Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
jak zmierzch?
czytała któraś słynnego teraz Greya? byłam dość zaskoczona :)współlokatorka mi dała na nudę, to mi było głupio koło męża leżeć podczas czytania
haha
ogród tu to dla mnie już sprawa honoru hahamuszę go mieć. w Anglii mieszkać i ogrodu nie mieć? To bym sobie za 300 na flata poszła
już sobie wyobrażam jak się synuś cały dzień na dworze bawi a córcia w wózeczku na powietrzuw centrum Łodzi miałam nierówny chodnik i beton beton beton
zawsze marzyłam o domku na wsi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 23:49
-
Ja też sporo czytam, ale chyba trochę inna tematyka
choć różne wpadają
Teraz w Pl z gazetą Vica chyba jakąś serię książek wydają, właśnie siostra mi przywiozła, i widzę Monika Szwaja "Jestem nudziarą", słyszałam nazwisko ale nie wiem jak pisze, pewnie coś w style łatwe miłe i przyjemne, też się przeczyta
Może nawet dziś zacznę bo akurat skończyłam poprzednią.
ap1526 wrote:haha Driadanie wkręcaj sobie na noc
ja się w książkach teraz zatopiłam, przeczytałam kilka ostatnio Mastrertona, Knootza czy Grishama a teraz uwaga Harrego Pottera czytam haha :)skoro już jestem w Anglii to odświeżęap1526 lubi tę wiadomość
-
Ap, niedawno przeczytałam pierwszą część Greya, w dwa dni, drugą zaczęłam ale było mi za dużo więc odłożyłam na potemap1526 wrote:jak zmierzch?
czytała któraś słynnego teraz Greya? byłam dość zaskoczona :)współlokatorka mi dała na nudę, to mi było głupio koło męża leżeć podczas czytania
haha
ap1526, kambel lubią tę wiadomość
-
Ale dalyscie czadu dziewczyny. Pojechalam tylko na lody do McDonalda a po powrocie kilka stron wiecej. Niezle sie nakrecilyscie.
A ja tylko napisze ze mi dobrze
Dobranoc mamusie :*ap1526, Penelope, Driada0102, kambel, ivi lubią tę wiadomość
-
Zmierzchu mam wszystkie książki, ale to czytałam już dawno
Tak to czytałam o mrocznych łowcach (dużo seksu w nich, a fantazy)
Graya zaczęłam czytać ale w połowie przestałam nie podeszła mi, chyba muszę dojrzeć do niej.
Lubie też czytać takie życiowe książki na faktach.
DobranocPenelope lubi tę wiadomość
-
Jej położyłam się do łóżka i padłam
dopiero mnie kaja obudziła.
Ja zmierzch tez czytałam jedna część wzięłam nawet do matury z ustnego polskiego bo temat miałam o miłościPottera tez uwielbiałam kiedyś czytać no i ostatnio cała seria leciała mój m tego nie lubi ale na.szczęście miał na popołudniu wiec mogłam sobie obejrzeć. Ja ostatnio to czytałam na początku roku, chciałam zamówić greya ale było mi szkoda kasy a z pl przywiozłam Książkę pt ocalila mnie łza. I z czystym sercem mogę polecić chodź bardziej wolę coś typu zmierzch. Ale niestety teraz mam czas na czytanie gazetek i to jedna czytam czasami tydzień
Driada0102 lubi tę wiadomość
-
Hej
Dawno tutaj nie zaglądałam bo niestety cierpię na brak czasu. Bartuś + prace domowe + pomoc mężowi + jakieś wyjścia= doba dla mnie musiała by mieć chyba 48h żebym ze wszystkim się wyrobiła.
Bartuś rośnie jak na drożdżach i warzy już 6,5kg. Pierwsze szczepienie mieliśmy w zeszłym tygodniu w czwartek dopiero bo nie mogli znaleźć wolnego terminu.
Niestety nie mam czasu na nadrabianie zaległości dlatego Gratulacje dla mamuś które urodziły w tym czasie co nie zaglądałam i jeżeli pojawiły się nowe szczęśliwe przyszłe mamusie to serdecznie witamPaula55, tyger, kambel, weronika86, ivi lubią tę wiadomość
-
W ogóle wczoraj dostałam wezwanie na wizytę w szpitalu nic nie było napisane po co tylko data Lekarza i unit. A że byłam akurat w medicalu to zapytałam się o co chodzi. Okazało się ze to lekarka z medicala wysłała list aby zbadali mnie ginekologiczne po porodzie przez to ze z Kają były problemy aby nie powtórzyło się to przy kolejnej ciąży. Bo może być to problem u mnie jakiś. Aż się zdziwiłam bo nie byłam u niej w ogóle a mój lekarz prowadzący to ktoś inny. Coraz bardziej chwale sobie lekarzy tutaj, coraz częściej mnie zaskakują
Penelope, alkak12, ap1526, ivi, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
No to tylko się cieszyć
Ja dziś odebrałam wszystkie 3 paczki w Boots z Emmas Diary. W sumie to mąż poszedł, przyniósł mi 3 takie same "mum to be", musiał podjechać raz jeszcze odwieźć dwie i przywieźć te które być powinny. Ale załatwił. Uśmiechał się widziałam że tak zbieram, ale mnie tam to cieszy, every little helpskambel wrote:W ogóle wczoraj dostałam wezwanie na wizytę w szpitalu nic nie było napisane po co tylko data Lekarza i unit. A że byłam akurat w medicalu to zapytałam się o co chodzi. Okazało się ze to lekarka z medicala wysłała list aby zbadali mnie ginekologiczne po porodzie przez to ze z Kają były problemy aby nie powtórzyło się to przy kolejnej ciąży. Bo może być to problem u mnie jakiś. Aż się zdziwiłam bo nie byłam u niej w ogóle a mój lekarz prowadzący to ktoś inny. Coraz bardziej chwale sobie lekarzy tutaj, coraz częściej mnie zaskakująap1526, tyger lubią tę wiadomość
-
Pewnie Penelope
ja do tej pory żadnych kremów do dupci jeszcze nie kupowałam. Teraz jedynie kupie ten sudocrem w tubce bo szybko czerwona skórka wraca do normalnego koloru.
Jedyne co nie używam to oliwka Johnsona.
Dziś kupowałam bambino po 1.5 mies Skończyła się duża butla. W jednym polskim sklepie mała butelka 3,2 a w drugim duza.za 3.9. A wczoraj posmarowalam kaje johnsonem ale ta w żelu to do kąpieli się jeszcze kleila od tej oliwkiPenelope lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Faktycznie - nieźle się rozkręciłyście
Ale nadrobiłam wszystko, bo interesujące tematy podejmowałyście
I powiem Wam, że mój chłopak też odważniejszy i chociaż ja niby trochę więcej języka znam, to on tu poszedł do pracy i szybko się rozkręcił, a mi jest ciężko się przełamać żeby gadać. Często się nim wyręczam, bo śmielszy i pewniejszy siebie niż ja.
Ja jak się zestresuję to zapominam języka w gębie.
Kambel, ja też na lekarzy jeszcze nie mogłam tu narzekać - odpukać.
Ap, koooocham Mastertona! Większość jego horrorów przeczytałam.Ja jestem zarejestrowana na lubimyczytac.pl i tam odhaczam przeczytane książki i też mi sugerują takie w moim guście.
Szukałam tutaj swoją drogą w secondhand'ach jego książek ale nie spotkałam póki co. Chciałam zrobić sobie challenge i przeczytać książkę po angielsku.
ap1526 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPenelope wrote:Kambel, chyba Ty pisałaś o tych paczkach z Emmas diary, właśnie się zarejestrowałam i ściągnęłam 3 vouchery, wydrukowałam jeden,ten pierwszy, kiedy odbierałaś dwa następne, w jakimś odstępie czasowym? nie widzę żadnej daty "valid until".
Kotek ja o nich pisałam. Możesz iść do sklepu i od razu 3 zrealizować
No dobra, nadrobiłam Was i widzę że już odebrałaś
Dziewczyny, jaki krem ochronny stosujecie u dzieci na spacer przed słońcem tutaj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 00:08
Penelope lubi tę wiadomość
-
Sproquette wrote:Hej dziewczyny
Faktycznie - nieźle się rozkręciłyście
Ale nadrobiłam wszystko, bo interesujące tematy podejmowałyście
I powiem Wam, że mój chłopak też odważniejszy i chociaż ja niby trochę więcej języka znam, to on tu poszedł do pracy i szybko się rozkręcił, a mi jest ciężko się przełamać żeby gadać. Często się nim wyręczam, bo śmielszy i pewniejszy siebie niż ja.
Ja jak się zestresuję to zapominam języka w gębie.
Kambel, ja też na lekarzy jeszcze nie mogłam tu narzekać - odpukać.
Ap, koooocham Mastertona! Większość jego horrorów przeczytałam.Ja jestem zarejestrowana na lubimyczytac.pl i tam odhaczam przeczytane książki i też mi sugerują takie w moim guście.
Szukałam tutaj swoją drogą w secondhand'ach jego książek ale nie spotkałam póki co. Chciałam zrobić sobie challenge i przeczytać książkę po angielsku.
u nas w bibliotece bardzo słabo, jeden regalik polski, a na różne gatunki przeznaczony więc zaczęłam z e-bookami i rozglądam się za czytnikiem ale to okropne, bo nie wiem jaki chcę, a nie powiem też żeby były tanie, ech, czytam opinie i mam tylko większy mętlik. zobaczę chętnie tą stronkę internetową. Pamiętam, że dawniej przeczytałam "dziecko ciemności" chyba odświeżę, bo najlepiej ją wspominam. Kończą mi się pomysły na kolejne, czytałam opis tej co Kambel podała, z motywem śpiączki, myślę, że ją przeczytam, ale chętnie skorzystam jeśli coś polecicie. Bardzo lubię prawnicze, polecam "zeznanie" Grishama, zrobiła na mnie przynajmniej wtedy ogromne wrażenie.
Mała moja wariuje, że hej, kopie do bólu momentami i chyba o 360 stopni obroty robi.
Też się dziś porejestrowałam, mają słać niby, to czekam
Teściowa dziś napisała, że nie umiała się powstrzymać i kupiła już śpioszki i sukieneczkę
Mnie ta ciąża pokonała, zachowuję się momentami jak taki facior z browarem w brudnym podkoszulkutu sobie beknę, tam sobie no
nie panuję już nad sobą heh, a mała po pęcherzu skacze i tylko czekać aż się zsikam w majtki, jeszcze ta siara, czuję się gruba i brudna i mi nie wygodnie w każdych spodniach
pocę się jak świnia, Boziu masakra
taka mało elegancka jestem heh, a w przedpokoju zawisło wczoraj duże lustro i trochę mnie zawiodło, bo to wina lustra przecieprzydałoby się jakieś spa
Driada0102, Plumb80, ivi, Sproquette, tyger, alkak12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny