Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala wstaw zdjęcie :) :) :)
    Ja się tak dobrze czuję, ze nawet nie wiem co bym mogła wymyślić, by dostać chorobowe a macierzyńskiego bez sensu zaczynać. Tak więc muszę pokonać swoje lenistwo i jakoś to wytrzymać. Na szczęście pracuje z dobrymi kobietkami i mogę sobie pozwolić na mega obijanie się w pracy. Na razie jednak delektuję się moim ostatnim tygodniem urlopu :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je dziewczyny,chyba do Was w koncu dolacze:) W pierwszym cyklu po poronieniu i pierwszych staraniach mam bardzo blada druga kreske na tescie. Poczekam do piatku z trzecim testem..
    Ale chyba sie zaczyna.. :)

f2w3vkcbm402yi6o.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 23:23

xcarolinex, Kropka, Stinka, nick nieaktualny, Ulala lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe - po cichu gratuluje :) :) Oby nastepna kreseczka byla mocniejsza, zdrowo i silnie sie rozwijala :) :)

mychowe lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe gratuluję :) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje:)

f2w3vkcbm402yi6o.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 23:23

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe no to teraz byle do przodu! Musi sie teraz udać!

Ja niestety w szpitalu. Brzuch zaczął sie stawiać i klucie w boku. Dostałam kroprlowki, sterydy i leze w szpitalu godzinę drogi od domu bo tu oddział neonatologii dziecięcej jest lepszy.....pozostaje czekać.

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Kropka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Ulala, trzymam bardzo mocno kciuki, by małe jeszcze zechciały posiedzieć w brzuszku. Trzymaj się i myśl pozytywnie. Mam nadzieję, że dobrze się tam Wami zajmą.

Ulala lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala trzymaj sie kochana! Wazne, ze nie krwawisz i wody nie poszly. Oszczedzaj sie. Fajnie, ze sie Toba zajeli i nie zlekcewarzyli objawow. Tak przy okazji, co to znaczy, ze sie zaczal stawiac? Masz skurcze?

Ulala lubi tę wiadomość

8599gov35hcg7r21.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mam do Was takie pytanie. Jakbyscie mialy chwilke czasu moglybyscie spojrzec na moj wykres? Czy moze on wrozyc cos dobrego? Czy, ktoras z Was miala na poczatku ciazy bole brzucha?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze sie nie sugerowac terminem @ bo jest on malo wiarygodny. Cykle zawsze mam 28-30 dniowe wiec owu cos sie pomylila;p

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia wykres wygląda obiecująco, tem. ładnie w górze :) Chociaż ja miałam wykres w zygzaki, więc bardzo ciężko jest się oprzeć na wykresie. A brzuch bolał mnie jak na okres, śluz był kremowy, no i piersi bardzo bolały. Jeszcze wstrzymaj się kilka dni i testuj. Trzymam kciuki za zieloną kropeczkę :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala,trzymam kciuki za wasza trojke, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Dzis druga krecha bardziej wyraznia jest:)

f2w3vkcbm402yi6o.png

Kropka, Ulala lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe gratulacje jeszcze raz!!!

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala a jak Wy sie macie? Mam nadzieję, że jeszcze w trzypaku i wszystko się jakoś uspokoiło. Trzymam kciuki!!!

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka wrote:
    Ulala trzymaj sie kochana! Wazne, ze nie krwawisz i wody nie poszly. Oszczedzaj sie. Fajnie, ze sie Toba zajeli i nie zlekcewarzyli objawow. Tak przy okazji, co to znaczy, ze sie zaczal stawiac? Masz skurcze?
    Co to znaczy...brzuch robi sie trawy jak skala a tam po 30 sek puszcza. To takie chyba skurcze tylko u mnie sa bez tych okresowych bóli.

Tak na szczęście my nadal w 3 paku. Brzuch sie stawia jak ju sie podoba zazwyczaj rano i wieczorem wiec możliwe ze to pan brakston miesza w szykach. Beda dzwonić do mojego szpitala i albo mie tam przeniosą albo wypisza do domu. Moze jeszcze beda badać jak sie ma szyjka ale oststnio była ładnie zamknięta i mam nadzieje ze nadal jest taka.
    Ale w moczu wykryli mi ketony krew i cukier, godzinę po posiłku znowu badali mocz lecz wszytko nadal było wysokie co dało im do myślenia, w moim szpitalu nie kwalifikuje sie na badanie glukozą wiec Umówili mnie tutaj na poniedziałek wiec nawet jakbym miała przyjechać to przyjade i bedzie z głowy.
    No i dopadła mnie przypadłość ciazowa- żołądek z gardle. Nie mam zgagi zeby mnie piekło, tylko mam wrażenie ze ktoś mi żołądek przemiescil prawie do gardła i zaciągnął pętlę, do tego nie moze mi sie odbić..spałam prawie na siedząco a rano poprosiłam o cos i dali mi gawiskon i poprawa momentalna.
    No to sie klade, włacze sobie na channel4 dokument16 dzieci i odliczaja dalej i bede oglądać :)
    Jak bede wiedziała cos wiecej to dam znać :*

Kropka, Stinka lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Kropka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jaka ulga, że jeszcze w 3paku :) Wczoraj się nie odzywałaś, więc poważnie się martwiłam :) Dobrze, ze chociaż ten szpital się Tobą zajął i czasem warto dojeżdżać, ale być spokojnym. Ja też co 4 tyg. muszę jechać 40 min. do szpitala by sprawdzić poziom tarczycy, bo w szpitalu gdzie mieszkam poziom tarczycy chcieli mi sprawdzać co 6-8 tyg. i po ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że wszystko jest ok i już nie musi mnie widywać do końca ciąży.
    A przypadłości ciążowe, no cóż... po jakimś czasie miną ;) Trzymam za Was kciuki, żebyś już spokojnie donosiła córeczki i żebyś miał jak najmniej przykrych dolegliwości :)
    Miłego oglądania (fajny program :) ).

Ulala lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala wrote:
    Co to znaczy...brzuch robi sie trawy jak skala a tam po 30 sek puszcza. To takie chyba skurcze tylko u mnie sa bez tych okresowych bóli.

Tak na szczęście my nadal w 3 paku. Brzuch sie stawia jak ju sie podoba zazwyczaj rano i wieczorem wiec możliwe ze to pan brakston miesza w szykach. Beda dzwonić do mojego szpitala i albo mie tam przeniosą albo wypisza do domu. Moze jeszcze beda badać jak sie ma szyjka ale oststnio była ładnie zamknięta i mam nadzieje ze nadal jest taka.
    Ale w moczu wykryli mi ketony krew i cukier, godzinę po posiłku znowu badali mocz lecz wszytko nadal było wysokie co dało im do myślenia, w moim szpitalu nie kwalifikuje sie na badanie glukozą wiec Umówili mnie tutaj na poniedziałek wiec nawet jakbym miała przyjechać to przyjade i bedzie z głowy.
    No i dopadła mnie przypadłość ciazowa- żołądek z gardle. Nie mam zgagi zeby mnie piekło, tylko mam wrażenie ze ktoś mi żołądek przemiescil prawie do gardła i zaciągnął pętlę, do tego nie moze mi sie odbić..spałam prawie na siedząco a rano poprosiłam o cos i dali mi gawiskon i poprawa momentalna.
    No to sie klade, włacze sobie na channel4 dokument16 dzieci i odliczaja dalej i bede oglądać :)
    Jak bede wiedziała cos wiecej to dam znać :*

Ja ok 2 tyg temu bylam u nas w szpitalu na oddziale polozniczyn - strasznie mnie na dole bolalo jak chodzilam no i tez mi brzuch twardnial i przy tym to bylo okropne uczucie... Polozna, ktora sie mna 'zajmowala' powiedziala, ze to niemozliwe, ze mam takie braxton hicks'y a na KTG wyszlo ich 5-6 w ciagu godziny ... Kilka dni pozniej mialam wizyte u lekarza + usg i na te braxtony lekarka kazala mi brac... paracetamol :O
    Moja polozna ich wysmiala, pewnie jak trafie do szpitala ze skurczami, to beda mi próbowac wciskac paracetamol :D

Dziewczyny, jesli ktoras z Was zdecyduje sie na znieczulenie, to mozna go miec od 3cm rozwarcia ( mi tak mowila polozna ) I jesli beda Wam mowic, ze jeszcze nie mozna itp to przy 3cm mamy do niego prawo - ja chyba bede prosic ich o sprawdzenie co chwile, by nie przeoczyc, zeby nie bylo za pozno :P

Dziewczyny, trzymajcie sie i zostancie w 2packach/3packach jak najdluzej sie da :P

gg64wn1511ap0yj7.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol lek na wszystko :) Zapewne przy porodzie też dadzą ze dwie tabletki paracetamolu ;) Ja bym chciała spróbować bez znieczulenia, ale jak wyjdzie to zobaczymy.
    Xcarolinex Ty już niedługo!!! Jak samopoczucie, boisz się porodu, czy bardziej jesteś podekscytowana?

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo juz od dzis zostalo nam 4tygodnie :) :) Choc po cichutku licze, ze moze sama postanowi wczesniej wyjsc :)
    Porodu sie nie boje, o ile dostane znieczulenie! :P Jesli mi go nie dadza, powiem, ze nie rodze i koniec ;)
    Ja chyba jestem jedyna w tym watku w tak zaawansowanej ciazy?!
    Pamietam, jak dopiero robilam test a tu zaraz poród!! :)

A Ty gotowa juz? :) I psychicznie i z asortmentem dla Malenstwa? :)

Kropka lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• Ella Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Nooo juz od dzis zostalo nam 4tygodnie :) :) Choc po cichutku licze, ze moze sama postanowi wczesniej wyjsc :)
    Porodu sie nie boje, o ile dostane znieczulenie! :P Jesli mi go nie dadza, powiem, ze nie rodze i koniec ;)
    Ja chyba jestem jedyna w tym watku w tak zaawansowanej ciazy?!
    Pamietam, jak dopiero robilam test a tu zaraz poród!! :)

A Ty gotowa juz? :) I psychicznie i z asortmentem dla Malenstwa? :)
    Jestesmy blisko z datami. Zycze powodzenia, w UK daja znieczulenie, wiec powinnas byc ok.
    Moja szwagierka rodzila niedawno w UK i jak akcja porodowa ustala to szybko jej cesarke zrobili i byla zadowolona.
    Niestety w Anglii szybko " wyrzucaja" do domu po porodzie, niestety tna koszty i nie chca za dlugo trzymac w szpitalu.
    Co do srodkow przeciwbolowych to jesli bedziesz karmic piersia to nic innego Ci nie dadza, jak paracetamol, bo cos mocniejszego moze zaszkodzic dziecku.

Q82doi09kub0318v3.png
‹‹ ‹ 18 19 20 21 22 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ