Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
no własnie na jakiejś stronce widziałam zdjęcia na których w wodzie siedziała tatuś i obejmował kobite
ja z moim m zawsze bierzemy wspólną kapiel jednak gdy miałam @ nigdy nie chciał się ze mną kapać mimo że zawsze używałam tamponówwięc przy porodzie też nie będzie zaglądał . w sumie się nie dziwie , nic pięknego raczej tam nie ma do zobaczenia .
moja znajoma polecała właśnie na kucki podobno lżej niż leżąco . -
Na kucki chciałam przy pierwszym też tylko mnie do ktg przykuli w łóżku i tyle,ale nadal podoba mi się taki pomysł i postaram się go zrealizować.
No ja bym nie zajrzała gdybym miała możliwośćjak oglądam te programy i faceci zapuszczają żurawia to prawie krzyczę "człowieku nie rób tego, no co Ty" haha
głupole, ja bym mojemu nie pozwoliła, także mi pasuje, że nie jest nadto ciekawski.
-
ap1526 wrote:no nie żartuj Kambel, że tatuś wskoczył do basenu
nieźle heh
nadal obstaje przy czymś dłuższym niż t-shirt
Liczę, że będę rodzić w salce pojedynczej, tak jak to wszędzie pokazują.
Mąż zaglądać mi między nogi ani myślał haha, konsekwentnie trzymał się przy mojej głowie
jakie znieczulenie chcesz Plumb? to w kręgosłup? to nie przedłuża porodu? i co jeśli jest potrzeba nagła cesarki? znów kłują w kręgosłup? mogą tak robić na dwa razy?
Ja bym była za ciepłym prysznicem dla odświeżenia i pozycją na kucki, opierając się plecami o męża, który siedzi na krześle. tak jakoś sobie wymyśliłam oglądając programy
ale zobaczymy
Przestałam troszkę wierzyć w rozluźniające działanie wody, to chyba nie ten poziom bólu żeby mogło coś takiego pomóc.
Ja miałam znieczulenie w kręgosłup po kilku godzinach walczenia z gazem. Doradzili mi, żeby się zdecydowała na epidural, bałam się konsekwencji, ale było naprawdę bez bólu, zaczęło szybko dzialac, a jesteście podłączone do maszyny, która pokazuje skurcze i by Wam mówili kiedy przec. A z cesarki, to jak u mnie postanowili, że będę miała cesarke, to akurat ten epidural się przydal, był wykonany idealnie, nie czułam nic od pasa do kostek. I jeszcze można sobie go dorównać, bo z lewej strony miałam cos zwisajacego z guzkiem i mogłam go dozować. -
O jeny co Ty mówisz? nie wiedziałam, że tak to działa. Jak tu przeć jak się jest tak znieczulonym. Sama dozowałaś? to bezpieczne? zaskoczyłaś mnie totalnie
a czemu skończyło się cesarką, bo nie pamiętam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 17:12
mychowe lubi tę wiadomość
-
https://www.oaa-anaes.ac.uk/assets/_managed/editor/File/Info%20for%20Mothers/EIC/2008mar_eic_polish.pdf
http://www.oaa-anaes.ac.uk/assets/_managed/editor/File/PDF/info_for_mothers/pain_relief/polish.pdf
to znalazłam poczytałam
właśnie u mnie było to podpajęczynówkowe, w minutę mi to zrobili i nic mi tam nie zostawili, dlatego nie miałam pojęcia, że można tego znieczulenia używać tak różnie -
nick nieaktualny
-
Ap miło Cię poznać, śliczna dziewczyna jesteś
Wiem, że te informacje o szczepionkach potrafią namieszać w głowie, ale lepszy świadomy wybór, niż jak leming robić to co wszyscy robią. Najgorzej jak ludzie szczepią na wszystko, co dostępne, bo bez tych szczepień, dziecko nie przeżyje... eh, dużo by pisać.
Plumb nie martw się, jeżeli cokolwiek wyskoczy, będziesz pod dobrą opieką. Narzekamy tu, ze nic nie robią, ale jak jest problem, uwazam że zajmują się wtedy bardzo profesjonalnie pacjentem.
Przykro mi z powodu cioci
Leniuta, no to poród z zaskoczeniaDobrze, ze Cię zbadał, tak byś w domu jeszcze urodziła
Jeszcze raz gratulacje
Mychowe Lilianka jest prześlicznaMychowe ja miałam huśtawkę nastrojów, beczałam bez powodu np. że chcę wziąć długą kąpiel a po cesarce nie można - morze łez przez to popłynęło. Powodzenia w rozhuśtaniu laktacji
mychowe lubi tę wiadomość
-
jak poczytałam to też jestem za epiduralem, cieszę się z tej alternatywy
Dzięki Kropka hehe:)
haha ja to samo, jak mi nie było wolno, to kąpiel w moich wyobrażeniach była dokładnie tym czego potrzebowałam, był żal
Mnie by nawet nie było stać żeby tak na wszyystko dziecko szczepićpotrafi to kosztować, paradoks okrutny, człowiek aż płaci żeby sobie zrobić krzywdę nieświadomie
-
oczywiście mąż chrapie, syn chrapie, a ja oczy jak 5zł i "żrę sobię czekoladę"
aż mi się słabo zrobiło od tej słodyczy.
Muszę odpocząć od natłoku informacjigłowę mam już taaaką
przyszły dziś wyniki badań, mówili tylko o syndromie downa, a tu nagle pismo jakieś i nagłówek "chlamydia", no to mi się nogi ugięły. Skoro przyszło to pewnie mam, przerażona czytam i dla pewności słówka w translatorze sprawdzam ale okazuje się, że jest w porząsiu. brr
wykupujecie ten abonament na bellybestfriend? zostało mi 5 dni, ciekawe co się zmieniWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 00:37
Kropka lubi tę wiadomość
-
Ja kiedyś kupowałam na ovu teraz już nie . Nie będzie ci wyświetlać ile % ciąży za tobą i w cotygodniowych informacjach też nie bedziesz mogła przeczytać wszystkiego.
Kurcze mi wczoraj po kąpieli straszna wysypka wyskoczyła na ręce ,do tego podbrzusze pobolewa ,pół nocy nie przespanej,a jak już zasnelam to śniło mi sie ze zaczęłam rodzic i nie miałam jak do szpitala dotrzeć.
-
mhm, to niewiele, choć miło patrzeć na procenciki
Oj Kambel"wiedz, że coś się dzieje"
mnie się w ogóle jaja ze skórą dzieją, a dbam ostatnio naprawdę bardzo i wyskoczyły mi w różnych miejscach swędzące krostki i na linii żuchwy taki płat suchej skóry, aż odchodzi... może by tak na dziewczynkęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:26
-
nick nieaktualnyKropka wrote:Ap miło Cię poznać, śliczna dziewczyna jesteś
Wiem, że te informacje o szczepionkach potrafią namieszać w głowie, ale lepszy świadomy wybór, niż jak leming robić to co wszyscy robią. Najgorzej jak ludzie szczepią na wszystko, co dostępne, bo bez tych szczepień, dziecko nie przeżyje... eh, dużo by pisać.
Plumb nie martw się, jeżeli cokolwiek wyskoczy, będziesz pod dobrą opieką. Narzekamy tu, ze nic nie robią, ale jak jest problem, uwazam że zajmują się wtedy bardzo profesjonalnie pacjentem.
Przykro mi z powodu cioci
Leniuta, no to poród z zaskoczeniaDobrze, ze Cię zbadał, tak byś w domu jeszcze urodziła
Jeszcze raz gratulacje
Mychowe Lilianka jest prześlicznaMychowe ja miałam huśtawkę nastrojów, beczałam bez powodu np. że chcę wziąć długą kąpiel a po cesarce nie można - morze łez przez to popłynęło. Powodzenia w rozhuśtaniu laktacji
Dziękuję za wsparcie. Ciocia zmarła wczoraj wieczorem. Ciężko...
Jutro mam scan,dam znać co i jak. Masz rację, jak już coś sie dzieje, to opieka tutaj jest na wys.poziomie. -
Ap -pewnie coś tam jeszcze jest jak sie nie korzysta to już sie nie pamięta co było w premium.
Plumb-moje kondolencje
Ja po wizycie ,midwife potwierdziła ze mała poszła w dół dzięki czemu mój brzusio z normy zrobił sie za mały , teraz do lini nam dość dużo brakuje więc jedziemy na scan w niedzielę by spr czy wszystko jest ok. Ja przeczuwam ze prędzej trafie na porodowke.
Zancia- dolaczam sie do pytania . Dziś polozna sie mnie pytała czy chce rodzic naturalnie czy też po podaniu zastrzyku i nie wiem co lepsze ,szybsze itp . -
Plumb wspolczuje ci z powodu straty cioci. Ja mam pogrzeb wujka mojego partnera we wtorek. Zdiagnozowany 2 miesiace temu-rak pluc
wlasnie wyslalam mojego do lekarza po skierowanie na profilaktyczne przeswietlenie pluc bo w jego rodzinie w obu stron byly przypadki raka pluc. Szkoda ze tutaj nie robia tego profilaktycznie.