X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zarobkach miałam różnice przez ok miesiąc ( wtedy też nie zarabialam tych min 111 aby zaliczyć się na macierzyński od pracodawcy) i zwrócili mi prawie cały tax przez ten czas później juz pracowałam normalnie 5 dni w tyg. I wydaje mi się ze zależy też to właśnie od zapłaconego taxu w jakiej jest kwocie

Kaarolina lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej będzie do jakiejś księgowej zadzwonić.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Jej dziewczyny.ale naskrobalyscie :)
    Onka. Moje gratulacje. :) witamy na świecie. Martynke
    Plumb - super zdjęcie. :) widzę dzieci chyba też nie.mogą się już chyba doczekać?
    Aniafk - ja mam bo mój pracodawca nie mógł mi wypłacić. Niby min jest 138 bądź ta niższa kwota nie wiem od czego zależy. Ja mam 113 f na tydz wypłacane co 2 tyg. Na decyzję czekałam ok 3 tyg.

Dziękuję :) Oj tak, codziennie odliczają. Dzisiaj rano znowu była akcja typu - Mamo, ile jeszcze dni? A tak tak już wiemy 15, no bo wczoraj było 16 !!!
    Nie muszę się zastanawiać wcale, mam dwa liczniki w domu ;)

ap1526, kambel, Zancia28, alkak12, mychowe lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam zagwozdkę i nie wiem co robić.

Ubiegłej nocy miałam straszny ból, ciągły, nie skurczowy, obudził mnie około 22 i trzymał do 1, potem jeszcze trochę lżejszy ok 4 rano. To był ból jak menstruacyjny (normalnie "dziś" 27 co miesiąc przypada mi @), ten ból był silniejszy niż bywał normalnie, płakałam, nie wzięłam leków. Żadnych innych objawów nie miałam, zero plamienia. Bardzo się dziś martwię i nawet nie wstaję z łóżka. Nie będę ukrywać że mam złe przeczucia i się po prostu boję. Nie mam pojęcia co robić dziś bo przecież nikt mnie tak naprawdę z tym nie przyjmie tu.
    Czy jest coś co mogę zrobić tu w Anglii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 12:28

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, przede wszystkim postaraj sie nie martwic na zapas. Czytalam ze to normalne. Bol a nawet lekkie plamienie w dniu miesiaczki nawet przez kolejne 3 miesiace. Moze to wynikac tego ze wczesniej mialas regularne cykle i twoj organizm to pamieta. Nie zagraza to ciazy. Jesli jednak sie martwisz to skontaktuj sie z polozna albo GP. Albo mozesz zadzwonic na oddzial polozniczy i poprosic o porade telefoniczna.
    Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.

Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tyger. Stara się leżeć i odwracać uwagę. Ja dopiero wczoraj byłam u GP zgłosić ciąże, więc nie mam jeszcze położnej, pewnie za jakieś 3 tygodnie.
    Czy w I trymestrze ciąży brałyście jakiś zestaw witamin. Ja biorę kwas foliowy, a wczoraj z kartek od GP doczytałam o magnezie, witaminie D, żelazie ale nic nie mówiła, nie polecała. Więc zastanawiam się czy kupić coś, np. Pregnancare (plus, mx, original)? Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia.
    tyger wrote:
    Penelope, przede wszystkim postaraj sie nie martwic na zapas. Czytalam ze to normalne. Bol a nawet lekkie plamienie w dniu miesiaczki nawet przez kolejne 3 miesiace. Moze to wynikac tego ze wczesniej mialas regularne cykle i twoj organizm to pamieta. Nie zagraza to ciazy. Jesli jednak sie martwisz to skontaktuj sie z polozna albo GP. Albo mozesz zadzwonic na oddzial polozniczy i poprosic o porade telefoniczna.
    Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy jest najwazniejszy. Ale mozesz sobie brac zestaw witami na wlasna reke. Ja bralam PregnantCare. Magnez i zelazo na pewno sie przydadza i nie zaszkodza. Ja bralam jeszcze wit B6 bo podobno pomaga na mdlosci. Wazne zeby brac jedna dziennie i obserwowac siebie. Niektore dziewczyny nie toleruja zestawu witamin. mozesz sobie przejrzec forum o witaminach.

Penelope lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po falvit mama strasznie wymiotowalam. Wiec kupowałam w Tesco witaminy dla kobiet w ciąży za ok £2.5 i były ok. Mi położna oprócz kwasu kazała brać Wit d.
    A na mdłości widziałam w aptece takie opaski na rękę :) szkoda ze nie widziałam tego będąc w ciąży :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka gratuluję :) Daj znac co I jak kiedy znajdziesz chwilkę:)

Wczoraj byla u mnie health visitor I sprawdzila wage I dlugosc. Tak wiec Bartek ma 59cm I wage 5,500

Penelope, Zancia28, ap1526, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam tylko kwas foliowy bo po witaminach takich jak falvit mama podobnie jak kambel wymiotowałam i to strasznie :)

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 to duzy chłopak mój Oscar wazy dopiero 3600 i 56dlugi

Kropka lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spotkałam się z takimi opaskami na walkę z chorobą morską.
    Mnie wit D powiedziała że przepisze jak będzie ciągle brzydka pogoda
    Brałam tylko kwas foliowy, powiedziała, że skoro jestem zdrowa nie ma sensu się napychać tabletkami, lepiej pojeść owoce i warzywa.
    W witaminach może być kwas foliowy więc ja nie wiem czy wtedy nie będzie go za dużo jakby brać jeszcze osobno.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż pewnie już w aptece. Pewnie coś kupi, wie o co pytać zresztą podałam mu nazwę PregnantCare. Przypuszczam że będę brała witaminy bo od dawna mam problemy z odżywianiem, bardzo się staram jeść, ale jakoś warzyw nadal mało... Co do kwasu to te witaminy zawierają, więc odstawię ten co biorę i będzie tylko w suplemencie. sprawdzę jeszcze dawkę. spałam trochę w dzień, czuję ciągnięcie w podbrzuszu jak robiłam sos do makaronu, postałam chwilę w kuchni i czułam, ale już nie ból, tylko ciągnięcie. Pocieszam się że macica się przygotowuje do nowego :) i wzruszam się co chwilę hahahha, wariatka ze mnie... o i nawet teraz :) W życiu nie wierzyłam że JA mogłabym się ciążą przejmować, a tu proszę, jakiś instynkt w wieku 35 lat się ujawnił :) Miłego wieczoru dziewczyny, ja z Dańcem na dwójce się bawię :)

ap1526, Plumb80, Zancia28 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, ja tez mialam dzisiaj taki bol w lewym jajniku lub po prostu z lewej storny, ze az do szpitala zadzwonilam, ale dopoki nie ma krwawienia lub skurczow nie chca przyjmowac. Liczylam ze wzieliby mnie na pierwsze USG ale nic, zapisalam sie na wtorek prywatnie bo musze sie upewnic, ze wszystko jest ok i dzidzia jest we wlasciwym miejscu.

Dzisiaj poszlam do takiego zielarskiego tutaj: Holland and Barret i kupilam sobie 'Pregnancy plus z omega 3' - zestaw 21 witamin i mineralow z kwasem foliowym. Niektorzy mowia aby sie nie faszerowac takimi suplementami, ale cos musze wziasc bo na pewno nie dostarcze wszystkiego co trzeba z jedzenia. Podobno zelazo jest bardzo wazne zeby nie wpasc w anemie itd. Bede to brala co 2 lub 3 dni, na przemian z kwasem foliowym, bo nie pisza na opakowaniu od ktorego tygodnia ciazy to brac, i czy zaraz od poczatku.

na9fxa5.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka gratulacje!!!!! Napisz nam jak było i poproszę o zdjęcie córeczki :)

Mi też położna mówił, ze jak w miarę zdrowo sie odżywiam , to żebym nie faszerowała się witaminami - przez cała ciąże zjadłam dwa opakowanie - brałam co któryś dzień, albo jak się czułam słabiej :)

Penelope raczej normalne są takie bóle a w szczególności, ze to Twój czas na okres. W ciąży można brać paracetamol, wiec w razie bólu, możesz łyknąć tabletkę, chociaż mam nadzieję, ze sie obejdzie.
    W razie bólu można zadzwonić do Early Pregnacy Unit - ale za pewne tak jak Carola napisała, bez krwawienia, skurczy lub silnego bólu brzucha powiedzą by zostać w domu i wziąć paracetamol. Niedługo będzie 12 tydzień i zobaczycie soje maleństwa :)

Carola55, Penelope, mychowe lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 tez miałam takie bole na początku a nawet plamienie w dniu spodziewanej @ polozna mowila ze to normalne

Carola55 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie, naprawde dobrze slyszec, ze takie objawy moga byc normalne, i ze nie ja tylko sie borykam z takimi bolami. We wtorek i tak ide na piwersze USG no i chce w koncu zobaczyc to bijace serduszko.

na9fxa5.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy bierze się właśnie na początku, myślę, że spokojnie możesz brać wit codziennie

ja w pierwszej ciąży miałam wciąż jakąś anemię lub niedokrwistość, żelazo na pewno brałam po porodzie, pamiętam jak bałam się o zęby :)

ano niestety żałują nam tego USG strasznie :) ja dopiero wkroczyłam w szósty m-c i nie wyobrażam sobie, że już nie będzie tego badania.

No i z tym paracetamolem się bałam ale tyle się słyszy, że tylko to dają, że jak już trzeba to biorę, w domu mam ibuprofen i tak podczytywałam, że to już nie za bardzo, że dziecko może od 6ego m-ca a to niby takie nijakie zwykłe tabletki.

a jajniki lubią bolec w ciąży, zwłaszcza na początku, podobno pracują pełną parą i dlatego, mnie bardzo bolały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 02:08

Carola55 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz przed ciążą jak zaczęliśmy się starać przerzucilam się na paracetamol i nic innego nie brałam no oprócz no spy.

Nam Kaji jeszcze nie mierzyli,ale po ubrankach wychodzi ze ma ok 50 cm i 2870 gr

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel jak składałaś wniosek o maternity to wysyłałaś payslipy do jobcentre? Z ilu tygodni i czy to były ostatnie tygodnie przed macierzyńskim czy obojętnie jakie z okresu 66 tygodni?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ