X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie dziewczyky która teraz w kolejce?:))) ja w czwartek jade do szpitala na badanie słuchu z Oscarem

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Zancia widze, ze Dzidzius ma juz tydzien za soba :--))), my tam jeszcze w 2paku, czekamy na 1 czerwca chyba
    nie moglam Ci wpisac odp, bo nie masz wykresu, rozumiem juz why hi hi
    pospieszylas sie ladnie Kochana przede mna, a tak leb w leb szlysmy na suwaczku procentowo
    Congratulations !!! niech Maly rosnie jak na drozdzach zdrowiutko Ci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 16:03

Zancia28, Kropka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas dobrze , ale wszystkiego trzeba uczyć sie na nowo :) Kaja od czwartku przybrała 40 gr z czego polozna była bardzo zadowolona. Pepuszek juz odpadł i niczym nie smarowalismy więc i tak bardzo szybko .
    Zancia jeszcze nie dawno byłyśmy na porodowkach a tu juz tydz zlecial . Teraz to czas będzie gnal jak szalony :)

Plumb80, Zancia28, Limerikowo, xcarolinex, Kropka lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też już wiele nie zostało ;-) Do tej pory miałam tyle energii, że góry mogłam przenosić a od przedwczoraj czuje się coraz gorzej: ciągle mi duszno, prawa ręka mi drętwieje tak że opuszków palców nie czuje, sił brakuje - każda czynność mnie męczy no i jest mi mega niewygodnie...A tu jeszcze niby 4 tygodnie!

relgh371fxfsmrgb.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak12 czytałam ze wysyłasz dokumenty na angielski paszport napisz jakie dokumenty są potrzebne bo ja też chcę wyslac

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Hej. U nas dobrze , ale wszystkiego trzeba uczyć sie na nowo :) Kaja od czwartku przybrała 40 gr z czego polozna była bardzo zadowolona. Pepuszek juz odpadł i niczym nie smarowalismy więc i tak bardzo szybko .
    Zancia jeszcze nie dawno byłyśmy na porodowkach a tu juz tydz zlecial . Teraz to czas będzie gnal jak szalony :)

aż obudzisz się w pewien dzień matki i okaże się, że Twoja mała dzidzia ma już pięć lat i patrzy na Cibie z góry szepcąc "mamo, wyspałem się" :)
    Gdzie moje pięć lat?! :D
    Wszystkiego najlepszego mamuśki:) Obyście były dla swych dzieci najlepszymi mamami na świecie i żebyście nie zatraciły w tym wszystkim samych siebie :)
    szczęśliwa mama= szczęśliwe dziecko, tak? :D
    buziaki

Plumb80, Kropka, kambel, Zancia28, Driada0102, Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dzisiaj okropną noc dziewczyny. Nie spałam od 2:30 do 7:30 rano. Strasznie swędziała mnie skóra na stopach i dłoniach oraz nadgarstkach. Myślałam, że się zadrapię !!!
    No a teraz chodzę jak Zombie po domu, dzieci mają ferie teraz, więc nie mogę odespać :/

Mam pytanko - Ponieważ wiem, że będzie u mnie cesarka tym razem, podpowiedzcie mi proszę, jak to wszystko wygląda. Nie chodzi mi o samą cesarkę, bo wiem co i jak. Bardziej chodzi mi o czas spędzony w szpitalu już po cesarce. Kiedy puszcza znieczulenie i wyjmują cewnik? Kiedy pierwszy raz każą wstawać z łóżka. Czy dopóki działa znieczulenie, to leżę na samym podkładzie w łóżku, bez możliwości założenia bielizny i wkładek na plamienie? Czy podają środki przeciwbólowe po tym jak znieczulenie przestanie działać i jakie? I ile trzymają w szpitalu po cesarce?
    Wiem, że większość z Was rodziło naturalnie, ale może któraś jest już po cesarce w Anglii lub była z dziewczynami po cesarce na jednej sali.

Pozdrawiam Mamuśki w dzisiejszy dzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 13:49

• Kropka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb ja miałam cc. Urodziłam o 3 rano i już o 11 wstawałam z łóżka za pomoćą położnej. Chociaż sie mnie pytała, czy chcę teraz czy po lunchu (czyli około 13.00). Po obiedzie sama powędrowałam do łazienki niosąc woreczek od cewnika ze sobą i wtedy przyuważyła mnie położna i wyciągnęła mi go (też pytając czy chcę ;) ). Po wyciągnięciu cewnika trzeba 3 razy zrobić siusiu do pojemnika i im dać (dlatego by wyjąć cewnik, musisz już być na chodzie). Mnie wypuścili już na drugi dzień o 14.00.
    Co do środków przeciwbólowych dostawałam ibuprofen i paracetamol. Już od 3 dnia, brałam tylko jedną tabletkę dziennie a 5 już nic nie łykałam :)
    I dopiero jak wstajesz pierwszy raz, położna pomaga założyć majtki i wkłady.
    Po porodzie kładą na ogólnej sali, gdzie leżą inne kobietki też po cc (łatwiej im dbać o wszystkie na raz). Na mojej sali było nas 5.
    Dziecka nawet na sekundę mi nie zabrali, cały czas miałam synka przy sobie :)

Limierikowo i Onka trzymam kciuki :)

Plumb80, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki serdeczne, mam już zatem jakieś wyobrażenie tego co mnie czeka i na co się nastawiać. Fajnie byłoby wyjść do domku tak szybciutko jak Ty, zatem będę robić wszystko aby jak najszybciej wstać i być samodzielną.

Kropka lubi tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyskiego najlepszego mamusie te ze stazem i te swiezo upieczone.

Plumb, bedzie dobrze :)

Kambel ciesze sei ze malutka przybiera :)

Moj lobuz dzis szaleje z okazji mojego swieta :D

ap1526 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny ;)
    Nadrobiłam.
    Gratuluje nowych pociech <3 cieszę się, że u was wszystko dobrze.
    U mnie są dobre wyniki, nie ma anemii oraz żelazo w normie. Wyszła tylko nadżerka. Leków mi ginekolog przepisał, ale na całe szczście nie biorę ich codziennie tylko 2 w tyg.
    Wczoraj lot nam się opóźnił o prawie godz przez co nie miałam żadnego transportu do domu z lotniska i musiałam dać na taxi 70F
    Do tego dostałam kolki ciążowej w czasie lotu. To było straszne.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia do angielskiego paszportu musisz dołączyć:

2 zdjęcia (na 1 musi podpisać anglik który Was zna ale musi to być ktoś ze szkoły, policji, lekarz lub położna, osoba z jakiegoś urzędu lub przełożony z pracy a nie zwykły sąsiad czy znajomy)

P60 z ostatnich 5 lat pracy

Paszporty lub dowody rodziców

Pełny akt urodzenia

Forma

My niestety jeszcze nie załatwiliśmy wszystkiego bo męża przełożony jest na urlopie i chyba poczekam do wtorku i zaniosę do szkoły żeby nam wypełnili.

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macica mi się stawia, codziennie na chwilę :( nospy to tu raczej nie przepisują, nie wiem w ogóle czy z tym iść, bo tragedii nie ma, ale się niepokoję

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alkak12 mi potwierdzi ktoś ze szkoly

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap sama ja kup w pl sklepie jak możesz . Mnie jak podbrzusze bolało to wtedy bralam a jak ci sie stawia caly czas to 3 razy dziennie możesz brać. Bo tu to powiedzą ze paracetamol masz brać

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeciez i Ty Kambel tez dzis swietujesz
    HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!! and all the best dla swiezoupieczonej Mamy :--))))
    A ile to latek stuknelo? Jesli mozna wiedziec oczywiscie bo u mnie 35 only ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:03

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo . Juz 23 :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kambel, zobaczę czy jest u nas, a najwyżej mi z Polski prześlą. Stawia się codziennie ale nie ciągle. Myślałam najpierw, że się dzidzia rozpycha, że napiera w górę, a później mi się przypomniało to stawianie z pierwszej ciąży. Z tym, że znów wyszło jak niewiele pamiętam, troszkę się boję tak brać aż trzy dziennie, zwłaszcza, że się sama diagnozuję:) masakra
    a tak na marginesie wciąż dzidziusia nie czuję, czytam, że już może mieć z 15cm, a brzuch mam mały więc ja nie wiem gdzie się tam mieści tyle ciałka, a na USG takie było skoczne

Zancia28 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj byłam w szpitalu u fizjoterapeutki. To była taka sesja grupowa, siedziało kilka ciężarnych, każda z innym problemem. Wypisałyśmy ankiety, posłuchałyśmy inf o anatomii ciała, o rodzajach bólu w ciąży. Potem pokazano nam 4 rodzaje ćwiczeń, z czego ja z problemem ze spojeniem mogę robić tylko jedno i nawet nie jest ono na mój problem tylko na ból krzyża :/ Na koniec dostałyśmy pasy ciążowe, coś na bazie opaski uciskowej z bandaża i tyle... Nie podeszli indywidualnie do każdego, pojechałam tam na pogaduchy i w zasadzie nic nowego się nie dowiedziałam. Dla mnie takie spotkanie dobre jest dla pierworódek. Następne spotkanie 27 czerwca. Myślę, że już nie pojadę, bo nic ciekawego tam nie ma i nie pomogą mi na mój problem tak naprawdę, a poza tym kilka dni po tym terminie już rodzę, więc nie widzę sensu jechania na kolejną sesję, tyle już wytrzymam do cesarki.
    U Was tez tak leje i wieje dzisiaj?

• kambel Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb u mnie było to samo pierwsza sesja grupowa budowa miednicy itp a następne są juz indywidualne . Na grupowej też dostałam ten pas z bandazu a na indywidualnej juz specjalny maternity support. Więc moze jednak warto ci będzie jechać.
    U nas pogoda taka sobie rano lekko kropilo i zimy wiatr ale nie ma tragedii
    Ap-spokojnie moze czujesz ale myślisz ze to nie to :) duzo różni sie od tego co w necie jest napisane :)

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ