X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego wprowadzamy się 300 km dalej :) żeby ratę płacić 600 a nie 1000 .

Paula55 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pewnie nie chcę gardzic, ale chcę swój status tu poprawiać i rozwijać się osobiście.
    Nie pomylilam się 130 tyg płacimy. 100 za dwie osoby jest, a my z dzieckiem, dlatego mnie to boli bo w to miejsce miałąbym dom, ale nie mamy na depozyt.
    U nas faktycznie domy są za nawet mniejsze pieniądze, ale mówię ten wstrętny depozyt nas wstrzymuje tylko.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap - a szukaliscie prywatnie? Na poprzednim mieszkaniu nie chciała depozytu a często rozkładają na raty. Zawsze można się dogadać. Przecież i.tak.wynajem to min pół roku

Sproquette lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kambel cena bardzo przystepna za domek :) naprawde :) my za jeden bedroom placimy £320 :/
    A ile trzeba bylo kasy w to mieszkanie wladowac to juz nie mowie :/
    Co do pracy...zawsze i wszedzie moze byc tak ze zaklad zamkna, zlikwiduja czy nas zwolńia. To nie ma znaczenia gdzie sie mieszka i pracuje :/
    Duzo furtek jednak otwieradobra znajomosc jesyka i tu ńie ma sie co oszukiwac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie mieszkam wcale w dużym mieście, tylko żeby dostać chatę trzeba mieć na start oraz agencja z tego co słyszałam chce a to poświadczenia z poprzedniego miejsca zamieszkania, a to za jakies sprawdzenie czy się nie ma długów itd itd, ludzie to wykorzystują i wynajmują pokoje drogo, jedynki są u nas po 50-60, dwójki 80-100 a my z dzieckiem właśnie tyle.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    360 za 3 sypialnie to chyba macie państwowy ten dom? A tu już niema co porównywać bo u nas za domy z councilu tez tyle płacą. A za normalny rent 3 sypialnie tutaj gdzie ja mieszkam to 1400 jak nic.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap masakra ta cena.... Nie pomyslala bym ze cos takiego funkcjonuje.
    Ale tak jak kambel pisze... Moze udalo by sie znalezc takie miesjzkanie zeby na raty depozyt rozlozyc....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukam też prywatnie, piszę do ludzi i organizacji pomagających w szukaniu tanich domów ale nic, nie wszędzie też chcą z dzieckiem. Mnie zależy też żeby było bliżej pracy a tam w ogóle jest mało domów teraz do wzięcia

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem jakie wy ceny macie :/ szok.
    U nas domy 2 bedroom juz za £400 mozna znalezc. Rodzice kolegi wynajmuja za £500 z wielkim ogrodem...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap z agencjami tak jest, że mają różne wymogi ale jeśli się prowadzilo normalne życie to nie problem im to dostarczyć. Jedynie ten depozyt to chyba 1,5 mca czynszu.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto iść do collegu, ja po pół roku poytu poszłam, bo ani be ani me, całe życie rosyjki. Pracowałam sprzątając domy i dwa razy w tygodniu wieczorem do collegu na angielski, o jak mi się nie chciało !!!! już sądziłam że etap szkół zakończyłam a tu znów, upierdliwe to było, 2 i pół roku chodziłam, ale dziś jestem zadowolona i dumna, nawet do męża dziś mówiłam że gdybym się nie nauczyła języka nigdy byśmy się nie poznali :) Warto. Mam koleżankę, dużo młodszą ode mnie która nie chce, ale jak chciała tax credit czy rozliczyć podatek, to za każdym razem do mnie, nie narzekam, przynajmniej i ja się uczę jak to otworzyć konto online w Revenue, jak zaaplikować o wniosek, jak wypełnić, co mówić przy odnowieniach i jak rozliczać podatek. Ale nie rozumiem że ona nie chce, jeszcze żeby tu przyjechała na jakiś czas, z planem powrotu, ale nie, są tu z chłopakiem i chcą tu żyć, On też marnie z językiem, chociaż w pracy się dogaduje, ale już urzędowo to nie bardzo. Ja jak coś jej załatwiam to za każdym razem mam w sobie taką wdzięczność sobie samej, że jednak podjęłam ten wysiłek, a to było wysiłkiem.
    kambel wrote:
    Ja jeśli nie wrócę do pracy chce iść właśnie do szkoły może colleg na początek by język złapać.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bo my na końcu świata mieszkamy stąd te ceny kosmiczne :)

Paula55 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy z housing Association. Wiec skoro nam się udało dostać to nie ma sensu z niego rezygnować na dobre kilka lat. Pokoje u nas są po 50-60. Ja z moim m tez żyliśmy na pokoju placilismy 100 w pokoju w zimę było 11 stopni bo szkoda gazu właścicielom było a i licznik z prądem 2 razy dziennie spisywali. A jak dogrzewalam farelka to powiedzieli ze mamy do prądu dołożyć ha!
    Ap dlatego właśnie ja szukałam ogłoszeń w sklepach czy też od znajomych o prywaciarzach. Jest u was polski sklep? Może powies ogłoszenie ze szukasz mieszkania. My raz tak znaleźliśmy

Sproquette lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do collegu to ja chodziłam 3 lata i tylko pisać i czytać się nauczyłam. Pewnie przez to że w grupach 25 osób 21 Polaków było :) i wszyscy po polsku mówili :/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - to nie jest problem jak się mieszka dłuższy czas. Na pokoju żadnych papierów się nie.ma. Ani rachunków na siebie ni nic. My też mieliśmy często problemy jak coś chcieliśmy bo wszędzie wołali o potwierdzenie adresu na rachunku...

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chodzę na lekcje angielskiego. Teraz skończyłam level 1 w październiku Zaczynam następny. Lekcje co. 2 tyg. I nie powiem dużo się nauczyłam mimo że tylko Polacy chodzili a prowadziła lekcje hinduska

Penelope lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak przyjechałam do uk pracowałam w domu opieki i mieszkałam u nich na "strychu" wiec tez ciężko było z różnymi potwierdzeniami a jednak dom wynajelam bez problemu. Nie ta agencja to inna. W końcu się uda :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mieszkanie 2 pokojowe koszt 550f, 1pokojowe 400-450f. są też droższe

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Kambel, na moim pierwszym roku lekcje prowadziła Polka, grupa około 15 osób, 60 procent Polaków, ale nauczycielka nawet słowa po Polsku na zajęciach nie powiedziała. Dobra była. Ja zaczynałam od poziomu "0" dla tych co NIC a NIC, dużo się uczyłam i skończyłam z tak dobrym wynikiem że jako jedyna w klasie poszłam od razu na 2 level, ależ byłam dumna. Potem już się trochę mniej przykładałam ale chodziłam jeszcze półtora roku.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas domy 2bedroom są tak koło 500f.
    dla mnie kaucja za miesiąc to jedyna przeszkoda, ale jakże wielka w tym momencie.

wiesz, co Kambel, może też popatrzę, ale jakoś się boje strasznie od Polaków wziąć dom, nie wiem, jakoś tak mam opory, choć szczerze mówiąc jeszcze nie trafiłam na ogłoszenie, pewnie bym po prostu zapytała i by było,
    nie mam co wybrzydzać,
    W pon się podowiaduję troszkę mam nadzieję,
    Może gdybym codziennie pełną parą w to szła to bym teraz siedziała w swoim salonie, a tak się łatwo zniechęcałam, bo ktoś coś powiedział, bo język, bo gdzieś odmówiono, i się bujam jak głupia i liczę na męża i na cud

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ