X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszy scan w 12 tyg, kolejny około 20 tyg.

aniafk lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli by mi zrobili w 12 to za jakieś cztery tygodnie- wątpię czy zdążą jak ja jeszcze u położnej nie byłam.
    W poprzedniej ciąży właśnie nie zdążyli (nie pamiętam dlaczego) ale było już za późno na mierzenie przezierności karkowej.
    Czyli ile wcześniej list ze szpitala przychodzi?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszy scan ok 5 tyg . Plamilam ale wiedziałam ze to czas @ . Powiedzialam poloznej żeplamie i chce scan ze wwzględu na poronienie. Czekałam ok 2-3 dni.
    My jednak nie wychodzimy bo małej wyszła zoltaczka . Więc ja naswietlaja niby jutro mamy wyjść ale ... Zawsze moga nas przetrzymać bo u wczesniakow dłużej trzyma. Po 8 h mają spr czy sie poprawia.
    I dodatkowo chcą spr ile mam pokarmu podczas karmienia bo mała za mało sika .
    Alkak - ile twojego bartusia trzymali pod lampami ?

aniafk, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk ja na wizycie u położnej miałam ustalony termin bo przy mnie zadzwoniła i to ustaliła. Ty też możesz tak mieć. W razie co zapytaj położną czy jest taka możliwość żeby zadzwoniła i Ci ustaliła.

aniafk lubi tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 w sumie dobry pomysł, zapytam ją o to. Jeśli będzie mogła zadzwonić to przynajmniej termin będę znać wcześniej.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek był wsadzony w podwójne naświetlanie w drugiej dobie i spędził pod nią dwa dni a później odłączyli górną i leżał tylko na dolnej. wyłączyli lampę w czwartek a w piątek w nocy znowu go położyli i tak leżał do niedzieli do godziny 5:30 rano. Niestety Kambel musisz przygotować się na dłuższy pobyt bo Kaja tak jak Bartuś jest wcześniakiem i będzie troszkę gorzej schodzić. Mogą zalecić Ci też dodatkowo żeby podawać jej sztuczne mleko bo po nim lepiej schodzi. Życzę Ci żeby jak najszybciej badania wyszły ok i żebyście szybciutko wróciły do domu bo sama przez to przeszłam i wiem jakie to obciążenie dla matki.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę jest to bardzo uciążliwe . Jedyny plus ze budzi sie regularnie co 3 h na cyca bo tak to potrafiła częściej . U nas tylko górne są włączone . Rozmawiałam z polozna przed chwila spojrzała na wyniki i powiedziała że nie są takie zle wyszły 284 . Miejmy nadzieję ze te 24 h pomogą jej .chciałabym zabrać juz ja do domku.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel trzymam kciuki kochana w domku najlepiej

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk jeśli chodzi o wcześniejszy scan to nie robią go ot tak - ja w 1szej ciazy miałam w 9tc a w drugiej w 8tc - oba z powodu bólu brzucha - w UK robią wcześniejsze scany dopiero po trzech poronieniach - ja na Twoim miejscu sprobowalabym im wkręcić ból brzucha - wtedy skierują Cie do Early Pregnancy Clinic - inaczej go nie zrobią, bo Ty sie martwisz, spróbuj innym sposobem ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy scan miałam w 12 tyg, późno poszłam do położnej więc telefonicznie mnie umówili na za kilka dni

mój synuś był po terminie, a pod lampą leżał 5dni

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Nie chcę ich naciągać kłamstwami bo ja taka zaboboniara jestem i jeszcze sobie wykracze ;/ . Zaczynam powoli wierzyć, że tym razem się uda. Póki co, cały czas do przodu bez niepokojących objawów. Zresztą ten ich wcześniejszy scan i tak by mi w niczym nie pomógł. Gdybym zrobiła go w 8 tc i było by wszystko ok to i tak nie dostane gwarancji, że w 9 nadal będzie dobrze.
    Łykam duphaston z Polski a jeśli by się coś działo pomimo tego to chyba lepiej będzie dobrego Polskiego lekarza poszukać bo on w takim wypadku bardziej pomoże niż cała tutejsza służba zdrowia :)
    Poczekam cierpliwie do 13 tygodnia.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- Oki Jan musza to też pomoga . Czasami trzeba przycisnac wszystko zależy od lekarza . Ja tu nigdy nie korzystałam z pl prywatnych klinik ale z opini znajomych wiem ze to pozeracze pieniędzy . Często z jednej wizyty są 3 .
    Więc ja wolę iść tu nawet 3 razy z tym samym do gp i wiem ze w końcu to sprawdzi niż wydawać kasę .
    Wyniki sie polepszyly spadły do 200 uff kamień z serca spadł . Kolejne spr o 6 rano . Przyszła zmniejszyc też lampy z podwojnych na pojedyncze a okazało sie ze od początku to właśnie pojedyncze są wlaczone ! Jeśli rano będzie lepiej to wyłącza lampy i po 10-12 h znów spr i jak bedzie ok to do domku.
    Oby.

ap1526, Kropka, Plumb80, alkak12 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wiem, jak trzeba to ich przyciskam ale teraz gdyby się coś działo to poza przyciśniętym scanem w niczym mi nie pomogą i dlatego pisałam o Polskich lekarzach. Wiem, że to pożeracze kasy i nie obrażając niektórych konowały bo już nie jednego odwiedziłam w poprzednich ciążach ale chociaż receptę w razie "w" przepiszą :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest racja receptę napiszą. W sumie nie mają wyjścia w końcu płacimy za to :) .

aniafk lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, oby wszystko szybciutko wróciło do normy i żebyście szybko wyszły do domku :)

Dziewczyny, mam straszne rwania w pachwinach, nawet leżąc boli a przy chodzeniu już masakra. Do tego od 3 dni przy chodzeniu pojawiają się skurcze krótkie. Czekam na wtorek na tą wizytę w szpitalu u fizjoterapeutki, ale prawdę mówiąc jestem podłamana tym, że czeka mnie jeszcze ponad miesiąc takiego bólu non stop :/

• tyger Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb trzymaj sie jakos <3

Plumb80 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel zanim sie obejrzysz bedziesz juz w domku.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb moze coś zaradza . Mi pomogła na ból pleców dostałam ćwiczenia plus pas .
    My juz w domku. I uczymy sie życia na nowo .

ap1526, alkak12, Plumb80, tyger, Kropka, Zancia28, Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel super, ze już jesteście w domku :) Jak tam sobie radzicie?

I jak Bartuś się ma?

To teraz która jest następna w kolejce do rodzenia? Czyżby Plumb?

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo Matko!!!! Aż mnie ciarki przeszły jak zostałam wywołana do tablicy :O
    Czyli ja następna?! Termin mam na 12 lipca, ale 2 czerwca jadę na scan i wtedy już ktoś porozmawia z nami konkretnie o cesarce i terminie. Myślę że to będą pierwsze dni lipca,no chyba że jeszcze o czerwiec mnie zahaczą.
    Od 4 dni przy chodzeniu mam kłucia w szyjce i brzuch mi się stawia.We wtorek mam spotkanie z fizjoterapeutką,dam znać co i jak.
    Pozdrawiam dziewczyny :)

Kropka lubi tę wiadomość

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ