Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
A to może bo ona przez agencję ale w jednej firmie na pewno ze 3 lata.
Paula problemów niema z zameldowanym dzieckiem w Polsce ale ja np teraz musze dostarczać zaświadczenie z uk ze tutak do szkoły chodzi bo dostałam list że jak zameldowamy w pl to ma obowiązek rozpocząć naukę w tym roku. Wiec zaś problem -
W sumie homeoffice mam od 2007. Teoretycznie mogłabym żyć tu też nie pracując. Prace w każdym roku też miałam krótki okres ale była
wiec z każdego roku p60 mam tyle ze to podobno muszą być pełne lata. Fakt znajoma ostatnio p60 nie Wysyłala i paszport dostali
-
No znajomi czekali chyba 4 albo cos ponad 4.
Kurde nie chce mi sie troche wierzyc ze mozna pracowac mniej niz te 5 lat u jednego pracodawcy zeby przyslugiwal paszport bryt bo i moj T sie dowiadywal i nadi znajomi co teraz wyrabiali.
Bo nawet zaloealismy ze ten rok nam braknie..
-
kambel wrote:W sumie homeoffice mam od 2007. Teoretycznie mogłabym żyć tu też nie pracując. Prace w każdym roku też miałam krótki okres ale była
wiec z każdego roku p60 mam tyle ze to podobno muszą być pełne lata. Fakt znajoma ostatnio p60 nie Wysyłala i paszport dostali
No wlasnie podobno musza byc pelne lata. Bo tak to tez by nam sie nalezalo. Moj tu przylecial 7 lat temu i pracowal ale potem na jakis czas byl w pl i juz nie ma ciaglosci...
-
Paula55 wrote:Ale po co aniu meldowalas w Pl dziecko??? I na jakim adresie??? Twoim?
Ja nie chce meldowac wiec nie bedzie problemow
Żeby dostać pesel to musi być zameldowany. Bez peselu ani paszportu ani dowodu nie dostanie. U moich rodziców jest zameldowany, ja zresztą tez. -
aniafk wrote:Znajomi składali i tylko ojciec pracował bo matce dupy do pracy przez dobre 6 lat nie chciało się ruszyć i tez dostali wiec chyba jeden rodzic udokumentowany pracujący wystarczy.
Tak tak. Jeden wystarczy. Nie musza oboje miec tej ciaglosci. Wtedy dokumenty sklada ten rodzic ktory ma te 5 lat. On tez dokumentuje swoje zatrudnienie.
-
aniafk wrote:Żeby dostać pesel to musi być zameldowany. Bez peselu ani paszportu ani dowodu nie dostanie. U moich rodziców jest zameldowany, ja zresztą tez.
Kurde ja tam nie wiem do konca jak to jest bo to moj T sie tym zajmujeon zbiera wszystkie info i on bedzie to zalatwial wiec musiala bym go zapytac jak to w koncu jest a juz bidulek spi
-
Wydaje mi się że ciągłość pracy musi być ale raczej nie chodzi o jedną firmę, chyba +- miesiąc bezrobocia nie robi różnicy. Moj mąż na szczęście w jednej firmie od 8 lat a ja 4 mam jako kura domowa
+ ostatnie 2.5 normalna praca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 00:21