X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się trochę CC tutaj w UK bo nie miałam jeszcze do czynienia z kompetentnym lekarzem i mam obawy czy wszystko pójdzie tak bo to jednak operacja

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb urodź już hehe bo nie "zniese" napięcia :D oby taka wersja już pozostała do końca ;)

Driada, oni dużo cesarek przecież robią, spokoko, tak się mówi żeby nie bagatelizować, bo to jednak operacja, ale też jedna z najczęstszych więc nie stresuj się. Lekarze różni ale z tym rodzajem jeszcze nie miałaś do czynienia, a to na pewno odpowiedni ludzie na odpowiednim stanowisku. Czytałam, to znalazłam oczywiście okropne opowieści ale też bardzo pozytywne, trzeba iść z prądem, myśl sobie, że to tylko poród, a lekarze nie z takich opresji ratują. Ja dziś czuję się jakby mnie nigdy nie otwierano :)Poza tym mamy jeszcze czas na stres:)
    Czujesz już ruchy? :D
    Ja nie byłam pewna ale wczoraj jak mnie dzidzia skopała to aż mi się brzuch trząsł haha :D

Plumb80, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha co zrobić, że ciągle coś się zmienia u mnie, ja sama już wariuję od natłoku informacji :D Mam nadzieję, że teraz już będzie spokojnie i mogę czekać cierpliwie do porodu.

Siedzę przed wiatrakiem i ledwo oddycham, nogi, twarz i ręce spuchnięte, ledwo się kulam po mieszkaniu :/ Ciepło uffffff...

mychowe lubi tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo ja też te upały już odczuwam, słabo mi bywa, nogi spuchnięte i pot się leje ale nie mam wiatraka szczęściaro :D
    jedną mam zwiewną szmatkę to się nie rozstajemy :)

Plumb80, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana - drink owocowy do ręki, zatrudniasz męża do wachlowania i leżysz błogo na kanapie ;) No ale fakt,ten wiatrak super sprawa teraz.

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj czuje, czuje :D są cudowne <3
    Piękna pogoda u mnie taka akurat :)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ledwo wyjdzie slonko i zaraz deszcz pada a do tego chłodny wiaterek . A ja mądra rano całą suszarke prania zrobiłam mam nadzieję ze jutro Ladnie będzie bo tak to będzie z tydzień w domu sie suszyc :/

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad to dzisiaj ulewa i burza była :-) ja na szczęście mam suszarkę elektryczna i mogę prac zawsze

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż zatrudniony już gdzie indziej i czasu ni ma dla biednej ciężarówki:)
    mrożona herbatka mi pomaga
    Ale u nas po południu zimny wiaterek się zrobił już i nawet zmarzłam także po problemie :) tylko w chacie jeszcze duszno.
    Jestem wykończona przez tą pogodę, dobranocka :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj ładnie :)

Paula55 lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pieknie. Mial byc deszcz ale nawet chmurka sie nie pojawila. Odkurzylam sobie auto ale tak mi niezdarnie szlo czyszczenie w srodku. Jak slon w sklepie z chinska porcelana ;) Jutro bede myc okna. Na zewnatrz jest wiecej przestrzeni haha.

Driada0102 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadamy o pogodzie haha :D nie jest dobrze :)
    chociaż, to znaczy, że mamuśki spokojne i wszystko w porządeczku, hmm? :D
    tak więc u mnie było pochmurno i ciepło :)
    ale zauważyłam dziś , że długie spacery mi nie służą i lepiej po synka do szkoły autobusem, bo rwało w pachwinach i podbrzuszu z każdym krokiem bardziej, no i pojemność pęcherza mam tylko na drogę w jedną stronę :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie z tym pęcherzem też tak jest, że zanim wyjdę z domu to dla pewności jeszcze idę bo zawsze w sklepie mi się chce :P
    Ja zauważyłam, że nie mogę długo stać bo czuję obciążenie na dole brzucha, bardziej mi służy siedzenie i niestety ból pleców doszedł ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Ja już dawno nie byłam na spacerze,bo chodzenie sprawia mi ból przez to spojenie.Dobrze że mamy ogród,więc chociaż tak się dotleniam.
    Dziś równo zostało mi 30 dni do porodu,oby było trochę szybciej ;) We wtorek idę do położnej,będziemy układać plan porodu. Teraz już z mężem odliczamy,zegar tyka tic tac :O

Skurcze się już pojawiają bolesne,brzuch się stawia,mam nadzieję że już niebawem Victor będzie z nami :)

Pozdrawiam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 15:08

ap1526, Driada0102, Kropka lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mogę stać długo, bo mnie zaczyna ciągnąć do podłogi, słabo się robi
    Plumb, żebyś nie urodziła przypadkiem zanim plan stworzycie :)
    ale nieźle 30 dni to już naprawdę może być w każdej chwili :)
    u mnie ze 140dni chyba czy jakoś tak :D
    No z tymi ogrodami tu to dobrze i dzidzia w wózeczku też się może cały dzień dotleniać później ;)

Plumb80, Kropka lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal w dwupaku :-) Wczoraj przyleciały do nas moja mama i teściowa więc Martynka mogła by już zechcieć wyjść na ten świat ale na razie chyba nic się na to nie zanosi...a tak bym chciała być już po!!! Byłam dziś u położnej - stwierdziła, że wyglądam kwitnąco i na wszystko jest w porządku. Następna wizyta 2 dni po terminie - proponuje mi masaż szyjki i wtedy umówi mi wizytę w szpitalu na ewentualne wywołanie. Choć cały czas mam nadzieję, że urodzę wcześniej. A odnośnie tego masażu szyjki - macie jakieś doświadczenia z tym związane??? Pozdrawiam :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostalo jeszcze 86 dni. Zaczelo sie robic troszke ciezko ale za to spie w nocy jak dziecko i nawet na siusiu sie nie budze i wytrzymuje do rana :)

Tez jestem ciekawa jak to jest z tym masazem.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś piękna pogoda :) slonko grzeje jak nigdy .
    My byłyśmy dziś ba badaniu słuchu wszystko wyszło dobrze . Powtorka za 4 tyg .
    Dziś jest mój termin porodu a tu juz prawie miesiąc po :) teraz ten czas to ucieka bardzo szybko :)

mychowe, Kropka, ap1526, energytrip lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :)Moja Lili w tydzień znowu przybrała 300g:) już minął piąty tydzień i wazy 4400g, aż się to odczuwa jak się ja nosi :)

Onka, plumb, trzymam kciuki za Wasze porodu, aby było jak po maśle :)

Kambel, jaka śliczna Kaje masz na fotce :)

Kropka, xcarolinex lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś wie ile się czeka na decyzje z HMRC odnośnie Taxi Credit?
    Pierwszy raz aplikowalam, kazali wpisać dochody z zeszłego roku, mimo, że w zeszłym roku się nie kwalifikowaliśmy, ale jak otrzymam decyzje odmowna, to mam dzwonić i podać dochody z tego roku podatkowego, ale już drugi tydzień czekam, jeszcze dłużej może potrwać?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ