X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w związku z ciążą wiec może co miasto to inaczej. Nawet w liście chyba nie było podane że to cytologia tylko takie ogólne sprawdzenie 6 tygodni po porodzie. Miałam cytologia rok temu w maju wiec powiem Wam w styczniu jak jest. Czy każą robić po porodzie czy nie :)

Paula55 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz po porodzie nie miałam żadnych badań. Pytali tylko jak samopoczucie czy jakieś problemy itp a ze nic mi nie dolega to ok. Ostatnio zdziwiłam się listem ze szpitala z wizytą do gina, ale to podobno przez to ze problemy w ciąży były i aby spr czy wszystko u mnie ok i aby nie było znów komplikacji przy następnej ciąży. A Bez tego pewnie była by cisza

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 2 grupa tez jest ok tylko może jak juz po przejściach jesteś :) ja mam od dawna właśnie 2. Pierwsza to chyba dziewice mają :)

tyger, ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 6 tyg po porodzie kazano mi się umówić do GP po antykoncepcję ba juz midwife na pierwszych wizytach po porodzie mówiła jakie to ważne żeby jak najszybciej iść no chyba ze od razu planujemy kolejne :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel to może właśnie miałaś to sprawdzenie po porodzie a powiedzieli co powiedzieli.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też chcieli tabletki zaraz wlepic no ale ja katoliczka to podziękowałam :)

weronika86 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo wizyta dopiero we wrześniu wiec to ponad 3 mies po. I z pielęgniarka czytałam list wysłany do Szpitala od GP aby mnie zbadali bo ja nawet nie wiedziałam po co i dlaczego ta wizyta. A rozmawiałam tez ze znajoma która rodziła 2 tyg przede mną i ona żadnego wezwania nie dostała.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to sorry moze chodzilo o III i IV gr :p juz nawet ńie pamietam :P

Kurde wydawalo mi sie ze po porodzie to standardowo wizyta u gina... To ze nam sie wydaje ze jest ok to jedno a kto wie co sie w srodku dzieje. Powinni spr czy sie wszystko oczyscilo, czy macica obkurczona prawidlowo...
    Ja to mysle o implancie po porodzie. Tab tez nie chce.
    Musze sie potem dowiefziec wiecej na jego temat...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie każdy szpital i przychodnia mają swoje reguły. Ja teraz tez w sumie to innej przychodni należę tylko szpital ten sam

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha haha Paula ale masz wymagania :) sprawdzenie macicy. .. nie ten kraj kochana :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objadlam sie kiełbasy pieczonej na ognisku i teraz mam taką zgage ( pewnie za karę) ze do rana będę się z nią męczyć :(

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macice sprawdzali dotykowo jak schodzi w dół.
    Mi dziś zakładali implant jednak zanim dostałam wizytę brałam tabl.
    Miałam już go prędzej jest z samego progesteronu wiec można go stosować przy karmieniu piersią. I nie trzeba pamiętać o antykoncepcji przez 3 lata co lepsze jest niż w tabl bo ja często zapominam i biorę po czasie. Kiedyś jak go miałam to na początku miałam doła i mnie dużo rzeczy denerwował ale to chyba przez to ze na początku wydziela dość dużą dawkę progesteronu a później coraz mniej
    Jednak po 2 czy 3 mies wróciło wszystko do normy.
    Ciekawe jak będzie tym razem

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kura przeciez to podstawa po porodzie :P roznie moze byc!

Tez dzis jadlam kielbache z grila :) i piers kurczaczka z grila w foli z warzywkami - polecam :)
    A zgaga.... A co to jest? Hehe ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Macice sprawdzali dotykowo jak schodzi w dół.
    Mi dziś zakładali implant jednak zanim dostałam wizytę brałam tabl.
    Miałam już go prędzej jest z samego progesteronu wiec można go stosować przy karmieniu piersią. I nie trzeba pamiętać o antykoncepcji przez 3 lata co lepsze jest niż w tabl bo ja często zapominam i biorę po czasie. Kiedyś jak go miałam to na początku miałam doła i mnie dużo rzeczy denerwował ale to chyba przez to ze na początku wydziela dość dużą dawkę progesteronu a później coraz mniej
    Jednak po 2 czy 3 mies wróciło wszystko do normy.
    Ciekawe jak będzie tym razem

Kambel a powiedz mi.... To prawda ze przy implancie okres zanika??? Bo kolezanka mi mowila ze ona czasem ma tylko plamieńia a typowego okresu nie ma...
    Czyli wnioskuje ze implant dziala jak jednoskladnikowa tabl anty....
    A powiedz mi jeszcze... Kto go zaklada? On tez jest bezplatny???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie miałaś dziwnych snów? Ja od tygodnia biorę luteine i co noc mi się coś dziwnego śni. Fajne to bo lubię sny. Tylko zastanawiam się czy to przez luteine czy nie. Podobno podwyższony progesteron tak działa.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance tez zanikal i stwierdziła ze się tego pozbędzie.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym co zgagi nie mieli nigdy. Ja często mam bez względu na stan .

mychowe lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziwne sny to czesto w ciazy sa wlasnie :) ojjj ja to mam hardcore od kad w ciazy jestem :) jak nieraz rano mojemu opowiadam to sika ze smiechu albo oczy jak 5 zl i pyta czy ja to normalna jestem :P

Ojj zgagi nigdy nie mialam :) i ciesze sie strasznie bo to podobno masakra :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie te sny w ciąży to podobno od podwyższonego progesteronu są a ja jeszcze ddokładam organizmowi dawkę w tabletkach :)
    Tylko ciekawa jestem czy tabletki bez ciąży tez taki efekt dają. Ja uwielbiam sny :) a mój mąż nie wie co to jest biedaczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 23:20

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka właśnie czeka na paszport dla syna i mówi że paszport rodziców jest potrzebny? A my tylko dowody mamy, nawet młody niema paszportu. Myślicie ,że dowód wystarczy? Czy jednak paszport? Nie uśmiecha mi się paszportów wyrabiać

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ