X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi polski paszport zalatwili w tydzien chyba :) wiec ja mysle ze na spokojnie do grudnia sie wyrobimy haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie by wyglądały angielskie adresy - 7 w ciągu roku wypisane w podpunktach :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czesto zmieniasz??? Hehe :)

aniafk lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce teraz w dobrym miejscu zamieszkania 3 dni . Nawet jakbyś dłużej czekała to powinnaś zdążyć. Ja byłam w Polsce jak młody miał 7 tygodni a wtedy chyba 4 na paszport czekałam.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Tak czesto zmieniasz??? Hehe :)
    Właśnie ja juz 5 na jednym adresie i najwyższy czas zmienić bo statystyki psuje :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w przeciągu tych 3 lat 6 razy zmieniliśmy mieszkanie :) i mam nadzieję że to była nasza ostatnia przeprowadzka :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic zmykam spać dobranoc dziewczyny :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo rany. To szalejecie :)
    Ja mam nadzieje ze jak teraz kupimy dom to bedzie nasz 2 i ostatni tu adres :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kambel. Tez powoli uciekam :)
    Jutro zakupki i ogladanie kolejnego domu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 od 7 lat to chyba nie jest źle. Od urodzenia syna cały czas ten sam. Tez uciekam spać bo u mnie już pierwsza :) Dobranoc; )

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz pewnie odsypiają te co mogą :)

ja się martwiłam że do PL trzeba będzie lecieć a się okazuje, że nawet lepiej przez ambasadę.
    Ja zameldowana z synem jestem u rodziców, mimo, że nas tam nie ma mama płaci za nas czynsz i by się wściekła chyba jakbym jej tak dzieci tam tylko dopisywała. Dowiadywałam się jakiś czas temu, że ona może złożyć wniosek o wymeldowanie mnie z powodu nieprzebywania pod adresem jakiś tam czas, więc meldunek można powiedzieć, że się nie należy jeśli się gdzieś rzeczywiście nie przebywa. Nie odbiera się przecież ważnej urzędowej korespondencji, nie ma z Tobą kontaktu, adres wprowadza w błąd, widziałam ludzi mieszkających w PL z pustym miejscem na adres w dowodzie, nie mieli, a istnieć jakoś trzeba było, ale nie wiem jak sobie wtedy ludzie radzą.

Plumb pisała chyba o podwiązywaniu jajników, poczytałam i zdziwiłam się, bo w PL jest to nielegalne, chyba, że kolejna ciąża mogłaby zagrozić życiu lub zdrowiu kobiety, a tu robią, ale dla mnie to by chyba było teraz zbyt radykalne posunięcie, nie wykluczam trzeciego dziecka,
    a antykoncepcję nie wiem jaką wybrać ponieważ nigdy z żadnej nie korzystałam, nie mam na tym polu absolutnie żadnej wiedzy, ale tabletki to średni pomysł, samo to, że zapomnę zapewne już działa na niekorzyść, a słyszałam o problemach kiedy są wymioty lub biegunka, zgłupiałabym nie wiedząc czy powtórzyć dawkę.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wybrałam implant. Nie wciskają nic tam na dole, nie trzeba o nim pamiętać a i poprzednim razem za okresem specjalnie nie tesknilam. Ten za 3 lata wyciągnę i się pomyśli co dalej no chyba ze się nam odwidzi prędzej.

Ja tez mam meldunek u mojego taty, drugi tymczasowy mam na innym mieszkaniu ale z tego co mi tata mówił to ze nie musi płacic za mnie bo tam nie przebywam wiec Ani śmieci nie zuzywam ni nic.
    Do pl jedynie po akt ur trzeba lecieć.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Ja teraz po porodzie nie miałam żadnych badań. Pytali tylko jak samopoczucie czy jakieś problemy itp a ze nic mi nie dolega to ok. Ostatnio zdziwiłam się listem ze szpitala z wizytą do gina, ale to podobno przez to ze problemy w ciąży były i aby spr czy wszystko u mnie ok i aby nie było znów komplikacji przy następnej ciąży. A Bez tego pewnie była by cisza

Kambel a jakie miałaś problemy? przepraszam ,że pytam ale niedawno do Was dołaczyłam i nie czytałam wątku od początku

• ivi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk ja progresteron biorę od samego początku ciąży i wcześniej też brałam i nie zauważyłam niczego w snach;) a jaką dawkę bierzesz?

• ivi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaj nadrobiłąm wszystko, cow nocy napisałyście. Dobrze, ze poruszyłyscie temat paszportów dla naszych maluchów. My mamy jeszcze sporo czasu ae lepiej za wczasu wiedzieć na czym się stio. Dla mnie też jest głupotą meldunek w Polsce (chociaż sama jestem zameldowana u rodziców od urodzenia) skoro sie tam nie mieszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 10:33

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zameldowana u mamy i ona tez nie płaci nic za mnie ale wiem, że są miejsca gdzie się płaci. Koleżanki mama w nloku np płaci za wodę od ilości osób zameldowanych a nie zamieszkałych. Mój mąż też niema adresu w dowodzie bo jak był wybuch gazociągu w Polsce to jego dom się spalił a teraz już dupy nie będzie o adres nikomu zawracal skoro zostaje w uk.
    Ivi ja też od początku jestem na progesteronie ale wcześniej brałam duphaston a to syntetyczny jest i nie mialam tych dziwacznych snów. Od tygodnia biorę luteine no i zaczęło się od pierwszej nocy dlatego pomyślałam ze może to to. Nie biorę dużo, jedna na noc.
    A po co akt urodzenia z polski? ?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi możesz się spokojnie sama wymeldowac. Ja jakoś czuje się bezpieczniej na ziemi jak mam ten meldunek chociaż jak juz się tutaj ustatkuje to chyba się wymelduje. Polikwiduje tez wszystkie konta w Polsce itp. Jedno sobie zostawię takie wakacyjne. Nawet telefon stacjonarny u mamy jest jeszcze na mnie. Swoją drogą za każdym razem jak jestem to jakieś pismo z ZUS, z jakiegoś funduszu itp. Czas się tego pozbyć.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chcemy paszport pl ten 5 letni trzeba mieć pl akt urodzenia.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam meldunek w Pl bo jestem wspolwlascicielem mieszkania ale dziecka nie bede poki co tam rejestrowac bo po co?
    Pesel i tak dostanie przez ambasade wiec zameldowac moge w kazdej chwili :)

No wlasnie...po co akt z pl???

Ja teraz zlikwidowalam abonamet na kom, w grudniu zlikwiduje jedno konto bo tylko kase za nic ciagna...
    Ale np moj T nie ma zameldowania bo po co? :)

To prawda ze czasem sie placi za ilosc zameldowanych osob i nokogo nie interesuje czy ta osoba mieszka pod tym adresem czy nie...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Jeśli chcemy paszport pl ten 5 letni trzeba mieć pl akt urodzenia.

A to prawda.
    A przeciez i tak musicie najpierw ten jednoroczny tymczasowy wyrobic wiec macie czas :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ