Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kambel, chyba Ty pisałaś o tych paczkach z Emmas diary, właśnie się zarejestrowałam i ściągnęłam 3 vouchery, wydrukowałam jeden,ten pierwszy, kiedy odbierałaś dwa następne, w jakimś odstępie czasowym? nie widzę żadnej daty "valid until".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:58
-
Może dlatego dużo się uczysz bo na level 1 juz się nieźle gada. Ja skończyłam wszystkie entry do 3 ale było i tak ze ma 3 przychodził ktoś kto powinien iść na 2 i dla tego wiecznie po polsku gadali. Zreszta tam gdzie ja chodziłam to głównie gramatyka pisanie i czytanie a jak przyszło konwersacje prowadzić to siadał polak kolo polaka i wiadome co dalej
zla jestem trochę bo prawie 500 mnie to rocznie kosztowało a nie mialam wpływu na to kto chodzi na zajęcia.
-
to fakt, bez umów, bez rachunków na siebie, a czasem nie pozwalają właściciele benefitu na adres brać np. ludzie ludziom utrudniają
najpierw wynajmowaliśmy u takich co tu się siedem lat uchowali od języka, wszędzie tłumaczy brali, zakupy tylko w PL sklepie i praca z polakamimożna można
a na kasę łasi że masakra, po dwóch tyg nam czynsz podnieśli, a na konie z dnia na dzień na kopach wyrzucili, to była jazda, na szybko z dzieckiem domu szukać
ja na angielski miałam chodzić ale nie mamy co z synkiem zrobić, poza tym myślałam wcześniej że się lada moment przeprowadzimy do miasteczka sąsiedniego i pójdę jak już się ogarniemy i adres będzie, bo nie mogę tyle dojeżdżać -
Ja odebrałam wszystkie trzy na raz. No chyba ze na stanie nie będą mieli jakiejś ;
Ap - my co powiesilismy to ogłoszenie to Polacy się wyprowadzili a właścicielami były angielki i oni po prostu powiedzieli im ze my jesteśmy chętni, bynajmniej nie mieli problemu z odbiorem depozytu. My teraz zrobiliśmy tak samo my się wyprowadzalismy a znajomi weszli powiedziałam tylko wladcicielce ze oni chcą to mieszkanie wynająć i tyleap1526, Penelope lubią tę wiadomość
-
ja wszystkie na raz odebrałam w argosie, pozniej jeszcze dostalam od poloznej ksiazeczke i tam tez byly te kupony i odebralamm\ dwa razy ;pPenelope wrote:Kambel, chyba Ty pisałaś o tych paczkach z Emmas diary, właśnie się zarejestrowałam i ściągnęłam 3 vouchery, wydrukowałam jeden,ten pierwszy, kiedy odbierałaś dwa następne, w jakimś odstępie czasowym? nie widzę żadnej daty "valid until".
Penelope lubi tę wiadomość
-
Jak to mowia: jak coe nie chca wpuscic drzwiami to wejdz oknem
Moj T tez kombinowal zeby dostac to mieszkanie z councilu i sie udalo. Trzeba tylko chciec i chodzic, prosic, gadac i tyle. Samo nic z nieba nie spadnie
Z kredytem bylo to samo. Teraz mamy juz trzeciego advisora bo dwoch poprzednich myslalo ze maja do czynienia z glupimi polaczkami ktorych mozna wycyckac...
Gdyby nie nasz upor, wytrwalosc to mieli bys,y gowno a nie kredyt i dofinansowanie
Pewnie inni na naszym miejscu by sie juz zrazili ale nie my
Teraz czakamy na odp czy wygralismy licytacje domu czy niemam nadzieje ze wlasciciele zaakceptuja nasza zaoferowana kwote i po porodzie sie wpsowadzimy
O szkole tez myslalam i nie wykluczone ze jesli nie wroce do pracy po porodzie to pojde do szkolynawet nie majac w planach byc tu na stale jezyk wszedzie sie przyda
-
Kolejna istotna rzecz, myślę że chyba w 50 procentach to to że ja prawie wcale nie rozmawiam po Polsku, oprócz wspomnianej koleżanki raz na miesiąc i z siostrą raz na tydzień to ja muszę cały czas po angielsku. W domu z mężem po Angielsku, w pracy to samo, a tu ani jednego Polaka nie znam i z nikim nie spotykam. Więc praktyki u mnie też jest dużo. Ale ja pamiętam jak jeszcze nie praktykowałam, i już potrafiłam sama sobie coś załatwić, jak zadzwoniłam pierwszy raz do ubezpieczalni samochodu zmienić adres, do dziś pamiętam jak się czułam jak udało mi się załatwić. To była radość.
ap1526, Driada0102, tyger, mychowe lubią tę wiadomość
-
oj ja parę rzeczy już załatwiłam, duma była że hoho, mężowi pół dnia ze szczegółami opowiadałam, tylko zniechęcam się gdy jednak się nie dogadam, wychodzę i mam niesmak taki straszny, bo nie mogłam znaleźć słów lub zrozumieć. Absolutnie nie mam na kim się trenować
zacznę jak te strasze panie po poczekalniach chodzić i ludzi zagadywać haha -
no to już wydrukowałam wszystkie 3
jutro będę w mieście to zajdę . Dzięki za podesłanie tego linka dziewczyny, zawsze to miło
Paula55 wrote:Ja tez paczki odebralam naraz
I potem od kolezanki dostalam kupon i odebralam jeszcze razWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 23:09
Driada0102, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Powiem wam ze ja sie porejestrowalam na kilku stronach i co jakis czas jakas pierdolke przysla.
Np z apta mam misia, ostatnio dostalam mydelko w plynie (bedzie do szpitalnej torby) pieknie pachnie, z cow&gate mam krowe, ostatnio przyslali super kalendarz dla mam, z jakiejs tez firmy przyslali pieluszki treningowe dla starszych dzieci...
Mile to ze tak co troche cos podeslaPenelope, weronika86 lubią tę wiadomość