X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może bo ona przez agencję ale w jednej firmie na pewno ze 3 lata.
    Paula problemów niema z zameldowanym dzieckiem w Polsce ale ja np teraz musze dostarczać zaświadczenie z uk ze tutak do szkoły chodzi bo dostałam list że jak zameldowamy w pl to ma obowiązek rozpocząć naukę w tym roku. Wiec zaś problem

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada bo mi kolezanka wlasnie mowila ze jedyny minus implanta to ze nie jest sie w stanie dokladnie przewidziec kiedy to plamienie nastapi...
    Hmmm sama nie wiem. Zbieram info dalej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja koleżanka czeka 3 tygodnie, dawniej dłużej się czekało. Teraz juz śpi ale jutro się jej zapytam jak z tą pracą jest. Wiem że jest tutaj dłużej niż 5 lat ale w ostatniej pracy pracowała max 3.5

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co aniu meldowalas w Pl dziecko??? I na jakim adresie??? Twoim?
    Ja nie chce meldowac wiec nie bedzie problemow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie homeoffice mam od 2007. Teoretycznie mogłabym żyć tu też nie pracując. Prace w każdym roku też miałam krótki okres ale była :) wiec z każdego roku p60 mam tyle ze to podobno muszą być pełne lata. Fakt znajoma ostatnio p60 nie Wysyłala i paszport dostali

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś do pesel u trzeba było mieć meldunek. Teraz juz nie,ale i tak dziecko zameldowane jest tam gdzie matka.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No znajomi czekali chyba 4 albo cos ponad 4.
    Kurde nie chce mi sie troche wierzyc ze mozna pracowac mniej niz te 5 lat u jednego pracodawcy zeby przyslugiwal paszport bryt bo i moj T sie dowiadywal i nadi znajomi co teraz wyrabiali.
    Bo nawet zaloealismy ze ten rok nam braknie..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi składali i tylko ojciec pracował bo matce dupy do pracy przez dobre 6 lat nie chciało się ruszyć i tez dostali wiec chyba jeden rodzic udokumentowany pracujący wystarczy.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    W sumie homeoffice mam od 2007. Teoretycznie mogłabym żyć tu też nie pracując. Prace w każdym roku też miałam krótki okres ale była :) wiec z każdego roku p60 mam tyle ze to podobno muszą być pełne lata. Fakt znajoma ostatnio p60 nie Wysyłala i paszport dostali

No wlasnie podobno musza byc pelne lata. Bo tak to tez by nam sie nalezalo. Moj tu przylecial 7 lat temu i pracowal ale potem na jakis czas byl w pl i juz nie ma ciaglosci...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale po co aniu meldowalas w Pl dziecko??? I na jakim adresie??? Twoim?
    Ja nie chce meldowac wiec nie bedzie problemow :)

Żeby dostać pesel to musi być zameldowany. Bez peselu ani paszportu ani dowodu nie dostanie. U moich rodziców jest zameldowany, ja zresztą tez.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Znajomi składali i tylko ojciec pracował bo matce dupy do pracy przez dobre 6 lat nie chciało się ruszyć i tez dostali wiec chyba jeden rodzic udokumentowany pracujący wystarczy.

Tak tak. Jeden wystarczy. Nie musza oboje miec tej ciaglosci. Wtedy dokumenty sklada ten rodzic ktory ma te 5 lat. On tez dokumentuje swoje zatrudnienie.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba u jednego pracodawcy. Ważne aby była ciągłość 5 lat pracy.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Żeby dostać pesel to musi być zameldowany. Bez peselu ani paszportu ani dowodu nie dostanie. U moich rodziców jest zameldowany, ja zresztą tez.

Kurde ja tam nie wiem do konca jak to jest bo to moj T sie tym zajmuje :P on zbiera wszystkie info i on bedzie to zalatwial wiec musiala bym go zapytac jak to w koncu jest a juz bidulek spi :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że ciągłość pracy musi być ale raczej nie chodzi o jedną firmę, chyba +- miesiąc bezrobocia nie robi różnicy. Moj mąż na szczęście w jednej firmie od 8 lat a ja 4 mam jako kura domowa :) + ostatnie 2.5 normalna praca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 00:21

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Kambel pisała że już nie trzeba meldowac. Ja robiłam pesel 5 lat temu i nie było wyjścia. Swoją drogą to dziecko musi być gdzieś zameldowane i chyba właśnie tam gdzie matka. Przecież nie może samo w powietrzu żyć :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to prawda ze jak rodzice kozystaja z benefitow to jest duzo wieksze prawdopodobienstwo odrzucenia wniosku???
    Bo to tez mi sie o uszy obilo...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry 2 syn który tu się rodził juz jest bez meldunku.jeśli o pesel starasz się przez ambasade meldunek jest zbedny a jeśli w pl w urzędzie to owszem trzeba zameldować

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Ale co jesli ja nie miala bym meldunku w pl??? Nie kazdy ma :) co wtedy? :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=YvzjU5zYGIfg4QT_nYGwAg&url=http://goniec.com/component/k2/10291-pesel-klucz-do-polskich-dokumentow-dla-dziecka/&cd=1&ved=0CBsQFjAA&usg=AFQjCNEsFVEkGSRnFdQcwe8SyNdtRkxRIw
    Tu jest o tym napisane ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no i wlasnie :) o to mi chodzilo kambel :P
    Czyli nie musze miec meldunku zeby paszport wyrobic

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ