X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    Kambel a jakie miałaś problemy? przepraszam ,że pytam ale niedawno do Was dołaczyłam i nie czytałam wątku od początku
    Cala ciążę miałam mały brzuch wg siatki centylowej w 32 tyg zaczął się brzuch stawiać i okazało się ze kaja jest malutka wiec zaczęli monitorować. 2 razy w tyg ktg plus spr przepływy i jej wzrost. W 34 tyg było niby ok kazali wrócić po 2 tyg. Położna jednak umowilam mnie 3 dni wcześniej na scan bo mój brzuch się zmniejszył. Co się okazało ze przez te 2 tyg kaja urosła minimalnie i przepływy były bardzo słabe. Od razu podjęto decyzję o wywołaniu. Podczas porodu cały czas byłam pod ktg bo kaja im zanikala. Na szczęście wszystko skończyło się happyendem. :)

mychowe, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina może wystąpić o akt w Polsce. My tak robimy i od razu o ten 5 letni będziemy składać

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że idą do przodu. Jak moj Piotrek się urodził to przez pierwsze 5 lat trzeba było co roku jeździć po nowy, do tego pesel, zameldowanie i oboje rodziców razem z dzieckiem. Pamiętam jak w upalny dzień stałam z 3 tygodniowym dzieckem na ulicy w kilometrowej kolejce pod ambasada. Śmieszne to było bo to jedyna ambasada w Londynie gdzie takie cyrki były. Dobrze, że się wzięli za to bo ambasady w amglii chyba 2 i ludzie z małymi dziećmi z jednego końca na drugi musieli jechać. Paranoja. Dlatego ja zdecydowałam się na dowód osobisty, obrazu dawali na 5 lat i za free.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 11:56

ap1526, Zancia28 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet akt urodzenia powinni akceptować taki jaki jest. Może kiedyś to tez zmienia.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel to dobrz, że Cie/Was mieli na oku i że wszystko dobrze sie skończyło

Naprawdę coraz wiecej dzieci sie tutaj rodzi wiec powinni wejść w położenie rodzicom i ułatwić wszystkie to formalności

• tyger Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szalejecie mamuski z tym pisaniem ;)

Ja wyrabialam pl paszport mojemu synkowi ponad 6 lat temu i do nadania numeru pesel w pl potrzebowalam go zameldowac w pl. Podobno przez ambasade tego juz nie trzeba.

Paula, moje 2 znajome mialy implanty. Obie ciagle nosily wkladki bo jakies plamienia. Obie usunely to wczesniej i powiedzialy ze nigdy wiecej.
    Ja nie mam glowy do tabletek a zreszta na dodatkowe hormony moj organizm zle reaguje. Wahania nastrojow itp. Ja mialam plastry Evra (czy cos takiego). Polecila mi kolezanka. Zadnych plamien i generalnie najlepsze co do tej pory mialam. Lekarze przepisuja je tutaj oczywiscie za darmo ale bardzo niechetnie i trzeba po prostu powiedziec ze tylko to wchodzi w gre. Sa dosyc drogie i to dlatego. Ja je lubilam. Zmiana raz na tydzien.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie będę musiała na sobie przetestować te metody antykoncepcji,
    bardzo bym się ucieszyła gdyby nie było miesiączki przy tym :) Bezpieczne takie plastry? Boje się tych wszystkich hormonów w nadmiarze. A wkładka nie wrasta jakoś? łatwo to wyjąć później? mogą źle włożyć i się zajdzie?
    Mojej koleżanki mama co parę miesięcy miała np. zastrzyk jakiś :)
    sporo jest opcji, nie wiem czym się kierować tak naprawdę, na pewno nie chcę musieć o tym pamiętać codziennie, bo po co sobie dokładać. Spirala, a wkładka to jakaś różnica? :D kompletnie jestem zielona

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na stronce swojego councilu znalazłam zakładkę rejestracja narodzin
    napisali co przynieść itd, adres jest
    więc ja chyba po prostu po porodzie udam się tam,
    a później rozumiem, że mogę drogą korespondencyjną do ambasady wysłać?
    czy jechać?
    mąż sam tez może jechać, nie?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap - u nas rejestracja jest już w szpitalu
    I jest tam taniej.
    A do ambasady ( bynajmniej w Manchesterze) trzeba maila napisać na umowienie wizyty i trzeba jechać osobiście

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap opcji jest sporo i wszystko za free. Mnie osobiscie spirala/wkladka przeraza, bo zdarzja sie ciaze przy tej metodzie. Roznica jest taka ze jest ryzyko ze dziecko urodzi sie z drutem w glowie.
    Mi proponowali zastrzyki co miesiac ale ja sie boje igiel wiec ta opcja u mnie odpada.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zapomnialam o plastrach :) moze to jest to faktycznie ;) no nic bede po w szystkim gadac z polozna.

Co do implantow to wlasnie tezzalezy kto jak reaguje. Kolezanka zachwala pod niebiosa. A tu widzisz...twoja znajoma przeciwnie.

O spirali ogladalam ost rozmowe z wykwalifikowanym ginem i mowi ze zdazaja sie jak najbardziej ciaze przy jej stosowaniu ale o tych drutach w glowie to bujda na resorach ;) on to osobiscie spr i nie ma ani 1 przypadku :)

Hmm ja to wole zrobic ten paszport na rok a potem starac sie o brytyjski. I do ambasady trzeba jechac osobiscie i nie trzeba dziecka juz zabierac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o tych spiralach mówili ostatnio w rozmowach w roku ze właśnie ten metal w główce to ściema bo przecież woerk owodniowy chroni dziecko.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm, no to będzie wycieczka, jak się dobrze zaplanuje :)
    hmm miło, że free, bo zastanawiać się można, a później jakby cenę krzyknęli to bym mogła zmienić swój wybór na tańszy:)
    pewnie to nie to samo, ale dużo złego się nasłuchałam o plastrach antynikotynowych i tak jakoś teraz się nastawiłam źle na te antykoncepcyjne
    nie straszcie z tymi drutami :) bujda czy nie? ;D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sie dzieje z ta spirala jak sie zajdzie w ciaze. Przeciez jej nie usuwaja. No i nosisz dziecko pod sercem razem z cialem obcym, ktore gdzies tam jest. no chyba ze postrzegacie to jako pierwsza zabawke dziecka. mnie to przeraza jak cholera. Jak zajdziesz w ciaze to tabletki odstawiasz zeby nie walic juz chemiii a spirala dalej sobie wydziela to co wydziela i to zaraz kolo dzieciatka.

Ale to prawda Paula, kazdy organizm reaguje inaczej. Moj odrzuca wszystko co nienaturalne. Po ostatnich pigulkach i plastrach powiedzialam dosc chemii. Moj K sie zgadza. Wazniejsze moje zdrowie :D Bedzie cwiczyl refleks :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger spirale sie wyjmuje :)
    Tak jak pisalysmy z kambel. Nie jest mozliwe zeby dziecku cos sie stalo. To sa slowa powazanego ginekologa.
    Sama tez bym sie na to nie zdecydowala :/

Ja na tab reagowalam super. Okres jak w zegarku, praktycznie zero bolu (bez tab umieram...wymiotuje i zwijam sie z bolu). Zadnych skutkow ubocznych, ale trzeba o nich pamietac :/

Tyger ty taka delikatna jestes :) i pewnie misia jak tylko jestescie pewni ze w razie w ciaza to nie problem to jasne!!! Sama natura :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tabletki tez sobie chwalilam zero bólu i było wiadomo kiedy!@ W pl kupowałam praktycznie te najtańsze bo płacilam 6/op
    I nie miałam skutków ubocznych. Implant jest dla mnie jednak łatwiejszy nie trzeba o nim pamiętać a teraz czasami urwanie głowy. Tabl brałam teraz codziennie o 9, jak nie zapomniałam albo nie przysnelam i wtedy w nocy mi się przypomniało.
    Ja tez bym była za naturalnym sposobem jednak psychicznie nie byłabym gotowa na.wpadkę.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ze wzgledu na bardzo niska wage jak zaczelam brac musialam kupowac drozdze. Ok 30zl za op. Ale totalnie nic mi po nich nie bylo...wiec bylam zadowolona. Teraz wlasnie przy malym dziecku bala bym sie ze zapomne w natloku obowiazkow..

Tak jak ty Kambel nie chce od razu drugiego dziecka wiec chce cos co zapewni w miare bezpieczenstwo a nie bedzie uciazliwe dla mnie i mojego T :) wiec pewnie albo plastry albo ten implant sprobuje.
    Niby na kalendarzyku rok bylo ok ale kto teraz mi da taka gwarancje :P
    Szczegolnie ze po ciazy organizm rozregulowany :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Miałam napisać dopiero jak nadrobię wszystko, ale tyle tego naskrobałyście... :D Dlatego przeczytałam sobie tylko 2 ostatnie strony, resztę doczytam później, bo nawet jeśli nie będę się do tego odnosić to i tak pewnie wyczytam coś ciekawego. Zwłaszcza, że widziałam temat paszportów m.in. się przewija co mnie też akurat interesuje. :) Jak już poruszyłyście antykoncepcję... My z moim Pawłem przez pierwszy rok uprawialiśmy po prostu przerywany i wszystko było okej, potem zaczęłam prowadzić dokładniej kalendarzyk, zwłaszcza, że moje cykle od zawsze były bardzo regularne. Więc w dni niepłodne pozwalaliśmy sobie na więcej, w płodne odpuszczaliśmy seks ewentualnie byliśmy ostrożni. Cały czas jednak myślałam o tym, żeby jednak zacząć coś stosować. Tabletki u mnie odpadały, bo jestem zbyt zakręcona - nawet antybiotyku nigdy nie umiałam wybrać regularnie przez głupie 7 dni. Zdecydowaliśmy się więc w końcu na plastry. Umówiłam się do gina na dzień po zakończeniu miesiączki, którą miałam zawsze regularną, więc mogłam sobie pozwolić na taką dokładną datę. Miesiączka się skończyła tak jak planowałam, poszłam sobie do ginekologa, zbadał mnie, przepisał wspominane przez którąś z Was plasterki Evra, wyszłam zadowolona. Poszłam do apteki, kupiłam najpierw jedno opakowanie, na drugie wzięłam odpis, co by się za jednym zamachem aż tak nie wykosztować. :D No i czekałam na kolejną miesiączkę, bo jak pewnie wszystkie wiecie pierwszy plasterek przykleja się w pierwszy dzień miesiączki. I czekałam. I przyszedł ten dzień kiedy powinna się pojawić. Nie pojawiła się. Minął tydzień. Nadal jej nie było. Poszłam po test, tak dla świętego spokoju, bo pewna byłam, że w ciąży nie jestem. Kropelka na teścik i co? 2 kreseczki. :D Taka była moja przygoda z antykoncepcją. :D

Driada0102, ivi, ap1526, Zancia28 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedys tam pisalyscie o przesylkach z Pl do uk czy moge prosic o linka do kuriera? Siostra ma mi wozek wyslac, ale w dhl jest bardzo drogo ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z tej firmy ale tylko wysyłam z Anglii ( ciuszki urlopowe bo nie lubię do samolotu się z nimi pchać) https://www.expresowepaczki.pl/

Z polski chyba tez zabierają.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ