X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może bo ona przez agencję ale w jednej firmie na pewno ze 3 lata.
    Paula problemów niema z zameldowanym dzieckiem w Polsce ale ja np teraz musze dostarczać zaświadczenie z uk ze tutak do szkoły chodzi bo dostałam list że jak zameldowamy w pl to ma obowiązek rozpocząć naukę w tym roku. Wiec zaś problem

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada bo mi kolezanka wlasnie mowila ze jedyny minus implanta to ze nie jest sie w stanie dokladnie przewidziec kiedy to plamienie nastapi...
    Hmmm sama nie wiem. Zbieram info dalej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja koleżanka czeka 3 tygodnie, dawniej dłużej się czekało. Teraz juz śpi ale jutro się jej zapytam jak z tą pracą jest. Wiem że jest tutaj dłużej niż 5 lat ale w ostatniej pracy pracowała max 3.5

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co aniu meldowalas w Pl dziecko??? I na jakim adresie??? Twoim?
    Ja nie chce meldowac wiec nie bedzie problemow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie homeoffice mam od 2007. Teoretycznie mogłabym żyć tu też nie pracując. Prace w każdym roku też miałam krótki okres ale była :) wiec z każdego roku p60 mam tyle ze to podobno muszą być pełne lata. Fakt znajoma ostatnio p60 nie Wysyłala i paszport dostali

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś do pesel u trzeba było mieć meldunek. Teraz juz nie,ale i tak dziecko zameldowane jest tam gdzie matka.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No znajomi czekali chyba 4 albo cos ponad 4.
    Kurde nie chce mi sie troche wierzyc ze mozna pracowac mniej niz te 5 lat u jednego pracodawcy zeby przyslugiwal paszport bryt bo i moj T sie dowiadywal i nadi znajomi co teraz wyrabiali.
    Bo nawet zaloealismy ze ten rok nam braknie..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi składali i tylko ojciec pracował bo matce dupy do pracy przez dobre 6 lat nie chciało się ruszyć i tez dostali wiec chyba jeden rodzic udokumentowany pracujący wystarczy.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    W sumie homeoffice mam od 2007. Teoretycznie mogłabym żyć tu też nie pracując. Prace w każdym roku też miałam krótki okres ale była :) wiec z każdego roku p60 mam tyle ze to podobno muszą być pełne lata. Fakt znajoma ostatnio p60 nie Wysyłala i paszport dostali

No wlasnie podobno musza byc pelne lata. Bo tak to tez by nam sie nalezalo. Moj tu przylecial 7 lat temu i pracowal ale potem na jakis czas byl w pl i juz nie ma ciaglosci...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale po co aniu meldowalas w Pl dziecko??? I na jakim adresie??? Twoim?
    Ja nie chce meldowac wiec nie bedzie problemow :)

Żeby dostać pesel to musi być zameldowany. Bez peselu ani paszportu ani dowodu nie dostanie. U moich rodziców jest zameldowany, ja zresztą tez.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Znajomi składali i tylko ojciec pracował bo matce dupy do pracy przez dobre 6 lat nie chciało się ruszyć i tez dostali wiec chyba jeden rodzic udokumentowany pracujący wystarczy.

Tak tak. Jeden wystarczy. Nie musza oboje miec tej ciaglosci. Wtedy dokumenty sklada ten rodzic ktory ma te 5 lat. On tez dokumentuje swoje zatrudnienie.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba u jednego pracodawcy. Ważne aby była ciągłość 5 lat pracy.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Żeby dostać pesel to musi być zameldowany. Bez peselu ani paszportu ani dowodu nie dostanie. U moich rodziców jest zameldowany, ja zresztą tez.

Kurde ja tam nie wiem do konca jak to jest bo to moj T sie tym zajmuje :P on zbiera wszystkie info i on bedzie to zalatwial wiec musiala bym go zapytac jak to w koncu jest a juz bidulek spi :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że ciągłość pracy musi być ale raczej nie chodzi o jedną firmę, chyba +- miesiąc bezrobocia nie robi różnicy. Moj mąż na szczęście w jednej firmie od 8 lat a ja 4 mam jako kura domowa :) + ostatnie 2.5 normalna praca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 00:21

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Kambel pisała że już nie trzeba meldowac. Ja robiłam pesel 5 lat temu i nie było wyjścia. Swoją drogą to dziecko musi być gdzieś zameldowane i chyba właśnie tam gdzie matka. Przecież nie może samo w powietrzu żyć :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to prawda ze jak rodzice kozystaja z benefitow to jest duzo wieksze prawdopodobienstwo odrzucenia wniosku???
    Bo to tez mi sie o uszy obilo...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry 2 syn który tu się rodził juz jest bez meldunku.jeśli o pesel starasz się przez ambasade meldunek jest zbedny a jeśli w pl w urzędzie to owszem trzeba zameldować

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Ale co jesli ja nie miala bym meldunku w pl??? Nie kazdy ma :) co wtedy? :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=YvzjU5zYGIfg4QT_nYGwAg&url=http://goniec.com/component/k2/10291-pesel-klucz-do-polskich-dokumentow-dla-dziecka/&cd=1&ved=0CBsQFjAA&usg=AFQjCNEsFVEkGSRnFdQcwe8SyNdtRkxRIw
    Tu jest o tym napisane ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no i wlasnie :) o to mi chodzilo kambel :P
    Czyli nie musze miec meldunku zeby paszport wyrobic

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ