Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkraczam w 8m-c, wraz z dołkiem, szybko urosłam i się nie przyzwyczaiłam, czuję się ciężka i ospała na dodatek zaczynam panikować z wyprawką, co w ogóle mi potrzebne, uwielbiam mieć dopięte na ostatni guzik, usiądę jutro zrobić jakąś listę konkretną.
    Libido skoczyło, jestem wręcz upierdliwa, ale jak już przyjdzie co do czego to się po czuję gorzej, bo bardziej świadoma tego jaka jestem gruba, ciężka i pokraczna.

Dziś już nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać, sama na zakupy w ciąży więcej nie idę, foch.
    Autobus mi się spóźnił, później pojechał inną trasą niż zawsze, już palpitacji dostałam, że zabłądzę, ale dojechał do celu, wiedziałam, o której powrotny, pozwoliłam sobie na mega duże i ciężkie zakupy, bo przystanki blisko domu i sklepu to dam radę, spieszyłam się z synkiem na powrotny, ale oczywiście autobus się spóźniał,
    z moim wielkim bębnem i tobołami w rękach stojąc na krawężniku widać za mało subtelnie skinęłam na kierowcę i mimo iż jeździ tam tylko jedna linia, minął mnie i zniknął na horyzoncie :( łzy w oczach, przecież nie dotargam się z tym do domu,
    więc czekaliśmy godzinę na kolejny, w międzyczasie przedziurawiła mi się papierowa torba, zawartość upchnęłam gdzie mogłam w dwie pozostałe już jednorazówki i torebkę, synek na autobus machał z przejęciem, bo też miał dość i pojechaliśmy, wysiadłam na miejscu, uszłam z 10kroków i mi pierdo..a torba na ziemię, uszy się urwały ot tak, a od uderzenia od spodu zrobiła się dziura i rzeczy wypadały, więc z jedną ciężką torbą przytuloną do siebie i drugą ciężką w dłoni i biednym synkiem z drobiazgami w rękach ledwie doszliśmy do domu. Na pocieszenie upiekłam ciacho i wpitoliłam prawie całe, czy zjem czy nie i tak będę jeszcze większa.

energytrip, mychowe, Zancia28, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKarolina wrote:
    Do czego cię tam tak ciągnie?

Do świętego spokoju, plus nie znosze polskiej biurokracji. Nasz kraj jest krajem absurdów niestety. Kanada jest bardzo fajnym miejscem do życia. Swego czasu zastanawiałam się też nad Stanami, ale kwestia ubezpieczenia wówczas mnie zniechęciła. Ciężko o pracę, która pokryje pełne ubezpieczenie. Chociaż teraz nie wiem...też biore pod uwagę. Tym bardziej, ze obydwoje mielibyśmy pracę. Mąż od razu, a ja juz sie rozgladałam i ciężko by nie było.

No ale jak się człowiek zasiedzi, to ciężko się ruszyć. Do Kanada nie jest natomiast tak łatwo sie dostać na stałe, plis akurat tam nie mamy rodziny, a w Stanach dzieci miałyby dziadków, chociaż bardziej rzec jasna są zżyte z tymi w Polsce.

Obecnie jestem juz na L4 i rozmyślam nad własnym interesem.

ap1526, mychowe, Zancia28 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • AnnaKarolina Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Do świętego spokoju, plus nie znosze polskiej biurokracji. Nasz kraj jest krajem absurdów niestety. Kanada jest bardzo fajnym miejscem do życia. Swego czasu zastanawiałam się też nad Stanami, ale kwestia ubezpieczenia wówczas mnie zniechęciła. Ciężko o pracę, która pokryje pełne ubezpieczenie. Chociaż teraz nie wiem...też biore pod uwagę. Tym bardziej, ze obydwoje mielibyśmy pracę. Mąż od razu, a ja juz sie rozgladałam i ciężko by nie było.

No ale jak się człowiek zasiedzi, to ciężko się ruszyć. Do Kanada nie jest natomiast tak łatwo sie dostać na stałe, plis akurat tam nie mamy rodziny, a w Stanach dzieci miałyby dziadków, chociaż bardziej rzec jasna są zżyte z tymi w Polsce.

Obecnie jestem juz na L4 i rozmyślam nad własnym interesem.

A to w takim razie bardzo doskonale rozumiem. Powodzenia, cokolwiek nie postanowisz!

Mamadomina lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Mychowe my mieliśmy Mamas&Papas Baby Snug - bardzo fajne z tacka wiec nie trzeba dokupywac jak z Bumbo + moim zdaniem ładniej i wyprofilowane niż Bumbo, cena ok £30 nowe, najcześciej w Asda sa w takiej cenie ale sprawdź Amazon.
    Najlepiej dziecko sadzać jak bardzo dobrze i sztywno główkę trzyma, Rosie juz ok 4mca zaczęłam po kilka minut sadzać, do naszego prawdziwego krzesełka była za mała aż do 9mca wiec jako do karmienia służyło, super sprawa, kupilabym jeszcze raz!

Nowym przyszłym Mamusiom gratuluje i dbajcie o siebie i Maluszki ! X x x

Xcarolinex dawno nic nie pisałas, dziękuje za odpowiedz, reszta kobiet zagadana to nawet nie pamieta kto pytał o to krzesełko;)
    Ja dostałam to krzesełko w prezencie razem z tacka. Lili ma trzy i poł miesiąca i już bardzo ładnie główkę trzyma, ale jeszcze trochę jej się chwieje czasami. Na dwie minuty ja posadzilismy ostatnio to tak bardzo się ucieszyła.. pewnie inny kat widzenia dla niej. Nie byłam pewna jak szybko można sądzac, ale w internecie znalazłam artykul, że to indywidualnie trzeba podejść, zazwyczaj w czwartym miesiącu już pewniej dzieci główkę trzymaja.

Ale masz piękna Rosalie na avatarku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 22:19

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, ale miałaś dzień, współczuję. Ale sobie ciastem zadoscuczynilas ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się na wyspach :( po długich wakacjach. Idę dzisiaj na drugi scan, mam nadzieję, że żadna "niespodzianka" mnie n ie czeka. Spróbuję poruszyć temat tej skracającej się szyjki, tylko zastanawiam się czy przez brzuch też można ja zmierzyć.

Właśnie wracając do szkoły katolickiej to chciałabym syna od następnego roku zapisać właśnie do takiej. Teraz chodzi do normalnej angielskiej ponieważ mam ją prawie za ścianą a przez prace na nocki nie wyrobiłabym wozić go do katolickiej. Teraz zmienimy miejsce zamieszkania więc i szkołę. Tylko mam mały problem. Zapewne będzie nam potrzebny akt chrztu tak? Więc zabrałam ( a raczej mama moja to zrobiła) odpis z kościoła, zaniosła do tłumacza przysięgłego i kiedy go odebrałam to okazało się, że ksiądz zamiast data urodzenia 11 maj napisał 27. Nie było już czasu na poprawkę. Myślicie , że to przejdzie?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powodzenia na scanie. Daj znac jak wiesci potem... Z tego co wiem dl szyjki mozna zmierzyc tylko na usg wewnetrznym... Ale moge sie mylic.

Z ta data ciezko strwierdzic ale chyba moze byc problem bo to jak by nie bylo dokument i w porownaniu z innymi napisana jest nieprawda. Ale tez na 100% nie wiem...
    Powodzenia w kazdym badz razie.

Mam pytanko... Miala ktoras z was wywolywany porod??? Jesli tak to jak u was to wygladalo? Po czym ruszylo?
    Ja ide w czwartek i maja zaczac od podania żelu, jak to nic nie da to przebicie pecherza...a zastanawiam sie czy ktoras miala oxytocyne podana??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja miałam wywoływany poród na trzy dni przed planowanym rozwiązaniem. W niedziele na 8 rano byłam w szpitalu, podali mi tampon z hormonem, otworzyło mi to szyjke tylko na szerokosc palca, po 18 godzinach miałam masaz szyjki, nic nie dawało, pomału czop odpadal, dopiero w środę o 5 rano mi wody przebili i podłączyli pod kroplowke, bóle straszne..brałam gaz przez kilka godzin i później epidural, ktory bardzo polecam, później zaczęłam wymiotowac i mieć temperaturę, czyli infekcja się wdarla, wiec o 18 miałam cesarke.

U każdego jest inaczej, u niektórych kobiet może szybciej się zacząć, u mnie niestety musieli przebić wody i pod królowie podłączyć, bo miałam słabe skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 12:53

Paula55 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe ja mam tylko krzesełko do karmienia graco i bujawke graco. Taka na prąd bardzo polecam. Ja wcale nie tłumaczyłem żadnego aktu chrztu dawałam polskie

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam o 8rano podaną kroplówkę z oksytocyną, jak zeszła i wstałam to odeszły mi wody, a od jakiejś 10 zaczęły się regularne skurcze, rozwarcie powoli postępowało do jakiejś 20 i przemy, ale i tak skończyło się cesarką

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ap to faktycznie kiepski dzień
    Ania powodzenia
    Paula mi podawali tabletki 1 na 8 godz po 2 tabletkach było rozwarcie na tyle by przebić wody. a oxy podali 2 h po przebiciu wód bo rozwarcie tylko 2 cm było.
    My byłyśmy u GP. Czekamy na wizytę z pediatra by potwierdził alergie, jak na razie lekarz twierdzi ze to egzema i to normalne. Ja w ogóle nie jem nabiału ( prawie wcale nic nie jem tylko kanapki z sałata i ogórkiem :)) i widzę że jest lepiej i to po 3 dniach. Nie używam ich kremu tylko oliwke plus w ciągu.dnia wazeliny. Chciałam kupić mleko sma ale ono jest tylko aby zapobiec skazie i nie można go stosować gdy już będzie stwierdzono a aptamil pepti kosztuje 17 f mała Puszka a duża 36!!! Masakra. Zamówiłam w pl aptece bebilon pepti i zapłaciłam 17 f z przesyłka. Ładna różnica co nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:16

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wiadomosci... Kurde mi polozna to tak skrotowo przedstawila ze nastawial sie ze najdalej w pt bede miala synka... A tu takie przeboje moga byc. Wiem wiem kazdy inaczej przechodzi ale mimo wszystko przeraza mnie wizja cc na koniec :( no nic. Nie mam na to wplywu.
    Dowiem sie w czw jak to wyglada ;)
    Ja mam wywolanie na 2 tyg przed terminem...

Kambel super ze malej troche odpuszcza! A roznica w cenie mleka powala :/
    Ja dzis zakupie w razie "w" aptamil formule i niech lezy...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pl gin powiedział ze wywołanie nawet może trwać tydzień! A jak wody przebili tło 2 pm to pielegniarka powiedziała ze do 12 juz będzie po wszystkim a tu już o 7 wszystko poszło.
    Ceny są okropne tego mleka a zwykle kosztuje 10 f

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi polozna mowila ze jak zel nie ruszy to przebija pecherz a wtedy mam tylko 12 h czasu zeby urodzic..
    Kurde nie chciala bym sie meczjyc kilka dni...
    Poza tym przy niskim poziomie wod to chyba nawet nie wskazane wiec mam nadzieje ze pojdzie szybko.

Kambel oby to tylko Kai pomoglo!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny ceny mleka powalające,
    ale jak małej przechodzi to coś tam na rzeczy jest, trzymam kciuki
    a ten bebilon dało radę tak bez recepty zamówić? może recepta to tylko opcja z refundacją, albo się przez te parę lat zmieniło hmm

ciekawe,że mają tyle opcji, nie słyszałam o takich metodach wywoływania
    po oksytocynie podobno bardzo gwałtownie się akcja rozwija i przez to niby boleśniej, więc liczę, że teraz jej nie użyją i będzie to lepszy poród
    jeny jak ja strasznie strasznie chcę żeby mnie samo złapało :(
    Paula już tak blisko :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam ulotke informacyjna z mojego szpitala i tam tak pisze wlasni jak polozna mowila.
    Ze daja zel a potem przebijaja pecherz. Oxy za wszelka cene bym chciala uniknac bo tez slyszalam ze bol straszny :/ grrr
    Mam cicha (bardzo cicha) nadzieje ze do czw cos ruszy bo dzis w nocy mialam bardzo bolace slurcze przepowoadajace...
    Ojj blisko i boje sie hehe. Nie spodziewalam sie ze az tak szybko :p

Plumb80, Kropka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po scanie. Więc tak: dzidzia ok, wszystkie wymiary w normie, nie chciała się za chiny ruszać , prawie, że musiałam skakać żeby zmieniło pozycję bo jak pokazał głowę do pomiaru to tyłka nie chciał. Martwi mnie trochę ta jego ospałość bo ogólnie też prawie ruchów nie czuję a jak się już zdarzy to są bardzo słabe ;/
    Chłopak na 100%.
    Z szyjką to jest tak, że nie mogą zbadać od tak sobie i że to robią automatycznie jeżeli w poprzedniej ciąży był z tym problem ( czyli jeżeli urodziło się wcześniaka) ale pani od scanu poradziła żeby od razu jak jestem w szpitalu poszła do antenatal clinic i powiedziała co i jak. Więc poszłam i umówili mnie do lekarza na następny tydzień. To tyle dobrze, a źle bo czytam, że ten lekarz to ten sam, który mi drugi scan robił w pierwszej ciąży i po długości kości udowej stwierdził, że dziecko prawdopodobnie ma downa! Ale nic, lepszy on niż żaden.

Zancia a to do normalnej angielskiej katolickiej dawałaś bez tłumaczenia na angielski? No i ja w oryginale mam złą datę ;/

Kambel ja dostałam SMA soya milk i właściwie do dzisiaj spożywa sojowe :)A jeśli chodzi o skórę jak piersią karmiłam to chwilę trwało zanim wróciła do normy, pomimo, że ja już od dawna białka nie jadłam. Nie pamiętam dokładnie ale chyba jakiś czas na receptę za darmo to mleko kupowałam.

Paula jak ja Ci współczuję :( to znaczy strachu współczuję.

Plumb80, mychowe, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe polecam GRACO SWEETTPEACE
    aniafk tak ja nie tlumaczylam w szkole jest polska nauczycielka to pewnie ona to robi ja za mleko place 8f za karton gowe &gate

aniafk, mychowe lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, to dobre wiesci :) Gratuluje synka! Najwazniejsze ze pomiary sa dobre. No i dobrze ze z kims skonsultujesz kwestie szyjki macicy. Czekam na wiesci jutro po tej konsultacji.

aniafk lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia, my mamy lezaczek i bujawke, a krzesełko bumbo w prezencie dostaliśmy, Lili już siada na parę minut, bo już ładnie główkę trzyma.

Paula, trzymam kciuki, żebyś urodziła do czwartku. Nikomu nie życzę wywoływania.

Aniafk, gratulacje i powodzenia w drugiej połowie ciąży :)

Paula55, aniafk lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ