X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wojowac nie zamierzam. Ja z tych spokojnych haha :)
    Potrzeba mi teraz tylko swojego kata i kawalka ogrodu :) ńic wiecej :)

ap1526 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie znam tych książek, Pottera znam z filmów :P
    ja też lubię czytać, ale muszę mieć wenę. Ja lubię czytać Fantazy z nutą namiętności ;p

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zmierzch? :) czytała któraś słynnego teraz Greya? byłam dość zaskoczona :)współlokatorka mi dała na nudę, to mi było głupio koło męża leżeć podczas czytania :D haha

ogród tu to dla mnie już sprawa honoru haha :D muszę go mieć. w Anglii mieszkać i ogrodu nie mieć? To bym sobie za 300 na flata poszła :D
    już sobie wyobrażam jak się synuś cały dzień na dworze bawi a córcia w wózeczku na powietrzu :D w centrum Łodzi miałam nierówny chodnik i beton beton beton :D zawsze marzyłam o domku na wsi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 23:49

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny. Ja zmykam bo jutro rańo ostatnie zajecia szkoly rodzenia i trzeba wstac :)
    Dobrej nocki :)

ap1526 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sporo czytam, ale chyba trochę inna tematyka :) choć różne wpadają :) Teraz w Pl z gazetą Vica chyba jakąś serię książek wydają, właśnie siostra mi przywiozła, i widzę Monika Szwaja "Jestem nudziarą", słyszałam nazwisko ale nie wiem jak pisze, pewnie coś w style łatwe miłe i przyjemne, też się przeczyta :) Może nawet dziś zacznę bo akurat skończyłam poprzednią.
    ap1526 wrote:
    haha Driada :) nie wkręcaj sobie na noc :)
    ja się w książkach teraz zatopiłam, przeczytałam kilka ostatnio Mastrertona, Knootza czy Grishama a teraz uwaga Harrego Pottera czytam haha :)skoro już jestem w Anglii to odświeżę :)

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc wam, też zmykam, bo mi łepek eksploduje, za dużo komputera :)

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, niedawno przeczytałam pierwszą część Greya, w dwa dni, drugą zaczęłam ale było mi za dużo więc odłożyłam na potem :)
    ap1526 wrote:
    jak zmierzch? :) czytała któraś słynnego teraz Greya? byłam dość zaskoczona :)współlokatorka mi dała na nudę, to mi było głupio koło męża leżeć podczas czytania :D haha

ap1526, kambel lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dalyscie czadu dziewczyny. Pojechalam tylko na lody do McDonalda a po powrocie kilka stron wiecej. Niezle sie nakrecilyscie.
    A ja tylko napisze ze mi dobrze :)
    Dobranoc mamusie :*

ap1526, Penelope, Driada0102, kambel, ivi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam naprawdę mocno tych autorów których podałam, a o każdej książce można sobie przeczytać na biblionetka.pl, jak się oceni kilka to dopasowują pod Twój gust tytuły kolejne:) no już mnie nie ma :D buźka

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzchu mam wszystkie książki, ale to czytałam już dawno :P
    Tak to czytałam o mrocznych łowcach (dużo seksu w nich, a fantazy) :P
    Graya zaczęłam czytać ale w połowie przestałam nie podeszła mi, chyba muszę dojrzeć do niej.
    Lubie też czytać takie życiowe książki na faktach.
    Dobranoc :)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej położyłam się do łóżka i padłam :) dopiero mnie kaja obudziła.
    Ja zmierzch tez czytałam jedna część wzięłam nawet do matury z ustnego polskiego bo temat miałam o miłości :) Pottera tez uwielbiałam kiedyś czytać no i ostatnio cała seria leciała mój m tego nie lubi ale na.szczęście miał na popołudniu wiec mogłam sobie obejrzeć. Ja ostatnio to czytałam na początku roku, chciałam zamówić greya ale było mi szkoda kasy a z pl przywiozłam Książkę pt ocalila mnie łza. I z czystym sercem mogę polecić chodź bardziej wolę coś typu zmierzch. Ale niestety teraz mam czas na czytanie gazetek i to jedna czytam czasami tydzień ;)

Driada0102 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dawno tutaj nie zaglądałam bo niestety cierpię na brak czasu. Bartuś + prace domowe + pomoc mężowi + jakieś wyjścia= doba dla mnie musiała by mieć chyba 48h żebym ze wszystkim się wyrobiła.

Bartuś rośnie jak na drożdżach i warzy już 6,5kg. Pierwsze szczepienie mieliśmy w zeszłym tygodniu w czwartek dopiero bo nie mogli znaleźć wolnego terminu :(.

Niestety nie mam czasu na nadrabianie zaległości dlatego Gratulacje dla mamuś które urodziły w tym czasie co nie zaglądałam i jeżeli pojawiły się nowe szczęśliwe przyszłe mamusie to serdecznie witam :)

Paula55, tyger, kambel, weronika86, ivi lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj dostałam wezwanie na wizytę w szpitalu nic nie było napisane po co tylko data Lekarza i unit. A że byłam akurat w medicalu to zapytałam się o co chodzi. Okazało się ze to lekarka z medicala wysłała list aby zbadali mnie ginekologiczne po porodzie przez to ze z Kają były problemy aby nie powtórzyło się to przy kolejnej ciąży. Bo może być to problem u mnie jakiś. Aż się zdziwiłam bo nie byłam u niej w ogóle a mój lekarz prowadzący to ktoś inny. Coraz bardziej chwale sobie lekarzy tutaj, coraz częściej mnie zaskakują :)

Penelope, alkak12, ap1526, ivi, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tylko się cieszyć :)
    Ja dziś odebrałam wszystkie 3 paczki w Boots z Emmas Diary. W sumie to mąż poszedł, przyniósł mi 3 takie same "mum to be", musiał podjechać raz jeszcze odwieźć dwie i przywieźć te które być powinny. Ale załatwił. Uśmiechał się widziałam że tak zbieram, ale mnie tam to cieszy, every little helps :)
    kambel wrote:
    W ogóle wczoraj dostałam wezwanie na wizytę w szpitalu nic nie było napisane po co tylko data Lekarza i unit. A że byłam akurat w medicalu to zapytałam się o co chodzi. Okazało się ze to lekarka z medicala wysłała list aby zbadali mnie ginekologiczne po porodzie przez to ze z Kają były problemy aby nie powtórzyło się to przy kolejnej ciąży. Bo może być to problem u mnie jakiś. Aż się zdziwiłam bo nie byłam u niej w ogóle a mój lekarz prowadzący to ktoś inny. Coraz bardziej chwale sobie lekarzy tutaj, coraz częściej mnie zaskakują :)

ap1526, tyger lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Penelope :) ja do tej pory żadnych kremów do dupci jeszcze nie kupowałam. Teraz jedynie kupie ten sudocrem w tubce bo szybko czerwona skórka wraca do normalnego koloru.
    Jedyne co nie używam to oliwka Johnsona.
    Dziś kupowałam bambino po 1.5 mies Skończyła się duża butla. W jednym polskim sklepie mała butelka 3,2 a w drugim duza.za 3.9. A wczoraj posmarowalam kaje johnsonem ale ta w żelu to do kąpieli się jeszcze kleila od tej oliwki :/

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Faktycznie - nieźle się rozkręciłyście :D Ale nadrobiłam wszystko, bo interesujące tematy podejmowałyście :) I powiem Wam, że mój chłopak też odważniejszy i chociaż ja niby trochę więcej języka znam, to on tu poszedł do pracy i szybko się rozkręcił, a mi jest ciężko się przełamać żeby gadać. Często się nim wyręczam, bo śmielszy i pewniejszy siebie niż ja. :) Ja jak się zestresuję to zapominam języka w gębie. :/
    Kambel, ja też na lekarzy jeszcze nie mogłam tu narzekać - odpukać.
    Ap, koooocham Mastertona! Większość jego horrorów przeczytałam. :) Ja jestem zarejestrowana na lubimyczytac.pl i tam odhaczam przeczytane książki i też mi sugerują takie w moim guście. :) Szukałam tutaj swoją drogą w secondhand'ach jego książek ale nie spotkałam póki co. Chciałam zrobić sobie challenge i przeczytać książkę po angielsku. ;)

ap1526 lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Kambel, chyba Ty pisałaś o tych paczkach z Emmas diary, właśnie się zarejestrowałam i ściągnęłam 3 vouchery, wydrukowałam jeden,ten pierwszy, kiedy odbierałaś dwa następne, w jakimś odstępie czasowym? nie widzę żadnej daty "valid until".

Kotek ja o nich pisałam. Możesz iść do sklepu i od razu 3 zrealizować ;)

No dobra, nadrobiłam Was i widzę że już odebrałaś :P

Dziewczyny, jaki krem ochronny stosujecie u dzieci na spacer przed słońcem tutaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 00:08

• kambel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam mała tubke Nivea Kids + 50
    I tak zanim ją zuzyje to trochę czasu minie :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette wrote:
    Hej dziewczyny :) Faktycznie - nieźle się rozkręciłyście :D Ale nadrobiłam wszystko, bo interesujące tematy podejmowałyście :) I powiem Wam, że mój chłopak też odważniejszy i chociaż ja niby trochę więcej języka znam, to on tu poszedł do pracy i szybko się rozkręcił, a mi jest ciężko się przełamać żeby gadać. Często się nim wyręczam, bo śmielszy i pewniejszy siebie niż ja. :) Ja jak się zestresuję to zapominam języka w gębie. :/
    Kambel, ja też na lekarzy jeszcze nie mogłam tu narzekać - odpukać.
    Ap, koooocham Mastertona! Większość jego horrorów przeczytałam. :) Ja jestem zarejestrowana na lubimyczytac.pl i tam odhaczam przeczytane książki i też mi sugerują takie w moim guście. :) Szukałam tutaj swoją drogą w secondhand'ach jego książek ale nie spotkałam póki co. Chciałam zrobić sobie challenge i przeczytać książkę po angielsku. ;)

u nas w bibliotece bardzo słabo, jeden regalik polski, a na różne gatunki przeznaczony więc zaczęłam z e-bookami i rozglądam się za czytnikiem ale to okropne, bo nie wiem jaki chcę, a nie powiem też żeby były tanie, ech, czytam opinie i mam tylko większy mętlik. zobaczę chętnie tą stronkę internetową. Pamiętam, że dawniej przeczytałam "dziecko ciemności" chyba odświeżę, bo najlepiej ją wspominam. Kończą mi się pomysły na kolejne, czytałam opis tej co Kambel podała, z motywem śpiączki, myślę, że ją przeczytam, ale chętnie skorzystam jeśli coś polecicie. Bardzo lubię prawnicze, polecam "zeznanie" Grishama, zrobiła na mnie przynajmniej wtedy ogromne wrażenie.
    Mała moja wariuje, że hej, kopie do bólu momentami i chyba o 360 stopni obroty robi.
    Też się dziś porejestrowałam, mają słać niby, to czekam :)
    Teściowa dziś napisała, że nie umiała się powstrzymać i kupiła już śpioszki i sukieneczkę :)
    Mnie ta ciąża pokonała, zachowuję się momentami jak taki facior z browarem w brudnym podkoszulku :) tu sobie beknę, tam sobie no :) nie panuję już nad sobą heh, a mała po pęcherzu skacze i tylko czekać aż się zsikam w majtki, jeszcze ta siara, czuję się gruba i brudna i mi nie wygodnie w każdych spodniach :) pocę się jak świnia, Boziu masakra
    taka mało elegancka jestem heh, a w przedpokoju zawisło wczoraj duże lustro i trochę mnie zawiodło, bo to wina lustra przecie :) przydałoby się jakieś spa :D

Driada0102, Plumb80, ivi, Sproquette, tyger, alkak12 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap rozbawiłaś mnie tym opisem :) Ale faktycznie, w pewnym momencie ciąża daje popalić i czujesz się nieatrakcyjna. Tym bardziej teraz jak jest ciepło,człowiek się poci wszędzie no i łatwo nie jest.

ap1526 lubi tę wiadomość

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ