Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymychowe wrote:Witajcie mamuśki :)Moja Lili w tydzień znowu przybrała 300g:) już minął piąty tydzień i wazy 4400g, aż się to odczuwa jak się ja nosi
Onka, plumb, trzymam kciuki za Wasze porodu, aby było jak po maśle
Kambel, jaka śliczna Kaje masz na fotce
Dzięki serdeczne,mam nadzieję że wszystko pójdzie sprawnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 20:05
mychowe, energytrip lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Dawno mnie tu nie bylo, Olaf teraz rzadzi moim czasem i juz nie jest tak latwo, coraz mniej spi w ciagu dnia, coraz wiecej chce sie bawic...hahaha.
Gratuluje wszystkim nowym mama!!
My bylismy na basenie wczoraj pierwszy raz, alez mu sie podobalo, tak zbieralismy sie od jakiegos czasu i zawsze cos wypadlo, ale teraz to juz chyba regularnie bedziemy plywac. Tak jak myslalam Water Baby z naszego Olafa.
ahhh, no i 2 tygodnie temu wyszly nam dwa dolne zabki.
No to tyle niusow u mnie.
Trzymajcie sie cieplo i korzystajcie ze sloneczka, u nas w Londonie jest skwar na maksa, jak w Californi.
Pozdrawiamtyger, Kropka, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość
-
Gratulacje zabkow energy
U nas tak samo upał okropny .
My dziś po wizycie i Kaja waży juz 2400 gr .polozna zadowolona z wagi . Jednak muszę spisywac jej posiłki ze względu ze dość duzo wymiotuje ostatnio .
Dziewczyny czy kremy przeciwsłoneczne te plus 50 można stosować u małych dzieci ? Czy jeszcze dla nas za wcześnie ?
Wolałabym ja smarowac na takie slonko bo ja to pewnie samo powietrze opali więc wolałabym zapobiec .energytrip lubi tę wiadomość
-
To ladnie przybiera twoja niunia. Jak sporo wymiotuje to nie wiem czy nie jest dobrym pomyslem podawanie herbatki albo wody miedzy posilkami. Nie wiem czy slusznie ale tak mi podpowiada intuicja. Sama bym tak robila zwlaszcza ze masz tam upaly.
-
nick nieaktualnyEnergytrip gratuluję pierwszych ząbków !!!
Kambel super że mała pięknie przybiera na wadze. Niektóre dzieci ulewają na początku, zanim ich żołądek nauczy się prawidłowo trawić.
Dziewczyny, ja już dziś pełen 36 tydz zakończyłam, ale ten czas zleciał. Jeszcze niedawno pisałam do Was tutaj z pytaniami, obawami, bo to moja pierwsza ciąża w UK, a teraz już praktycznie czekam na akcję
We wtorek idę do położnej, będziemy pisać plan porodu. Natomiast 2 lipca mamy w szpitalu spotkanie z położną, omówienie pracy na oddziale położniczym, przedstawią nam plan działania podczas porodu, metody łagodzenia bólu. Tylko czy doczekam spotkania /
Wszystko mamy już przygotowane, poprane, poprasowane, wszystko czeka, torba spakowana.
Mam już częściej bóle przepowiadające, stawia się brzuch, dół brzucha boli jak na miesiączkę i od kilku dni towarzysza temu też bóle krzyżowe. Czekamy z dzieciaczkami już z niecierpliwością
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 13:36
ap1526, Driada0102, Kropka, mychowe, energytrip lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kambel, moja też ulewa czasami jeśli nie odbeknie, a wczoraj pierwszy raz zwymiotowała kwasem, czy to normalne?Dzis też zwymiotowała, ale już nie kwasem, a mleczkiem, wiec nie wiem co o tym myśleć.
Ciągle się martwić, że nie dojada, a ona może przejada czasami, nie wiem, bo karmie piersią i dokarmiam też mm, bo jak już czuje, że mam pusto, to ona zaczyna się denerwować. Nabiera około 300g tygodniowo. -
tyger wrote:To ladnie przybiera twoja niunia. Jak sporo wymiotuje to nie wiem czy nie jest dobrym pomyslem podawanie herbatki albo wody miedzy posilkami. Nie wiem czy slusznie ale tak mi podpowiada intuicja. Sama bym tak robila zwlaszcza ze masz tam upaly.
halo Tyger,
Z tym dopajaniem to widze duzo kobiet ma zagwozdke....
Generalnie co wyczytalam i co mi kilka poloznych poradzilo to zeby nie dopajac.
Mleko w piersi (jesli karmimy wylacznie piersia) to i napoj i jedzonko dla dziecka. Piersia raczej dziecko sie nie przeje, moze jedynie nie dojesc (to najczesciej wystepuje jak sie dziecko dopaja woda czy herbatkami).
Ja tez chodzilam na rzeseach jak Olaf marudzil czasami... caly czas byl glodny na poczatku, zwlaszcza po poludniu, na glowie stawalam. Piers mu oferowalam, kiedy tylko chcial, nic innego. Ksiazkowo przybiera na wadze. Byly tez moementy zwlaszcza w pierwszych trzech miesiacach, ze plakal bo juz wszystko zjadl, piersi puste a on dlaej glodny, jakby conajmniej 5 godzin nie jadl. Tutaj tez mialam niezla jazde, ale nie poddawalam sie - tylko piers. Podajac dziecku piers, on stymuluje produkcje mleka i mleka bedzie zawsze tyle ile ono potrzebuje, nie mnie, nie wiecej.
Na poczatku tez troche odciagalam mleka (wczesnie rano) i jak byl bardzo glodny wieczorem to po wypiciu wszystkiego z piersi, oferowalam mu butelke z moim mlekiem,. Jak nie chcial to zamrazalam mleko (ale tylko takie, gdzie nie moczyl w nim ust). Po pewnym czasie wszystko sie naregulowalo.
Olaf ma juz prawie, 6 miesiecy i dopiero od niedawna daje mu 'polizac' marchewke, avocado czy ziemniaka slodkiego - to bardziej dla zabawy, a poza tym widzi mnie jak jem i wyrywa mi praktycznie z reki.
A tak poza tym to tylko magiczny plyn z moich piersi.
Moja babcia i tesciowa tez mi doradzaly, zebym go dopajala woda i herbatkami, ale dziecko do okolo 6 miesiaca zycia nic innego nie potzrebuje oprocz mleka matki.
Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
My już po scanie
Mały jest cudowny
Nasz mały wstydziochjak chcieliśmy zobaczyć buzie to zasłaniał rączkami
Chwila nie do opisania jak się widzi już całe maleństwo, jego nóżki, rączki, buzie jak rusza usteczkami, coś cudownegokambel, Kropka, mychowe, xcarolinex, onka79 lubią tę wiadomość
-
Driada cieszę sie, ze scan udany
Energytrip, miło Cię słyszećGratulacje ząbków, u nas jeszcze nie ma
Ja też nigdy nie dopajałam małego, tylko cycDopiero zaczęłam mu podawać wodę jak zaczęłam rozszerzać dietę, czyli od 6 miesiąca
Cholibka my wysłaliśmy aplikacje o paszport ponad tydzień temu i po tym zaczęli trąbić w wiadomościach o tych opóźnieniach itp. - a wyjazd mamy za 2,5 tygodnia. Nic innego nie robię tylko myślę codziennie, czy paszport przyjdzie na czasenergytrip lubi tę wiadomość