X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia ja mialam podany zastrzyk na przespieszenie urodzenia lozyska i nic. Po pol godziny wyladowalam na sali op i musieli mi usuwac bo bylo wrosniete w sciane macicy. wiec nie ma reguly. Zapytaj poloznej czy to bardzo przyspiesza. Wedlug mnie nie ma sensu dodatkowej chemii sobie wstrzykiwac.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel slyszalam ze brzusio sie obniza do 2 tygodni przed porodem wiec szykuj sie na jazde ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi właśnie tłumaczyła położna że naturalnie może to trwać dłużej , po podaniu zastrzyku w ciagu kilku min idzie skurcz i wychodzi , czy jakoś tak.
    mam nadzieję że jeszcze tydz wytrzyma :)aby była ciąża donoszona . 27 mam urodzinki więc gdyby mała chciała zrobić mamie prezent byłby to najpiękniejszy prezent jaki bym mogła otrzymać :)

Driada0102, Kropka, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger ja miałam podany ten zastrzyk przy 2 porodzie i szybko poszlo dlatego chce wiedziec

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plumb80 moje kondolencje, kambel ja na pewno skorzystam bo nie musiałam się wysilać i lozysko samo wyszlo bez zadnego parcia

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb szczerze współczuje :( Trzymaj się jakoś :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb moje kondolencje <3

Podczytuje sobie was cały czas.
    Umieram od wczoraj, znowu wymioty, a w poniedziałek wylatuje do PL mam nadzieję, że mi przejdzie do tego czasu. Lekarz mi przepisał shake mleczne i nie wiem czy to nie jest przyczyna ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb moje kondolencje.

U nas na razie wszystko w porządku. Bartuś jest bardzo grzeczny i w nocy budzi się 2 razy na jedzonko. Karmie piersią i jak czuje że jeszcze po karmieniu ma mało to podaję butelkę ale to zdarza się 1-2 razy dziennie więc nie jest źle :)Pępuszek odpadł wczoraj i bez żadnej interwencji i przemywania z mojej strony ładnie się goi :) Martwi mnie tylko troszkę to że zgubił na początku ponad 8% wagi urodzeniowej i 6 dni później na warzeniu miał tylko 100g więcej. Następne warzenie mamy w niedzielę w klinice.

Jakiś czas temu miałyście dyskusje na temat wagi określonej na skanie. Z własnego doświadczenia mogę Wam powiedzieć że wcale się nie sprawdza. Ja miałam skan w poniedziałek 28/04/14 i według skanu mały miał 3,125 a w niedzielę 4/5/14 urodził się z wagą 3,800. No raczej przez ten krótki czas nie był w stanie tyle przybrać więc nie sugerujcie się tym co obliczają :)

Kropka, tyger, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem jak u Was ale w Derby gdy dzwoniłam żeby zarejestrować Bartka w urzędzie zaproponowano mi że załatwią za mnie wszystkie formalności związane z child tax creadit i child benefit. Mam tylko przynieść dokumenty potwierdzająca adres, NIN i numer telefonu moje i męża. Straszyli mnie że tak długo się czeka na wizytę a dzwoniłam w środę i mam termin na następny wtorek :)

relgh371dlgtazvw.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d23e3f56c20b696dm.jpg
    Nasza pszczółka

Kropka, Driada0102, Zancia28, kambel, xcarolinex, tyger, Plumb80, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak jaka słodka pszczółka :) Cudny :)
    Fajny masz urząd :) Ja sama załatwiałam, ale na child benefit musiałam wysłać aplikację z certyfikatem urodzenia a child tax credit - zadzwonić i zgłosić że urodziłam (dostaję working tax credit, więc jestem bazie danych :) ).
    Super, że laktacja się rozkręca, chociaż bym polecała odstawić butlę i zaufać swoim cyckom i Bartusiowi, że jak będzie głodny, to zawoła :)

alkak12 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 wrote:
    d23e3f56c20b696dm.jpg
    Nasza pszczółka

śliczny jest :)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak bartus sliczny:)

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja mu tylko butle podaje jak wyciągnie z obu piersi i za chwilkę płacze i chce więcej. Na szczęście to tylko tak jak pisałam 1 max 2 razy dziennie. Może jeszcze nie do końca mam wystarczająco mleka w cycusiach a nie chcę go zamęczać.

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mialam ten zastrzyk i chwile po urodzeniu Rosie urodzilam lozysko, sama nie wiem czy to zastrzyk czy nie, ale poszlo szybko ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dziś wizytę z midwife
    healthy start mi podstemplowała
    powiedziała, że w naszej sytuacji naprawdę wątpi abyśmy musieli za poród płacić
    w 28 tyg dostanę zastrzyk, bo mam ujemną grupę krwi
    a wyniki krwi jak dotąd fantastyczne
    kwas foliowy odstawić, witaminę D może za jakiś czas, bo na razie słonko jest
    ciężko było serduszka posłuchać, szukała szukała, minę zrobiła, że aż mnie zmroziło ale zaraz mówi, ze słychać jak się rusza i w końcu usłyszałam serduszko ale takie przytłumione
    wyznaczą nam wizytę, na której stwierdzą czy mogę po cesarce rodzić naturalnie i czy to moja budowa stanowiła wtedy problem

ale dziś ciepło, myślałam, że zemdleje w tej poczekalni :)

aaa jaka pszczoła fajna :)

alkak12, Kropka, Zancia28 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w którym tygodniu tutaj wywoluja porod? bo czekam i nic się nie dzieje a nie dużo mi już zostalo

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia będę już codziennie sprawdzać, czy nie rodzisz :D O ile mi wiadomo, tu ciąże mozna przenosić dwa tyg.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wczoraj byliśmy na usg. Nasz Victor dziś potwierdzony na usg,100% chłopak, waży 2 kg.
    Będzie jednak cesarka, za 2 tyg jadę do szpitala na ostatnie usg ( 34 tydz) i ustalą mi termin.Ogólnie miałam 2 usg. Pierwsze normalne. Nie podobało im się to łożysko i wezwali eksperta. Wtedy jeszcze jedno zrobili dopochwowo. Tam dyskutowali nad przestrzenią pomiędzy łożyskiem a szyjką. I wtedy zaczęli mnie informować o niskim łożysku, jest tylko 5 mm od ujścia szyjki, a jak mały się ruszał, to zachodził na szyjkę. Wspomnieli teraz o możliwych krwawieniach. Gdyby coś się działo, to nić do szpitala z inf o niskim łożysku i przyjmują natychmiast.
    Termin mam ogólnie na 12 lipca, ale cesarkę robią szybciej, około 38 tyg. Także pewnie sam początek lipca będzie albo ostatnie dni czerwca. Na kolejnym usg 2 czerwca już ustalą mi datę.

Pozdrawiam.

• kambel Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia- mi też sie wydaje ze 2 tyg tak jak i w pl.
    Plumb-a zalecenia jakieś dali ? Więcej odpoczynku itp ?
    U Was też taka piękna pogoda ? My właśnie wróciliśmy ze spaceru trochę odpoczniemy ,zrobię pranko i pewnie później znów wyruszymy bo aż żal w domu siedzieć :)

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ