X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wiecie jak to jest w UK z krwią pępowinową? Z jakimi kosztami to się wiąże, czy to jakiś problem?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny jest Bartuś :)

Ap tu kilka linków:
    http://www.twojewiadomosci.com.pl/content/%C5%9Bmiertelne-szczepionki-obowi%C4%85zkowe-polka-ujawnia-%C5%9Bwiatowy-przekr%C4%99t-farmaceutyczny

http://www.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko

http://kefir2010.wordpress.com/2012/10/03/szczepienie-na-tezec-nie-ma-zadnego-medycznego-uzasadnienia/

http://www.youtube.com/watch?v=xH8gIFJcjik&list=PLeHAPs-QKbkCqIXbtWrq7q9AdrtZS-g3x

http://www.youtube.com/watch?v=vyZjt72SjnE

http://www.youtube.com/watch?v=XGbJe-vD8gY

http://astromaria.wordpress.com/szczepienia/

alkak12 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dzięki:)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    czy wiecie jak to jest w UK z krwią pępowinową? Z jakimi kosztami to się wiąże, czy to jakiś problem?

dołączam się do pytania

f2wli09kvv5ashuy.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniuta serdecznie gratuluje. Napisz cos wiecej w wolnej chwili.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak synus fajowy. Teraz jak juz jestes w domku i adrenalina spadla to od razu lepiej. a jak z twoim mleczkiem? Mam nadzieje ze leci ile trzeba ;)

alkak12 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laktacja się pobudziła. Z jednej mały ciągnie a z drugiej samo leci w tym czasie :) Dzisiaj akurat nie ściągałam ani razu więc nie wiem jak to ilościowo jest ale pewnie nie tak źle :) W razie czego mam w pogotowiu sztuczne ale dzisiaj jeszcze nie było w użytku z czego się bardzo cieszę :)

Kropka, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki mam pytanie na które być może któraś z Was będzie znała odp. mój mąż dwa miesiące temu pojechał do UK pracuje na umowie jest kierowcą chce mnie ściągnąć w czerwcu do siebie jestem w piątym miesiącu ciąży(ciąża wysokiego ryzyka)Moje pytanko do Was czy mąż może mnie ubezpieczyć abym miała opiekę zdrowotną za darmo czy będę musiała płacić za wszystko włącznie z porodem?? jeśli któraś się orientuje z Was dajcie mi Kochane znać bo ja jestem pełna obaw. Dziękuję zdrówka życzę dla Was i dzieci.

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

zaszłam w ciążę zaraz po przyjeździe tu, mąż mnie w pracy nigdzie nie "podawał", wyrobiłam NIN, bo to chyba jest ten najważniejszy czynnik, położna straszyła, że zapłacę za poród, ale czytałam, że skoro jesteśmy w Unii to już nas nie dotyczy i wszystko za free.

Także skłaniałabym się, że nie będziesz za nic płacić a już zwłaszcza jak będziesz mieć NIN, ale co ja tam wiem.
    W każdym razie się nie martw, a i dziewczyny pewnie wkrótce rzeczowo doradzą:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 22:58

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak podczytuję to nawet NIN nie taki ważny, Polacy mają tu darmową opiekę, (ciężarne i dzieci są w ogóle wszędzie chronione), tylko żeby zarejestrować się do lekarza potrzebny będzie jakiś papierek potwierdzający adres np. payslip męża

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Witam kobietki mam pytanie na które być może któraś z Was będzie znała odp. mój mąż dwa miesiące temu pojechał do UK pracuje na umowie jest kierowcą chce mnie ściągnąć w czerwcu do siebie jestem w piątym miesiącu ciąży(ciąża wysokiego ryzyka)Moje pytanko do Was czy mąż może mnie ubezpieczyć abym miała opiekę zdrowotną za darmo czy będę musiała płacić za wszystko włącznie z porodem?? jeśli któraś się orientuje z Was dajcie mi Kochane znać bo ja jestem pełna obaw. Dziękuję zdrówka życzę dla Was i dzieci.
    Niestety z tego co ja się orientuje to żeby tu mieć bezpłatną opiekę i poród Ty lub Twój mąż musieli byście pracować tutaj przynajmniej 12 miesięcy. Dlatego w świętej księdze ciąży :) jest ankieta którą wypełnia położna i jest tam właśnie pytanie :" which countries have you lived in during the lest 12 monts? " i " if required,would you be able to provide the evidence to bshow you have the right to live here?"

relgh371dlgtazvw.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i poczytałam o tych szczepieniach. jestem zła i mam w głowie mętlik. Osłabia mnie bezsilność, że nie mogę mojemu dziecku zapewnić bezpieczeństwa, bo ktoś chce sobie napchać kieszenie. Nie mogę ufać nawet lekarzom. W dobrej wierze wykupiłam synkowi program na 6, a okazuje się niby, że go w ten sposób naraziłam, na śmierć nawet! Nie umiem wciąż dokonać selekcji szczepień, wciąż boję się konsekwencji odmowy, w ulotkach nie ma składu, nie wiem nawet czego w składzie szukać.

Pewne jest jedno, że na grypę nigdy siebie ani dzieci zaszczepić nie dam, takie zdanie sobie gdzieś kiedyś po drodze wyrobiłam, ale jak mogę podważać każde szczepienie?
    Okazuje się, że na tężec bez sensu, że na wzw niszczą wątrobę, na odry i inne narażają na działania niepożądane i szkodliwość przewyższa to dobro, które miały nieść.
    Piszą że przypisują szczepionkom spadek umieralności, a to cywilizacja i higiena wypleniły choróbska.
    W co wierzyć? Kiedy szczepienie jest niezbędne?
    Lekarze strasznie namawiają, u nas to wciąż a to jakieś na język, a to na to czy tamto, Pneumokoki meningokoki i koki sroki.
    Czy teraz kiedy syn ma ponad 5 lat i od ostatniego szczepienia minęło pół roku jest jeszcze jakieś ryzyko skutków ubocznych?
    oszaleję

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap a ile Twój mąż tutaj pracuje?

relgh371dlgtazvw.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie u nas był ten temat alkak, a gdzieś uspokajali, że to już nieaktualne.
    ale jak ktoś wie to chętnie sie dowiem jak to w końcu jest

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w obecnej pracy 3 miesiące, wcześniej dorywczo bardzo krótko

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej to aktualne skoro w poczekalni w klinice wiszą na ten temat informacje które osobiście czytałam w poniedziałek 28 kwietnia :)

ap1526 lubi tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś z tego co się orientuje wystarczył 6 miesięczny pobyt tutaj ale cameron wszystko pozmieniał i jest 12 miesięcy. No niestety od początków jego rządów obcokrajowcy mają coraz więcej ograniczeń

relgh371dlgtazvw.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no to jaja:D
    piszą tez, że przebywać to 12m-cy ale pracować to juz 6.
    A to, że jej mąż jest tu dłużej ma dla niej jakieś znaczenie?
    A wie ktoś ILE się płaci?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wybacz Monica :) ja Cię tu pocieszać chcę, a może sama mam kolejny powód do zmartwień:D
    mam dziś naprawdę kiepski dzień, oj kiepski

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Do bezpłatnych świadczeń mają prawo osoby, które:

legalnie przebywają w Wielkiej Brytanii przez co najmniej 12 miesięcy, oraz które przyjechały w innych celach niż leczenie;
    przybyły do UK, w celu osiedlenia się na stałe;
    przyjechały do pracy, również te prowadzące działalność"

ja przyjechałam na stałe:( może mi darują,hmm
    hehe
    nic sie z neta nie dowiem, bo piszą w cały świat
    jedni, że się płaci inni, że nie, portale też różnie
    jedni że parę stów a inni że tysięcy

więc już cicho dziś siedzę, bo spamuję jak głupia :D
    jestem dziś zbyt rozemocjonowana :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ