X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. Ja tylko z ciekawosci pytam. Nie wiem z kad jestes ale w Edynburgu bodajze tez jest klinika gdzie robia usg...mam gdzies ulotke i dlatego pytam bo chcialam ceny porownac :)
    Sama nie wiem czy jeszcze sie nie wybiore ze wzgledu na ta wadliwa budowe pepowiny u nas... Ale najpierw zobacze co na to w szpitalu powiedza... Moze dadza nam ekstra jakies usg na koniec z tego wzgledu...
    Powodzonka zycze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak się czujecie? Ja od kilku dni odczuwam już bolesne skurcze przepowiadajace, ciekawe kiedy się zacznie ;)
    Plan porodu uzgodniony z położną. Teraz pozostało tylko czekać.

Jak się mają mamusie z pociechami, cichutko tutaj teraz bez Was :)

ap1526, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 no to teraz twoja kolej będzie:)
    ap ja nie miałam tlumacza przy porodzie i się dogadaliśmy z mezem, nie wiecie może czy w pl tez daja ten zastrzyk który powoduje ze nie trzeba rodzic jeszcze lozyska ? bo tak się zastanawiam

1usa3e5e42kseo71.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    dziewczyny, a przy porodzie dużo tej gadaniny? Jest jakiś tłumacz lub opcja w razie komplikacji? Planujemy, że mąż ze mną będzie, on normalnie mówi po angielsku, choć terminologia pewna może też by sprawiła mu problem. Jest wi-fi w szpitalu? Byśmy ze słownikiem internetowym się mogli ratować
    Kochana nic sie nie boj. jesli nie bedziesz rozumiec to zapytaj. Terminologia nie jest trudna, zreszta jesli cos sie bedzie dzialo to one beda musialy ci to wytlumaczyc tak zebys zrozumiala i podjela decyzje. W sytuacji kryzysowej (choc na taka sie nie nastawiaj) zawsze mozna zadzwonic do tlumacza albo nawet znajomego ktory moze pomoc i zalatwic to przez tel.
    Ja przyjechalam tu z podstawami angielskiego i w praktyce rozumialam tylko troszke. Chcialam byc samodzielna i nie chcialam obcej osoby kolo mnie w takim momencie poza poloznymi wiec poszlam na calosc. Wszystko rozumialam. Zreszta przez wiekszosc czasu moja polozna spisywala czas miedzy skurczami i sprawdzala mi miedzy nogami a moje cialo i ja robilismy swoje. Za duzo gadaniny nie bylo :) Potem niestety moje nieszczesne lozysko utknelo i wtedy sie zaczelo. Sala operacyjna i te sprawy. Bylo dobrze. Lekarze mnie rozumieli i ja ich rowniez. Nie boj sie i mysl pozytywnie.

ap1526, Kropka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz was rozbawie.
    Od jakiegos czasu wszystko mi przeszkadza i irytuje, nawet te njamniejsze rzeczy. A moze te w szczegolnosci ;) A dzis przeszkadzaja mi moje wlasne mojciochy. Wiec dlugo nie myslac zdjelam je i tak sobie chodze z przewiewem pod sukienka Haha. Wolnosc!!! :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ze scanu, pierwszegoktóre tak naprawdę potwierdziło ciążę. Wszystko w porządku, widziałam bijące serce, ja zimna suka zazwyczaj... jestem poruszona...

ap1526, Paula55, Zancia28, Carola55, Kropka, ako99, mychowe, alkak12 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratuluje:)

Penelope lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratulacje :)
    Chyba kazdego twardziela ten widok porusza :)

Penelope, mychowe lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratuluje. Bedziesz teraz miekla kobieto jak kostka lodu :P

Penelope, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziéki dziewczyny, chodze dzis jak jaki oszolom, nie mogę przestać się uśmiechać.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha nie dziwię się,
    po USG ze stwierdzeniem płci to samo jest :D
    czytam opis z Twojego suwaczka i się dziwię jak ta dzidzia może być taka malutka :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal cisza. Ze złości, że nic mnie nie bierze zagoniłam wczoraj męża do przemalowania salonu i sama machałam wałkiem cały dzień, pozginałam się i nasprzątałam. Na wieczór jeszcze wykorzystałam go "serduszkując" ;-) i co ... ani drgęło :-(

Jutro termin, a na wtorek mam umówiony masaż szyjki u położnej i w razie czego będzie zalatwiać wizytę w szpitalu na wywołanie. Wolałabym tego wszystkiego uniknąć, ale moja dzidzia to straszny uparciuch :-)

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, gratuluje, widze, ze konkretnie dzialasz bo jeszcze dwa dnie temu zastanawialysmy sie jak to bedzie z tymi badaniami. Poszlas prywatnie i tak szybko udalo Ci sie dostac, czy moze przyjeli Cie tak szybko w szpitalu?

na9fxa5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wkurzyłam się tymi swoimi nerwami i zadzwoniłam do prywatnej "clinic" około 13 stej i wizyte - wolny termin mieli w ten sam dzień na 20:45,więc nie zastanawiałam się tylko zarejestrowałam się i mam już pewność że ciąża prawidłowa :) Tyle póki co mi wystarczy, teraz mogę czekać na drugi scan w 12 tygodniu :) Najlepiej w ostatnim czasie wydane £75 haha :)
    Carola55 wrote:
    Penelope, gratuluje, widze, ze konkretnie dzialasz bo jeszcze dwa dnie temu zastanawialysmy sie jak to bedzie z tymi badaniami. Poszlas prywatnie i tak szybko udalo Ci sie dostac, czy moze przyjeli Cie tak szybko w szpitalu?

Kropka, Carola55, Zancia28, ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W opisie przy suwaku rzeczywiście podają 6 mm, ale na scanie wyszło 1,54 cm co jest prawidłowym przyrostem na 8 tydzień :) pewnie gdyby miało 6mm nie widziałabym bijącego serca, a ja widziałam :) :)
    ap1526 wrote:
    haha nie dziwię się,
    po USG ze stwierdzeniem płci to samo jest :D
    czytam opis z Twojego suwaczka i się dziwię jak ta dzidzia może być taka malutka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 19:37

Kropka, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratulacje :) Przeżycie niesamowite, no i niedługo trzeba czekać na 12 tygodniowy scan :)

Onka Ty jeszcze w dwupaku o.O Uparciuszek mały siedzi :)

Tayger wietrzenie jest dobre ;) ale żeby aż takie "drobiazgi" irytowały to nie słyszałam ;)

onka79, Penelope lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 polecam sex naprawdę działa testowałam:) i dużo chodziłam po schodach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 23:25

onka79 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Penelope gratulacje, witamy w naszym gronie :)

My dzisiaj mieliśmy gości,bo jutro moje urodzinki.Imprezka w ogrodzie,było fajnie,ale po wszystkim padam na ryjek.Cały dół brzucha boli i ciągnie aż do krocza i brzuch drętwieje.Nawet jak lezee.Jutro odpoczywam ;)
    Dziewczyny, te które już tu rodziły - czy jadąc do porodu mamy brać od razu nosidełko dla małego? Bo na drugi dzień pewnie wypuszczają najszybciej.

Pozdrawiam :)

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 tak bierz od razu fotelik to samochodu ja wyszłam po 4h po urodzeniu małego :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana :)

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ