Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Onka gratuluje jeszcze raz. Kochana wszystkie jestesmy inne i porod to cos nowego dla naszego ciala. Nigdy nie wiesz jak zareagujesz na taki bol dopiero jak bedziesz w trakcie. Poradzilas sobie swietnie czego efektem jest sliczna niunia. Nie badz dla siebie surowa. Teraz jest czas na eksplozje milosci
Powodzenia
Carola55, onka79, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny bambinojąc gazetkę znalazłam artykuł odnośnie kąpieli i kosmetyków po. My do kąpieli używamy płynu z lawenda mum and me I szamponu bambino a później smaruje kaje oliwka. Tam było jednak napisane ze po pierwszym miesiącu powinno zamiast oliwki smarować czymś lzejszym. Moglibyście coś polecić?
-
Kambel co zrobiłaś z gazetką?
oj ja leciałam cały czas oliwką
A Ty Zancia miałaś w szpitalu położną?
Ja miałam w przychodni i tylko w recepcji powiedziałam o ciąży, GP na oczy nie widziałam, wiele mi w recepcji nie powiedziała, byliśmy wtedy ogólnie się zarejestrować, a później sami mi wyznaczyli i zadzwonili, bo akurat zależało im na czasie, bo późno się zgłosiłam, dalej już listownie. Teraz po każdej wizycie schodzę na dół do rejestracji i mówię na kiedy mają mnie zapisać, bo położna mi mówi i proszę o tłumacza, a po paru dniach przychodzi list potwierdzający z datą, a wizyty dodatkowe różne to same listy z terminami przychodzą, ja nic nie robię w tym kierunku. -
daleko miałaś? dlaczego, nie macie w przychodni położnej, tak?
zawsze to szpital to może jakieś poczucie bezpieczeństwa większe dzięki temu.
Ja znowuż mam wygodniej, bo blisko, choć i tak nie są to częste wizyty.
Za to badania dodatkowe mam w szpitalu i tu się schody zaczynają z dojazdem, mąż w pracy, a ja nie wiem co i jak
Dotąd miał czas, ale się ucięło, a mnie się wizyt namnożyło, czeka mnie z pięć chyba do końca sierpnia -
Uwielbiam bambino, ten zapach. Mam 7lat młodszą siostrę i ta oliwka przenosi mnie w czasy dzieciństwa:D uspokaja
teraz smaruję brzuch jhonsonem, bo dostałam w paczce z próbkami i śmierdzi jak dla mnie, faktycznie jest mniej tłusta, jakaś taka jakby z dodatkiem malusiej ilości mąki ziemniaczanej, takie odczucie po prostu mam, więc kupię później bambino, widziałam u nas w polskim sklepie, tylko ona barwiła białe ubranka na żółto, ale nie tak bardzo żeby mnie to zniechęciło.
Już myślałam Kambel, że nowy slang dla mamusiek haha, bambinowanie
kambel lubi tę wiadomość
-
mnie przy problemach z suchą skórą u synka czy nadmierną ciemieniuchą wciąż powtarzali żebym kupiła OILATUM, emulsję do kąpieli, faktycznie dobre, za dużo nie kupowałam, bo chyba 40zł wtedy kosztowała ale pomagało. Dla nas wiadomo że taniej przy tej walucie więc może takie coś przetestuj. Jest też krem i szampon, tego nie testowałam ale myślę, że marka godna polecenia.
http://www.oilatum.pl/product.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 01:28
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
U nas dzisiaj fajna pogoda, nie pada, ale też nie za ciepło, więc nie puchnę
Cisza póki co, są lekkie skurcze podczas chodzenia, ale to te standardowe, przepowiadające, a tak - cisza. Wczoraj po ciepłej kąpieli łapały mnie skurcze co 10 min przez godzinę, ale później ustały. No i piersi są wielkie i baaaaaaaaaardzo bolesne, nie mogę ich dotknąć
Apetyt od 3 dni wzrósł, jem jak najęta. Podobno to dobry znak, bo niby poród blisko i organizm magazynuje pokarm i zbiera siły do porodu, ale kto to wie?!
Ja też uwielbiam Bambino, stosowałam u dwójki moich dzieci i byłam bardzo zadowolona. Do kąpieli chcę wpuszczać kilka kropel oliwki, aby maluszek miał miękką skórkę, wtedy po kąpieli nie trzeba już tak smarować ciałka.
Jutro idę do położnej, mam nadzieję że to już moja ostatnia wizyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:04
-
Też słyszałam o tym oilatum. Jednak po bambino u nas jest o wiele lepiej. Po johnsonie kaji strasznie skóra schodzila.
Plumb oby akcja się szybko rozwinęła i żebyś juz nie musiała się męczyć. O wiele lepiej tulic jest maluszka.Plumb80 lubi tę wiadomość