X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kartkę od poloznej co zabrać do szpitala, co do krótkiego pobytu w szpitalu po urodzeniu to mi to pasowało bo wolę w domku spać a oni nie puszcza jak z matką i dzieckiem nie jest Oki. A rejestrować w pl trzeba żeby zrobić pesel i paszport, ja córkę rejestrowanie 6 lat temu i nie ścigają mnie nawet o szczepienia w pl

Paula55 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyty u GP teznie mam po 6tyg, teraz minęło u mnie 5a wizytę mam za 3tygofnie.

mychowe lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Okropnie się czuję. Mam silny ból w pachwinach i kroczu.Zaczęło się wczoraj późnym wieczorem. Noc nic nie dała, leżenie w łóżku też. Rano o 5:00 wybudził mnie silny ból w kroczu i pachwinach.Boli też cały dół brzucha jak na @, bolą plecy, ból idzie w uda i pośladki. Żadna pozycja w łóżku nie pomaga,a jak wstaję i chodzę, to czuję kłucie w szyjce i tępy ból spojenia. Skurczy póki co nie czuję, no może takie drętwienie brzucha. Pozostało mi czekać co dalej,ale aż jestem niespokojna,bo boli mocno. Mąż w pracy,zobaczymy co dzień przyniesie.
    Buziaki dla Was :*

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 ja na tydzień przed porodem miałam bole w pachwinach wiec może już niedługo się u ciebie zacznie

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energytrip wrote:
    Alkak12, poprosze, bardzo bylabym wdzieczna. Dziekuje z gory
    http://biurotlumacza.co.uk/index.php?id=4
    Facet na prawdę jest solidny i szybki :)

energytrip lubi tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    Ja dostałam kartkę od poloznej co zabrać do szpitala, co do krótkiego pobytu w szpitalu po urodzeniu to mi to pasowało bo wolę w domku spać a oni nie puszcza jak z matką i dzieckiem nie jest Oki. A rejestrować w pl trzeba żeby zrobić pesel i paszport, ja córkę rejestrowanie 6 lat temu i nie ścigają mnie nawet o szczepienia w pl

Zancia ale paszport tu w uk tez mozna polski wyrobic przeciez... A pesel po co nam tu potrzebny?
    Kurde to ja juz nie wiem jak to jest :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki! U mnie nadal cisza :-( Dziś popołudniu mam wizytę u położnej i zaplanowane masowanie...zaczynam się denerwować :-/ W ogóle jestem jak bomba z opóźnionym zapłonem, już sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Mam nadzieję, że po wizycie będę wiedzieć więcej i się choć trochę uspokoję.

Plumb80, trzymam kciuki!

Miłego dnia wszystkim życzę :-)

Kropka, mychowe, Zancia28, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb trzymaj sie jakos. Juz niedlugo kochana <3

Plumb80 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rejestrowaniem w PL jest tak. Jesli waszej dzidzi przysluguje paszport brytyjski to nie musicie rejestrowac w pl chyba ze zamierzacie tam kiedys wracac.
    Jesli jednak nie mozecie starac sie o brytyjski paszport wtedy musicie udac sie do polskiego konsulatu i wyrobic polski na podstawie brytyjskiego aktu urodzenia. Do tego pierwszego rocznego paszportu nie potrzebujecie numeru pesel ale do kolejnych juz tak. Stad wlasnie jest ta potrzeba rejestracji dziecka w pl. Tylko po zarejestrowaniu malucha jako obywatela dostaniecie jego numer pesel :)
    Mam nadzieje, ze troszke wyjasnilam. Tak bylo kiedy ja aplikowalam.
    Rejestrowanie malucha w polsce to juz inna bajka, do ktorej potrzebujecie cierpliwosci, przetlumaczonego na polski aktu urodzenia i kasy. Zycze wam powodzenia przy starciu z polska biurokracja i polskimi urzedami stanu cywilnego :)

Kropka, Zancia28, mychowe, energytrip lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziewczyny wybaczcie ze tak nachodze... sprawa jest bardzo wazna, a Wy mozecie pomoc, i bardzo na ta pomoc licze. Pewna genetyczna choroba uderzyla w dziecko moich przyjaciol, ich 6-scio miesieczny synek niedozyje 2 lat, lekarze daja mu kolejne 6 miesiecy :( moglo to byc zapobiegniete, tak jak w USA, jednak niestety NHS oszczedza na badaniu. Wysylam linka gdzie jesli chcecie pomoc wystarczy dac podpis, zeby nhs dalo to jedno wiecej badanie, zeby kolejne rodziny nie cierpialy tak bardzo jak moi przyjaciele :( zajmie to Wam doslownie minute. Z gory ziekuje za wszelka pomoc

https://you.38degrees.org.uk/petitions/save-babies-through-screening?source=facebook-share-button&time=1403518441

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 11:47

Zancia28, tyger lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przydadzą się kapcie, by dreptać po szpitalnych korytarzach i przekąski, bo ja wiecznie głodna byłam :) Ja też potrzebowałam kosmetyków, bo jakoś bez pomalowanych rzęs to ja bardzo nie lubię :)
    U mnie też przydały się kilka par ubranek dla synka, bo za kazdym razem jak zmieniałam pieluchę, to puszczał fontannę osikując wszystko. Polecam wziąć wiecej i niech sobie leży w bagażniku samochodu - w razie potrzeby mąż przyniesie :)

Ja dzis dostałam smsa, ze paszport został wydrukowany i wyślą w przeciągu kilku dni :D Uffff kamień z serca, bo wylot 9 lipca :) W sumie od wysłania aplikacji minęło 18 dni, więc szybciutko nam zrobili :)

Ja synka nie będę rejestrować w Polsce, ale my mamy brytyjskie obywatelstwo :)

Onka byś już urodziła :D Jeszcze Plumb Cie wyprzedzi :)
    Powodzenia dziewczyny :)

Paula55, mychowe, onka79, energytrip, Plumb80 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger objasnilas wszystko tak dokladnie ze juz chyba nie mam wicej pytan na chile obecna z rejestracja haha :)
    Czyli musze wyrobic paszport tymczasowy a potem zarejestrowac go w Pl zeby pesel dostac... :)
    Ehh juz jestem chora na mysl ze bedziemy musieli to wszystko w Pl zalatwic :/ ale jak mus to mus.

Kropka dziekuje ci bardzo za cenne rady!!! Napewno skozystam :) ehh jaka bym sie czula tu zagubiona bez was :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja kropka, kapciuszki, woda, jakas przekaska, gazeta lub ksiazka, szczotka lub grzebien. Wydawalo mi sie ze to takie rzeczy o ktorych nie musze pisac bo raczej kobiety nigdzie nue wyjezdzaja bez szczotki do wlosow ;)

mychowe, Paula55, Kropka lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jezli da sie ta cala rejestracje zalatwic przez ambasade to tym lepiej. Ja po prostul I tak bylam wtedy w pl wiec zrobilam to osobiscie.
    Podobno jesli robi to za ciebie ambasada to rejestracja idzie przez Warszawe a nie przez twoje rodzinne miasto. I to jedyna roznica. Wcale to dluzej nie trwa tylko sa dodatkowe koszta.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana :*
    Bedziemy sie tym potem martwic :) najpierw trzeba ten pierwszy paszport wyrobic i mam nadzieje ze zdazymy od wrzesnia do grudnia sie z tym uporac bo na swieta BN chcemy byc w pl :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger jakie dodatkowe koszta? bo jak przez konsulat to za tlumacza przysięgłego tez trzeba placic bylam skladac polski paszport i dala mi baba kartke z tlumaczami

1usa3e5e42kseo71.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za przetlumaczenie aktu urodzenia trzeba oczywiscie zaplacic ale ja mialam na mysli oplaty wysylkowe. nie jest to jednak duzo- chyba.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 wrote:
    http://biurotlumacza.co.uk/index.php?id=4
    Facet na prawdę jest solidny i szybki :)

dziekuje, na pewno sie przyda.

Ale sie topic rozkrecil o rejestracji.... mnie tez to troche przeraza, ta biurokracja w naszej Ojczyznie.

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Moja wczorajsza akcja trwała aż do wieczora, praktycznie do zaśnięcia. Strasznie bolało krocze i pachwiny, skurcze podczas chodzenia ustały, więc wiedziałam że to na pewno nic się nie zaczyna jeszcze. Ale wymęczyłam się mocno. Dzisiaj też boli dół, ale nie tak mocno jak wczoraj, a przy chodzeniu daje o sobie znać szyjka.

Teraz 1 lipca mam kolejne spotkanie z położną, a 2 lipca jedziemy z mężem do szpitala, gdzie głowna położna będzie przedstawiać nam inf jak funkcjonuje porodówka i oddział położniczy, przedstawi zarys ich pracy, jak przebiegają u nich porody i na jakie formy znieczulenia możemy liczyć.

No a od 3 lipca mąż już będzie miał urlop ( aż do 24 sierpnia !!! - w tym 4 tyg opieki z pracy ) ufff także spokojnie będę mogła już czekać na akcję porodową, bez obaw że mąż w pracy i nie zdąży szybko dojechać. Oby wytrwać do 3 lipca ;)

Pozdrawiam laseczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:17

Zancia28, Kropka, energytrip, alkak12 lubią tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadeszła wiekopomna chwila :-) :-) :-)
    Po wczorajszym masażu szyjki przez położną całą noc miałam z głowy, bo rozpierał mnie brzuch i krzyże niemiłosiernie. A od rana skurcze, teraz już co 8 minut. Dzwoniłam do szpitala, mam czekać aż będę co 5 i jazda :-) Na razie ból do przeżycia, boję się co będzie dalej.

Trzymajcie kciuki!!!

Pozdrawiam :-)

tyger, Penelope, ap1526, Plumb80, Zancia28, Kropka, energytrip, mychowe, Driada0102, alkak12 lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ