X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel skaza białkowa a nietolerancja laktozy to nie jest to samo.

Mi do tej pory gp dla dziecka przepisuje kremy i płyny do kąpieli, coś na wzór oilatum tyle ze chyba silniejsze. Co jakiś czas je zmienia bo przestają działać. Pamiętam jak młody miał kilka miesięcy to dostałam kilogramowa puszkę czegoś jak wazelina :)
    Ogólnie to trzeba się namęczyć z tą skóra :/
    U nas czasami jest poprawa a czasami wraca. Może dlatego ze jak jest poprawa to zaczynam olewac te kremy. Jeśli Kaja będzie miała skaze białkowa to musicie wyeliminować z jadłospisu to co ją uczula i na pewno będzie poprawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 23:19

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zlotowlosa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi :-)

Dzisiaj zasiegnelam tez porady polskiej ginekolog w Londynie i powiedziala, ze ona swoim pancjentkom nie zabrania latac.

Tyle sie juz zdazylam naczytac, ze szok! Pisza o skokach cisnienia, przeciazeniach, promieniowaniu kosmicznym ktore jest 100 razy silniejsze w samolocie, o promieniowaniu maszyni rentgenow na lotnisku i w samolocie.. Normalnie szok!

W zyciu bym na to nie wpadla! Zaluje, ze zadzwonilam do tego lekarza ale musialam sie poradzic bo przed ciaza mialam troche za wysokie TSH i nie wiedzialam czy musze teraz jak najszybciej zaczac brac tyroksyne..

Udalo sie .. :-)
    43263850a6.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlotowlosa z tego samego powodu wyladowalam w Pl wlasnie na samym poczatku ciazy ;)
    Lecialam czym predzej po leki :)
    Ani gin ani endokrynolog nie widzieli przeciwwskazan do lotu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha promieniowanie kosmiczne :) czego ludzie nie wymyśla

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustalili mi na podstawie pierwszego usg termin. daje ono największą pewność i trafność? zgłupiałam już :) po prostu coś mi się nie zgadza )

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to z pierwszego usg jest najbardziej trafne.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ci się nie zgadza?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zlotowlosa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula! Troche mnie pocieszylas! :D

Udalo sie .. :-)
    43263850a6.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam przypadkiem takie coś :)

http://dzieciowo.pl/2014/08/jak-dbac-o-higiene-dziewczynek-od-noworodka-do-przedszkolaka.html

stwierdziłam, że przeczytam, może się przydać, to jest coś czego się po cichu obawiałam mając jako pierwszego synka, wrzucam tu, bo może ktoś jeszcze zaczerpnie wiedzy ale też dlatego, że się prawie posikałam ze śmiechu, więc polecam na poprawę nastroju całego bloga :)

mychowe lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe my mieliśmy Mamas&Papas Baby Snug - bardzo fajne z tacka wiec nie trzeba dokupywac jak z Bumbo + moim zdaniem ładniej i wyprofilowane niż Bumbo, cena ok £30 nowe, najcześciej w Asda sa w takiej cenie ale sprawdź Amazon.
    Najlepiej dziecko sadzać jak bardzo dobrze i sztywno główkę trzyma, Rosie juz ok 4mca zaczęłam po kilka minut sadzać, do naszego prawdziwego krzesełka była za mała aż do 9mca wiec jako do karmienia służyło, super sprawa, kupilabym jeszcze raz!

Nowym przyszłym Mamusiom gratuluje i dbajcie o siebie i Maluszki ! X x x

mychowe lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap mój synek miał już przyjęcie bo chodzi do szkoły katolickiej wiec w 4 klasie są przyjęcia odbywają się w kościele obrazu z bierzmowaniem, można sobie wybrać datę,i dzieci są ubrane w sukienki i garnitury. Wygląda to podobnie jak w polskim kosciele

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi termin wyznaczyła na scanie w 7 tyg i później nie zmieniali mimo że z om był ponad tydz.
    Znalazłam nazwę protein allergy. Bynajmniej tak na mleku jest podane. Jeśli we wtorek potwierdza to mam nadzieje ze w bootsie znajdę bo na laktoze widziałam.
    Mój siostrzeniec miał tu komunie co tydzień spotkania z pl księdzem i miał ubrana albe ale to było w zależności od rodziców

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj Bartkowi Fisher Price Rainforest Jumperro i wsadziłam go. Powiem Wam rewelacja. Bartek już po chwili załapał co ma robić żeby się bujać :) Na razie nie za długo w nim siedział bo nie chcę przeciążyć kręgosłupa.

kambel, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel bo pewnie był przyjęty w polskim kosciele a mój syn nie

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest kościół katolicki. Tyle że lekcje mieli z polskim księdzem, msze były w j.ang.
    Alkak - moja kuzynka tez to córci kupiła, jest bardzo zadowolona. Jak mi pisała - " i dziecka nie ma " :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Móje dzieci chodźa do st.ambros primary school i nie było żadnych spotkań przed przyjęciem chodziłam do kościoła tylko jak były święta i dzieci przed szkołą musiały iść do kosciola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 21:20

1usa3e5e42kseo71.png
  • AnnaKarolina Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    teraz to już masz chyba mało do gadania hehe :D trzeba czekać :) (nie masz suwaczka to nie wiem )
    no chyba też wolałabym uniknąć tej wyjątkowości :)
    może wapna za dużo i sobie dzidzia myśli, a to se zęby zrobię, już będą, wyrzynanie ząbków choć dwóch bez płaczu, tzn nie słychać przynajmniej :D

No nie ma już odwrotu, jest tylko wyczekiwanie i czytanie forum w porach wolnych od pracy. Ale do rozwiązania jeszcze dłuuuuuugo.

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam za offtop (pozwolę sobie na niego tylko raz, w szczytnym celu). Czy mogłybyście zerknąć tutaj: https://bellybestfriend.pl/forum/porod/gdzie-rodzic-w-warszawie,277,24.html Potrzebujemy porady dziewczyn z Warszawy. Jest tam trochę pytań bez odpowiedzi. Może któraś z was nam pomoże? :)

• kambel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuje wrzucić na wątek np czerwcowe mamy 2014. Wiem ze jest dość sporo dziewczyn z wawy

AnnaKarolina lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Proponuje wrzucić na wątek np czerwcowe mamy 2014. Wiem ze jest dość sporo dziewczyn z wawy

Ok, dziękuję za radę. Jutro tam wrzucę, bo dziś już właśnie idę spać :)

Dobrej nocy!

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ