X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ja na child tax credit czekalam tydzien czasu ale dzwonilam osobiscie I to bylo tylko zgloszenie urodzenia bo na pozostala 4 juz dostaje. Child benefit wyslalam forme 21 maja a wczoraj dostalam spowrotem akt urodzenia. Decyzji jeszcze nie przyslali a nastepne pieniadze mam 10 czerwca wiec pewnie juz wtedy mi wplaca za niego I wyrownaja od urodzenia.

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja się nie szczepiłam i nie polecam. Czytałam kiedyś, że wzrosła śmiertelność nienarodzonych dzieci, właśnie po tym jak wprowadzono szczepienia kobiet w ciąży.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety wszystko od podstaw zalatwiamy więc pewnie troszke dłużej zejdzie .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dobre wiadomości :)

Na dzisiejszym usg okazało się, że łożysko poszło lekko w górę, zatem zakwalifikowali mnie do porodu naturalnego, z czego się bardzo cieszę :)
    Okazało się, że mały jest już bardzo nisko, główką praktycznie już teraz naciska na szyjkę, stąd te kłucia też. Ciekawa jestem, czy w związku z tym, że jest już tak nisko, akcja porodowa zacznie się trochę wcześniej.
    No i będzie duży chłopczyk, podobno w granicach 3900 :O Moja córeczka też tyle miała przy porodzie, więc myślę, że i teraz będę miała co wypychać ;)

Co tu taka cisza ?! :O

Pozdrawiam ;)

xcarolinex, Kropka, tyger lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow haha :D gratuluję Plumb, takiego obrotu się nie spodziewałam :D

Jeny ale tego wypychania to Ci nie zazdroszczę :) kawał chłopaka

a my jutro do szkoły! :) pierwszy dzień, jestem przerażona i podekscytowana, więc ja nie wiem co się musi dziać w tej małej główce synusia :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 nie zazdroszczę mnie strasznie bolało a mały ważył 2660 ;-) ap nie martw się będzie ok moja córeczka na początku płakała ze ja w szkole zostawiam, dziewczyny długo czeka się na akt. Urodzenia?

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia- ja od razu w szpitalu rejestrowalam i dostałam pełen i skrócony.

Moglybyscie polecić coś na bolacy brzuszek ? Od wczoraj Kaja strasznie sie meczy , brzusio twardy i babelkuje . Niby kupa idzie co jakiś czas ale chyba nie tyle co by jej ulzylo.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel ale ja w szpitalu bylam 4 h po urodzeniu i była to niedziela:) maz jedzie w czwartek, kup nurofen lub calpol i infacol

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, Rosie urodziła sie 20tego a 4tego czyli po 14dniach juz mieliśmy pierwsze pieniążki na koncie :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia od razu w biurze gdzie rejestrujesz dostaniesz akt urodzenia :)

Plumb super, że będziesz rodziła sn :) Powodzenia :)

Ap trzymam kciuki by jutro poszło gładko w szkole, by się spodobało synkowi :)

Kambel niestety nie pomogę, bo my nie mieliśmy problemu z brzuszkiem. Póki co masuj, kładź na brzuszek, rób rowerek nóżkami, bądź dociskaj delikatnie nóżki do brzuszka. Najlepiej to chyba spytać w aptece.

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja się mają wasze maluszki?
    Kambel moja koleżanka robi tak jak pisze kropka.

Kropka lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ile kosztuje akt urodzenia?

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilismy infacol masujemy I czekamy na efekty. Mam nadzieję ze pomoga .
    Zancia ja za pelen plus skrocony zapl. 3 f . Ale babka mówiła ze w urzędzie wyrobienie kosztuje 11 .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też brzusio masowałam i kładłam spać na brzuszku

synkowi się bardzo spodobało w szkole :D są polskie dzieci też i wszyscy razem jakoś sobie przekazują o co chodzi :)

Kropka lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia skrócony jest za darmo, jak chcesz pełen to musisz zapłacić, ja płaciłam 4 funty. Polecam wziąć ten pełen też, przyda się np. do wyrobienia paszportu :)

Ap super, ze synkowi się podobało, to pewnie kamień z serca spadł :)

Driada dziękuję że pytasz :) Synek szybko rosnie i nabywa nowych umiejętnosci. Zaczął sam siedzieć (posadzony, bo sam nie umie usiąść), mówi pięknie mama - jeszcze nieświadome, ale me serce się raduje :D ), staje na czworaka i buja się w przód i tył, więc ćwiczy ostro do raczkowania :) Poza tym zaczęliśmy dokarmianie, wiec całkiem nowe doznania :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wrażeń :D
    wczoraj poczułam pierwsze ruchy dzidziusia :D

poza tym muszę się sprawdzić jako mamusia pierwszoklasisty :)
    leje dziś ale trzeba było do szkoły jechać, później poszłam do sklepu,
    kupiłam pudełko na lunch i kombinuję co tu fikuśnego i zdrowego zapakować na jutro :D mam więc zajęcie, a za 13 dni poznamy płeć :D

tyger, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka to on jest teraz taki słodki ;) teraz pewnie masz oczy wokół głowy jak chce raczkować ;)

A ja dziś od 7 do 14 w szpitalu. Dostałam bólu po lewej stronie jakby jajnik mnie bolał i prominiował na pupe. Ciężko mi było chodzić co kolwiek. W szpitalu zroboli mi badania wszystko ok, ale oni nie wiedzą co mi jest. Po 4 tabletkach jak bolało tak boli. W bezradnosci na konievc pobrali mi krew i odesłali do domu z bólem. Leże teraz w łóżku wzięłam nospe i czekam na cud.
    Uczucie jest jakby to było zapalenia jajnika lub pęcherza, ale wyniki dobre ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 ja też czuje moje malenstwo, cudowne uczucie ;)
    Ja będę mieć synusia podobno ;) scan mam 16 czerwca to zobaczymy czy potwierdzi się ;)

tyger, Kropka, alkak12 lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje się już coraz bardziej zmęczona i wkurza mnie to, tak niewiele mogę w domu zrobić...Mam nadzieje, że już niedługo moje dzieciątko zechce przyjść na ten świat ;-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi brakuje kopniaczkow :-) niesamowite uczucie .
    Onka - duzo juz ci nie zostało :) moze dzidzius zechce przyjść troszke prędzej :)
    Kropka- uwielbiam zdjęcia Twojego malca . Co jedno to coraz lepsze :)

Nam dziś przyznali dom z housing assocation :) z jedną sypialnia extra i wielkim ogrodem :) strasznie jestem zadowolona . Na koniec czerwca przeprowadzka . Juz nie moge sie doczekać.

tyger, Kropka, Plumb80, alkak12, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ