X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, chyba Ty pisałaś o tych paczkach z Emmas diary, właśnie się zarejestrowałam i ściągnęłam 3 vouchery, wydrukowałam jeden,ten pierwszy, kiedy odbierałaś dwa następne, w jakimś odstępie czasowym? nie widzę żadnej daty "valid until".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:58

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego dużo się uczysz bo na level 1 juz się nieźle gada. Ja skończyłam wszystkie entry do 3 ale było i tak ze ma 3 przychodził ktoś kto powinien iść na 2 i dla tego wiecznie po polsku gadali. Zreszta tam gdzie ja chodziłam to głównie gramatyka pisanie i czytanie a jak przyszło konwersacje prowadzić to siadał polak kolo polaka i wiadome co dalej :) zla jestem trochę bo prawie 500 mnie to rocznie kosztowało a nie mialam wpływu na to kto chodzi na zajęcia.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt, bez umów, bez rachunków na siebie, a czasem nie pozwalają właściciele benefitu na adres brać np. ludzie ludziom utrudniają
    najpierw wynajmowaliśmy u takich co tu się siedem lat uchowali od języka, wszędzie tłumaczy brali, zakupy tylko w PL sklepie i praca z polakami :) można można :) a na kasę łasi że masakra, po dwóch tyg nam czynsz podnieśli, a na konie z dnia na dzień na kopach wyrzucili, to była jazda, na szybko z dzieckiem domu szukać

ja na angielski miałam chodzić ale nie mamy co z synkiem zrobić, poza tym myślałam wcześniej że się lada moment przeprowadzimy do miasteczka sąsiedniego i pójdę jak już się ogarniemy i adres będzie, bo nie mogę tyle dojeżdżać

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wszystkie trzy na raz. No chyba ze na stanie nie będą mieli jakiejś ;
    Ap - my co powiesilismy to ogłoszenie to Polacy się wyprowadzili a właścicielami były angielki i oni po prostu powiedzieli im ze my jesteśmy chętni, bynajmniej nie mieli problemu z odbiorem depozytu. My teraz zrobiliśmy tak samo my się wyprowadzalismy a znajomi weszli powiedziałam tylko wladcicielce ze oni chcą to mieszkanie wynająć i tyle

ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wszystkie na raz odebrałam w argosie, pozniej jeszcze dostalam od poloznej ksiazeczke i tam tez byly te kupony i odebralamm\ dwa razy ;p
    Penelope wrote:
    Kambel, chyba Ty pisałaś o tych paczkach z Emmas diary, właśnie się zarejestrowałam i ściągnęłam 3 vouchery, wydrukowałam jeden,ten pierwszy, kiedy odbierałaś dwa następne, w jakimś odstępie czasowym? nie widzę żadnej daty "valid until".

Penelope lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mowia: jak coe nie chca wpuscic drzwiami to wejdz oknem :)
    Moj T tez kombinowal zeby dostac to mieszkanie z councilu i sie udalo. Trzeba tylko chciec i chodzic, prosic, gadac i tyle. Samo nic z nieba nie spadnie :)
    Z kredytem bylo to samo. Teraz mamy juz trzeciego advisora bo dwoch poprzednich myslalo ze maja do czynienia z glupimi polaczkami ktorych mozna wycyckac...
    Gdyby nie nasz upor, wytrwalosc to mieli bys,y gowno a nie kredyt i dofinansowanie :)
    Pewnie inni na naszym miejscu by sie juz zrazili ale nie my :)
    Teraz czakamy na odp czy wygralismy licytacje domu czy nie :) mam nadzieje ze wlasciciele zaakceptuja nasza zaoferowana kwote i po porodzie sie wpsowadzimy :)

O szkole tez myslalam i nie wykluczone ze jesli nie wroce do pracy po porodzie to pojde do szkoly :) nawet nie majac w planach byc tu na stale jezyk wszedzie sie przyda :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja co zabawne zapamiętałam ładnie ze szkoły zasady w angielskim, poprawne formułowanie pytań, zdań, czasy i pierdoły, za to słówek nie znam :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna istotna rzecz, myślę że chyba w 50 procentach to to że ja prawie wcale nie rozmawiam po Polsku, oprócz wspomnianej koleżanki raz na miesiąc i z siostrą raz na tydzień to ja muszę cały czas po angielsku. W domu z mężem po Angielsku, w pracy to samo, a tu ani jednego Polaka nie znam i z nikim nie spotykam. Więc praktyki u mnie też jest dużo. Ale ja pamiętam jak jeszcze nie praktykowałam, i już potrafiłam sama sobie coś załatwić, jak zadzwoniłam pierwszy raz do ubezpieczalni samochodu zmienić adres, do dziś pamiętam jak się czułam jak udało mi się załatwić. To była radość.

ap1526, Driada0102, tyger, mychowe lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez paczki odebralam naraz :)
    I potem od kolezanki dostalam kupon i odebralam jeszcze raz :)

Penelope lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel w sumie ekstra pomysł :D heh
    tu mi klapki z oczu zdjęłaś :)można i w ten sposób

ja to nawet nieumeblowany chcę dom, byle z tą kaucją ponegocjować, a my juz sobie mebelki skombinujemy

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap to otwieraj słownik i 5 dziennie na pamięć :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja parę rzeczy już załatwiłam, duma była że hoho, mężowi pół dnia ze szczegółami opowiadałam, tylko zniechęcam się gdy jednak się nie dogadam, wychodzę i mam niesmak taki straszny, bo nie mogłam znaleźć słów lub zrozumieć. Absolutnie nie mam na kim się trenować :)
    zacznę jak te strasze panie po poczekalniach chodzić i ludzi zagadywać haha :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och bardzo bym chciała zwyczajny papierowy słownik ale nie mam :) tak się pakowałam :), a w kompie to jakoś nie wiem, tak bym hasłami może alfabetycznie leciała, a tak nie wiem od czego zacząć :)
    poproszę żeby mi do paki teraz wrzucili i wysłali

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to już wydrukowałam wszystkie 3 :) jutro będę w mieście to zajdę . Dzięki za podesłanie tego linka dziewczyny, zawsze to miło :)
    Paula55 wrote:
    Ja tez paczki odebralam naraz :)
    I potem od kolezanki dostalam kupon i odebralam jeszcze raz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 23:09

Driada0102, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.pottytraining.co.uk/
    tutaj dostaje sie pampersa

ap1526, Paula55, Penelope, kambel lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z tych paczek kuponów zniżkowych głównie na chemię, portfel wypchany i czekam jeszcze z kupowaniem

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptaclub.co.uk/ tutaj misia białego małego

ap1526, weronika86 lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze ja sie porejestrowalam na kilku stronach i co jakis czas jakas pierdolke przysla.
    Np z apta mam misia, ostatnio dostalam mydelko w plynie (bedzie do szpitalnej torby) pieknie pachnie, z cow&gate mam krowe, ostatnio przyslali super kalendarz dla mam, z jakiejs tez firmy przyslali pieluszki treningowe dla starszych dzieci...
    Mile to ze tak co troche cos podesla :)

Penelope, weronika86 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze mnie dziewczyny uprzedzily ;)
    Z pottytraining dostalam nawet 2 pieluszki ;P

Driada0102, weronika86 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to ja się tak dobrze nie ustawiłam Paula :) pamiętasz jeszcze co to za stronki?

Paula55 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ