Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny wiem, że miejsce na to średnie ale chcemy sprzedać samochód, bardzo pilnie, kasa pomoże nam w szybszej przeprowadzce,o której marzę już strasznie. Wnioskuję, że macie w UK znajomych, mogłybyście udostępnić tam i siam link?
http://www.gumtree.com/p/cars-vans-motorbikes/mitsubishi-carisma-elegance-diesel/1069954153 -
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki! Ja nadal w pakiecie - mała zaparła się i nic chyba jej nie ruszy. Wypina się w górę, choć cierpliwie jej tłumaczę, że nie tędy droga
Dzięki za rady - po schodach biegam, męża wykorzystuje codziennie i ... nic! A te upały to chcą mnie wykończyć, nogi mam jak słonica a pocę się jak świnka. Nie mogę się doczekać, kiedy się zacznie - chciałabym już przytulić moją kruszynkę
Plumb80, Kropka, mychowe, Nadzieja ;-) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj małej dobrze w środku,musisz jej wręczyć nakaz eksmisji
Skoro nic się nie dzieje,to jakie plany mają względem Ciebie? Masaż szyjki przez położną tak? A jak nie pomoże, to kiedy chcą wywoływać? Masz już jakiś plan,czy musisz czekać?
Oj wierzę że już Ci ciężko fizycznie,a to czekanie dobija.Oby się ruszyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 18:56
onka79 lubi tę wiadomość
-
Plumb to tak jak ja posiedzisz 4h i do domku, ap a próbowałam złożyć papiery na dom socjalny ja mam i jestem zadowolona.ona czytałam gdzieś ze pieszczenie skutków wytwarza oscytocytyne może spróbuj tego.wszystkiego najlepszego plumb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 23:42
onka79 lubi tę wiadomość
-
Plumb80 wszystkiego najlepszego
Widzę że jesteś ode mnie tylko 1 dzień starsza
Witam nowe przyszłe mamusie
Trochę mnie tu nie było ale niestety przy mojej drużynie piłkarskiej jest sporo pracy. Bartuś rośnie i dzisiaj na wadze zobaczyliśmy 5,440 czyli przez 7 tygodni przybrał 1,640Niestety z karmieniem piersią mamy problem bo mleka nie przybywało i większość jest niestety na mm , jedynie od około 10-11 wieczorem po ostatnim mm do 7-8 rano jest tylko na cychu ale co chwilkę się budzi i go przystawiam więc pewnie już niedługo przejdzie zupełnie na mm. Mamy też problem z kolkami prawdopodobnie
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Alkak, bardzo dużo Twoj synus przybral
Moja w zeszła środę wazyla 4600, urodziła się z waga 3560, wiec chyba nie jest tak zle
Ja też dokarmiam mm, ale staram się jak najwięcej ściągać pokarmu i karmić piersią jak tylko mogę.
Karmisz na zadanie czy co ileś godzin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 01:34
-
nick nieaktualnyPięknie Wam rosną dzieciaczki dziewczyny.Buziak ode mnie dla nich
Ale po nocy mi się brzuch opuścił
Dzięki dziewczyny za życzenia i za info co do nosidełka. Powiem szczerze że te 4h po porodzie trochę mnie zdziwiły,myślałam że na drugi dzień wypuszczą dopiero,aby poobserwować pod kątem krwotoku itp. W sumie fajnie być szybko w domciu,ale jakiś strach będzie jakby co.
Pozdrawiam dziewczyny -
nick nieaktualny
-
Kropka wrote:
Energytrip, miło Cię słyszećGratulacje ząbków, u nas jeszcze nie ma
Ja też nigdy nie dopajałam małego, tylko cycDopiero zaczęłam mu podawać wodę jak zaczęłam rozszerzać dietę, czyli od 6 miesiąca
Cholibka my wysłaliśmy aplikacje o paszport ponad tydzień temu i po tym zaczęli trąbić w wiadomościach o tych opóźnieniach itp. - a wyjazd mamy za 2,5 tygodnia. Nic innego nie robię tylko myślę codziennie, czy paszport przyjdzie na czas
Przyszedl paszport! Huraaa!
Czekalismy jakies 5 tygodni. Myslalam, ze bedzie dluze zwlaszcza po tych niusach, Tak jak ty Kropka chodzilam i myslalam ile to jeszcze bedzie trwalo....
Teraz jeszcze czekam na supporting documents... Mamy tylko jeden birth certificate (Maz wzial dwa, ale jeden zgubilismy, nawet nie wiem jak!! koperta nam z wozka wypadla z aplikacja i certyfikatem).
5 lipca lecimy do Polandu, mam nadzije, ze reszta dokumentow przyjdzie do tego czasu, zebys my mogli naszego mistrza zarejestrowac w Polsce, ahhh ta biurokracja.
Czy dobrze mysle, ze musze jeszcze przetlumaczyc na polski Birth Certificate?
.... Juz zaczelismy myslec jak uczcimy pierwsze urodziny Olafa 23 Grudnia.... paszport jest, tylk obilety troche drogie w tym okresie, a tak nam sie chce do cieplego...
Pozdrawiam wszystkie nowe mamusie.mychowe, Kropka lubią tę wiadomość
-
Onka,juz niedługo urodzisz i będziesz tulic maleństwo
Dziewczyny, które urodziły, czy mialyscie dokładnie w szóstym tygodniu po porodzie wizytę u GP czy później?
U nas już minął szosty tydzień, w przyszła środę będzie siódmy, a dostaliśmy list dopiero dziś, że wizyta 9 lipca, czyli równo dziewiąty tydzień. Czy tak ma być?
Ja miałam mieć też test na glukoze, bo miałam cukrzyce ciążowa, wiec mieli mi powtorzyc w szóstym tygodniu.onka79 lubi tę wiadomość
-
Mychowe, ja mialam chyba w 10 tygodni.
Jak dzwonilam, zeby zabookowac wizyte, to nie chcieli mi zabookowac przed 8 tygodniem. Mimo ze rekomendowana jest ona na 6-8 weeks.
Zreszta ta wizyta to i tak jakas bazdura, pani popatrzylam na mnie, zapytala jak sie czuje i jak dziecko sie czuje, zajrzala do dziurki powiedziala ok) wreczyla plik ulotek i na tym sie skonczylo.
ahhh ten NHS! Szkoda tylko, ze tyle pieniedzy placimy za to. Jak co miesiac widze swoj payslip i patrze ile kasy mi potracaja to mi sie noz w kieszeni otwiera.
Uffff.... wyszlo ze mnie!mychowe, Kropka lubią tę wiadomość
-
mówiłam haha dzieciate wygryzły nas tu
jak urodzę będę wracać do tych stron
też tak miałyście, że ciekawiło was tylko to co na bieżąco? tzn etap na którym wy jesteście?reszta to nuda pff
przecież później do tego dojdziemy
czy na wizycie ustalającej rodzaj porodu trzeba się na fotel ginekologiczny wdrapać?energytrip, mychowe lubią tę wiadomość