Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kambel ja na child tax credit czekalam tydzien czasu ale dzwonilam osobiscie I to bylo tylko zgloszenie urodzenia bo na pozostala 4 juz dostaje. Child benefit wyslalam forme 21 maja a wczoraj dostalam spowrotem akt urodzenia. Decyzji jeszcze nie przyslali a nastepne pieniadze mam 10 czerwca wiec pewnie juz wtedy mi wplaca za niego I wyrownaja od urodzenia.
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam dobre wiadomości
Na dzisiejszym usg okazało się, że łożysko poszło lekko w górę, zatem zakwalifikowali mnie do porodu naturalnego, z czego się bardzo cieszę
Okazało się, że mały jest już bardzo nisko, główką praktycznie już teraz naciska na szyjkę, stąd te kłucia też. Ciekawa jestem, czy w związku z tym, że jest już tak nisko, akcja porodowa zacznie się trochę wcześniej.
No i będzie duży chłopczyk, podobno w granicach 3900Moja córeczka też tyle miała przy porodzie, więc myślę, że i teraz będę miała co wypychać
Co tu taka cisza ?!
Pozdrawiamxcarolinex, Kropka, tyger lubią tę wiadomość
-
wow haha
gratuluję Plumb, takiego obrotu się nie spodziewałam
Jeny ale tego wypychania to Ci nie zazdroszczękawał chłopaka
a my jutro do szkoły!pierwszy dzień, jestem przerażona i podekscytowana, więc ja nie wiem co się musi dziać w tej małej główce synusia
-
Zancia- ja od razu w szpitalu rejestrowalam i dostałam pełen i skrócony.
Moglybyscie polecić coś na bolacy brzuszek ? Od wczoraj Kaja strasznie sie meczy , brzusio twardy i babelkuje . Niby kupa idzie co jakiś czas ale chyba nie tyle co by jej ulzylo. -
Zancia od razu w biurze gdzie rejestrujesz dostaniesz akt urodzenia
Plumb super, że będziesz rodziła snPowodzenia
Ap trzymam kciuki by jutro poszło gładko w szkole, by się spodobało synkowi
Kambel niestety nie pomogę, bo my nie mieliśmy problemu z brzuszkiem. Póki co masuj, kładź na brzuszek, rób rowerek nóżkami, bądź dociskaj delikatnie nóżki do brzuszka. Najlepiej to chyba spytać w aptece.Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Zancia skrócony jest za darmo, jak chcesz pełen to musisz zapłacić, ja płaciłam 4 funty. Polecam wziąć ten pełen też, przyda się np. do wyrobienia paszportu
Ap super, ze synkowi się podobało, to pewnie kamień z serca spadł
Driada dziękuję że pytaszSynek szybko rosnie i nabywa nowych umiejętnosci. Zaczął sam siedzieć (posadzony, bo sam nie umie usiąść), mówi pięknie mama - jeszcze nieświadome, ale me serce się raduje
), staje na czworaka i buja się w przód i tył, więc ćwiczy ostro do raczkowania
Poza tym zaczęliśmy dokarmianie, wiec całkiem nowe doznania
-
u mnie wrażeń
wczoraj poczułam pierwsze ruchy dzidziusia
poza tym muszę się sprawdzić jako mamusia pierwszoklasisty
leje dziś ale trzeba było do szkoły jechać, później poszłam do sklepu,
kupiłam pudełko na lunch i kombinuję co tu fikuśnego i zdrowego zapakować na jutromam więc zajęcie, a za 13 dni poznamy płeć
tyger, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
Kropka to on jest teraz taki słodki
teraz pewnie masz oczy wokół głowy jak chce raczkować
A ja dziś od 7 do 14 w szpitalu. Dostałam bólu po lewej stronie jakby jajnik mnie bolał i prominiował na pupe. Ciężko mi było chodzić co kolwiek. W szpitalu zroboli mi badania wszystko ok, ale oni nie wiedzą co mi jest. Po 4 tabletkach jak bolało tak boli. W bezradnosci na konievc pobrali mi krew i odesłali do domu z bólem. Leże teraz w łóżku wzięłam nospe i czekam na cud.
Uczucie jest jakby to było zapalenia jajnika lub pęcherza, ale wyniki dobre ;/
-
A mi brakuje kopniaczkow
niesamowite uczucie .
Onka - duzo juz ci nie zostałomoze dzidzius zechce przyjść troszke prędzej
Kropka- uwielbiam zdjęcia Twojego malca . Co jedno to coraz lepsze
Nam dziś przyznali dom z housing assocationz jedną sypialnia extra i wielkim ogrodem
strasznie jestem zadowolona . Na koniec czerwca przeprowadzka . Juz nie moge sie doczekać.
tyger, Kropka, Plumb80, alkak12, mychowe lubią tę wiadomość