Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Spoko. Ja tylko z ciekawosci pytam. Nie wiem z kad jestes ale w Edynburgu bodajze tez jest klinika gdzie robia usg...mam gdzies ulotke i dlatego pytam bo chcialam ceny porownac
Sama nie wiem czy jeszcze sie nie wybiore ze wzgledu na ta wadliwa budowe pepowiny u nas... Ale najpierw zobacze co na to w szpitalu powiedza... Moze dadza nam ekstra jakies usg na koniec z tego wzgledu...
Powodzonka zycze
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, jak się czujecie? Ja od kilku dni odczuwam już bolesne skurcze przepowiadajace, ciekawe kiedy się zacznie
Plan porodu uzgodniony z położną. Teraz pozostało tylko czekać.
Jak się mają mamusie z pociechami, cichutko tutaj teraz bez Wasap1526, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
ap1526 wrote:dziewczyny, a przy porodzie dużo tej gadaniny? Jest jakiś tłumacz lub opcja w razie komplikacji? Planujemy, że mąż ze mną będzie, on normalnie mówi po angielsku, choć terminologia pewna może też by sprawiła mu problem. Jest wi-fi w szpitalu? Byśmy ze słownikiem internetowym się mogli ratować
Ja przyjechalam tu z podstawami angielskiego i w praktyce rozumialam tylko troszke. Chcialam byc samodzielna i nie chcialam obcej osoby kolo mnie w takim momencie poza poloznymi wiec poszlam na calosc. Wszystko rozumialam. Zreszta przez wiekszosc czasu moja polozna spisywala czas miedzy skurczami i sprawdzala mi miedzy nogami a moje cialo i ja robilismy swoje. Za duzo gadaniny nie byloPotem niestety moje nieszczesne lozysko utknelo i wtedy sie zaczelo. Sala operacyjna i te sprawy. Bylo dobrze. Lekarze mnie rozumieli i ja ich rowniez. Nie boj sie i mysl pozytywnie.
ap1526, Kropka lubią tę wiadomość
-
A teraz was rozbawie.
Od jakiegos czasu wszystko mi przeszkadza i irytuje, nawet te njamniejsze rzeczy. A moze te w szczegolnosciA dzis przeszkadzaja mi moje wlasne mojciochy. Wiec dlugo nie myslac zdjelam je i tak sobie chodze z przewiewem pod sukienka Haha. Wolnosc!!!
ap1526, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
wróciłam ze scanu, pierwszegoktóre tak naprawdę potwierdziło ciążę. Wszystko w porządku, widziałam bijące serce, ja zimna suka zazwyczaj... jestem poruszona...
ap1526, Paula55, Zancia28, Carola55, Kropka, ako99, mychowe, alkak12 lubią tę wiadomość
-
U mnie nadal cisza. Ze złości, że nic mnie nie bierze zagoniłam wczoraj męża do przemalowania salonu i sama machałam wałkiem cały dzień, pozginałam się i nasprzątałam. Na wieczór jeszcze wykorzystałam go "serduszkując"
i co ... ani drgęło
Jutro termin, a na wtorek mam umówiony masaż szyjki u położnej i w razie czego będzie zalatwiać wizytę w szpitalu na wywołanie. Wolałabym tego wszystkiego uniknąć, ale moja dzidzia to straszny uparciuchKropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
Penelope, gratuluje, widze, ze konkretnie dzialasz bo jeszcze dwa dnie temu zastanawialysmy sie jak to bedzie z tymi badaniami. Poszlas prywatnie i tak szybko udalo Ci sie dostac, czy moze przyjeli Cie tak szybko w szpitalu?
Penelope lubi tę wiadomość
-
a wkurzyłam się tymi swoimi nerwami i zadzwoniłam do prywatnej "clinic" około 13 stej i wizyte - wolny termin mieli w ten sam dzień na 20:45,więc nie zastanawiałam się tylko zarejestrowałam się i mam już pewność że ciąża prawidłowa
Tyle póki co mi wystarczy, teraz mogę czekać na drugi scan w 12 tygodniu
Najlepiej w ostatnim czasie wydane £75 haha
Carola55 wrote:Penelope, gratuluje, widze, ze konkretnie dzialasz bo jeszcze dwa dnie temu zastanawialysmy sie jak to bedzie z tymi badaniami. Poszlas prywatnie i tak szybko udalo Ci sie dostac, czy moze przyjeli Cie tak szybko w szpitalu?Kropka, Carola55, Zancia28, ap1526, mychowe lubią tę wiadomość
-
W opisie przy suwaku rzeczywiście podają 6 mm, ale na scanie wyszło 1,54 cm co jest prawidłowym przyrostem na 8 tydzień
pewnie gdyby miało 6mm nie widziałabym bijącego serca, a ja widziałam
ap1526 wrote:haha nie dziwię się,
po USG ze stwierdzeniem płci to samo jest
czytam opis z Twojego suwaczka i się dziwię jak ta dzidzia może być taka malutkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 19:37
Kropka, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Penelope gratulacje
Przeżycie niesamowite, no i niedługo trzeba czekać na 12 tygodniowy scan
Onka Ty jeszcze w dwupakuUparciuszek mały siedzi
Tayger wietrzenie jest dobreale żeby aż takie "drobiazgi" irytowały to nie słyszałam
onka79, Penelope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Penelope gratulacje, witamy w naszym gronie
My dzisiaj mieliśmy gości,bo jutro moje urodzinki.Imprezka w ogrodzie,było fajnie,ale po wszystkim padam na ryjek.Cały dół brzucha boli i ciągnie aż do krocza i brzuch drętwieje.Nawet jak lezee.Jutro odpoczywam
Dziewczyny, te które już tu rodziły - czy jadąc do porodu mamy brać od razu nosidełko dla małego? Bo na drugi dzień pewnie wypuszczają najszybciej.
PozdrawiamPenelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny