Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeśli by mi zrobili w 12 to za jakieś cztery tygodnie- wątpię czy zdążą jak ja jeszcze u położnej nie byłam.
W poprzedniej ciąży właśnie nie zdążyli (nie pamiętam dlaczego) ale było już za późno na mierzenie przezierności karkowej.
Czyli ile wcześniej list ze szpitala przychodzi? -
Ja miałam pierwszy scan ok 5 tyg . Plamilam ale wiedziałam ze to czas @ . Powiedzialam poloznej żeplamie i chce scan ze wwzględu na poronienie. Czekałam ok 2-3 dni.
My jednak nie wychodzimy bo małej wyszła zoltaczka . Więc ja naswietlaja niby jutro mamy wyjść ale ... Zawsze moga nas przetrzymać bo u wczesniakow dłużej trzyma. Po 8 h mają spr czy sie poprawia.
I dodatkowo chcą spr ile mam pokarmu podczas karmienia bo mała za mało sika .
Alkak - ile twojego bartusia trzymali pod lampami ?aniafk, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Bartek był wsadzony w podwójne naświetlanie w drugiej dobie i spędził pod nią dwa dni a później odłączyli górną i leżał tylko na dolnej. wyłączyli lampę w czwartek a w piątek w nocy znowu go położyli i tak leżał do niedzieli do godziny 5:30 rano. Niestety Kambel musisz przygotować się na dłuższy pobyt bo Kaja tak jak Bartuś jest wcześniakiem i będzie troszkę gorzej schodzić. Mogą zalecić Ci też dodatkowo żeby podawać jej sztuczne mleko bo po nim lepiej schodzi. Życzę Ci żeby jak najszybciej badania wyszły ok i żebyście szybciutko wróciły do domu bo sama przez to przeszłam i wiem jakie to obciążenie dla matki.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Na prawdę jest to bardzo uciążliwe . Jedyny plus ze budzi sie regularnie co 3 h na cyca bo tak to potrafiła częściej . U nas tylko górne są włączone . Rozmawiałam z polozna przed chwila spojrzała na wyniki i powiedziała że nie są takie zle wyszły 284 . Miejmy nadzieję ze te 24 h pomogą jej .chciałabym zabrać juz ja do domku.
-
Aniafk jeśli chodzi o wcześniejszy scan to nie robią go ot tak - ja w 1szej ciazy miałam w 9tc a w drugiej w 8tc - oba z powodu bólu brzucha - w UK robią wcześniejsze scany dopiero po trzech poronieniach - ja na Twoim miejscu sprobowalabym im wkręcić ból brzucha - wtedy skierują Cie do Early Pregnancy Clinic - inaczej go nie zrobią, bo Ty sie martwisz, spróbuj innym sposobem
-
Dzięki dziewczyny
Nie chcę ich naciągać kłamstwami bo ja taka zaboboniara jestem i jeszcze sobie wykracze ;/ . Zaczynam powoli wierzyć, że tym razem się uda. Póki co, cały czas do przodu bez niepokojących objawów. Zresztą ten ich wcześniejszy scan i tak by mi w niczym nie pomógł. Gdybym zrobiła go w 8 tc i było by wszystko ok to i tak nie dostane gwarancji, że w 9 nadal będzie dobrze.
Łykam duphaston z Polski a jeśli by się coś działo pomimo tego to chyba lepiej będzie dobrego Polskiego lekarza poszukać bo on w takim wypadku bardziej pomoże niż cała tutejsza służba zdrowia
Poczekam cierpliwie do 13 tygodnia.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ania- Oki Jan musza to też pomoga . Czasami trzeba przycisnac wszystko zależy od lekarza . Ja tu nigdy nie korzystałam z pl prywatnych klinik ale z opini znajomych wiem ze to pozeracze pieniędzy . Często z jednej wizyty są 3 .
Więc ja wolę iść tu nawet 3 razy z tym samym do gp i wiem ze w końcu to sprawdzi niż wydawać kasę .
Wyniki sie polepszyly spadły do 200 uff kamień z serca spadł . Kolejne spr o 6 rano . Przyszła zmniejszyc też lampy z podwojnych na pojedyncze a okazało sie ze od początku to właśnie pojedyncze są wlaczone ! Jeśli rano będzie lepiej to wyłącza lampy i po 10-12 h znów spr i jak bedzie ok to do domku.
Oby.ap1526, Kropka, Plumb80, alkak12 lubią tę wiadomość
-
kambel wiem, jak trzeba to ich przyciskam ale teraz gdyby się coś działo to poza przyciśniętym scanem w niczym mi nie pomogą i dlatego pisałam o Polskich lekarzach. Wiem, że to pożeracze kasy i nie obrażając niektórych konowały bo już nie jednego odwiedziłam w poprzednich ciążach ale chociaż receptę w razie "w" przepiszą
-
nick nieaktualnyKambel, oby wszystko szybciutko wróciło do normy i żebyście szybko wyszły do domku
Dziewczyny, mam straszne rwania w pachwinach, nawet leżąc boli a przy chodzeniu już masakra. Do tego od 3 dni przy chodzeniu pojawiają się skurcze krótkie. Czekam na wtorek na tą wizytę w szpitalu u fizjoterapeutki, ale prawdę mówiąc jestem podłamana tym, że czeka mnie jeszcze ponad miesiąc takiego bólu non stop -
nick nieaktualnyŁoooo Matko!!!! Aż mnie ciarki przeszły jak zostałam wywołana do tablicy
Czyli ja następna?! Termin mam na 12 lipca, ale 2 czerwca jadę na scan i wtedy już ktoś porozmawia z nami konkretnie o cesarce i terminie. Myślę że to będą pierwsze dni lipca,no chyba że jeszcze o czerwiec mnie zahaczą.
Od 4 dni przy chodzeniu mam kłucia w szyjce i brzuch mi się stawia.We wtorek mam spotkanie z fizjoterapeutką,dam znać co i jak.
Pozdrawiam dziewczynyKropka lubi tę wiadomość