X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia ja mialam podany zastrzyk na przespieszenie urodzenia lozyska i nic. Po pol godziny wyladowalam na sali op i musieli mi usuwac bo bylo wrosniete w sciane macicy. wiec nie ma reguly. Zapytaj poloznej czy to bardzo przyspiesza. Wedlug mnie nie ma sensu dodatkowej chemii sobie wstrzykiwac.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel slyszalam ze brzusio sie obniza do 2 tygodni przed porodem wiec szykuj sie na jazde ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi właśnie tłumaczyła położna że naturalnie może to trwać dłużej , po podaniu zastrzyku w ciagu kilku min idzie skurcz i wychodzi , czy jakoś tak.
    mam nadzieję że jeszcze tydz wytrzyma :)aby była ciąża donoszona . 27 mam urodzinki więc gdyby mała chciała zrobić mamie prezent byłby to najpiękniejszy prezent jaki bym mogła otrzymać :)

Driada0102, Kropka, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger ja miałam podany ten zastrzyk przy 2 porodzie i szybko poszlo dlatego chce wiedziec

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plumb80 moje kondolencje, kambel ja na pewno skorzystam bo nie musiałam się wysilać i lozysko samo wyszlo bez zadnego parcia

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb szczerze współczuje :( Trzymaj się jakoś :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb moje kondolencje <3

Podczytuje sobie was cały czas.
    Umieram od wczoraj, znowu wymioty, a w poniedziałek wylatuje do PL mam nadzieję, że mi przejdzie do tego czasu. Lekarz mi przepisał shake mleczne i nie wiem czy to nie jest przyczyna ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb moje kondolencje.

U nas na razie wszystko w porządku. Bartuś jest bardzo grzeczny i w nocy budzi się 2 razy na jedzonko. Karmie piersią i jak czuje że jeszcze po karmieniu ma mało to podaję butelkę ale to zdarza się 1-2 razy dziennie więc nie jest źle :)Pępuszek odpadł wczoraj i bez żadnej interwencji i przemywania z mojej strony ładnie się goi :) Martwi mnie tylko troszkę to że zgubił na początku ponad 8% wagi urodzeniowej i 6 dni później na warzeniu miał tylko 100g więcej. Następne warzenie mamy w niedzielę w klinice.

Jakiś czas temu miałyście dyskusje na temat wagi określonej na skanie. Z własnego doświadczenia mogę Wam powiedzieć że wcale się nie sprawdza. Ja miałam skan w poniedziałek 28/04/14 i według skanu mały miał 3,125 a w niedzielę 4/5/14 urodził się z wagą 3,800. No raczej przez ten krótki czas nie był w stanie tyle przybrać więc nie sugerujcie się tym co obliczają :)

Kropka, tyger, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem jak u Was ale w Derby gdy dzwoniłam żeby zarejestrować Bartka w urzędzie zaproponowano mi że załatwią za mnie wszystkie formalności związane z child tax creadit i child benefit. Mam tylko przynieść dokumenty potwierdzająca adres, NIN i numer telefonu moje i męża. Straszyli mnie że tak długo się czeka na wizytę a dzwoniłam w środę i mam termin na następny wtorek :)

relgh371dlgtazvw.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d23e3f56c20b696dm.jpg
    Nasza pszczółka

Kropka, Driada0102, Zancia28, kambel, xcarolinex, tyger, Plumb80, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak jaka słodka pszczółka :) Cudny :)
    Fajny masz urząd :) Ja sama załatwiałam, ale na child benefit musiałam wysłać aplikację z certyfikatem urodzenia a child tax credit - zadzwonić i zgłosić że urodziłam (dostaję working tax credit, więc jestem bazie danych :) ).
    Super, że laktacja się rozkręca, chociaż bym polecała odstawić butlę i zaufać swoim cyckom i Bartusiowi, że jak będzie głodny, to zawoła :)

alkak12 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 wrote:
    d23e3f56c20b696dm.jpg
    Nasza pszczółka

śliczny jest :)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak bartus sliczny:)

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja mu tylko butle podaje jak wyciągnie z obu piersi i za chwilkę płacze i chce więcej. Na szczęście to tylko tak jak pisałam 1 max 2 razy dziennie. Może jeszcze nie do końca mam wystarczająco mleka w cycusiach a nie chcę go zamęczać.

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mialam ten zastrzyk i chwile po urodzeniu Rosie urodzilam lozysko, sama nie wiem czy to zastrzyk czy nie, ale poszlo szybko ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dziś wizytę z midwife
    healthy start mi podstemplowała
    powiedziała, że w naszej sytuacji naprawdę wątpi abyśmy musieli za poród płacić
    w 28 tyg dostanę zastrzyk, bo mam ujemną grupę krwi
    a wyniki krwi jak dotąd fantastyczne
    kwas foliowy odstawić, witaminę D może za jakiś czas, bo na razie słonko jest
    ciężko było serduszka posłuchać, szukała szukała, minę zrobiła, że aż mnie zmroziło ale zaraz mówi, ze słychać jak się rusza i w końcu usłyszałam serduszko ale takie przytłumione
    wyznaczą nam wizytę, na której stwierdzą czy mogę po cesarce rodzić naturalnie i czy to moja budowa stanowiła wtedy problem

ale dziś ciepło, myślałam, że zemdleje w tej poczekalni :)

aaa jaka pszczoła fajna :)

alkak12, Kropka, Zancia28 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w którym tygodniu tutaj wywoluja porod? bo czekam i nic się nie dzieje a nie dużo mi już zostalo

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia będę już codziennie sprawdzać, czy nie rodzisz :D O ile mi wiadomo, tu ciąże mozna przenosić dwa tyg.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wczoraj byliśmy na usg. Nasz Victor dziś potwierdzony na usg,100% chłopak, waży 2 kg.
    Będzie jednak cesarka, za 2 tyg jadę do szpitala na ostatnie usg ( 34 tydz) i ustalą mi termin.Ogólnie miałam 2 usg. Pierwsze normalne. Nie podobało im się to łożysko i wezwali eksperta. Wtedy jeszcze jedno zrobili dopochwowo. Tam dyskutowali nad przestrzenią pomiędzy łożyskiem a szyjką. I wtedy zaczęli mnie informować o niskim łożysku, jest tylko 5 mm od ujścia szyjki, a jak mały się ruszał, to zachodził na szyjkę. Wspomnieli teraz o możliwych krwawieniach. Gdyby coś się działo, to nić do szpitala z inf o niskim łożysku i przyjmują natychmiast.
    Termin mam ogólnie na 12 lipca, ale cesarkę robią szybciej, około 38 tyg. Także pewnie sam początek lipca będzie albo ostatnie dni czerwca. Na kolejnym usg 2 czerwca już ustalą mi datę.

Pozdrawiam.

• kambel Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia- mi też sie wydaje ze 2 tyg tak jak i w pl.
    Plumb-a zalecenia jakieś dali ? Więcej odpoczynku itp ?
    U Was też taka piękna pogoda ? My właśnie wróciliśmy ze spaceru trochę odpoczniemy ,zrobię pranko i pewnie później znów wyruszymy bo aż żal w domu siedzieć :)

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ