Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZancia28 wrote:Plumb80 ja tez mam synka 10 lat i coreczke 6 i teraz 2 synek:) to podobnie
a jak ja pojechałam do szpitala taxowka bo tak kazali to miałam 5cm rozwarcia i mnie przyjęli na oddzial a planu porodu nie mialam
No rzeczywiście, bardzo podobnie
A jak się ma Oscarek ?
Nasze dzieci nie mogą się już doczekać Victorka. Dzisiaj była u nas koleżanka z 3 miesięczną córeczką. Dzieci nie odstępowały małej, wciąż koło niej siedziały, potem bujały w wózku -
a myślałam,że jestem osamotniona w sporej różnicy wieku między dziećmi, że wszyscy po roku dwóch się za drugie biorą
ja w PL poszłam trzeciego na termin, a 13ego wywoływali
teraz nie chce popełnić takiego błędu i mam nadzieje zaczekać jak długo się da we własnym łóżku czy w wanniew miłym otoczeniu, aby w szpitalu szybko poszło
Driada0102 lubi tę wiadomość
-
Plumb80 oni chyba mają mało łóżek na porodówkach i dlatego nie chcą się z każdym porodem patyczkować godzinami :)Tak to pacjent odsiedzi w domu ile trzeba i przyjdzie tylko urodzić
W sumie jak mam się męczyć w szpitalu to mogę i w domu. Chyba, że taki przypadek jak mój, że już wody odeszły - to chyba nawet nie bezpieczne długo czekać.Plumb80 lubi tę wiadomość
-
w PL mogą trzymać, najwyżej łóżko dostawią
po pięć w sali plus odwiedzający, co tam
no mi też smutno
synek już do szkoły więc chyba ta więź już nie będzie taka jak by mogła być
to jak dwoje jedynaków
mnie to tak stresuje, bo z siostrą mamy różnicę wieku 6 lat i może rok było dobrze za dziecka, a później masakra, w ogóle się nie idzie dogadać
na razie z synkiem rozmawiam, chcę żeby czuł się potrzebny, żeby pomagał,
muszę tylko uważać żeby mi nagle nie wrzasnął, że to moje dziecko, a nie jegoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 00:52
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Ja w szpitalu byłam dobę bo nie podobało się położonym, że cyca nie łapie
Ja mam pomiedzy siostrami 3 i 9 lat różnicy I z tą co 3 dzieciństwo rewelacja a z tą drugą wcale
Teraz na stare lata nam się unormowalo. Mój Piotrek już chodzi do szkoły wiec już razem nie spędzamy tyle czasu. Jak sie dzidzia urodzi to też chce żeby czuł się potrzebny i pomocny i na pewno będzie mówił wszystkim, że to jego dzidziuś
-
nick nieaktualnyTak, oni tutaj nie mają miejsc na porodówkach i dlatego przyjmują na ostatni gwizdek
No ale z drugiej strony lepiej te pierwsze godziny spędzić w domu, w spokojnej atmosferze, niż w szpitalnych warunkach.
Też zastanawiam się, jak to będzie z naszymi dziećmi. Teraz się cieszą strasznie, ale mam tą świadomość że z biegiem lat zaczną się problemy z racji różnicy wieku. Ale zobaczcie dziewczyny, te starsze latorośle wyjdą z domu, a my zostaniemy jeszcze z tymi najmłodszymiNada będziemy czuć się młodo, mając mniejsze dziecko przy sobie :)I nadal będziemy komuś potrzebne codziennie
A tak z innej beczki - jak lubicie czytać wiersze, poezję, to zapraszam na Facebooka na stronę "Szuflado otwórz się". Jest to moja stronka z moimi wierszami. Wydałam swój pierwszy tomik poezji. Jak Wam się spodoba, to polubcie stronkę i na bieżąco będziecie widzieć moje wpisyZapraszam
Anita Ch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 12:48
ap1526, Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
miło Cię poznać
już nie jesteś awatarem i wpisem ale osobą z krwi i kości
też kiedyś pisałam do szuflady i troszkę w liceum polatałam po konkursach poezji, a tak lubię podczytać jakiś piękny wiersz, głęboki z sensem ale głównie rymowany. Białe mnie dobijają
Stronkę podejrzę, ale nie na stałe, bo nie mam konta na fb.
ach i gratuluję tomikuto prawdziwy sukces dla amatora poezji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 13:39
Plumb80, Kropka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Gratulacje dla swizeo upieczonych mam
Czytam was jak zawsze codzien i może mnie panietacie bo malo sie udzielam...
Co do roznicy wieku powiem wam tak... To zalezy TYLKO od charakterowmiedzy mna a bratem jest 1,5 roku a do dnia dzisiejszego nasze kontakty ograniczaja sie do "czesc" na skypie i kupna prezentu dla mamy
cale zycie inne swiaty...
Za to mojej mamy siostra urodzila drugie dziecko po 14 latach od pierwsżego i "dzieci" (starsza ma 20 lat jux) poza soba swiata nie widza... Ona mega przy malym pomagala, chodzila na spacery... Do dzis wszedzie go ze soba ciagnie
A mam jeszcze pytanko z innej beczki...szczepilyscie sie w ciazy na krztusiec???
Mi polozna zaproponowala i mam czas do 32 tyg ciazy..
-
nick nieaktualny
-
A ja na oby dwa ze mną wszystko ok żadnych skutków ubocznych i Kaja zdrowa
wczoraj była polozna u nas i Kaja waży 2010 czyli 50 gr więcej od wagi urodzeniowej która powinna osiągnąć
rośnie jak na drożdżach. Wczoraj też ja wskoczylam na wagę i jeszcze 3 kg do wagi wyjściowej. Czyli karmienie piersią na prawdę pomaga
W ogóle czekam na maternity z job centre w końcu po 2 mies przyszła decyzja czekam na pieniądze które do dziś miały być na koncie a co sie okazało ? Ze mają zły nr kontaahh uwielbiam tutejsze urzędy . Ciekawa jestem ile będę musiała jeszcze czekać .
Dziewczyny a jak długo czeka sie na decyzję o child tax i child benefit ?mychowe lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
juz tu kiedys zagladalam, ale ciezko tak czytac i pisac jak sie nadal pracuje, niestety. Bylam ciekawa czy ktoras z Was bylaby chetna podejrzenia super rzeczy dla maluchow i tych wiekszych dzieciaczkow spod reki mojej mamy
Jest bardzo utalentowana moim zdaniem, i cieszy ja robienie kazdej nowej rzeczy, a takze otrzymywanie nowych projektow
Jak znajdziecie chwilke, chociaz wejdzcie, ocencie
bede super hiper szczesliwa
https://www.facebook.com/Handmademaggie