Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAp nie martw się,my tu zostajemy i będziemy wspierać przyszłe mamusie i wymieniać się doświadczeniami macierzyńskimi
Tak swoją drogą-pamiętam jak pojawiłam się tutaj jako nowa pełna pytań i strachu.Dziewczyny zawsze służą radą.A teraz już 31+2 u mnie
Kiedy to minęło?!
Alkak super że już w domku,nareszcie!!!
Jutro położna,a w piątek scan i decyzja jak rodzimy.
Pozdrawiam dziewczyny -
tak sobie lukam zdjęcia USG z 20tyg ciąży, bo mam w domu te z 14-ego i nie wiem czy jest sens kupować kolejne, tu juz mam dzidzie ładnie, całą, a w 20 po kawałku mogą zrobić. Jestem bardzo sentymentalna i staram się z tym walczyć, bo przecież będę potrzebować w końcu całego pokoju na pamiątki;)
tyger lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Synka mialam termin na 3 stycznia znowuż to go 13ego siłą wyciągali hehe.
ja płaciłam 5funtów i dostałam cztery fotki
ale nie wiem czy to już nie za wiele szczęscia kolejne brać,
po synku mam z 8miesiąca ciąży 3 zdjęcia, glowy stópek i siusiaka:)
i mam troszkę takie wyrzuty, że jak po nim mam tylko tyle to teraz nie powinnam przesadzać -
wysłałam jakiś czas temu wniosek o child benefit, odesłali mi akt urodzenia, a dziś przyszła gruba koperta z wnioskiem o child benefit dla cudzoziemców, gdzie trzeba podać sporo polskich danych jak adres województwo, w którym mieszkałam i takie tam, potwierdzić ile jestem w uk i na ile zamierzam zostac i chcą żeby dosłać kopię z NINem i payslip. nie słyszałam dotąd zeby ktos tak miał. Napisali tez ze jesli nie odpowiem na pismo możliwe, że będą musiały im starczyć dotychczasowe informacje, ale mogę na tym stracić pieniądze.
-
jak sie naoglądałam tych programów o porodach to jestem w szoku, praktycznie każda jedna się pruje
i to nie tylko w momencie kulminacyjnym. Moje przerażenie przybiera różne formy ale nie mija
muszę przestać o tym myśleć, nie czas na to:)
dziewczyny, które tu rodziłyście, miałyście też takie aparaty z gazem? pomagało coś? jest tak jak w programie tym np one born every minute?można pić i jeść?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny