Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, chyba Was nie nadrobie, ale cos widzę, że cieta dyskusja tu była
Myślę, że nie ma co narzekać. Każdy miał do czynienia z innymi ludźmi, a takich chyba nie powinno się szufladkować typu brytyjscy dentysci to tacy, a Polscy to tacy. Myślę, że to zależy od człowiekaNie narodowości.
Sproquette, ap1526, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
ap1526 wrote:a ja kieeedyś dawno poszłam z dolną czwórką publicznie, nikt nie pytał co mi tam robić, wsadzili mi taką srebrną ciemną plombę, mąż mówi, że wygląda jak dziura kiedy się śmieję, ale nie ruszam tego na razie, bo trwałe to, że ja pierniczę :)tyle lat ją mam i nic mi nie drgnie :)szkoda, że taka brzydka
ap1526 lubi tę wiadomość
-
Generalnie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ot i tak a prawda...chociaż ja i tak nie przestanę myśleć, ze w Kanadzie byłoby najlepiej....
mieszkałam w UK 6 lat, spedziłam dobry rok w USA i mieszkam w Polsce, za to ciągnie mnie w dalszym ciagu do wyjazdu, no ale z dwójką dzieci to chyba sobie odpuscimyap1526, AnnaKarolina, mychowe lubią tę wiadomość
-
ap1526 wrote:a teraz wydaje mi się dość powszechne i zupełnie normalne, że niektóre dzieci rodzą się już z zębami, może się wystraszyli hehe
że ich pogryzie
o fuu z tym ząbkiem pewnie tam mają, ja ją widziałam ponad pół roku temu, u mnie
z zębami było tak, że wypadły za późno, czy też zbyt dobrze się trzymały i te stałe nie miały siły ich dobrze wypchnąć i zaczęły się dostosowywać czyli rosnąć krzywo
Dzieci z zębami się rodzą? Powszechne? O, matko, jak mi się urodzi taki Dracula to chyba zejdę na porodówcemychowe lubi tę wiadomość
-
Mamadomina wrote:Generalnie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ot i tak a prawda...chociaż ja i tak nie przestanę myśleć, ze w Kanadzie byłoby najlepiej....
mieszkałam w UK 6 lat, spedziłam dobry rok w USA i mieszkam w Polsce, za to ciągnie mnie w dalszym ciagu do wyjazdu, no ale z dwójką dzieci to chyba sobie odpuscimy
Do czego cię tam tak ciągnie? -
no obiło mi się parę razy o uszy o dzieciątkach z ząbkami, musi to zabawnie wyglądać, a karmienie piersią może nabrać nowego znaczenia haha
Ja np. tak słyszałam, że Kanada to spokój
Mnie fascynują Stany, takie zakazane i takie inne
pojechałabym też do Australii, ale lęk spory by był do przezwyciężeniaAnnaKarolina lubi tę wiadomość
-
Ap, mojemu Victorkowi wypadla jedynka w wieku 4 lat i szybko mu wyszla nowa, ktora wyglada jak kiel, jakis szpikulec. Po zrobieniu RTG okazalo sie ze to jest extra zabek z malym korzonkiem a wlasciwa jedynka czaka w kolejce. Tak wiec moj synek jest ewenementem
Reszta mleczakow zaczela mu powolutku wypadac dobry rok pozniej.
Aktualnie czekamy na list ze szpitala zeby wyrwac ta extra jedynke, ktora niestety blokuje ta wlasniwa jedynke. Reszta zabkow jest ladna, prosta, biala i myta regularnieap1526 lubi tę wiadomość
-
Jak tak pojeździłam po Europie to stwierdziłam, że jednak strasznie jest mała i dość podobna do siebie, zaskoczyła mnie Hiszpania. No i ocean w Portugalii, okazało się, że wszystkie fale jakie dotąd widziałam były małe
Ale jakoś mi tak na psychikę wpływało, że to blisko, nie wiem czemu, mam wielką ochotę uciec jak najdalej się da. Mogliśmy najdalej do UK póki cowięc jesteśmy, mąż moją ostoją, za nim pojadę wszędzie i dzięki Bogu, bo bez niego bym miała strasznie nudne życie
tyger lubi tę wiadomość
-
niesamowite, zagiął naturę
straszna szkoda, że nie wychodzą trzecie zęby wraz z pełnoletnością, człowiek je mniej słodyczy, jest bardziej świadomy i mógłby ładnie już zadbać o nie
ale byśmy cudownie i sexy wyglądali jakby nam wypadały hahaha
pryszczate nastolatki bez zębówKropka, tyger lubią tę wiadomość
-
ap1526 wrote:no obiło mi się parę razy o uszy o dzieciątkach z ząbkami, musi to zabawnie wyglądać, a karmienie piersią może nabrać nowego znaczenia haha
Ja np. tak słyszałam, że Kanada to spokój
Mnie fascynują Stany, takie zakazane i takie inne
pojechałabym też do Australii, ale lęk spory by był do przezwyciężenia
Chyba nie chcę rodzić takiego dziecka -
teraz to już masz chyba mało do gadania hehe
trzeba czekać
(nie masz suwaczka to nie wiem )
no chyba też wolałabym uniknąć tej wyjątkowości
może wapna za dużo i sobie dzidzia myśli, a to se zęby zrobię, już będą, wyrzynanie ząbków choć dwóch bez płaczu, tzn nie słychać przynajmniejKropka, tyger, AnnaKarolina lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Jestem tu nowa- wczesniej bylam przez chwile na Ovufriend ale pare dni temu ujzalam dwie kreski wiec przenioslam sie do Was
Mieszkam w Londynie.
Mam pewien dylemat. Moze bedziecie mogly mi doradzic..?
Po ujzeniu dwoch kresek zadzwonilam do swojego ginekologa w PL poniewaz akurat lece za tydzien do Polski wiec stwerdzialam, ze warto wybrac sie na USG bo tutaj tak wczesnie mi pewnie nawet nie zrobia (jestem w 6 tc). A on na to, ze w takiej wczesnej ciazy nie powinno sie latac.. ze cisnienie moze zle wplynal na plod, mozna nawet poronic..
Wiec niezle mnie facet wystraszyl.. A ja mam wszystko zaplanowane, porezerwowane- to sa takze nasze wakacje
Mozecie cos doradzic?
Czy ktoras z Was latala w pierwszym trymestrze?
Szukalam roznych info i wszedzie cos innego jest napisane!
Nie wiem co robic!
-
Ja nie leciałam bo się bałam właśnie ze coś się stanie.
A ja dziś gadam z moim m ze może przyczyną suchej skórki u Kaji jest nietolerancja laktozy czy coś a on na to przecież kiedyś ci mowilem ze u nas w rodzinie każdy miał skaze białkowa...ta gdyby mówił to bym wiedziała. Teraz Chociaż wiem co może być przyczyną a suchej skórki coraz więcej nawet na buzce. Wiec teraz czekamy do wtorku by iść do GP ciekawe co zaleca...
-
Zlotowlosa ja lecialam w 5-6 tyg i wszystko bylo ok.
Lekarz w Pl powiedzial ze kobiety z gb bardzo czesto na to 1 usg przylatuja wlasnie do Pl.
Ja czulam sie w samolocie super. Wiem ze kilka dziewczyn z forum tez latalo w 1 trym ale decyzja nalezy do ciebie.
I tak wogole GRATULACJE
-
Ap, moj syn chodzi do szkoly katolickiej i oni tam wszystko organizuja i informuja rodzicow. W sumie ja sama sie jeszcze nie dowiadywalam niczego dokladnie. Wiem tylko ze jest opcja, ze dzieci maja komunie z pompa w kosciele albo szybko I sprawnie w szkole, bo maja "kaplice" i ksiedza na zawolanie. Ja osobiscie wolalabym uniknac tych cyrkow. Jestem chrzescijanka po prostu i stronie od kosciola katolickiego. Moja cala rodzina jest w pl i nie sadze zeby przyjechali. Wolalabym tez zeby moj syn byl raczej skupiony na tym co najwazniejsze a nie gosciach, prezentach i do tego stresowal sie tymi wszystkimi obrzedami. Wiec ja stawiam na sam sakrament.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 15:43
mychowe lubi tę wiadomość