X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba Was nie nadrobie, ale cos widzę, że cieta dyskusja tu była ;)
    Myślę, że nie ma co narzekać. Każdy miał do czynienia z innymi ludźmi, a takich chyba nie powinno się szufladkować typu brytyjscy dentysci to tacy, a Polscy to tacy. Myślę, że to zależy od człowieka :) Nie narodowości.

Sproquette, ap1526, Mamadomina lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    a ja kieeedyś dawno poszłam z dolną czwórką publicznie, nikt nie pytał co mi tam robić, wsadzili mi taką srebrną ciemną plombę, mąż mówi, że wygląda jak dziura kiedy się śmieję, ale nie ruszam tego na razie, bo trwałe to, że ja pierniczę :)tyle lat ją mam i nic mi nie drgnie :)szkoda, że taka brzydka
    Możesz pokryć amalgamat i nie bedzie nic widać:)

ap1526 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ot i tak a prawda...chociaż ja i tak nie przestanę myśleć, ze w Kanadzie byłoby najlepiej....

mieszkałam w UK 6 lat, spedziłam dobry rok w USA i mieszkam w Polsce, za to ciągnie mnie w dalszym ciagu do wyjazdu, no ale z dwójką dzieci to chyba sobie odpuscimy

ap1526, AnnaKarolina, mychowe lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M też jeszcze o Kanadzie myśli :) ale troszkę się boję tam zapuścić

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • AnnaKarolina Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    a teraz wydaje mi się dość powszechne i zupełnie normalne, że niektóre dzieci rodzą się już z zębami, może się wystraszyli hehe :) że ich pogryzie :)

o fuu z tym ząbkiem pewnie tam mają, ja ją widziałam ponad pół roku temu, u mnie

z zębami było tak, że wypadły za późno, czy też zbyt dobrze się trzymały i te stałe nie miały siły ich dobrze wypchnąć i zaczęły się dostosowywać czyli rosnąć krzywo

Dzieci z zębami się rodzą? Powszechne? O, matko, jak mi się urodzi taki Dracula to chyba zejdę na porodówce :)

mychowe lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Generalnie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ot i tak a prawda...chociaż ja i tak nie przestanę myśleć, ze w Kanadzie byłoby najlepiej....

mieszkałam w UK 6 lat, spedziłam dobry rok w USA i mieszkam w Polsce, za to ciągnie mnie w dalszym ciagu do wyjazdu, no ale z dwójką dzieci to chyba sobie odpuscimy

Do czego cię tam tak ciągnie?

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no obiło mi się parę razy o uszy o dzieciątkach z ząbkami, musi to zabawnie wyglądać, a karmienie piersią może nabrać nowego znaczenia haha :D
    Ja np. tak słyszałam, że Kanada to spokój :)
    Mnie fascynują Stany, takie zakazane i takie inne :)
    pojechałabym też do Australii, ale lęk spory by był do przezwyciężenia :D

AnnaKarolina lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, mojemu Victorkowi wypadla jedynka w wieku 4 lat i szybko mu wyszla nowa, ktora wyglada jak kiel, jakis szpikulec. Po zrobieniu RTG okazalo sie ze to jest extra zabek z malym korzonkiem a wlasciwa jedynka czaka w kolejce. Tak wiec moj synek jest ewenementem :)
    Reszta mleczakow zaczela mu powolutku wypadac dobry rok pozniej.
    Aktualnie czekamy na list ze szpitala zeby wyrwac ta extra jedynke, ktora niestety blokuje ta wlasniwa jedynke. Reszta zabkow jest ladna, prosta, biala i myta regularnie :D

ap1526 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak pojeździłam po Europie to stwierdziłam, że jednak strasznie jest mała i dość podobna do siebie, zaskoczyła mnie Hiszpania. No i ocean w Portugalii, okazało się, że wszystkie fale jakie dotąd widziałam były małe :D
    Ale jakoś mi tak na psychikę wpływało, że to blisko, nie wiem czemu, mam wielką ochotę uciec jak najdalej się da. Mogliśmy najdalej do UK póki co :) więc jesteśmy, mąż moją ostoją, za nim pojadę wszędzie i dzięki Bogu, bo bez niego bym miała strasznie nudne życie :)

tyger lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niesamowite, zagiął naturę :D
    straszna szkoda, że nie wychodzą trzecie zęby wraz z pełnoletnością, człowiek je mniej słodyczy, jest bardziej świadomy i mógłby ładnie już zadbać o nie :D
    ale byśmy cudownie i sexy wyglądali jakby nam wypadały hahaha
    pryszczate nastolatki bez zębów :D

Kropka, tyger lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    no obiło mi się parę razy o uszy o dzieciątkach z ząbkami, musi to zabawnie wyglądać, a karmienie piersią może nabrać nowego znaczenia haha :D
    Ja np. tak słyszałam, że Kanada to spokój :)
    Mnie fascynują Stany, takie zakazane i takie inne :)
    pojechałabym też do Australii, ale lęk spory by był do przezwyciężenia :D

Chyba nie chcę rodzić takiego dziecka ;-)

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to już masz chyba mało do gadania hehe :D trzeba czekać :) (nie masz suwaczka to nie wiem )
    no chyba też wolałabym uniknąć tej wyjątkowości :)
    może wapna za dużo i sobie dzidzia myśli, a to se zęby zrobię, już będą, wyrzynanie ząbków choć dwóch bez płaczu, tzn nie słychać przynajmniej :D

Kropka, tyger, AnnaKarolina lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger jak tu jest z komunią świętą? bo wy już chyba niedługo, co? tzn nie wiem jakie jest Twoje wyznanie, tak przypuszczam tylko.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zlotowlosa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)

Jestem tu nowa- wczesniej bylam przez chwile na Ovufriend ale pare dni temu ujzalam dwie kreski wiec przenioslam sie do Was :-)

Mieszkam w Londynie.

Mam pewien dylemat. Moze bedziecie mogly mi doradzic..?

Po ujzeniu dwoch kresek zadzwonilam do swojego ginekologa w PL poniewaz akurat lece za tydzien do Polski wiec stwerdzialam, ze warto wybrac sie na USG bo tutaj tak wczesnie mi pewnie nawet nie zrobia (jestem w 6 tc). A on na to, ze w takiej wczesnej ciazy nie powinno sie latac.. ze cisnienie moze zle wplynal na plod, mozna nawet poronic..

Wiec niezle mnie facet wystraszyl.. A ja mam wszystko zaplanowane, porezerwowane- to sa takze nasze wakacje :-(

Mozecie cos doradzic?
    Czy ktoras z Was latala w pierwszym trymestrze?
    Szukalam roznych info i wszedzie cos innego jest napisane!
    Nie wiem co robic!

Udalo sie .. :-)
    43263850a6.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie leciałam bo się bałam właśnie ze coś się stanie.

A ja dziś gadam z moim m ze może przyczyną suchej skórki u Kaji jest nietolerancja laktozy czy coś a on na to przecież kiedyś ci mowilem ze u nas w rodzinie każdy miał skaze białkowa... :/ ta gdyby mówił to bym wiedziała. Teraz Chociaż wiem co może być przyczyną a suchej skórki coraz więcej nawet na buzce. Wiec teraz czekamy do wtorku by iść do GP ciekawe co zaleca...

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlotowlosa - a tak w ogóle gratuluję :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlotowlosa ja lecialam w 5-6 tyg i wszystko bylo ok.
    Lekarz w Pl powiedzial ze kobiety z gb bardzo czesto na to 1 usg przylatuja wlasnie do Pl.
    Ja czulam sie w samolocie super. Wiem ze kilka dziewczyn z forum tez latalo w 1 trym ale decyzja nalezy do ciebie.
    I tak wogole GRATULACJE :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy kupowalyscie waszym dzieciom krzesełka bumbo może? Jeśli tak, to kiedy zaczynało w nim siadać?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • tyger Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, moj syn chodzi do szkoly katolickiej i oni tam wszystko organizuja i informuja rodzicow. W sumie ja sama sie jeszcze nie dowiadywalam niczego dokladnie. Wiem tylko ze jest opcja, ze dzieci maja komunie z pompa w kosciele albo szybko I sprawnie w szkole, bo maja "kaplice" i ksiedza na zawolanie. Ja osobiscie wolalabym uniknac tych cyrkow. Jestem chrzescijanka po prostu i stronie od kosciola katolickiego. Moja cala rodzina jest w pl i nie sadze zeby przyjechali. Wolalabym tez zeby moj syn byl raczej skupiony na tym co najwazniejsze a nie gosciach, prezentach i do tego stresowal sie tymi wszystkimi obrzedami. Wiec ja stawiam na sam sakrament.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 15:43

mychowe lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlotowlosa gratulacje :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ