesteś w ciązy wtedy własnie- risk assesment i zero dźwigania!!

201311191581.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ja mam dwie prace, w jednej etat a druga z agencji. Jak tylko zaszlam w ciaze,to w obu pracach powiedzialam, ze jestem w ciazy. W pierwszej mialam risk assessment, a agencja powiedziala, ze jak beda mnie gdzies wysylac, to beda zglaszac, ze jestem w ciazy. I probowali mnie w zasadzie wysylac, ale ja niebardzo sie czulam, wiec musieli poczekac.

Daj nam znac czy dalej krwawisz i spij w nocy, odpoczywaj, a nie o morderczych godzinach na ovufrienda zagladasz ;)

Chyba musimy Cie przypilnowac, zebys odpoczywala:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie :) to są moje pory chodzenia spać. Rano do pracy a po pracy 3-4 godziny snu. Więc później zanim zasne to trochę mija. Ale to mój nawyk już z dawnych czasów:) wczoraj powiedziałam menagerowi z którym pracuje. Agencji powiem za jakiś czas z tego względu że w moim zakładzie 3/4 to Polacy a pani supervisor lubi sobie pogadać. Więc ja poinformuje po wizycie z położną.
    wczoraj plamilam mniej. W sumie przez pół dnia praktycznie wcale ale chyba za szybko się ucieszyłam bo ok 7 wszystko wróciło.
    zobaczymy dziś co będzie na usg :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Poszłam dziś na skan. Na umowiona godz tak jak napisał lekarz. I co się okazało? Ze to nie w szpitalu w moim mieście tylko ok 30 min jazdy dalej! O czym w ogóle nic mi nie powiedział. Ale rozmawiałam z midwife bardzo miłą osobą. Zadz tam przełożyła wizytę naniedzielę. Zrobiła mi test który jak to ona powiedział ' definitywnie jesteś w ciąży ' mimo że wynik wyszedł tak jak u lekarza czyli z dwiema różnymi kreskami a który on uważał za negatywny. Powiedziała też ze krwawienie jest czasami normalne ale gdy zacznę mocno krwawic z skrzepami Plus silny ból brzucha to id razu wzywać karetkę. Bądź jechać do szpitala. Po scanie od razu się z nimi skontaktować aby zacząć prowadzić kartę ciąży.
    doszłam do wniosku ze lekarz chyba stwierdził że ta ciąże sobie uroilam. I nie wierzył w to. Brak mi słów.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Kambel początki ciąży masz z przygodami. Dobrze, że skan przełożyli Ci już na niedzielę.
    Ja nadal czekam na list z datą skanu :( Już tracę cierpliwość :/

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Kamble, jakie masz juz przezycia na poczatku :/
    Ja z miejsca zmienilabym tego GP, skoro taki jest :/
    Jak ja z pierwsza ciaza poszlam do lekarza to uslyszalam (a ciaza planowana) : Hmmm, no to gratuluje, czy nie chcesz dziecka?
    I juz wiecej do niego nie poszlam, dupek jeden ;)

Kropka, ja na Twoim miejscu zadzwonilabym tam gdzie mialas 12tyg scan robiony i sie dowiedziala co i jak, ja np dostalam list z data polowkowego juz tydzien po 12tygodniowym usg, a Ty juz 18 masz, lepiej moze sie dowiedz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 21:06

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xarolinex dzwoniłam w poniedziałek i podałam wszystkie dane, czekam na list z datą a cierpliwość nie jest moją cechą ;) Już od wtorku czekam na ten list ;) jak do środy mi nie przyślą, to będę wydzwaniać codziennie ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ale masz przygody, normalnie szok.
    Czekamy wiec cierpliwie do niedzieli:)
    Duzo zdrowka zycze:)

xcarolinex, co tego lekarza to obchodzi, dziwne. Przynam, ze w Polsce bardziej bym sie takiego pytania spodziewala.

Pozdrawiam wszystkie zaciazone kobitki:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja ja pierwsze usg w ogóle nie dostałam listu,tylko telefonicznie sie Umówilam i tyle było. A na usg sama sie umawialas? Jak to tam jest u was? U nas zaraz po 1 usg dzwonisz i umawiają cienie na drugie. Listu nie trzeba pokazywać.

Kambel ach juz chyba mało co mnie zdziwi w tym kraju....albo lepiej nie mówie ;) to czekamy do niedzieli!

201311191581.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala u nas robią jakąś zmianę bazy danych i często jakieś ciężarne są pomijane (tak mi położna tłumaczyła). Na pierwsze usg. dostałam list z datą dość wcześnie, no i po tym chyba zaczęli zmieniać tę bazę danych. Zadzwoniłam do nich (położna dała mi numer) i kobietka powiedziała mi, że wyślą list, albo zadzwonią. Nadal czekam :/

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ