X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja do Wakefield za pół roku jak dobrze pójdzie. Teraz mieszkam niedaleko Londynu.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no 30kg niezły wynik :)
    to tu GP robi cytologię? :)
    zmieniałam ginekologa w pierwszej ciąży, z faceta najpierw, a z tą babą starałam się już jakoś wytrzymać, bo ile można lekarza w ciągu jednej ciąży zmieniać, poza tym miałam blisko.
    czasem się zastanawiałam czy to mój wiek je prowokował, pewnie choćby ze względu na to, że ja nie umiałam o siebie walczyć, byłam wystraszona, teraz już bym sobie nie dała, ale się cieszę, że nie muszę walczyć tylko po prostu robią co trzeba, co to za życie wszędzie się upominać i kłócić.
    Mam swoje powody żeby tak nie lubić rozbierania przed obcymi, tłumaczę sobie, że to lekarze, ale też potrafią zachować się nieprofesjonalnie i traci się to zaufanie i poczucie bezpieczeństwa
    a o parawanie to ja tu pisałam w dobrym znaczeniu, w PL te fotele w ogóle nie pozasłaniane w większości, raz stał fotel tyłem do okna, a za oknem stali ludzie, to się kłóciłam już, bo ona że nie widzą, a ja że i tak chcę okno zamknąć, a jak miałam ktg w małej kanciapce i zanim weszłam do gabinetu widziałam jak się tam facet dobijał jakiś, położyła mnie babeczka, rozebrana byłam do pasa i pytam czy może zamknąć na zamek, bo tam jakiś facet przed chwilą próbował wejść i pewnie znów spróbuje no to mi dała bluzkę żebym się zakryła, dla mnie to jest naprawdę poważna kwestia, cieszę się, że rodzi się tu w osobnych salach, bo ja rodziłam przez parawanik z inną babką której mąż w kółko się kręcił, mój to myślałam że mu w końcu w pysk da, bo się lampił kiedy przechodził obok.

Też myślę, że najlepiej zrozumie ktoś kto przeszedł podobne dramaty.

oj widzę, że johnson się naraża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:32

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gp :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu te parawany to jest duży plus dodatkowo ręcznik na zakrycie :)
    Chociaż nie powiem w zeszłym roku byłam w pl u ginekologa przebieralnia malutka była doktorek kazał założyć tam jednorazowa Spódniczkę plus kapcie :) byłam w szoku dosłownie! No ale w końcu wizyta kosztowała mnie 120 zł wiec jakiś komfort musiał być.
    Jak się zapłaci to i w pl można wymagać a jak byłam na NFZ to baba tak mi wcisnela wziernik ze wyszłam.z.płaczem zero delikatności. Do tego zrobiła mi cytologie gdzie miałam grzybicę, a gdy poszłam do niej z wynikiem (zdziwiona ze go mam)do powtórki ze względu na zbyt dużo bakterii stwierdziła że nie ma sensu jej powtarzać

Tak ap tu w medicalu robią cytologie co 3 lata. Ja teraz będę mieć we wrześniu.i robią ja dopiero po 20/21 roku życia jak się nie mylę, a 3 lata temu byłam akurat na wakacjach i Skorzystałam.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas robią pielęgniarki. GP tylko zabiegi i " leczą " ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel te spódniczki w Polsce to od dawna są :) . Mi cytologie robił i GP i pielęgniarka powinno się ją robić co roku ale cóż co kraj to obyczaj. Podobno ta cytologia tutaj tez dokładna nie jest.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spódniczkę nawet? :)
    mnie bawiło troszkę, że do fotela z przebieralni szłam w majtkach żeby nie paradować tylko sobie zdjąć przy fotelu, zawsze z taką irytacją mówili "maajtki teeż" :D no wiem, kurde wiem przecież, ale ja chciałam tak po swojemu, przecież bym się nie kazała przez materiał badać :), teraz już latam w kiecy na takie badania :)
    oj bardzo niedelikatne są z tymi wziernikami i zastanawiam się czy aby na pewno dobrze je sterylizują,

mnie zrobili cytologię przy stanie zapalnym, wyszło mi III/IV chyba, się przeraziły, kolposkopię mi zrobili, później się okazało, że moje wyniki zabrał ktoś inny, że mają podpis, że odebrałam, a nic takiego nie miało miejsca, chyba ten ktoś ich nie odniósł i nie wiem co mi tam dolegało w sumie, zaniedbałam temat, czas leciał, miałam kilka cytologii, wyniki zawsze złe ale dawali "dowcipne" tabletki :)i tak się bujałam i bujałam i bujałam :D
    oczywiście ja mogę iść na takie cyto raz na jakiś czas, dla mnie żadne pocieszenie jaki to lekarz, bylebym nie musiała po dwa razy w m-cu latać i się stresować w kółko

ivi, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel generalnie skladnikow typu SLS nie powinno byc wogole w kosmetykach dla niemowlat i dzieci.
    Tak samo jest z subst zapachowymi. W skladzie kosmetyku powinien byc na jak najdalszym miejscu bo to oznacza ze jest go malo.

Sls jest sklafnikiem myjacym odpowiadajacym m.in za wytwarzanie piany w kosmetyku. U osob ktore maja delikatna skore moze powodowac podraznienia.
    Ciezko teraz spotkac kosmetyki ktore go nie zawieraja ale jak sie poszuka to mozna cos znalezc :) dlatego ja sprowadzilam z Pl m in serie baby dream.
    Tak samo ja myje swoje wlosy szamponem bez sls. Moze on sie tak nie pieni jak inne ale wlosy sa jak nie te :)
    To tak troszke fachowej wiedzy ktora mam jeszcze ze studiow :)

Co do ginow... Ja tam pol mlodosci chodzilam na nfz i narzekac nie mam na co :) nigdy z tylkiem golym nie paradowalam. Problemow nie robil. Poprostu trzeba poszukac a nie isc do pierwszego lepszego a potem narzekac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap Ty to miałaś niezłego pecha. Teraz pewnie Ci się odwróciło. Mi pewnie też, w Polsce jestem zadowolona to tutaj musze mieć odwrotnie :)

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy niedokładnie to nie wiem. Taki sam przebieg badania tyle ze wyniki do domu przysłali. Inaczej spr niż w Polsce raczej nie mogą po lebkach tez pewnie nie sprawdzają.
    Jak tu mi brali wymaz w szpitalu to dokładnie dostałam opisane jakie bakterie znaleźli i co mi dolega fakt wynik doszedł po tygodniu od badania i w ten sam dzień odczulam juz co mi dolega i rano biegiem do GP.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia to co innego. Każdy kraj ma swoje techniki i uk podobno jest ostatnie co do dokładności.
    Zresztą na wynikach nawet nie jest stwierdzone w której grupie jesteś to już o czymś świadczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:21

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to na jakiej podst stwierdzaja czy jest ok skoro grupy nie podaja?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam do tej ginki bo znajoma poleciła. To była moja druga wizyta, pierwsza miałam jak trafiłam do szpitala i zrobili mi tylko usg i nie powiem doktorek był delikatny a poelegniarka wytlumaczyla co i jak będą robić jak usiąść itp, wiec myślałam że skoro ta przyjmuje tez w szpitalu fakt innym to myślałam że będzie w miarę normalnie :) fakt prosząc ja o tabl anty wypisywala 3 recepty na raz po 2 op.
    Paula - ja nawet o tym nie wiedziałam, nigdy nie zwracałam uwagi na skład bo skoro są dla dzieci od pierwszych dni życia to nie powinno tego tam być ale co butelkę wzięłam to skład identyczny. A ta ziajka właśnie nie pachnie rewelacyjnie piany wcale nie było i mam nadzieje ze faktycznie nawilża. Wiec teraz mam nauczkę na przyszłość oprócz przodu Czytać tez tył butelek i nie tylko :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak mi mówili że jak będzie coś nie tak to się pilnie skontaktuja jeśli wszystko ok to przyjdzie list. Dostałam list ze wszystko w normie.
    Kiedyś słyszałam że robią duży nacisk tutaj właśnie na cytologie ze podobno są kary jeśli ktoś nie stawi się kilkakrotnie. Ze względu na dużą liczbę raków szyjki ale ile w tym prawdy to nie wiem...

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel luzik :) malo kto czyta :)
    Gdyby nie to ze studia mńie zmusily do nabycia pewnej wiedzy to pewnie tez bym sie tym rak nie interesowala ;)
    Za to teraz staram sie czytac etykiete,
    I taka mala wskazoweczka,,, im dluzszy sklad tym gorszy :) wiecej nie potrzebnego dziadostwa z reguly :)
    Ja teraz kupowalam szampon mojemu T bo dostal jakiegos uczulenia na glowie... Tez nie znalazlam tu szamponu bez sls ale znalazlam w miare przyzwoity z johnsona. Krotki sklad w miare ok. To jest johnson w bialej, malej buteleczce od 1 dnia zycia. Buteleczka jest taka nietypowa z waska szyjka i szerszym dolem :) polecam :)
    Pieknie zmyl mi olej kokosowy z wloskow :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Ja pamiętam jak mi mówili że jak będzie coś nie tak to się pilnie skontaktuja jeśli wszystko ok to przyjdzie list. Dostałam list ze wszystko w normie.
    Kiedyś słyszałam że robią duży nacisk tutaj właśnie na cytologie ze podobno są kary jeśli ktoś nie stawi się kilkakrotnie. Ze względu na dużą liczbę raków szyjki ale ile w tym prawdy to nie wiem...

Ciakwe bo ja mam w ksiazce ciazowej wpisane ze powinnam zrobic po porodzie... Dostane jakis list czy sama sie musze upomniec???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj cytologia jest dobrowolna i nie masz obowiązku jej robić. Właśnie oni chyba nie badają tych komórek dokładnie i dlatego nie są w stanie grupy określić. Nie pamiętam w jakim kraju to było ale czytałam kiedyś artykuł i gdzieś robi się jeszcze dokładniejsza cytologie niż w Polsce i to dużo dokładniejsza tyle ze koszta tez nie małe. Myślę, że Polsce prywatnie można już zrobić.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja miałam 6 tygodni po porodzie właśnie takie sprawdzenie czy wszystko jest ok i cytologie i chyba dostałam list ale głowy sobie za to uciąć nie dam :) skleroza

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam bo akurat minęły 3 lata, byłam w zeszłym tyg ale nie mogła mi Zrobić bo Muszą minąć 3 mies.
    Pielęgniarka mi tłumaczyła ze oni wysyłają automatycznie i nie wiedzą o ciazach itp. Wiec niestety nie wiem.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bo tak teraz sie zastanawiam jak to pozniej wyglada. No napewno mi powiedza ale tak sie zastanawiam ;)

W Pl z tego co panietam jest tak ze dzwoni sie po wynik. Jak jest I gr to ok. A jak juz chyba II czy III to wzywaja i robia dokladne badania.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ