X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie spisz kochana?ja w ciąży to korzystałam i spałam do 10 a teraz karmienie co 4h :-)

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem, że miejsce na to średnie ale chcemy sprzedać samochód, bardzo pilnie, kasa pomoże nam w szybszej przeprowadzce,o której marzę już strasznie. Wnioskuję, że macie w UK znajomych, mogłybyście udostępnić tam i siam link?
    http://www.gumtree.com/p/cars-vans-motorbikes/mitsubishi-carisma-elegance-diesel/1069954153

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :) Przede wszystkim życzę super porodu :)

Pierworódki tak szybko nie wypuszczają, ale fotelik tak czy siak możesz wziąć i zostawić w samochodzie.

Onka a co u Ciebie? Rodzisz już :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia, problem w tym, że ja od miesiąca cierpię na bezsenność ;P

Kropka dzięki za życzenia :) Ja już nie pierworódka, to moja trzecia ciąża, z tym że pierwsza w UK ;)
    O rany, 34 lata mi stuknęły :O

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki! Ja nadal w pakiecie - mała zaparła się i nic chyba jej nie ruszy. Wypina się w górę, choć cierpliwie jej tłumaczę, że nie tędy droga ;-) Dzięki za rady - po schodach biegam, męża wykorzystuje codziennie i ... nic! A te upały to chcą mnie wykończyć, nogi mam jak słonica a pocę się jak świnka. Nie mogę się doczekać, kiedy się zacznie - chciałabym już przytulić moją kruszynkę :-)

Plumb80, Kropka, mychowe, Nadzieja ;-) lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj małej dobrze w środku,musisz jej wręczyć nakaz eksmisji ;)
    Skoro nic się nie dzieje,to jakie plany mają względem Ciebie? Masaż szyjki przez położną tak? A jak nie pomoże, to kiedy chcą wywoływać? Masz już jakiś plan,czy musisz czekać?
    Oj wierzę że już Ci ciężko fizycznie,a to czekanie dobija.Oby się ruszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 18:56

onka79 lubi tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek wizyta u midwife i masaż, no i wtedy umówi nas na wizytę w szpitalu. Na razie tyle wiem - zadnych konkretnych terminów. Oby się coś ruszyło :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb to tak jak ja posiedzisz 4h i do domku, ap a próbowałam złożyć papiery na dom socjalny ja mam i jestem zadowolona.ona czytałam gdzieś ze pieszczenie skutków wytwarza oscytocytyne może spróbuj tego.wszystkiego najlepszego plumb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 23:42

onka79 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wszystkiego najlepszego :) Widzę że jesteś ode mnie tylko 1 dzień starsza :)

Witam nowe przyszłe mamusie :)

Trochę mnie tu nie było ale niestety przy mojej drużynie piłkarskiej jest sporo pracy. Bartuś rośnie i dzisiaj na wadze zobaczyliśmy 5,440 czyli przez 7 tygodni przybrał 1,640 :) Niestety z karmieniem piersią mamy problem bo mleka nie przybywało i większość jest niestety na mm , jedynie od około 10-11 wieczorem po ostatnim mm do 7-8 rano jest tylko na cychu ale co chwilkę się budzi i go przystawiam więc pewnie już niedługo przejdzie zupełnie na mm. Mamy też problem z kolkami prawdopodobnie :(

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak, bardzo dużo Twoj synus przybral :) Moja w zeszła środę wazyla 4600, urodziła się z waga 3560, wiec chyba nie jest tak zle :)
    Ja też dokarmiam mm, ale staram się jak najwięcej ściągać pokarmu i karmić piersią jak tylko mogę.
    Karmisz na zadanie czy co ileś godzin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 01:34

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zadanie bo inaczej jest potworny krzyk :) nawet nie da sie go oszukac herbatka. Jak ma byc jesc to jesc :)

energytrip, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Wam rosną dzieciaczki dziewczyny.Buziak ode mnie dla nich <3
    Ale po nocy mi się brzuch opuścił :O

Dzięki dziewczyny za życzenia i za info co do nosidełka. Powiem szczerze że te 4h po porodzie trochę mnie zdziwiły,myślałam że na drugi dzień wypuszczą dopiero,aby poobserwować pod kątem krwotoku itp. W sumie fajnie być szybko w domciu,ale jakiś strach będzie jakby co.

Pozdrawiam dziewczyny :)

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień i dalej nic :-( zaczyna mnie to frustrować coraz bardziej. Już od rana jestem zła jak osa, wszystko i (niestety) wszyscy mnie wkurzają. Marzę, by móc na chwilę zamknąć się w pudełeczku nicości... ;-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia za krótko tu jesteśmy i nie możemy. Musimy działać na własną rękę.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 nie martw się bo następnego dnia już u mnie była polozna

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej boję się że wrócę wieczorem,a w nocy coś się zacznie dziać. Mąż chyba oka nie zmruży i będzie zaglądać pod pościel,czy wszystko ok haha ;)

Driada0102 lubi tę wiadomość

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:

Energytrip, miło Cię słyszeć :) Gratulacje ząbków, u nas jeszcze nie ma :)
    Ja też nigdy nie dopajałam małego, tylko cyc :) Dopiero zaczęłam mu podawać wodę jak zaczęłam rozszerzać dietę, czyli od 6 miesiąca :)

Cholibka my wysłaliśmy aplikacje o paszport ponad tydzień temu i po tym zaczęli trąbić w wiadomościach o tych opóźnieniach itp. - a wyjazd mamy za 2,5 tygodnia. Nic innego nie robię tylko myślę codziennie, czy paszport przyjdzie na czas :/

Przyszedl paszport! Huraaa!

Czekalismy jakies 5 tygodni. Myslalam, ze bedzie dluze zwlaszcza po tych niusach, Tak jak ty Kropka chodzilam i myslalam ile to jeszcze bedzie trwalo....

Teraz jeszcze czekam na supporting documents... Mamy tylko jeden birth certificate (Maz wzial dwa, ale jeden zgubilismy, nawet nie wiem jak!! koperta nam z wozka wypadla z aplikacja i certyfikatem).
    5 lipca lecimy do Polandu, mam nadzije, ze reszta dokumentow przyjdzie do tego czasu, zebys my mogli naszego mistrza zarejestrowac w Polsce, ahhh ta biurokracja.

Czy dobrze mysle, ze musze jeszcze przetlumaczyc na polski Birth Certificate?

.... Juz zaczelismy myslec jak uczcimy pierwsze urodziny Olafa 23 Grudnia.... paszport jest, tylk obilety troche drogie w tym okresie, a tak nam sie chce do cieplego...

Pozdrawiam wszystkie nowe mamusie.

mychowe, Kropka lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka,juz niedługo urodzisz i będziesz tulic maleństwo :)

Dziewczyny, które urodziły, czy mialyscie dokładnie w szóstym tygodniu po porodzie wizytę u GP czy później?
    U nas już minął szosty tydzień, w przyszła środę będzie siódmy, a dostaliśmy list dopiero dziś, że wizyta 9 lipca, czyli równo dziewiąty tydzień. Czy tak ma być?
    Ja miałam mieć też test na glukoze, bo miałam cukrzyce ciążowa, wiec mieli mi powtorzyc w szóstym tygodniu.

onka79 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, ja mialam chyba w 10 tygodni.

Jak dzwonilam, zeby zabookowac wizyte, to nie chcieli mi zabookowac przed 8 tygodniem. Mimo ze rekomendowana jest ona na 6-8 weeks.

Zreszta ta wizyta to i tak jakas bazdura, pani popatrzylam na mnie, zapytala jak sie czuje i jak dziecko sie czuje, zajrzala do dziurki powiedziala ok) wreczyla plik ulotek i na tym sie skonczylo.

ahhh ten NHS! Szkoda tylko, ze tyle pieniedzy placimy za to. Jak co miesiac widze swoj payslip i patrze ile kasy mi potracaja to mi sie noz w kieszeni otwiera.

Uffff.... wyszlo ze mnie!

mychowe, Kropka lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówiłam haha dzieciate wygryzły nas tu :D jak urodzę będę wracać do tych stron :)
    też tak miałyście, że ciekawiło was tylko to co na bieżąco? tzn etap na którym wy jesteście? :D reszta to nuda pff :D przecież później do tego dojdziemy :)

czy na wizycie ustalającej rodzaj porodu trzeba się na fotel ginekologiczny wdrapać?

energytrip, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ